190
MED9A32E83F14464658B96FEDD5AA61C2AB

Unika 62 kvm med planlösning för den lilla familjen!

Kommande®

Hisings Kärra, Hisings Kärra

Lillekärr Södra 184

Fakta

MånadsavgiftSEK 4,375 inklusive värme, vatten, el och kabel-TV.
TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum2.5 rok
Boarea62 kvm
Våning2 (hiss finns)
Byggår1975
Driftskostnad130 kr/månad

Ansvarig mäklare

Extra kontaktperson

Söker du något unikt? På Lillekärr Södra 184 finner du 62 utmärkt planerade kvadratmeter för den lilla familjen. Lägenheten är smart omgjord för att passa den som behöver 2-3 sovrum men på en mindre yta. Lägenheten har ett fräscht kök i bra storlek. Intill köket har ett litet sovrum/kontor byggts till, perfekt för hemmakontoret eller som sovrum för de yngsta. Vardagsrumme erbjuder plats för stor soffa och en matplats där hela familjen kan samlas. Vidare finner du två smarta sovrum, det ena rymmer en större säng tillsammans med annan möblering, det andra har med en snygg stugvägg avskiljts från vardagsrummet och rymmer en 160 säng på bredden. Ljusinsläpp är inget problem då stugväggen även den har fönster. Badrummet är helkaklat med tvättmaskin. Självklart har du även en stor balkong i soligt och grönskande västerläge! Kontakta Oscar eller Jane för mer information!

Om området

Redan för 6000-7000 år sedan när inlandsisen dragit sig tillbaka och landet börjat resa sig ur havet flyttade folk in till Kärra-Rödboområdet.1962 byggdes de första radhusen i Kärra och 1972 påbörjades stora utbyggnaden av nuvarande Kärra. Vid foten av Skändlaberget på Hisingen ligger medeltidsbyn Skändla med gårdar. Längs stigarna genom skogar, förbi öppna fält och uppe på bergen, finns skyltar med information om sten-, brons- och järnåldern, vikingar och 1800-talsbönder. På höjderna, med utsikt över slätter och skogar, finns fina picknickplatser. På bergets östra sida ligger en skalgrusbank med rester av små havsdjur, snäckor och musslor m m områden för rekreation.

Kommunikation

Rosa express tar dig snabbt in till centrala Göteborg. Denna går från Gerrebacka via Kärra Centrum in till stan och vidare till Billdal. Från knutpunkten Klareberg finns ett antal andra bussar som tar dig till olika delar av stan.

Närservice

I Kärra centrum finns bland annat bank, post i ICA-butiken, bibliotek, högstadieskola, sim- och sporthall, restaturanger och livsmedelsbutik. Närhet till Bäckebol affärscentrum och IKEA.

Övrigt

LÅN TILL BOSTADEN
Har du sett över din finansiering? Det kan vara en god idé innan visningen att kontakta en bank för att se hur du ligger till med ett eventuellt lånelöfte. Bankerna har ofta långa väntetider för att få en bokad tid med en person som kan hjälpa just dig. Detta kan vara ett moment som i slutändan drar ut på tiden och din drömbostad hamnar i händerna på någon annan. Vi hjälper gärna till så att du får en snabb kontakt. Säg till oss när du bokar visningen så har du kanske ett klart lånelöfte till visningen.

Viktiga dokument & länkar

Årsredovisning 2018-2019
Stadgar
Energideklaration LKS 184-186
Kommande

Bilder

Lillekärr Södra 184

Brf Göteborgshus nr 38

Kärra Centrum

Serviceutbud

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Antal rum
2.5 rum
Boarea
62 kvm
Areakälla
föreningens information
Balkong
Ja
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våning
2 av 3, hiss finns
Avgift
SEK 4,375 inklusive värme, vatten, el och kabel-TV.
Information avgift
Värme, vatten, el samt kabel-TV (grundutbud) ingår i månadsavgiften. Värmen (bränsleavgift) specificeras på avgiftsavin beräknat på boyta.
Driftskostnad
SEK 1,560 / år
Driftskostnad, varav
Försäkring
SEK 1,560
Beräknat antal personer
3
Kommentar
Driftskostnader är individuella och beror på avtal med leverantörer.
Andel i föreningen
0.20547 %
Andel av årsavgiften
0.2063 %
Reparationsfond
SEK 1,552
Byggnad
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggnadsår
1975
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Mekanisk frånluftsventilation
Energideklaration
Utförd 3/24/2020
Energiklass
E
Energiprestanda primärenergital
150 kWh/m² och år
Förening
Namn
Riksbyggens Brf Göteborgshus Nr 38
Om föreningen
Riksbyggen Brf Göteborgshus nr 38 består av 431 lägenheter upplåtna med bostadsrätt. Föreningen innehar tomträtten till fastigheterna Kärra 43:10, 43:11, 43:12, 55:1 och 55:2. Föreningens adresser är Prilyckegatan 87-123 och Lillekärr Södra 164-194. Byggnaderna uppfördes 1974-1975 och består av radhus samt flerbostadshus med tre respektive sex våningar.

Föreningens lägenheter är uppdelade enligt följande: 1 rok - 41 st, 2 rok - 176 st, 3 rok - 126 st, 4 rok - 88 st.

Gemensamhetslokaler:
Medlemmarna har tillgång till en fin samlingslokal som går att hyra för t.ex. kalas eller liknande. Här finns bord och stolar samt enklare köksutrustning, även diskmaskin samt kyl/frys.
Medlemmarna har även möjlighet att hyra en övernattningslägenhet. Lägenheten är utrustad med täcken, kuddar samt köksutrustning för fyra personer.
I föreningen finns även en bastu som ni hittar i källaren på Prilyckegatan 121 och den bokas via bokningstavla som finns utanför. Tider: 8.00 - 21.00
Föreningens pingisrummet finner ni i källaren på Prilyckegatan 101.
Det finns flera tvättstugor i föreningen, 2 st på varje gård. På Prilyckegatan 89 samt Lillekärr Södra 184 finns tvättstuga med maskiner avsedda för mattvätt.

Övriga utrymmen:
Till varje lägenhet hör ett förråd. I radhus med källarplan finns förrådet i lägenhetens källarplan.
Föreningen har ett antal extra förråd som man kan hyra. Dessa är för närvarande alla uthyrda och kö till dessa finns.
I källarna finns ett antal cykelförråd. Där får endast cyklar och barnvagnar förvaras.
Organisationsform
Bostadsrätt
Äkta/oäkta
Föreningen är en äkta bostadsrättsförening
Antal lägenheter
431
Antal lokaler i föreningen
50
Tv och bredband
Föreningen har ComHem som kabel-TV leverantör. Där ingår ett analogt grundutbud som ingår i boendet. I föreningens hus finns fiber-LAN kopplat till Telia i de flesta lägenheter. När detta blev installerat fick medlemmarnas själva välja om detta skulle installeras. Om du inte har det i din lägenhet, kontakta styrelsen för mer information. För digital-tv eller ytterligare tjänster tecknas avtal av medlemmen själv mot leverantör.
Parkering
Föreningen har 453 parkeringsplatser, de flesta med elstolpe. Till varje lägenhet finns möjlighet till en parkeringplats, men föreningen kan inte garantera att parkering finns ledig. Det finns även parkering inomhus för MC, till dessa är det kö. Även MC- och mopedparkering under tak på särskild plats finns kostnadsfritt. Föreningen erbjuder också ett antal husvagnsparkeringar, till dessa är det kö.

Kostnad för de olika parkeringarna är som följer: Öppen parkering utan elstolpe, 125 kr/månad. Öppen parkering med elstolpe, 175 kr/månad. Carport med elstolpe, 250 kr/månad. Mc-parkering i låst utrymme, 175 kr/månad.
Husvagnsparkering, 250 kr/månad.

För att ställa sig i kö, eller för aktuell kösituation, kontakta föreningen.
Renoveringar
Utförda renoveringar:
2009: Fönster- och dörrbyte i samtliga lägenheter. Tvättstugor renoverades.
2011: Fasadrenovering på Prilyckegatan och likaså carportar tillhörande samma adress. Samtliga lekplatser renoverades. Radhusen på nummer 95-97 dränerade.
2011-2012: Elarbete i källaren.
2012: Elcentraler byttes ut.
2015-2016: Stamrenovering (relining).
2018-2019: Betongrenoveringar.

Pågående och planerade renoveringar:
2020: Renovering och ombyggnad av tak samt installation av solceller.
2020-2021: Hissrenovering
Ekonomi
Föreningen ändrade avgiften senast 2019-07-01 då den höjdes med 3 %. Styrelsen har beslutat att höja avgiften i små etapper för att kunna genomföra det underhåll som är planerat och för att bibehålla en god ekonomi.
Juridisk person
Föreningen tillåter inte juridisk person
Äger föreningen marken
Nej, föreningen innehar fastigheterna med tomträtt, ett avtal som gäller oförändrat t.o.m. 2024.
Överlåtelseavgift
SEK 1,183
Pantsättningsavgift
SEK 473
Övrigt
Det är endast tillåtet att grilla med el- eller gasolgrill på balkong. Gasolgrill, elgrill och kolgrill är tillåtet på uteplatser.

Inglasning av balkonger får ske efter förfrågan och tillåtelse av styrelse. Bygglov söker du själv. Markis får sättas upp efter förfrågan och tillåtelse av styrelse.

Karta

Hisings Kärra Hisings Kärra

Lillekärr Södra 184

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

* Obligatoriska uppgifter

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg