190

Linné, Göteborg

Linnégatan 55

Fakta

MånadsavgiftSEK 3,066 inkl värme, VA, bredband och kabel-TV (basutbud)
TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum2 rok
Boarea53 kvm
Våning9 (hiss finns)
Lägenhetsnummer0144
Driftskostnad300 kr/månad

Snart kommer en totalrenoverad drömtvåa på Linnégatan med balkong i högt fritt läge ut till försäljning! Dem perfekt
planerade kvadratmeterna i den öppna planlösningen ger en väldigt härlig rymd i lägenheten. Här bor du i hjärtat i Linnés med närheten till allt! Bostaden är belägen i en attraktiv
förening med vacker innergård & god ekonomi. Kommande försäljning, vänligen kontakta ansvarig mäklare för mer information!

Om området

Med ett stenkast från den restaurangtäta Linnégatan med dess uteliv finns det många ställen att välja på i restaurang och pubväg.
Även shoppingen är av hög klass. Här trängs nämligen trendiga, personliga och lite udda butiker med varandra. Utbudet är stort med bland annat design- och inredningsbutiker, klädaffärer, second hand-butiker som sträcker sig in på långgataorna.

Kommunikation

Goda kommunikationer med spårvagnar som går både i centrala delar men som även sträcker sig ut mot Långedrag och dess närhet till havet och båtar som tar dig ut till öarna

Närservice

Alldeles vid lägeneheten ligger Hemköp, men även många andra småbutiker

Viktiga dokument & länkar

Kommande

Bilder

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Beskrivning
Belägen mitt i Linné ligger denna genomgångstvåa med smakfulla & stilrena materialval. Rymliga & sociala ytor karaktäriserar lägenheten som passar för singeln men också city-paret. Nära till Linnéstadens stora restaurangutbud, Vasastadens nöjen och Slottsskogens grönska om inte Hagas charmiga butiker/caféer skulle räcka till. Nu har du chansen att bo i en välskött förening i Göteborgs alldeles egna idyll, Föreningen är stabil med många gemensamma lokaler till medlemmarna. Välkommen på visning!

Lägenhetens ca 53 kvadratmetrar disponeras enligt följande:

Hall
Hallen är öppen och välkomnande med rikligt av förvaringsmöjligheter samt plats för avhängning av ytterkläder och kan möbleras med hallmöbel. På golvet ligger ett klinkergolv, klinker är både praktiskt och vackert. Här i hallen är väggarna målade vitt. Från hallen löper ett parkettgolv i ek vidare in i lägenheten.

Badrum
I anslutning till hallen ligger lägenhetens badrum som är totalrenoverad. Ett stort och härligt badrum. På golvet ligger svart klinker med exklusiv känsla och väggarna är helkaklade i större vitt kakel. Badrummet är utrustat med vägghängd WC, spegelskåp för förvaring, duschplats, kommod med bra avställningsytor samt förberett för tvättmaskim. Självklart finns också golvvärme för kalla morgonfötter.

Kök
Från hallen når lägenhetens stora och mycket påkostade kök som är byggt i modern stil. Snickerierna går i högblankvitt I köket finns induktionshäll, spisfläkt, varmluftsugn & stor kyl samt frys med integrerad ismaskin. Stor köksö blir en naturlig rumsfördelare.

Balkong/loftgång
Stor balkong med högt läge i huset skapar en total frihetskänsla, här kan man njuta av kvällssolen. Från loftgången möts man av den den vackra innergården

Vardagsrum
Från köket når man också vardagsrummet. Vardagsrummet kan med lätthet möbleras med en större soffgrupp, tv-möbel och matsalsbord om så önskas. Underbart ljusinsläpp i och med det höga läget i huset.

Sovrum
Här har man verkligen satsat på för att skapa en ombonad och varm känsla. Sovrummet är rymligt och kan möbleras med en dubbelsäng och arbetsplats. Du kan sova lugnt med fönster ut mot lugna innergården.

Välkommen på visning!
Antal rum
2 rum
Boarea
53 kvm
Areakälla
säljarens information
Balkong
Ja
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våning
9 av 11, hiss finns
Avgift
SEK 3,066 inkl värme, VA, bredband och kabel-TV (basutbud)
Driftskostnad
SEK 3,600 / år
Driftskostnad, varav
El
SEK 2,400
Försäkring
SEK 1,200
Beräknat antal personer
2
Andel i föreningen
0.48154 %
Andel av årsavgiften
0.48196 %
Byggnad
Energideklaration
Utförd 12/29/2010
Energiprestanda
86 kWh/m² (Atemp) och år
Allmänt om lägenheten
Övrigt
Till lägenheten hör ett källarförråd
Förening
Namn
Riksbyggen Brf Göteborgshus 53
Om föreningen
Föreningen äger fastigheten Olivedal 13:17 i Göteborgs kommun. På fastigheten finns det en byggnad med 153 lägenheter och 12 lokaler. Under 2001-2002 kompletteras med 4 lägenheter, totalt 157 lägenheter.
Fördelning av lägenheter:
- 26 stycken 1RoK
-40 stycken 2RoK
-71 stycken 3RoK
-20 stycken 4RoK
Organisationsform
Bostadsförening
Tv och bredband
Kabel-tv via ComHem och bredband via Bredbandsbolaget
Parkering
Dessutom tillkommer:
-12 stycken lokaler
-62 stycken garageplatser
-7 stycken p-platser
Renoveringar
Utförda renoveringar:
2005-2008 takrenovering.
2006 gårdsprojekt.
2010 utfördes en energideklaration.
2012 utfördes bland annat genomgång av värmesystemet, installation av nya maskiner i tvättstugan, underhåll av fönster och dörrar, installation av nya porttelefoner samt nödbelysning i hissarna.
2013-2014 uppgradering av undercentral för värme, byte av ventilationsanläggning samt rengöring av ventilationskanaler, byte av styrutrustning i hiss på Linnégatan 51 samt målning av trappuppgångar.
2016 Nya innerdörrar hiss

Kommande/ Pågående renoveringar:
Målning alt.inklädning utsida fönster
Byte injustering termostatventiler
Nytt låssystem (tagg)
Ekonomi
Intäkterna från lokalhyror utgör 23.5% av föreningens totala intäkter. Årsavgiften för verksamhetsåret 2015/2016 uppgick i genomsnitt till 572 kr/kvm. Föreningens styrelse har under verksamhetsåret antagit en ny underhållsplan avseende perioden 2016-2045. Lånen uppgår underverksamhetsåret till 5769 kr/kvm. Från och med Juli 2016 höjdes avgiften med 2%, detta på grund av att en högre avsättning till underhålls fonden.
Äkta/oäkta
Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Karta

Linné Göteborg

Linnégatan 55

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

* Obligatoriska uppgifter

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg