190
MED8118A0CF853040CA9E502A0A0EB9B298

Såld!

Kungsholmen Kristineberg, Stockholm

Lidnersgatan 12A, 6 & 7 tr

Fakta

MånadsavgiftSEK 5,373 värme och VA
TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum4 rok
Boarea72 kvm
Biarea22 kvm
Lägenhetsnummer75
Byggår1938

Såld!
Slutpris: SEK 6,000,000

Ansvarig mäklare

Extra kontaktperson

Fantastisk etage-4:a med 94 kvm golvyta och fri utsikt över Mälaren. Belägen högst upp på Kristinebergs höjd i stabil förening med god ekonomi. Attraktivt område med direkt närhet till tunnelbanans gröna linjer, strandpromenader och badklippor. Kort promenad till Hornsbergs strand med stort utbud av restauranger. Välkommen på visning!

Om området

Trevligt och lugnt område i idylliska Kristineberg med härliga badklippor, parker och promenadstråk utanför porten! Här bor man invid Ulvsundasjöns glittrande vatten med närhet till Fridhemsplans citypuls. Vid närbelägna Kristinebergs Strand finns båthamn och badbryggor.

Kommunikation

Bra kommunikationer (T-bana Kristineberg - gröna linjen - och buss 49 och 62) tar dig till Fridhemsplan på ett par minuter. Cyklar till T-centralen gör du på ca 10 min och till härliga Rålambshovsparken på mindre än 5 min. Med bil tar man sig snabbt ut på Essingeleden och det tar endast ca 10 minuter till Bromma flygplats. Det planeras även en spårväg som ska sträcka sig över hela innerstaden.

Närservice

På Lindhagensgatan ligger en Lindhagens galleria där man bland annat finner ICA Maxi, apotek, gym, restauranger, butiker, frisör och systembolag. I området finns även fina promenadstråk, joggingspår och cykelbanor längs vattnet. SATS och Fitness24Seven har gym i området. Närliggande Ballbreaker erbjuder aktiviteter såsom diskobowling, golf, biljard m.m. Här finns också restaurang och sportbar. I närområdet 5-6 daghem och fler planeras i samband med utbyggnaden i området. I närheten finns även grundskolorna Kristinebergsskolan i Kristinebergs Slottspark - och Kungsholmens grundskola (Stadshagsskolan), Stockholms internationella Montessoriskola, Rålambshovsskolan samt Klastorpsskolan. Nära även till Thorildsplans gymnasium.

Parkering

Om man är mantalsskriven i stadsdelen kan man ansöka om tillstånd för boendeparkering hos Gatu- och Fastighetskontoret tel 08-508 263 00.

Övrigt

Det vilar ett vackert lugn över Kristineberg. Kanske var det vad fältmarskalk Lennart Torstensson kände när han fick området för sina bravader i 30-åriga kriget. Här byggde han ett fint slott och namngav det Christinae Berg efter sin älskade svärdotter Christina Stenbock. Men han är inte den enda som vurmat för den här delen av stan. I slutet av 1920-talet utlystes en stadsplanstävling för att skapa en ny stadsdel för den moderna människan. Den kände arkitekten Sven Markelius var en av dem som fick uppdraget. Hans idéer om funkis med ljus, luft och bevarad grönska blev väldigt lyckad. Kristineberg blev ett av de första områdena i Stockholm där man byggde hyreshus i öppet byggnadssätt för större områden. Gatunamnen här är uppkallade efter svenska författare.

Vad är det som lockar med Kristineberg? Närheten till Kungsholmen med sina kvällsöppna affärer och restauranger är en del. Det andra är de stora sammanhängande grönområdena. I Kristinebergs slottspark kan man vandra bland alléer och knotiga fruktträd. En oas som skänker ett välförtjänt lugn för både kroppen och själen. Bättre ställe för en picknick får man leta efter. Här har man chansen att hitta djur och fåglar som man inte ser i innerstadens parker. Koltrastar och starar tävlar om vem som sjunger vackrast på våren. Den större hackspetten slår sina trumvirvlar i någon av parkens hundraåriga ekar. Den svartvita flugsnapparen jagar trollsländor till sina nykläckta ungar. Sedan har vi närheten till vattnet. Ett måste är strandpromenaden genom ädellövskogen vid Kristinebergs Strand. Sola på klipporna och njut av den vackra utsikten på Tranebergssund. I Kristineberg känner man sig vackert lugn.

Bilder

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Antal rum
4 rum
Boarea
72 kvm
Areakälla
föreningens information
Hall
Välkomnande hall med plats för avhängning och skoställ. Goda förvaringsmöjligheter i skjutdörrsgarderob. Klinkergolv.
Vardagsrum
Ljust och luftigt vardagsrum i öppen planlösning mot köket. Fantastiskt ljusinsläpp från fönster i två väderstreck med milsvid utsikt. Här nås den rymliga balkongen i soligt sydvästligt läge med trätrall på golvet.
Kök
Välutrustat kök med social öppen planlösning mot vardagsrummet. Här bjuds induktionshäll (2020), inbyggnadsugn och -mikro, kolfilterfläkt, kyl/frys, integrerad diskmaskin, arbetsytor på bänkskiva i massiv ek på köksön samt stålbänk vid diskhon. Goda förvaringsmöjligheter i lådor och skåp. Snyggt och slitstarkt klinkergolv.
Sovrum nere
Väl tilltaget sovrum som passar perfekt som master bedroom, barnrum, arbetsrum eller gästrum. Stor skjutdörrsgarderob.
Badrum
Fräscht badrum med grått klinkergolv med golvvärme och vitkaklade väggar. Här bjuds badkar med takdusch, wc, handdukstork, tvättställ med förvaringshyllor under samt kombinerad tvättmaskin och torktumlare (2019). Inbyggd spegel med belysning.
Allrum övervåning
Mysigt allrum med plats för soffgrupp och ytterligare möblering. Här finns även en fin platsbyggd bokhylla från golv till tak. Fönster med fantastisk utsikt. Hela övervåningen värms upp med golvvärme för extra komfort.
Sovrum övervåning
Ytterligare ett sovrum med plats för dubbelsäng och sängbord. Mycket goda förvaringsmöjligheter i stor klädkammare bakom skjutdörrar.
Balkong
Ja
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Avgift
SEK 5,373 värme och VA
Andel i föreningen
0.67332 %
Andel av årsavgiften
0.67332 %
Byggnad
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggnadsår
1938
Uppvärmning
Fjärrvärme
Energideklaration
Utförd 9/21/2010
Energiprestanda primärenergital
124 kWh/m² och år
Byggnadssätt
Fönster
3-glas
Förening
Namn
HSB:s Brf Karolinerna
Om föreningen
HSB:s Brf Karolinerna bildades 1938 och består idag av 252 st lägenheter där samtliga upplåts med bostadsrätt samt 4 st lokaler med hyresrätt. Föreningen är en äkta bostadsrättförening och som äger tomtmarken.
Organisationsform
Bostadsförening
Tv och bredband
- Ownit, Huset ansluts med fiber och varje lägenhet har tillgång till 250 Mbit/s till en kostnad av 119kr/månad
- TV levereras via Boxer (digital-tv) där varje medlem tecknar eget avtal till reducerade priser
Parkering
Det inga speciella parkeringsplatser utan det är de vanliga med boendeparkering inom Stockholm stad.
Renoveringar
Pågående eller framtida underhåll:
2020 Delvis byte av tvättutrustning
2020 Grundrenovering föreningslokal
2020 Renovering av hissar Lidnersgatan 12A & B

Tidigare genomfört underhåll:
2019: Renovering av grovsoprummet
2019: Renovering av golv i tvättstugor samt underhåll av brandskydd och rökluckor.
2018: Spolning av stammar och relining av källarstammar
2017: Källarstammarna renoveras
2015: Besiktning av ventilation
2013: Spolning av avloppsstammar
2013: Nytt cykelförråd
2012: Takbyte på Lidnersgatan 2-8
2011: Markarbete för avledning av dagvatten
2011: Nya maskiner till tvättstuga
2008: Byte av värmeväxlare och tillhörande utrustning i undercentralen
1989-90: Totalrenovering av fastigheten och innefattar bland annat stambyte i både kök och badrum, fasad, fönster samt el och elstigar.
Äkta/oäkta
Föreningen är en äkta bostadsrättsförening
Äger föreningen marken
Föreningens tomtmark ägs av föreningen
Övrigt
Gemensamma utrymmen:
- Föreningens medlemmar har även tillgång till ett övernattningsrum (350kr/natt)
- Ett vackert lusthus samt grillplats på gården
- Tvättstuga i källarplan, grovsoprum, cykelrum, barnvagnsrum och ett hobbyrum/snickarrum

Föreningen godkänner delat ägande med minsta ägarandel om 10%

Enskilt medlemskap i HSB Stockholm krävs inte för denna förening.

Se föreningens hemsida för med information; www.karolinerna.se

Karta

Kungsholmen Kristineberg Stockholm

Lidnersgatan 12A, 6 & 7 tr

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg