KarriärOm oss
230
MED43E58BFC0A314F20B42E87441CBD0CF1

Lofotengatan 29 Husby, Kista

Husby, Kista

Lofotengatan 29


PRIS (accepterat pris)1 850 000 kr

Fakta om bostaden

TYP

Lägenhet

UPPLÅTELSEFORM

Bostadsrätt

ANTAL RUM

2 rok

BOAREA

63 kvm

LÄGENHETSNUMMER

035

MÅNADSAVGIFT

4 238 kr

BYGGÅR

1974

PRIS

1 850 000 kr Accepterat pris

Varmt välkomna till denna fina 2:a om 63 kvm med balkong som enkelt kan göras om till en 3a. Helkaklat badrum och nytt lyxigt kök, stort vardagsrum och ett stort sovrum. Populär brf där elen ingår i avgiften.

Lägenheten är belägen i bästa läge med närhet till allt du behöver, ett par minuter bort når du Husby centrum som erbjuder service och bra kommunikationsmöjligheter. Lägenheten är utrustad med ett helkaklat badrum med badkar, handfat samt wc. Stilrent kök med vita skåpsluckor. Kyl och frys, inbyggd diskmaskin samt ugn, spishäll och fläkt.

Söker du ett större utbud av service kan du ta tunnelbanan som på få minuter tar dig till Kista. I Kista Galleria hittar du lite mer av allt. 180 butiker och restauranger, Filmstaden Kista, och O´Learys Bowling & Gokart till exempel. Vill du känna citylivets puls tar det ca 20 minuter in till City. Populära handelsplatsen Barkarby ligger också ett stenkast ifrån med endast 6 minuters bussfärd.

För den aktiva har du ishall, badhus och en fotbollsplan ett stenkast bort, du är även granne med det natursköna Järvafältet som skänker vacker grönska och harmoni med alla härliga promenadslingor och fina cykelvägar. Intill området finner du Akalla by med sina fina gamla gårdar, fritidsverksamhet, minigolfbana och 4H gård.

Bilder

MED43E58BFC0A314F20B42E87441CBD0CF1
MED1E1B6BEA39BE4DC0B90CB0F38D1C875C
MED99E65196E3584250B4930F1364EADFB1
MED91342D7D70B94B05B87723DF3F586E76
MED4AD3DFCDAF224B85B316D5FAFAEA6852

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Fakta om bostaden

TYP

Lägenhet

UPPLÅTELSEFORM

Bostadsrätt

ANTAL RUM

2 rok

BOAREA

63 kvm

LÄGENHETSNUMMER

035

MÅNADSAVGIFT

4 238 kr

BYGGÅR

1974

PRIS

1 850 000 kr Accepterat pris

Rumsbeskrivning

ANTAL RUM

2 rum

BALKONG

Ja

Om området

Utbyggnaden av stadsdelarna i norra Järva, Akalla, Husby och Kista, planerades samtidigt, och en generalplan för dessa lades fram år 1971 och bebyggelsen var en del av miljonprogrammet. Tanken var att de tre stadsdelarna skulle ges något olika utformning, och vid planeringen tog man intryck av den kritik som kommit mot de något tidigare byggda stadsdelarna i södra Järva, Rinkeby och Tensta, där bland annat byggplaneringen brustit i samordning.
Husby byggdes först av de tre stadsdelarna i norra Järva, och utbyggnaden enligt planen genomfördes från 1972 till 1977. Centrumanläggningen ritades av Torgny Gynnerstedt och färdigställdes vid årsskiftet 1975/1976, och tunnelbanestationen stod klar 1977. Inflyttning skedde från 1974. Husby är byggt på en höjdplatå som sluttar svagt i alla väderstreck. Den nedsprängda matargatan Norgegatan skär rakt igenom stadsdelen. Kvarteren och gatorna i området bär namn efter norska orter och personer, som Oslogatan, Trondheimsgatan och Edvard Griegsgången. Trafikplaneringen är konsekvent där bilar och fotgängare skiljs åt i olika nivåer. Flera gångbroar leder fotgängarna över områdets nedsänkta bilgatorna. För att undvika att spårområden delade bebyggelsen drogs tunnelbanan under mark genom stadsdelen.
I Husby finns bland annat ett äventyrsbad, Husbybadet, en ishall, idrottshall, bibliotek, och delar av Kista stadsdelsförvaltning. Området har två låg- och mellanstadieskolor och en högstadieskola. Där finns även tre matvarubutiker, apotek, en folkhögskola samt ett ålderdomshem. Husbykyrkan, som är en del av Evangeliska Frikyrkan, ritades av Karl-Erik Hjalmarsson med tydlig inspiration från de uppländskla medeltidskyrkorna. Medan grannstadsdelarna Akalla och Kista även har stora arbetsplatsområden inom stadsdelarna, är Husby i det närmaste en renodlad bostadsstadsdel.
Bebyggelsen i Husby består nästan uteslutande av lägenhetshus byggda inom ramen för miljonprogrammet. Majoriteten av lägenheterna i stadsdelen ägs av Svenska bostäder, Wallenstam och HSB. De lägenheter som ägs av Wallenstam har växlat ägare ett stort antal gånger. Missnöjet med bostadssituation i stadsdelen ledde i slutet av 1900-talet till protestaktioner i form av en demonstration och fördröjda hyresinbetalningar samt etablerandet av en hyresgästorganisation vid sidan om hyresgästföreningen, Husby unite. En del av Svenska bostäders lägenhetsbestånd har också omvandlats till bostadsrätter och omvandligen av ytterligare hyresrätter till bostadsrätter är en het politisk fråga.

KOMMUNIKATION

Tunnelbanans blå linje tar dig till Stockholm Central på 19 minuter, med avgång var 10:e minut under större delen av dygnet. Kistas bussterminal är ett nav för busslinjer som tar dig till stora delar av norra Storstockholm. Här går även flygbussar till Bromma och Arlanda.

Lägenhet

ANDEL I FÖRENINGEN

0,15964 %

Ekonomi

BOSTADSRÄTTENS INDIREKTA NETTOSKULDSÄTTNING

280 511 kr
(Avser bostadsrättens indirekta andel i föreningens nettoskuldsättning.)

Byggnad

BYGGNADSTYP

Flerfamiljshus

BYGGNADSÅR

1974

UPPVÄRMNING

Fjärrvärme

HISS

finns

ENERGIDEKLARATION

Utförd 2020-10-24

ENERGIKLASS

D

ENERGIPRESTANDA

132 kWh/m² (Atemp) och år

ENERGIPRESTANDA PRIMÄRENERGITAL

98 kWh/m² och år

Byggnadssätt

FÖNSTER

3-glas

Förening

NAMN

HSB:s Brf Vikingen i Kista

ORGANISATIONSFORM

Bostadsrätt

ÄKTA/OÄKTA

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

ANTAL LÄGENHETER

556

ANTAL LOKALER I FÖRENINGEN

2

JURIDISK PERSON

Föreningen tillåter inte juridisk person

DELAT ÄGANDE

Ja

ÄGER FÖRENINGEN MARKEN

Nej

OM FÖRENINGEN

Föreningen omfattar 556 lägenheter som upplåts med bostadsrätt samt 2 lokaler som hyrs ut till förskolor.

Lägenhetsförråden är placerade i källarplan eller i markplan. Flertalet tvättstugor finns på varje gård.
Tvättstugorna finns i gatuplan, dessutom finns det 3 stycken grovtvättstugor belägna på Lofotengatan 13, Narviksgatan 15 och Stavangergatan 34.
Rum för cykelförvaring finns, samt hobbyrum för den händige.

För den som vill finns det tillgång till bastu på Stavangergatan 44. Föreningslokalen går att hyra för 800 kr/tillfälle. Lokalen är utrustad med wc, kök med kyl/frys, diskmaskin glas och porslin samt bord och stolar för ca 60 personer. Gästlägenhet finns att hyra för 350 kr/natt på Lofotengatan 29.

Gå gärna in på föreningens hemsida för ytterligare information.
http://www.brfvikingen9.se/

TV OCH BREDBAND

Bredband finns genom Bahnhof stadsnät och kabel-tv levereras genom Tele-2, som även erbjuder internet och ip-telefoni. Tele-2;s basutbud av tv-kanaler ingår i månadsavgiften.

PARKERING

På Stavangergatan finns en parkeringsyta med 99 platser, varav 12 gästplatser och övriga är förhyrda för föreningens medlemmar.

På Lofotengatan finns ett parkeringshus som byggdes klart under 2019.

Karta

Stockholm Husby

Lofotengatan 29

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

* Obligatoriska uppgifter

Andra har också tittat på

Till mäklarkontoret

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg