190
MED925FBF80164F4445A9C45D54FB93EEFB

En pärla i trevliga Ensta med fem sovrum och fantastiska sällskapsrum!Lindvägen 16A Ensta, Täby

Kommande®

Ensta, Täby

Lindvägen 16A


PRIS10 500 000 kr

Fakta om bostaden

TYP

1-familjs friliggande villa

UPPLÅTELSEFORM

Friköpt

ANTAL RUM

8 rok

BOAREA

176 kvm

TOMTAREA

884 kvm

BYGGÅR

1973

DRIFTSKOSTNAD

1 083 kr/månad

PRIS

10 500 000 kr

En pärla i trevliga Ensta med fem sovrum och fantastiska sällskapsrum!

Kommande försäljning, säljarna letar aktivt efter annat boende.

Fint läge! Endast 6 minuters promenad bort ligger en av Täbys bättre skolor, Brinkskolan med förskola upp till åk-6. Här finns också en mycket trevlig lekplats där jag själv varit med mina barn och lekt. Barnen ger lekområdet mer än godkänt!

Vid Turebergsvägen återfinns också ett välsorterat Willys att svänga förbi och plocka upp det sista inför middagen. Från huset tar det ca 5 min att gå om du glömde det sista innan gästerna kommer. Kommunikationsmässigt har du både buss och Roslagsbanans Ensta station 5 min promenad bort. Tåget tar ca 20 min in till Tekniska högskolan.

Vintertid har du en av Täbys bästa pulkabackar, Tippen en kort promenad bort. Där får man upp en rejäl fart och det är även en populär träningsbacke att utveckla sin fysik på. Området har ett riktigt bra motionsspår som är en perfekt uppvärmning för att sedan avsluta med lite intervaller på Tippen. Det finns ingen risk att du idag kommer se mig köra intervaller där men jag har sett att andra gör det flitigt. Vid skogen uppe vid Tippen finns det också en populär frisbee-golf-bana där du dock skulle kunna hitta mig. Det verkar väldigt roligt om inte annat.

Om familjevillan!
Helt klart inte ett vanligt hus i Täby. Den fina takhöjden i vardagsrummet med ett fantastiskt ljusinsläpp får mäklaren att ramla baklänges. Det jag själv och min kollega uppskattar mest är hur detta hus passar olika tider i livet så väl. Har man små barn så får familjen plats att sova på övre plan där det finns 3 sovrum, duschrum och ett sällskapsrum. Med tiden kan barnen få övre planet för sig själv med ett eget sällskapsrum/tv rum. Föräldrarna nyttjar då ett av två sovrum på entréplan. Antingen göra ett lyxigt dressingroom eller om man har behov av ett hemmakontor av sovrummet man inte sover i.

Huset har hela 5 sovrum. Denna omtalade fantastisk takhöjden i vardagsrummet och matsalen, detta i kombination med ett rikligt ljusinsläpp från stora breda fönsterpartier behöver upplevas på plats.

Barnasinnet sätter även fart innan man går in i huset med en trevlig trädgård med gräsmatta för lek och med gott om plats för utemöbler. Både studsmattan och fotbollsmålet kommer få plats. Ovanför gräsmattan finns en liten dunge med träd och buskar där barnen lekte pirater, tjuv och polis eller Robinson som små. Idag finns det kanske en pokemon-go att hitta här. Vid sidan av huset hittar vi en trevlig lekstuga för barnen, perfekt för att leka kiosk och sälja glass och saft till föräldrarna. Tomten är plan och omringad av träd och buskar.
Till huset finns även ett garage med förråd.

Ägarna har bott i huset sedan 1995, vilket inte kommer som en förvåning efter att ha besökt huset.
Entréplanet är tilläggsisolerad och 2001 byggdes huset om och har därefter genomgått varsamma renoveringar fram till 2015.
All el är omgjort på entréplanet i samband med renoveringen inklusive ny el-central. Ny luft/värmepump installerad 2023.

Bilder

MED925FBF80164F4445A9C45D54FB93EEFB
MED4DAE770A57534CCDAB4A37A656803305
MED4ED3100DB32C4805873969655B8092C5
MEDE179790E7E2647AEBD8F3426415A80DF
MED02DAE35A46D341EF9DF22C61F02EAB0B

Planritningar

Entréplan

Övre plan

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Fakta om bostaden

TYP

1-familjs friliggande villa

UPPLÅTELSEFORM

Friköpt

ANTAL RUM

8 rok

BOAREA

176 kvm

TOMTAREA

884 kvm

BYGGÅR

1973

DRIFTSKOSTNAD

1 083 kr/månad

Rumsbeskrivning

ANTAL RUM

8 rum varav 5 sovrum

AREAKÄLLA

Uppmätt av besiktningsman på plats

KORT BESKRIVNING OM HUSET

Entréplanet
Vardagsrummet är riktigt rymligt med en otrolig takhöjd som ger detta rum en fin känsla. Vardagsrummets ena del har en separat matsalsdel och utgång till tomten från två olika altandörrar. Stort kök med gott om arbetsyta. Rikligt ljusinsläpp från burspråket gör detta till ett väldigt trevligt kök. Köket har även en matplats som man enkelt sitter 6-8 personer på. Till höger från entrén finns gäst-wc, tvättstuga, badrum och två sovrum på varsin sida av korridoren.

Övre plan har 3 sovrum, allrum/sällskapsrum och badrum. Perfekt för livets olika steg. Här kan äldre barn sedan husera för sig själva medan föräldrarna man själv bor på nedre planet. Eller nyblivna föräldrar som vill bo nära sina barn så finns det även plats för detta.

ENTRÉ

Rymlig entré med avhängning till höger. Spegelgarderober rakt fram i hallen. Slitstarkt klinker i entrén med golvvärme. Ektrappa till övervåning till vänster. Rakt fram från entrén ligger köket.

VARDAGSRUM

Till vänster från hallen kommer vardagsrummet som har ett stort ljusinsläpp från breda fönsterpartier, två altandörrar, fönster i takhöjd och tre väderstreck .
Takhöjden är imponerande och ger ett ljust och luftigt intryck. Vacker fiskbensparkett i hela vardagsrummet med målade, släta ljusa väggar.

MATSAL

I vinkel av vardagsrummet finns en separat matsalsdel. Här finns det möjlighet till långbord när flera gäster eller familj kommer över.

KÖK

Rymligt kök med en tillhörande matplats. Gott om förvaring i köksskåp med vita moderna luckor. Burspråket är fint placerat framför diskhon vilket ger en trevlig utsikt mot trädgården. Köket är utrustat med kyl, frys, ugn, diskmaskin, spishäll, fläkt. Slitstarkt klinker med golvvärme i hela köket.

GÄST WC.

Ljus gästwc i anslutning till hallen.

TVÄTTSTUGA

Tvättstuga med utgång till tomten. Tvättmaskin, torktumlare, diskho, torkskåp och varmvattenberedare. Vitt modernt klinkergolv med golvvärme.

BADRUM

Modernt kaklat badrum med vit inredning och badkar samt golvvärme.

SOVRUM 1

Har en hel garderobsvägg till vänster. Idag står här en dubbelsäng som är 180 cm bred.

SOVRUM 2 / KONTOR

Sovrum med förvaring i garderober.

ÖVREPLAN

Övre plan består av 3 sovrum, allrum och badrum. Badrummet är helkaklat med golvvärme och har dusch och inredning i ljus furu. Allrum som är öppet upp till nock och med vitlaserad panel i taket samt höga fönsterpartier i anslutning till ektrappan upp till övervåningen.

Hela huset upplevs som väldigt ljust och luftigt, vilket är till stor del tack vare stora fönsterpartier och en mycket högre takhöjd. Ekparkett i större delen av huset.

SÄLLSKAPSRUM

Ljust rum med högt till tak. Fint ljusinsläpp från fönster i två väderstreck. Passar fint som barnens lekrum eller som extra vardagsrum. Den senaste tiden har det varit en trivsam arbetsplats.

DUSCHRUM

Helkaklat duschrum med golvvärme. Utrustat med wc, tvättställ, dusch, kommod och handdukstork.

SOVRUM 3

Garderobsvägg till vänster, fönster i två väderstreck. Ljusa väggar och ekparkett på golv.

SOVRUM 4

Fint sovrum med utgång till balkongen för att avnjuta ett morgonkaffe. Plats för garderober och dubbelsäng. ljusa väggar och ekparkett på golv.

SOVRUM 5

Även här utgång till balkongen. Plats för garderober och dubbelsäng. ljusa väggar och ekparkett på golv.
Här finns en vindslucka upp till vinden. På vinden finns det fin plats till förvaring av exempelvis skidutrustning.

TOMTEN

Tomten är plan och omringad av mycket träd och buskar som gör tomten insynsskyddad under en sor del av året. Till huset finns även ett garage med förråd.
Uteplatsen ligger i soligt söderläge och har utgång från vardagsrummet.

OMRÅDET

Området
Endast en 6 minuters promenad bort ligger en av Täbys bättre skolor, Brinkskolan med förskola upp till åk-6. Här finns också en mycket trevlig lekplats där jag själv varit mycket med mina barn och lekt. Barnen ger lekområdet mer än godkänt! Då huset ligger längst in i området är det både lugnt och minimalt med trafik vilket gör gatan utmärkt att träna sig att cykla på.

Vid Turebergsvägen återfinns också ett välsorterat Willys att svänga förbi och plocka upp det sista inför middagen. Kommunikationsmässigt har du både buss och sedan även Roslagsbanans Ensta station en promenad bort.

Vintertid har du en av Täbys bästa pulkabackar, Tippen en kort promenad bort. Där får man upp en rejäl fart och det är även en populär träningsbacke att utveckla sin fysik på. Området har ett riktigt bra motionsspår som är en perfekt uppvärmning för att sedan avsluta med lite intervaller på Tippen. Det finns ingen risk att du idag kommer se mig köra intervaller där men jag har sett att andra gör det flitigt. Vid skogen uppe vid Tippen finns det också en populär frisbee-golf-bana där du dock skulle kunna hitta mig. Det verkar väldigt roligt om inte annat.

KOMMUNIKATION

Goda kommunikationer genom främst Roslagsbanan som genomkorsar området. Hållplatsen heter Ensta. Bussar går till Täby C på Turebergsvägen/Stockholmsvägen. Nattbussen från Odenplan här också.

NÄRMSTA CENTRUM

Närmsta centrum är Täby Centrum som finns på ca 5 minuters bilväg. Närmsta SKOLOR är nya Brinkskolan, åk 0-5 som ligger på gångavstånd i området och där finns även ett daghem/förskola. I områdets närområde finns också Byängsskolan med förskola och åk 1-9. För mer information gå in på Täby kommuns hemsida www.taby.se.

Om området

Ensta är ett uppvuxet villaområde, byggt huvudsakligen under 1960- och 1970-talet.

KOMMUNIKATION

Goda kommunikationer genom främst Roslagsbanan som genomkorsar området. Hållplatsen heter Ensta. Bussar går till Täby C på Turebergsvägen/Stockholmsvägen. Nattbussen från Odenplan här också.

NÄRSERVICE

Närmsta centrum är Täby Centrum som finns på ca 5 minuters bilväg. Närmsta SKOLOR är dels Byängsskolan med förskola och åk 1-9 i utkanten av områdets östra del. Brinkskolan, åk 0-5 ligger i utkanten av området i dess nordvästra hörn. Det finns ett flertal daghem i närområdet. För mer information gå in på Täby kommuns hemsida www.taby.se.

Ekonomi

VA

3 500 kr

RENHÅLLNING

2 500 kr

FÖRSÄKRING

7 000 kr

SUMMA DRIFTSKOSTNAD

13 000 kr / år

BERÄKNAT ANTAL PERSONER

4

KOMMENTAR

Driftkostanden är Schablon.
Ägarna har haft varmt i huset under året omkring 22 - 23 grader och gjort av med 28000 kwh/år. Luft luft pumpen installerades i slutet av januari.

Byggnad

BYGGNADSTYP

2-plans hus

BYGGNADSÅR

1973

BYGGNADSÅR KOMMENTAR

Övervåning byggd 2001

UPPVÄRMNING

Direkt el, luft/ luftvärmepump

VENTILATION

Mekanisk frånluftsventilation

ENERGIDEKLARATION

Utförd 2023-02-14

ENERGIKLASS

E

ELFÖRBRUKNING

28 000 kWh/år

Byggnadssätt

GRUNDLÄGGNING

Krypgrund

STOMME

Trä

FASAD

Stående träpanel

FÖNSTER

3-glas

BJÄLKLAG

Trä

TAK

Plåt

FASTIGHETSBETECKNING

Linden 11

ÖVRIGT

Nuvarande ägare förvärvade huset -96.
Huset är byggt 1973, påbyggt 2001/2002 och därefter omsorgsfullt helrenoverat
Entréplanet är tilläggsisolerad.
Fönster på entréplanet är bytt till 3-glas fönster.
All el omgjort på entréplanet i samband med renoveringen.
Ny el-central installerad.
Kök bytt -06. Spishäll bytt för ca 10-12 år sedan.
Diskmaskin bytt för ca 5 år sedan.
Kyl & frys bytt för ca 7 år sedan.
Wc/ Bad entréplan renoverad -12.
Wc entréplan renoverad -12.
Tvättstuga renoverad -12.
Tvättmaskin och torkskåp bytt för 8-10 år sedan.
Våtutrymmet på överplan från -01.
Utvändig fasadpanel målad för ca 7-8 år sedan.
Löpande renoveringar/ förbättringar utförda. Övriga maskinell utrustning fungerar som de ska.
Inga fel eller andra kända brister enligt uppgifter från säljaren.

Allmänt om fastigheten

SUMMA PANTBREV

3 100 000 kr

Tomt

AREAL

884 kvm

TOMTTYP

trädgårdstomt

PLANBESTÄMMELSER

Tomtindelning Stadsplan

SAMFÄLLIGHET, SERVITUT ETC.

Avtalsservitut Ledning Mm
Last: Avtalsservitut: Ledning Mm, 01-IM4-73/13208.1

Viktiga dokument & länkar

Besiktningsprotokoll
Energideklaration
Kommande

Karta

Täby Ensta

Lindvägen 16A

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

Genom att klicka på knappen, godkänner du  användarvillkoren och personuppgiftspolicyn

Andra har också tittat på

Till mäklarkontoret

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

HusmanHagberg AB
Brahegatan 10
114 37 Stockholm

Org.nr: 556544-7579

Om HusmanHagberg