KarriärOm oss
190
MED8DE4143BB6E643579A29BBCB5DBFADDC

Lyxiga detaljer, bevarad charm, öppen spis, imponerande takhöjd och balkong!Östra Storgatan 122A Liljeholmen, Jönköping

Kommande®

Liljeholmen, Jönköping

Östra Storgatan 122A


PRIS (utgångspris)3 150 000 kr

Fakta om bostaden

TYP

Lägenhet

UPPLÅTELSEFORM

Bostadsrätt

ANTAL RUM

3.5 rok

BOAREA

90 kvm

VÅNING

2

LÄGENHETSNUMMER

00004

MÅNADSAVGIFT

5 076 kr

BYGGÅR

1938

PRIS

3 150 000 kr utgångspris

Lyxiga detaljer, bevarad charm, öppen spis, imponerande takhöjd och balkong!

Fiskbensparkett, öppen spis, bevarade detaljer, imponerande takhöjd och balkong mot Vättern. 90 kvadrat fördelat på 3,5 rok invid Vätterns strand på populära Liljeholmen med adress Östra Storgatan 122 A.
En interiör miljö som inte lämnar något att önska för dig med höga krav. Elegans och charm möter trend och design med genomgående exklusiva materialval i kombination med moderniserade, fina detaljer. Som tagen ur det senaste inredningsmagasinet av Residence Magazine.

En ytterst välplanerad planlösning med matsal som utgör mittpunkten och ger känslan av salar och salonger. Här finner du också den eldningsbara öppna spisen som ökar mysfaktorn ytterligare en nivå under vinterhalvåret. Dubbeldörrarna tar dig vidare till vardagsrummet med ett fint ljusinsläpp som lyser upp den gedigna fiskbensparketten. Balkongdörrarna öppnar upp mot balkongen med utsikt mot Vättern och magiska färger vid solnedgång. Ljuvligt att öppna upp här insvept i morgonrocken och inta frukostkoppen efter att du varit nere och tagit ditt svalkande morgondopp.
Lyxbetonat grått kök i gedigna material som både syns och märks. Välplanerade sovrum med påtaglig hotellkänsla i jordnära grön färgpalett. Sovrummen bjuder gott om plats för både dubbelsäng och extra klädförvaring. En walk-in-closet intill det större sovrummet gör det extra trevligt att dressa upp både till vardags och fest. Badrummet går i behagliga gråvita toner och följer den röda tråden. Hall och mellanhall är välplanerad och öppnar upp för ytterligare förvaringsmöjligheter. Ett förråd finns även tillhörande lägenheten på vinden och ökar den bekväma vardagslyxen ytterligare en nivå.

Brf Jönköping Fogen 3 är en familjär förening på attraktiv Liljeholmsadress där ekonomisk och teknisk förvaltning sköts av extern part. Förmånligt utan åtaganden för dig som boende.

På Liljeholmen bor du på lugnt och skönt läge med allt det bästa Jönköping har att erbjuda på lagom promenadavstånd. Promenera längs Vätterstranden in till Piren och stans restauranger och caféer. Perfekt promenadavstånd och med närhet till det mesta.
Utmärkta kommunikationer, livsmedelsbutiker och restauranger inom räckhåll. Vättern bara intill kvarteret som bjuder solnedgångar och ett fantastiskt skådespel oavsett tid på året. Ta med dig helgfrukosten eller picknicken ner på stranden. Ett kvällsdopp ligger nära till hands en ljummen sommarkväll för svalka.

90 kvadrat som bjuder en interiör med alla önskvärda faciliteter som bara måste upplevas på plats.

Visning sker privat efter bokning till ansvarig mäklare, Amelie Sjöbring Cimen.

Förbered dig gärna genom att:

- Åka förbi området, bekanta dig och läsa på om objektet.
- Låta oss hjälpa dig att ordna ett objektspecifikt lånelöfte genom någon av våra samarbetspartners. Vi har lokala/oberoende samarbeten med alla banker.
- Äger du ditt nuvarande boende? Boka in en kostnadsfri värdering av din bostad redan idag för att skapa en trygg process.

Välkommen att kontakta mig Amelie Sjöbring Cimen.
Tel: 0709-37 00 55
Mail: amelie.sjobring@husmanhagberg.se

Extra kontaktperson

Bilder

MED8DE4143BB6E643579A29BBCB5DBFADDC
MEDA461A77BF9BF4A1AA83A2548D174837A
MED36DE7BC81F234F068326B76A4CACF699
MEDF7D6AF462A2A47CDACB1CA4FA5AE437C
MED6DA955E55A2A4FADBF47ED27192B7776

Planritningar

Planskiss

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Fakta om bostaden

TYP

Lägenhet

UPPLÅTELSEFORM

Bostadsrätt

ANTAL RUM

3.5 rok

BOAREA

90 kvm

LÄGENHETSNUMMER

00004

VÅNING

2 av 3

MÅNADSAVGIFT

5 076 kr

BYGGÅR

1938

PRIS

3 150 000 kr utgångspris

Rumsbeskrivning

ANTAL RUM

3.5 rum

AREAKÄLLA

föreningens information

BALKONG

Ja

Vackra bevarade brädgolv och fiskbensparkett i original har restaurerats och möter den dova jordnära färgpaletten och skapar harmoni. En mängd förtjusande originalattribut som pietetsfullt restaurerats med hög precision.

HALL

Möts av fönster i dubbla väderstreck som skapar ett härligt och välkomnande ljus genom hallen som utgör en central punkt och förlängs av mellanhallen direkt till höger från entrén. Trägolven harmonierar med väggfärgen i ljust grå och välkomnar dig hem till 90 vackra kvadrat på Östra Storgatan 122A, Liljeholmen.

KÖK

Lyxigt Ballingslövkök i grått med fina material från 2019.
Köket är välutrustat med: Integrerad diskmaskin, full kyl och frys, extra bred diskho, spishäll, ugn och fläkt. Samtliga vitvaror går i rostfritt och är från Electrolux (2019). Vitt kakel klättrar upp på vägg ovan den rejäla bänkskivan. Här finns gott om arbetsyta när det är dags att tillaga middagen.
Framför fönstren bjuds naturlig matplats för 4-6 personer.
Furugolven är vitlaserade och vackert slipade och väggarna är ljusa och släta. En trendig och lyxig köksdröm.

VARDAGSRUM

Ta dig in genom de charmiga dubbeldörrarna som vackert delar av från matsalen. Ljusgrå väggar möter valnötsinspirerad fiskbensparkett och skapar en fin interiör miljö. Morgon och förmiddagssolen letar sig in genom fönstren som vetter åt öst.

MATSAL

Matsalen utgör mittpunkten. En fantastisk sal och är idag möblerad med matbord under takkronan intill den eldningsbara öppna spisen. Alldeles, alldeles underbart att sitta i denna pampiga sal där fiskparketten löper mellan sällskapsrummen. Väggarna är ljust grå.

BALKONG MED VACKRA DUBBELDÖRRAR

Balkong som vetter åt norr med underbar eftermiddags- och kvällssol under våren och sommaren. Här njuter du av Vätterns skådespel som är fantastiskt oavsett tid på året. Här finns plats för caféset eller en nätt soffgrupp beroende på vad du önskar.
En balkong att njuta på i trevligt sällskap och blicka mot vacker himmel och solnedgång bakom Vätterns horisont.

SOVRUM 1

Mörkgrön dov kulör sitter på vägg och på golvet ligger det vackra vitlaserade furugolvet.
Morgon och förmiddagssol i sovrummet sipprar in och ger en härlig start på dagen.
En riktigt fin hotellmiljö. Är finner du ro och tid för avkoppling.

SOVRUM 2/ARBETSRUM/GÄSTRUM

Grön och skön kulör på vägg och de vitlaserade furugolven återfinns naturligtvis även här.
Stort nog att inreda till gästrum/hemmakontor eller kombinationen av dem båda.
Ett rum att inreda efter just dina behov och önskningar. Här lyser solens strålar in under eftermiddagskvällen och adderar ett härligt ljus till inredningen.

BADRUM

Badrum i ljusa och beige toner som ger dig möjlighet att addera handdukar efter säsong, tycke och smak. På golvet ligger en ljust beige och diskret plastmatta och väggarna är klädda med vita kakelplattor. Badrummet har ny inredning från 2019 och genomgick även då relining.
Utrustat med: handfat och vit kommod, spegelskåp, WC och dusch bakom duschväggar i klarglas. Här finns plats att installera tvättmaskin för dig som önskar öka bekvämligheten ytterligare en nivå. Sammantaget ett praktiskt badrum där ytan maximerats. Ljust vitt och fräscht är bara förnamnet här.

WALK-IN-CLOSET/KLÄDKAMMARE

Praktisk förvaring i form av en stor klädkammare/walk-in-closet. Perfekt för dig med klädintresse. Vitmålade väggar och vitmålade brädgolv ger ett enhetligt uttryck. Här kan du med enkelhet färgkoordinera och skapa ett riktigt dressingroom. Inred med praktisk förvaring för en lyxig vardag. Här är det enkelt att inspireras.

AMELIE SJÖBRING CIMEN INFORMERAR

- Fungerande öppen spis med nuvarande tillstånd av kommunen från 2019 och 3 år framåt.
Eldstaden är registrerad i kommunens register så kommunen hör av sig när det är dags för sotning och förnyande av tillståndet.
- Ett förråd följer med lägenheten beläget i vindsplan.
- Det finns 8 st p-platser finns utanför huset som föreningen tillhandahåller.
- Kösystem tillämpas. Alla uthyrda idag och 1 st på kö men ett par uppsägningar på gång efter sommaren. Ansökan görs till föreningen.
- Teknisk förvaltning sköts av Fastighetsskötsel och den ekonomiska förvaltningen sköts av SBC.
- Det finns balkonger belägna i västerläge att nyttja för de boende i föreningen i varje trappuppgång.
- Föreningens samtliga lägenheter är ansluta till ComHem som levererar ett grundutbud av tv-kanaler till föreningens alla lägenheter. Här finns möjlighet att lägga till tjänster från ComHems utbud.
- Det finns även indraget "öppen" fiber från Telia, mer information om valmöjligheterna detta erbjuder hittar du via www.bredbandswebben.se.

Om området

Strax öster om Jönköpings City finner du Liljeholmen. Ett område med närhet till alla bekvämligheter men också närhet till strandpromenaden utmed Vätterstranden.

Utbud på området
Liljeholmen erbjuder mindre livsmedel- och handelsbutiker. Blomsterhandel, pizzerior, tobaksaffär, kiosker och närhet till bensinstation finner du också på området. En bekvämlighet att vänja sig vid när du glömt handla det sista till middagen eller är på spång och glömt blomsterbuketten som skulle med. Vid de större inköpen finner du Asecs som då når på bara tio minuters gång eller några minuter i bil. En extra lyx när det gäller tillgänglighet.

Naturnära områden
Promenadstråk står bara runt hörnet för dig som önskar ut på motionsrundan. Här har du även möjlighet att variera dig. Vätterstranden eller Liljeholmsparken med närhet till Rocksjön? Här kan du välja runda efter dagsform och det med variation.
Rosenlunds rosarie som ligger nära Liljeholmen är en plats väl värt både besök och återbesök. Rosariet bjuder på fantastiska blomster och växter. Här är det njutbart att vistas.

Restaurang- och caféutbud
Jönköpings City men också Liljeholmen erbjuder ett stort utbud av restauranger och caféer. Här finns både det lokala utbudet och det större och välkända. Perfekt för den som har gastronomiskt intresse. Här finns mängder med ställen att testa och återbesöka.
Även caféer finns det gott om både på väster och öster i Jönköpings City. Här finns något för alla smaker!
Lokalt på Liljeholmen ligger restaurang Sjön med vacker utsikt över Jönköpings stolthet Vättern. Här är det en fröjd att äta lunch eller middag och njuta av vyn över Vättern. För den som önskar brunch på lördagen finns även denna möjlighet.

Kommunikation
Området erbjuder goda kommunikationsmöjligheter och trafikeras av linjetrafiken. Här behöver du näst intill inte passa tiden för avgång. Här kan du inom kort ha möjlighet att ansluta dig till nästa.

Skola och barnomsorg
På närområdet finns flertalet förskolor, grundskola och gymnasieskola samt Jönköpings Högskola. Perfekt för dig som studerar eller har barn i skolålder.

Kultur och nöjen
Jönköpings stad erbjuder mycket kultur och möjlighet att uppleva nöjen. Smålands Musik och Teater, Konserthuset, Kulturhuset och Tändsticksområdet är några av de kulturella verksamheter staden erbjuder. Nöjen som biljard, shuffleboard, minigolf, Padelarenor, hockey i Husqvarna Garden, fotboll på Stadsparksvallen med mera finns för den sportintresserade.
I Jönköping finns något för alla smaker för den som uppskattar kultur, nöjen och sport.

Lägenhet

ANDEL I FÖRENINGEN

7,115 %

ANDEL AV ÅRSAVGIFTEN

7,11458 %

Ekonomi

BOSTADSRÄTTENS INDIREKTA NETTOSKULDSÄTTNING

764 002 kr Andelen av bostadsrättsföreningens lån som den enskilda bostadsrätten ansvarar för beräknad utifrån senaste årsredovisningen 2021. Föreningens nettoskuld beräknas enligt följande formel; ”räntebärande skulder minus räntebärande tillgångar och likvida medel”. Föreningens nettoskuld multipliceras sedan med den aktuella bostadsrättens andelstal för avgifter till föreningen.
(Avser bostadsrättens indirekta andel i föreningens nettoskuldsättning.)

Byggnad

BYGGNADSTYP

Flerbostadshus

BYGGNADSÅR

1938

UPPVÄRMNING

Fjärrvärme

HISS

finns ej

ENERGIDEKLARATION

Ej utförd

Förening

NAMN

Brf Jönköping Fogen 3

ORGANISATIONSFORM

Bostadsrätt

ÄKTA/OÄKTA

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

ANTAL LÄGENHETER

22

ANTAL LOKALER I FÖRENINGEN

3

ÖVERLÅTELSEAVGIFT

1 190 kr betalas av köpare

OM FÖRENINGEN

Brf Jönköping Fogen 3 är en äkta bostadsrättsförening. Fastigheten är byggd i slutet av 1930-talet med totalt 22 st lägenheter upplåtna med bostadsrätt och 3 st lokaler med hyresrätt. Lokalerna disponeras idag som lager/förrådslokaler vilka inbringar intäkter till föreningen. Löper på och förnyas automatiskt enligt nuvarande hyresavtal. En används som cykelförråd.
Teknisk förvaltning sköts av Fastighetspartner och den ekonomiska förvaltningen sköts av SBC.

Lägenhetsfördelning:
1 rok, 6 st
2 rok, 13 st
3 rok, 3 st

Försäkring:
Fastigheten är fullvärdeförsäkrad via Länsförsäkringar.

Ägandeformer:
Juridisk person godkänns ej.
Andelsägande tillåts exempelvis om en pappa och son önskar samäga.

Renoveringar:
Fasaden är omputsad och tilläggsisolerad på västra långsidan och entrésidan. Resten av huset är ommålat och de gamla ekportarna i glänsande skick med ny lackering. Trapphuset nymålat och går i ton med det rutiga golvet som är original.
2010/2011 - Tak
2019 - Installation av fjärrvärmenät via kommunen där uppvärmning sker via kommunens fjärrvärmenät.
2019 - Ny fjärrvärmeanläggning
2019 - Relining och stambyte genomfördes under slutet av 2019. Vissa lägenheter med stambyte och vissa med relining. Föreningen följer löpande upp egendomen.
2020 - Tvättstugan uppdaterad med nya tvättmaskiner det senaste året.
2021 – Cykelförråd i källaren.

Kommande renoveringar:
Inga större renoveringar planerade framgent enligt uppgifter av styrelsen.
Eventuellt fönsterbyte kan komma att börja diskuteras om ett par år. Föreningen följer löpande upp egendomen och utför renovering vid behov.

Ekonomi:
Avgiften höjdes 5 % från årsskiftet 2023-01-01.
Avsättning till yttre fond görs årligen, för att säkra byggnadens långsiktiga underhållsbehov. Inga avgiftsförändringar på gång med anledning av det.

Gemensamma utrymmen:
Lägenheterna disponerar förråd på vinden och i källarplan. Vissa lägenheter disponerar dessutom två förråd. I källaren finns cykelförråd och en tvättstuga med nya tvättmaskiner installerade det senaste året. Nås oavsett vilken trappuppgång. Tvätt-tid bokas via digitalt system. Smidigt!

Parkeringsmöjligheter:
Föreningen har åtta asfalterade parkeringsplatser på husets entrésida.
Kostnaden för en parkeringsplats är 500 kronor per månad och de tilldelas enligt ett separat kösystem. För närvarande 1 plats tillgänglig.
I området finns gott om parkeringsmöjligheter i den direkta närheten till bostaden och som boende här har man rätt till boendeparkering i området Liljeholmen via Jönköpings kommun.

TV/Bredband och telefoni:
Föreningens samtliga lägenheter är ansluta till Tele 2 som levererar ett grundutbud av tv-kanaler till föreningens alla lägenheter. Det går att skaffa en box för att lägga till. Ca. 12 kanaler ingår i månadsavgiften.

För er som även önskar bredband och IP-telefoni kan denna leverantör även leverera detta. För mer info om vilka paketlösningar som finns, besök gärna Tele 2 hemsida.
Det finns även indraget "öppen" fiber från Telia, mer information om valmöjligheterna detta ger hittar du via www.bredbandswebben.se.

Fiber:
Öppet fiber-nät. Tecknas till valfri bredbandsleverantör.

Uppvärmning:
Fjärrvärme i föreningen.

El:
Du som boende tecknar eget el-avtal till lägenheterna och bekostas av bostadsrättsinnehavaren.

Åtaganden:
Inga för de boende, sköts externt. – Bekvämt för bostadsrättsinnehavaren.

Informationen avstämd med ordföranden 2022-01-09.

Viktiga dokument & länkar

Stadgar
Årsredovisning 2021
Kommande

Karta

Jönköping Liljeholmen

Östra Storgatan 122A

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

* Obligatoriska uppgifter

Andra har också tittat på

Till mäklarkontoret

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg