MED30EE892B88864955A928004A97D0F0F1

Smart planerad 1:a om 28 kvm, ett prisvärt boende nära city!

Nacka Älta - Södra Hedvigslund, Älta

Lovisedalsvägen 172

Fakta

MånadsavgiftSEK 1,691 inkl värme, VA
TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum1 rok
Boarea28 kvm
Våning1 (hiss finns)
Lägenhetsnummer1007A
Byggår2017
Driftskostnad236 kr/månad

Utgångspris: SEK 1,695,000

Ansvarig mäklare

Visningar

Kontakta mäklaren för mer information och privat visning!

Smart och modern 1:a i nyproduktion från 2016/2017 med väl genomtänkt funktion och planering för det moderna hemmet. Fransk balkong i sydvästläge. Nära bl.a. kommunikationer, bad och naturen.

Om området

Södra Hedvigslund är en del av Älta vars detaljplan ägde laga kraft 2007 och började strax därefter bebyggas i olika etapper. Området består idag av en modern blandad bebyggelse i form av både småhus och flerbostadshus. En spännande blandning av arkitektur tillsammans med grönskande inslag ger området sina karakteristiska drag.
Brf Livia och torget mellan de två husen är den sista etappen i utbyggnaden av Södra Hedvigslund. Hela bostadsområdet kommer därmed att vara färdigbyggt under 2017

Kommunikation

Till Södra Hedvigslund tar man sig enklast genom att från City följa Tyresövägen (229) och ta avfart mot Bollmora och strax därefter mot Hedvigslund.
Med kommunala färdmedel tar man sig lätt hit med bussar från Slussen eller Gullmarsplan. I rusningstrafik går direktbussar mellan Cityterminalen och Norra Sköndal varifrån man enkelt byter till Tyresöbussarna sista biten till Södra Hedvigslund, en resa som endast tar 30 minuter.

Närservice

I Älta centrum finns tillgång till det mesta inom närservice. Det finns bl.a. apotek, vårdcentral, affärer, bibliotek, frisörsalong, restauranger, matbutiker, postservice och träningsanläggning.

I närheten ligger även det välbesökta Sickla Köpkvarter med ett brett utbud av butiker och restauranger samt även en biograf. I Sickla finner du Dieselverkstaden, Nacka Kommuns kulturhus, som driver många kurser och dagsaktiviteter.

Tyresö Centrum nås även med en kort bilresa. I Tyresö är skärgårdslivet nära och Waxholmsbolaget trafikerar Tyresö Brygga på väg ut mot Nämdö, Dalarö, Ornö och Utö.

Flera skolor och förskolor finns i Älta. I området finns Pysslingens Förskola och ytterligare fem förskolor finns att tillgå nära Hedvigslund. För lite äldre barn så finns tre skolor med årskurs F-6 samt Stavsborgsskolan som har verksamhet F-9 i Älta.

Övrigt

Södra Hedvigslund och Älta ligger vackert beläget i utkanten av Nacka Kommun på gränsen mot Tyresö. Här finns flera härliga naturområden och badplatser.

Med Nackareservatet runt knuten finns alla möjligheter för ett aktivt frilufsliv. Nackareservatet är Sveriges mest besökta naturreservat och sträcker sig genom ett omväxlande landskap från Hammarby Sjöstad och Sickla i norr, Björkhagen i väst och Erstavik i öst. Ängsmarker, hällmarkstallskog och ekbackar tillsammans med vackra skogssjöar ger en stillsam vildmarksstämning trots att Stockholms citypuls bara ligger några kilmeter bort.
Här erbjuds många olika friluftsaktiviteter. Många evenemang anordnas av olika intresseorganisationer. I Hellasgården, vid Källtorpssjön, finns bollplaner, tennisbanor, belysta motionsspår, friluftsbad vid Källtorpssjön och Söderbysjön, fiskevatten och en 9-håls golfbana. Härifrån utgår även flera vandringsleder, bland annat det milslånga spåret till Solsidan.

Bilder

Fasad

Stilrent, fulltutrustat kök

Stilrent, fulltutrustat kök

Rymligt allrum med fransk balkong..

..plats för matbord och soffa..

Planeringsverktyg

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Beskrivning
Välkommen att flytta in i denna fina 1:a, med hög materialstandard och helkaklat badrum, nära naturen, badsjöar och kommunikationer!

Lägenheten är en modern nyproduktion från 2016/2017 med väl genomtänkt funktion och planering för det moderna hemmet. Lägenhetens öppna planlösning gör den inbjudande och luftig. Genomgående 1-stavig vitlaserad ekparkett från Kährs och ljusa målade väggar i varmgrå nyans.

Elegant kök från Vedum, med ljusgrå skåpluckor med push open-funktion på överskåp och svarta handtag på bänkskåp. Bänkskiva i laminat och stänkskydd i vitt kakel. Moderna vitvaror från Electrolux med integrerad diskmaskin, spisfläkt, induktionshäll, rostfri varmluftsugn och integrerad kyl/frys.

Stilren helkaklad wc/dusch med väggar med ljust kakel och sobert grått klinkergolv. Badrummets utrustning består av vitvaror med wc, handfat med kommod, spegel med integrerad belysning och hylla, duschhörna samt eldriven handdukstork. Vackra detaljer med skåp, knoppar och handtag i kopparton. Tvättpelare med tvättmaskin och torktumlare.

Allrum med balkongdörr i glas, mot fransk balkong i sydvästläge, och fönster som ger ett härligt ljusinsläpp. Allrummet har sitt fönster och balkongdörr mot det fina torget utanför huset och ligger utan direkt insyn. Här finns gott om plats både säng, soffa och matbord, samt förvaring i flertalet garderober.

Lägenheten har en stabil säkerhetsdörr i stål för extra lugn och trygghet. Till lägenheten hör även ett praktiskt källarförråd.

Huset ligger fint beläget i lugna Södra Hedvigslund i Älta, med naturen och badsjöar runt hörnet. Nära huset finns busshållsplats med bussar mot bl.a.Gullmarsplan, Nacka och Tyresö. Här passerar även nattbussarna.
Antal rum
1 rum
Boarea
28 kvm
Areakälla
Ekonomisk plan
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våning
1 av 4, hiss finns
Pris
SEK 1,695,000 utgångspris
Avgift
SEK 1,691 inkl värme, VA
Driftskostnad
SEK 2,832 / år
Driftskostnad, varav
El
SEK 1,800
Försäkring
SEK 1,032
Beräknat antal personer
1
Kommentar
Säljare har hemförsäkring genom TryggHansa. Kostnad 86 kr/mån.


Säljaren har haft en genomsnittlig elkostnad på ca 150 kr/mån.
Andel i föreningen
0.824 %
Byggnad
Byggnadstyp
3-våningshus
Byggnadsår
2017
Uppvärmning
Bergvärme
Ventilation
Mekanisk frånluft
Energideklaration
Behövs ej för denna bostadstyp
Byggnadssätt
Fönster
3-glas
Allmänt om lägenheten
Övrigt
Lägenheten disponerar ett förråd i källaren.
Förening
Namn
Brf Livia
Om föreningen
Brf Livia är en nybyggd förening som består av 2 flerbostadshus belägna i hjärtat av Södra Hedvigslund i Älta och med totalt 68 lägenheter. Husen byggdes 2016-2017 med Lindbackens fastigheter som byggherre i samarbete med Einar Mattsson.

Husen har tre bostadsvåningar samt källare. Lägenheterna har 1-4 rum och kök, i varierande storlekar, med harmoniska skandinaviska toner och med noga utvalda material.

I husens entréer möts du av eleganta genomtänkta detaljer som till exempel en välplacerad sittbänk, specialritad för Brf Livia. Korridorerna är inredda med en snygg och slitstark textilmatta som ger en varm och hemtrevlig känsla. Vid varje lägenhetsdörr finns lägenhetsnummer i utstansad rosékoppar ger en uppgraderad hotellkänsla.

Alla våningsplan inklusive källarplanet nås med både hiss och trappa. På entréplanet i varje trappuppgång finns postboxar, medans morgontidningen levereras till det tidningsfack som finns utanför varje lägenhetsdörr. Varje lägenhet har ett tillhörande förråd i källaren.

För de som cyklar och är miljömedvetna finns även ett stort cykelförråd med arbetsbänk i föreningen.

Utomhusparkering finns att hyra i anslutning till föreningens hus. Kostnad ca 400 kr/mån.

Föreningen har uppvärmning via Bergvärme och ventilation med mekanisk frånluft med tilluft via yttervägg och radiatorer.

I Hedvigslund finns Hedvigslundsparken där du kan promenera längs en slingrande kanal eller äta picknick vid dammen och i närområdet hittar du bollplaner, badplatser, tennisbanor, motionsspår, skidspår, skridskobanor, en 9-håls golfbana och ett av Stockholms populäraste MTB-områden, som snabbt gör detta till ett förlovat land för dig som lever ett aktivt liv.

Utanför Brf Livias två hus kommer en busshållsplats att finnas med täta kommunala förbindelser.

I närområdet finns det flera grundskolor och förskolor, den populära förskolan Pysslingen ligger till och med i samma kvarter. I Ältacentrum finns allt du behöver för en smidig vardag, och dessutom finns Sickla Köpkvarter endast 15 minuter bilfärd bort.

Fiber finns indraget med möjlighet att välja mellan flera internetleverantörer.

Utöver årsavgift tillkommer avgift för bredband, kabel-TV och abonnemang/samtalsavgifter telefoni, samt el.

Överlåtelseavgift och pantsättningsavgift får, enligt stadgar, tas ut efter beslut av styrelsen.
Organisationsform
Bostadsrätt
Antal lägenheter
68
Parkering
44 parkeringsplatser finns i anslutning till husen. Dessa kan hyras till en kosnad om 400 kr/mån
Äkta/oäkta
Föreningen är en äkta bostadsrättsförening
Juridisk person
Föreningen tillåter juridisk person

Karta

Nacka Älta - Södra Hedvigslund Älta

Lovisedalsvägen 172

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

* Obligatoriska uppgifter

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg