MED2814763EE1724304B4F957C0F22BEB22

Privat 4:a med stambytt badrum!

Budgivning

Högsätra, LIDINGÖ

Lillåkersvägen 2

Fakta

MånadsavgiftSEK 3,777 inklusive värme, v/a + tillägg 136 kr för bredband
TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum4 rok
Boarea92.4 kvm
Våning3 (hiss finns)
Lägenhetsnummer406
Byggår1973
Driftskostnad542 kr/månad

Budgivning pågår
Högsta bud: SEK 3,650,000
Utgångspris: SEK 3,695,000

Säljaren, i överenskommelse med mäklaren, väljer på vilket sätt budgivningen ska presenteras på nätet.

Ansvarig mäklare

Visningar

27
October | Tuesday
Kl 18:00 - 18:30
1
November | Sunday
Kl 12:00 - 12:30

Med ett av dem bättre lägena i brf Kantarellen ligger denna trivsamma och välplanerade 4:a. Bostaden har ett privat läge med stor inglasad balkong med söderläge mot innergården och fri vy mot skogsparti från andra sidan av bostaden. Smakfulla renoveringar som kök, ljusa ytskikt och genomgående golv har genomförts. Här finns gott om förvaring, tre stora sovrum med fri vy samt ett badrum och gäst-wc som nyligen renoverats smakfullt med extra tillval och genomgått stambyte. På området finns flera lekplatser, fotbollsplan samt garagemöjlighet. Närhet till matbutiker, kommunikationer, idrottsanläggningar, natur och vatten

Om området

Lidingö är som namnet antyder en kommun belägen på en ö vars slogan är hälsans ö. Med sitt unika läge nära skärgården och innerstan är det en unik plats att bo på.

Lidingö sägs varit bebodd redan på 600-talet men nyttjades i större utsträckning främst som en tillflyktsort för semesterfirande och började på allvar bebyggas 1925 när första bron stod klar med vackra ståtliga villor ofta med Gathe som arkitekt. På 40-talet började många flerbostadshus komma upp med spridning på ön och efter det har Lidingö bara fortsatt att exploaterats och vi ser idag en varierad bebyggelse där varje område har sin karaktär och bidrar till en fin helhet. Målsättningen har dock alltid varit att bevaka och värna om grönområden och friluftsliv. Tack vare detta kan vi fortfarande njuta av fantastiska naturreservat med exotisk växtlighet, vackra promenadstråk, utegym och fina badplatser. Idag finns närmare 48.000 antal invånare där var 8:e invånare av 10 skattar sin hälsa som bra eller mycket bra.

Ön är vitt känd vilket inte är så konstigt då världens största terränglopp Lidingöloppet utkämpas här varje år, kulturprofiler som Monica Zetterlund, Raoul Wallenberg, Hasse och Tage och nobelpristagaren Gustaf Dalén med sitt företag AGA har kopplingar härifrån.

Idrotten har en central plats för lidingöborna och här finns de flesta sporterna att utöva. På Lidingövallen intill Kyrkviken samlas en ny tillbyggd tennishall, nya fotbollsplaner och en friidrottsplats under uppbyggnad. Utöver två golfbanor, en skidbacke planeras det för en ny fin simhall. Bosön som samlar många av våra landslag för träning och utbildning finns även på Norra ön.

Här finns många moderna och populära för- och grundskolor samt Gymnasium, flertalet matbutiker, ett centrum med stort utbud som också är under förvandling kommande år, mindre torg med närservice samt goda kommunikationer med lidingöbanan som tar dig till Ropsten och goda bussförbindelser. Möjlighet finns dessutom vattenvägen över till Storholmen som tillhör Lidingö, Nacka, Nybrokajen och ut i skärgården via hållplatser i bl a Gåshaga samt Dalénum.

Utbudet av restauranger, vackra brunchställen och trendiga bagerier/caféer är goda och utspridda över ön. Det finns även flera kursgårdar, flertalet båtklubbar och historiska hotell Foresta med gästande celebriteter som the Beatles och Rolling Stones.

Norra Länken stod klar för några år sedan vilket ger en smidig access till innerstan samt E4:an och det sker även stora satsningar på andra sidan Lidingöbron med Norra Djurgårdsstaden samt Värthamnen, vilket kommer öka dragningskraften än mer till denna del av Stockholm.

Välkommen till Lidingö!

Budhistorik

BudBudgivareTidpunkt
SEK 3,650,00012020-10-20 13:26:26

Bilder

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Antal rum
4 rum
Boarea
92.4 kvm
Areakälla
föreningens information
Hall
Stor rymlig hall som har en central placering i bostaden, delvis möblerbar. Här finns bra avhängningsyta och garderober.
Kök
Uppdaterat kök som går i vitt med vitvaror som integrerad kyl/frys, diskmaskin, inbyggd ugn och microugn i brösthöjd samt häll. Bänkskiva i mörkt träslag mot snyggt mosaikkakel. Trevlig matplats intill fönster med vy mot skogsparti. Vita väggar mot ljust klinkergolv.
Badrum
Renoverat badrum 2020 i samband med stambytet. Här ligger ett snyggt klinkergolv med värmeslingor mot stora helkaklade väggar i . Här finns pelare med tvättmaskin och torktumlare, toalett, handfat samt stor dusch med glasväggar.
Gäst-wc
Även gäst-wc är renoverat 2020 med svart klinkergolv mot vitmålade väggar. Vägghängd toalett och handfat.
Sovrum 1
Det ena sovrummet ligger intill köket med snyggt laminatgolv och vita väggar, garderober samt vy mot skogsparti.
Vardagsrum
Stort inbjudande vardagsrum med plats för stor soffgrupp samt matbord. Vita släta väggar mot laminatgolv. Access till stor inglasad balkong i söderläge med vy mot innergården.
Sovrum 2
Nås från vardagsrummet och är stort med plats för 180 cm säng. Vita väggar mot laminatgolv. Bra garderobslänga.
Sovrum 3
Detta sovrum nås från hallen och ligger med vy mot innergården. Vita väggar, inbyggda garderober och plats för säng samt skrivbord.
Balkong
Ja
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våning
3 av 5, hiss finns
Pris
SEK 3,695,000 utgångspris
Avgift
SEK 3,777 inklusive värme, v/a + tillägg 136 kr för bredband
Driftskostnad
SEK 6,500 / år
Driftskostnad, varav
El
SEK 4,000
Försäkring
SEK 2,500
Beräknat antal personer
5
Andel i föreningen
0.23465 %
Andel av årsavgiften
0.22861 %
Byggnad
Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Byggnadsår
1973
Uppvärmning
Bergvärme
Energideklaration
Utförd 12/24/2019
Energiklass
D
Energiprestanda primärenergital
99 kWh/m² och år
Byggnadssätt
Fönster
3-glas
Övriga byggnader
Tillhörande källarförråd.
Förening
Namn
Brf Kantarellen 11
Om föreningen
Brf Kantarellen 11 bildades 2001. 2010 förvärvade föreningen fastigheterna. Det är en äkta bostadsrättsförening och består av ett antal flerbostadshus med adress: Högsätravägen 1-33, 18-32 och Lillåkersvägen 2-52. Totalt finns 543 bostadsrätter, varav Lidingö stad äger ca 88 bostadsrätter. 87 lägenheter är hyresrätter. Dessa utgör ett dolt kapital och säljs då de blir lediga, varvid pengarna kommer föreningen tillgodo. Det finns 17 lokaler, lokalerna hyrs ut och några används av föreningen som kontor och för fritids och kulturverksamhet.

Föreningen har tecknat ett centralt avtal för hushållsel. Varje hushåll blir fakturerade av HSB för respektive hushålls förbrukade el varje månad. Separat elmätare för varje lägenhet är installerade.

Stor tvättstuga finns i en vidbyggd byggnad uppförd i ett våningsplan med källare. Cykelrum finns i källaren och det finns även röda cykelbodar på föreningens gårdar. Pappers-, tomglas- och batterisortering. Tolvan är föreningens aktivitetslokal och finns på Lillåkersvägen 12B. Lokalen får hyras mellan kl 7 och kl 22. Hyran är 300 kr per tillfälle. Föreningen har en gästlägenhet på Lillåkersvägen 6B. Priset per natt är kr 350 kr. Täcken och kuddar för 4 personer finns i lägenheten. Barnvänliga innergårdar med lekplatser och grönska. En boulebana finns utanför Lillåkersvägen 46.
Organisationsform
Bostadsrätt
Antal lägenheter
630
Varav hyreslägenheter
87
Antal lokaler i föreningen
17
Tv och bredband
Föreningen har gruppavtal med ComHem för leverans av bredband med en hastighet på 1000/1000 Mbit/s via fiber, kabel-TV (18 kanaler) och IP-telefoni. Kostnaden för gruppanslutningen är 136 kr per månad exklusive samtalskostnader och är en obligatorisk avgift som läggs på månadsavgiften. Om man vill beställa tjänster utöver vad som ingår i det centrala avtalet kontaktar man ComHem. Vid försäljning av bostadsrätt ska all utrustning från ComHem som tillhör lägenheten lämnas kvar.
Parkering
Det finns 63 avgiftsbelagda gästparkeringsplatser på föreningens mark. Föreningen har utöver det: 90 parkeringsplatser utomhus utan el för 289kr/månad 14 parkeringsplatser med el för 425kr/månad. 108 garageplatser utan bur 502kr/månad. 164 garageplatser med bur 646 kr/månad. 4 extra stora garageplatser med bur 816kr/månad. 9 MC-platser med bur 289kr/månad i garaget. 12 moped-platser med bur 289kr/månad i garaget. 3 handikapplatser utan bur 289kr/månad i garaget. 4 släpvagnsplatser utan bur för 289kr/mån. Till garaget kan man skaffa fjärrstyrd öppnare till garageporten för ca 300 kr. Kö till parkeringsplatserna kan förekomma.
Renoveringar
Renoveringar
2019 - Solceller
2018 - Isolering av fasadfogar
2018 - Målning av betongfundament
2018 - Ombyggnation av den stora lekparken
2018 - Ombyggnation av en lokal till 3 bostadsrätter som föreningen säljer.
2018 - Solcellsanläggning på taket Lillåkersvägen 2-16
2017/18 - Fönsterbyte
2016 - Renovering av källargångar. Installation av kodlås till portarna.
2015 - Belysning exteriört till LED belysning
2015 - Byte av takfläktar exteriört
2014 / 2015 - Förstärkning av isolering i portikerna, samt byte av plåt
2013 / 2014 - Takrenovering samt extra isolering av tak
2013 - Installation LED-belysning i gemensamma utrymmen.
2012 - Bergvärme
2012 - Garagerenovering P1
2011 - Indragning av fiber
2011 - Installation av separata elmätare

Föreningen har påbörjat stambyte i fastigheterna. Det innebär att man får nytt badrum med golvvärme, man kan göra extra tillval för andra materialval än det som erbjuds som standard. Föreningen planerar även att renovera trapphusen, portarna, alla hissar samt värmesystemet. Föreningen har god ekonomi och enligt beräkningar skall dessa renoveringar inte ge mer än samma nivåer på höjningar som nu, dvs. ca 2-3% årligen.
Äkta/oäkta
Föreningen är en äkta bostadsrättsförening
Juridisk person
Föreningen tillåter inte juridisk person
Delat ägande
Ja. Delat ägande godkänns. Minsta ägarandel är 5%.
Äger föreningen marken
Ja. Föreningen köpte fastigheten 2010 från Lidingöhem AB och äger därmed marken.
Överlåtelseavgift
SEK 1,480 betalas av köpare
Pantsättningsavgift
SEK 591
Övrigt
Högsätra är ett utvecklingsområde i Lidingö Stads planprogram som innehåller flera hundra nya bostäder och nya trafiklösningar i området. Föreningen äger mark och har för avsikt att stycka av och sälja kantområden i fastigheten vilket kommer ge en god intäkt till föreningen. Föreningens extrastämma den 25 september 2017 godkände ett samarbetsavtal med Åke Sundvall Byggands AB där den förväntade intäkten i så fall blir mellan 194 till 324 miljoner beroende på hur mycket som kommer avyttras i enlighet med avtalet.

Mer info om detta går att läsa på Lidingö stads hemsida.
http://www.lidingo.se/toppmeny/byggabomiljo/planerochutveckling/storreutvecklingsprojekt/hogsatra.4.30ec3e7e1555a6fe23398a9.html

Finns även mer information på föreningens hemsida: http://brfkantarellen11.se/

Karta

Högsätra LIDINGÖ

Lillåkersvägen 2

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

* Obligatoriska uppgifter

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg