510
MED2404BC682B9A48CBB7DD8129BC21CA0C

Såld!

Genomgångstrea med radhuskänsla som totalrenoverades 2020!

Hisings Backa, Hisings Backa

Legendgatan 9

Fakta

MånadsavgiftSEK 5,461 inklusive vatten och kabel-tv (grundutbud), obligatoriska tillägg
TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum3 rok
Boarea79 kvm
Våning2
Lägenhetsnummer40
Byggår1979
Driftskostnad963 kr/månad

Såld!
Slutpris: SEK 2,350,000

Ansvarig mäklare

År 2020 totalrenoverades denna genomgångstrea om 79 kvm i populära Brf Backa Bällskär. Lägenheten har ett fullutrustat kök i stilrena färgval. Väggen mellan kök och vardagsrum har en vägg tagits ner vilket innebär att det nu är en öppen och social planlösning mellan kök och vardagsrum. Från vardagsrummet nås den stora balkongen i västerläge med härlig eftermiddagssol. Bostadens badrum är helkaklat med tvättpelare och fönster. Här erbjuds även två rymliga sovrum och mycket god förvaring. Lägenheten är belägen i ett hemtrevligt och populärt område med påtaglig rahuskänsla. Brf Backa Bällskap är en stabil Riksbyggenförening och närhet till nya Selma Lagerlöfs torg och kommunikationer till centrum. Hör av dig till mäklaren för mer information!

Om området

Backa har fram till 1960-talet varit utpräglat jordbrukssamhälle, känd som "Hisingens trädgård". Backabönderna åkte över älven för att sälja sina grönsaker och blommor på stadens torg. Under 1960- och 1970-talet byggdes Backa upp till den stadsdel den är idag - blandad bebyggelse med både småhus och flerfamiljshus med drygt 24000 personer bosatta. Här finns ett antal skolor, ett levande torg där man flera gånger om året anordnar aktiviteter och fina strövområden.

Kommunikation

De allmänna kommunikationerna är bra med bland annat stombussarna 18 och 19 som trafikerar Litteraturgatan. På hållplatsen Backadalsmotet en kort promenad från Legendgatan trafikerar buss 40 mot Hjalmar Brantingsplatsen samt Grön Express som kör mellan Kungälv och Mölnlycke via bland annat Nordstan och Korsvägen.

Närservice

Selma Lagerlöfs torg ligger endast på några minuters promenadavstånd. Här finns ett bra utbud av butiker och annan service. Här finns bland annat Hemköp, apoteket, bibliotek, restauranger, tandläkare och det berömda fiskhuset. I närheten ligger även Backaplan och Bäckebols Homecenter.

Övrigt

Hisings Backa erbjuder kommunala förskolor samt dagbarnvårdare. Förskolorna är geografiskt väl spridda över området. Det finns kommunala grundskolor och friskolor. Flera skolor har egna profileringar, bl.a. Brunnsboskolans musikklasser samt Svenska Balettskolan i Skälltorpsskolan.

Viktiga dokument & länkar

Bilder

Välkommen till Legendgatan 9!

Stilrent kök med exklusiv känsla

Totalrenoverat 2020

Planritningar

Planritning 2D

Planritning 3D

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Antal rum
3 rum
Boarea
79 kvm
Areakälla
föreningens information
Allmänt
Välkommen till detta välplanerade boende med radhuskänsla. På Legendgatan 9 finner du denna genomgångslägenhet med stor balkong i västerläge. Bostaden totalrenoverades 2020 med genomgående kvalitativa materialval. Ta trappen till entrén och möts av ett boende du bara kan flytta in i! Bostaden har genomgående vitmålade väggar och ett ljust laminatgolv som täcker alla lägenhetens golv.
Hall
Hallen erbjuder utrymme för garderob eller avhängning rakt fram. Från hallen når du alla bostadens rum och detta blir då lägenhetens nav. Vidare in i hallen har ni väldigt god förvaring i en skjutdörrsgarderob där alla familjens ytterkläder ryms.
Kök
Bostadens kök har genomgått en stor renovering under 2020. Då plockades väggen mellan kök och vardagsrummet ner och man skapade på så sett en social och öppen planlösning. Köket erbjuder förvaring och bänkyta på två sidor. Här är det vita, släta luckor med god förvaring i både över- och underskåp. Ljusgrå bänkskiva med goda arbetsytor, dubbelho och nedsänkbart grenuttag. Tillsammans med det mörka stänkskyddet i granit mellan under- och överskåp får man här en stilren och tilltalande estetik. Den maskinella utrustningen består av kyl och frys i fullhöjd, varmluftsugn, induktionshäll samt spisfläkt. Självklart finns här även diskmaskin som utrustats med elektronisk vattenavstängning vid läckage. Alla vitvaror går i rostfritt utförande och kommer från Electrolux, fläkten är från Franke och diskmaskinen från Beko. Utrymmet mellan kök och vardagsrum passar perfekt för en matplats med 6–8 stolar. Från köksfönstret kan man i fjärran se båtarnas master som åker förbi längs Göta älv!
Vardagsrum
På motsatt sida av köket ligger vardagsrummet med utgång till bostadens balkong. Vardagsrummet är lättmöblerat och rymmer en stor soffgrupp för hela familjen tillsammans med tillhörande tv-möbel. Det stora fönsterpartiet släpper in mycket solljus.
Balkong
Bostadens balkong är belägen i västerläge med härlig eftermiddags- och kvällssol att njuta av. Balkongen är väldigt stor och flera möbleringsmöjligheter erbjuds. Till exempel kan man ha en loungesoffa i hörnet utan att tappa platsen för ett härligt matbord att njuta av god mat på i kvällssolen.
Sovrum 1
Bostadens första sovrum är beläget bredvid vardagsrummet. Här finns gott om plats för dubbelsäng med tillhörande sängbord och förvaringsmöbler om det behovet finns. I detta sovrum finns ett fönster som vetter mot balkongen i västerläge.
Sovrum 2
Bostadens andra sovrum är beläget intill entrén och ligger därför relativt avskilt. Här finns plats för säng och skrivbord tillsammans med ytor för förvaring i form av garderober. Detta sovrumsfönster vetter mot loftgången i västerläge.
Badrum
Bostadens badrum är helkaklat med vita stora plattor och på golvet ligger brun/grå klinker med underliggande golvvärme. Badrummet är rymligt och ljust tack vare dess överliggande fönsterparti i österläge. Österläget innebär morgon- och förmiddagssol och därför har man här ett ljust badrum på morgonen, precis då man behöver det. När dagsljuset inte räcker finns här led-spotlights i taket som kan sättas på och av samt dimmas med bluetooth! I badrummet finner du toalett, handfat med kommod, duschhörna med takmunstycke bakom glasvägg samt tvättmaskin och torktumlare.
Övrigt
Till lägenheten hör ett källarförråd. I uppgången bredvid finns även en välutrustad tvättstuga. Soprum finns utanför lägenheten.
Balkong
Ja
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våning
2 av 2
Beskrivning av våningsplan
En trappa upp. Högst upp i byggnaden.
Avgift
SEK 5,461 inklusive vatten och kabel-tv (grundutbud), obligatoriska tillägg
Driftskostnad
SEK 11,552 / år
Driftskostnad, varav
El
SEK 2,000
Uppvärmning
SEK 8,052
Försäkring
SEK 1,500
Beräknat antal personer
3
Kommentar
Driftskostnaderna är individuella och beror på egen förbrukning samt avtal med leverantörer. Uppvärmningsposten tillkommer på avgiftsavin som ett obligatoriskt tillägg.
Andel i föreningen
1.10049 %
Andel av årsavgiften
1.10055 %
Byggnad
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggnadsår
1979
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Mekanisk frånluftsventilation
Energideklaration
Utförd 2/19/2019
Energiklass
E
Övrigt
Totalrenoverad 2020. I samband med renovering byttes elen i köket och badrummet och jordfelsbrytare installerades.
Förening
Namn
Riksbyggen Brf Backa Bällskär
Om föreningen
Riksbyggen Brf Backa Bällskär består av 88 st bostadsrättslägenheter samt 1 st lokal. Föreningen äger fastigheterna Backa 129:1, Backa 130:1 samt Backa 776:773 som alla bebyggdes 1979. Knutna adresser till föreningen är Sonettgatan 3–18, Poetgatan 4–16 och 18–32 samt Legendgatan 3–29.

Lägenhetsfördelning: 2 rok – 28 st, 3 rok – 32 st, 4 rok – 28 st.

Gemensamhetslokaler:
I föreningen har man tillgång till stor tvättstuga, torkrum, festlokal som kan hyras av medlemmar i föreningen (200 kr/dygn) samt bastu. Ett källarförråd hör till varje lägenhet.

Förvaltning:
Teknisk och ekonomisk förvaltning sköts av Riksbyggen.
Organisationsform
Bostadsrätt
Äkta/oäkta
Föreningen är en äkta bostadsrättsförening
Antal lägenheter
88
Antal lokaler i föreningen
1
Tv och bredband
Kabel-TV levereras via ComHem och grundutbudet ingår i avgiften. Bredband levereras via ComHem, dessa avtal tecknas separat av lägenhetsinnehavaren beroende på vilken hastighet som önskas.
Parkering
Det finns 129 avgiftsbelagda p-platser, vilka går att hyra för 120 kr/mån utan el respektive 180 kr/mån för p-plats med el.
Renoveringar
Föreningen arbetar utifrån en långsiktig underhållsplan som uppdaterades 2019.

Utförda renoveringar:
2019–2020: Underhållsspolning. Radonmätning.
2018–2019 utfördes ett utvändigt betongarbete på husen.
2017–2018: Byte av tvättmaskiner. Byte av karm/källardörr.
2015–2016: Renovering av tak och tegelfasader.
2013–2014: Renovering föreningens bastu. Byte av brunnar. Montering av 3 st nya källarförråd. Inbrottsförstärkt MC-garage. Målning av lekställningar.
2012–2013: Ombyggnation av föreningens gym.
2006–2009: Fasader och fönster renoverades.

Planerat underhåll:
2020–2021: Byte av radiatorpump. Kulvert läckage. Byte av lägenhetsdörrar. Lekplatsbesiktning.
Ekonomi
Föreningen ändrade senast årsavgiften 2007-07-01. Inga planerade avgiftsförändringar.

Föreningens belåning har under räkenskapsåret 2019–2020 varit 3820 kr/kvm.
Juridisk person
Föreningen tillåter inte juridisk person
Äger föreningen marken
Ja
Överlåtelseavgift
SEK 1,190 betalas av köpare
Pantsättningsavgift
SEK 476
Övrigt
Föreningen har två gemensamma städdagar per år.

Karta

Hisings Backa Hisings Backa

Legendgatan 9

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg