190
MED47AECA7E2F3C40809A95B9400AC6061B

Renoverad fyra om två plan på attraktiva Lokattsbacken!

Kommande®

Långedrag - Tångudden, Västra Frölunda

Lokattsbacken 56


Ansvarig mäklare

Extra kontaktperson

På två plan ligger dessa 125 kvadratmeter fördelade över fyra rum, två badrum och ett kök. Allt är mycket fint renoverat med stilrena och påkostade materialval. Lägenheten erbjuder goda sociala ytor med stora fönsterpartier som skapar ett fint ljusspel mellan rummen. En inglasad balkong förlänger vardagsrummet och bjuder in till socialt umgänge i eftermiddags/kvällssolen med en grönskande utsikt. Ekonomiskt stabil förening som senast januari 2020 gjorde en sänkning av månadsavgiften. Ta chansen att bli ägare av en mycket fin fyra på populära Lokattsbacken, kontakta mäklaren redan idag för mer information.

Om området

Här bor man i marin miljö med ren västkustnatur som granne och med hänförande utsikt över inloppet, havet, hamnar, skärgården och Vinga fyr. I närområdet finner man bl.a. Hinsholmens och GKSS småbåtshamnar, Långedrags Värdshus, Seglarkrogen och Saltholmens kallbadhus.

Kommunikation

Kommunikationerna är väl utbyggda med såväl buss som spårvagn samt skärgårdsbåtar som tar dig vidare ut till södra skärgården.

Närservice

Omgivningen bjuder på många olika typer av närhandel inom gångavstånd samt cykelavstånd till Frölunda Torgs köpcentrum med över 100 butiker under samma tak.

Övrigt

Inom promenadavstånd finns diverse aktiviteter för den som vill motionera. Tycker man om att springa, finns motionsslingor i området eller utmed havet. Det finns flera aktiva frilufts- och idrottsföreningar i området med verksamheter inom exempelvis handboll, fotboll och sjöscouting.

I Långedrag bor det många barnfamiljer då det finns flera skolor att välja mellan.

Fakta

MånadsavgiftSEK 7,375 inkl värme, VA och kabel-tv (grundutbud). Observera att månadsavgiften är 6694 kr med ett obligatoriskt tillägg om 681 kr avseende värme.
TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum4 rok
Boarea125 kvm
Våning1
Byggår1994

Viktiga dokument & länkar

Stadgar 2019
Energideklaration 56-60
Brf Lokatten Årsredovisning 2019
Social Video
Kommande

Bilder

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Antal rum
4 rum
Boarea
125 kvm
Areakälla
föreningens information
Balkong
Ja
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våning
1 av 2
Beskrivning av våningsplan
Lägenheten ligger på entréplan och suterrängplan
Avgift
SEK 7,375 inkl värme, VA och kabel-tv (grundutbud). Observera att månadsavgiften är 6694 kr med ett obligatoriskt tillägg om 681 kr avseende värme.
Andel i föreningen
1.0137 %
Andel av årsavgiften
1.01931 %
Byggnad
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggnadsår
1994
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
FTX (Mek. till- & frånluft med återvin.)
Energideklaration
Utförd 3/28/2019
Energiklass
D
Energiprestanda
98 kWh/m² (Atemp) och år
Övriga byggnader
Inglasad balkong i nordvästligt läge med kvällssol.
Ett förråd tillhör lägenheten.
Förening
Namn
Riksbyggen Brf Lokatten Göteborg
Om föreningen
Ovanför Toredammen och småbåtshamnen Tångudden ut mot Långedrag ligger populära Riksbyggen Brf Lokatten.

Välskött och trevlig Riksbyggenförening med totalt 123 lägenheter fördelat på; 5 enrummare, 33 tvårummare, 43 trerummare, 32 fyrarummare, 9 femrummare, 1 sexrummare samt 3 lokaler. Lägenheter i omväxlande höga hus och tvåvåningshus, fastigheterna byggdes 1993-1994.

Förmåner hos Riksbyggen:
Luleå El.
Ett ramavtal med Riksbyggen gör att föreningen kan erbjuda alla Riksbyggens medlemmar ett riktigt, riktigt bra miljövänligt elavtal med 100% vattenkraft.

Trygg Hansa försäkringar.
Tillsammans har föreningen och Riksbyggen tagit fram en hemförsäkring till specialpris till dig som medlem. Försäkringen heter TryggaHemmet och den ger en bra säkerhet för dina saker, oavsett om du äger, hyr eller lånar dom.
Organisationsform
Bostadsrätt
Antal lägenheter
123
Antal lokaler i föreningen
3
Tv och bredband
Bredband finns, här får medlemmarna själva välja leverantör.
TV: Grundutbud från ComHem ingår (allt blir digitalt från och med september 2020).
Parkering
Brf Lokatten har ett låst garage med ungefär 120 parkeringsplatser. Garaget ligger under den stora innergården. Priset för en parkeringsplats är för närvarande 500 kronor. Om du hyr ytterligare en parkeringsplats är priset 300 kronor.

Korttidsparkering i vårt garage:
Helg eller 3 nätter = 100 kronor.
1 vecka = 200 kronor.
1 månad = 600 kronor.
Renoveringar
2017 utfördes underhållsarbete på hissarna, samt en fasadrenovering på hus B och C.
Ekonomi
Föreningen har en stabil ekonomi och ingen höjning av avgifter har skett under de senaste åren utan istället sänkte man avgiften med 5 % under 2013. Avgifterna var oförändrade under 2014- 2015 och från 2016-01-01 har avgiften sänkts med ytterligare 5 %. Avgiftssänkning med 5% skedde återigen i januari 2020.
Äkta/oäkta
Föreningen är en äkta bostadsrättsförening
Äger föreningen marken
Ja
Överlåtelseavgift
SEK 1,183 betalas av köpare
Pantsättningsavgift
SEK 473
Övrigt
Föreningen har bastu, festlokal, hobbyrum, cykel- och barnvagnsförråd. Hobbyrummet består av en vävstol, hyvelbänk, arbetsbänkar samt diverse verktyg. Det finns 3 stycken miljörum/soprum (fraktioner) i föreningen. På innergården finns två lekplatser samt en boule-bana.

Karta

Långedrag - Tångudden Västra Frölunda

Lokattsbacken 56

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

* Obligatoriska uppgifter

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg