230
MEDA0B4AE30169D4725B17605377A9A74A7

Paradisvilla på Långholmen!Långholmen 15 Torslanda - Långholmen, Torslanda

Klarlagt

Torslanda - Långholmen, Torslanda

Långholmen 15


PRIS (som utgångsbud)14 500 000 kr

Fakta om bostaden

TYP

1-familjs friliggande villa

UPPLÅTELSEFORM

Friköpt

ANTAL RUM

5 rok

BOAREA

152 kvm

TOMTAREA

1 586 kvm

BYGGÅR

2011

DRIFTSKOSTNAD

3 921 kr/månad

PRIS

14 500 000 kr som utgångsbud

Paradisvilla på Långholmen!

Nu finns möjlighet att anskaffa sig denna charmiga, arkitektritade kustvilla på ön Långholmen i Göteborgs norra skärgård. Här lever du i en exklusiv villa om 152 kvm med enastående havsutsikt och i total harmoni. Ön i sig är fri från bilar, som substitut för en fordonsbro har en gångbro som sammansvetsar Långholmen med fastlandet etablerats på ett stilfullt vis via Nötö i södra Torslanda. Skulle du bli led på den harmoniska havsmiljön finns stadssurret, pendlingsmöjligheter samt den lokala ICA-handlaren av dess behov endast en cykeltur bort. Utöver en fantastisk social knytpunkt för vänner och familj erbjuder fastigheten tillgång till öns hamn, dess bryggor och en båtplats, två stycken sjöbodar samt vägar.

Omkring fastigheten sträcker sig en stor altan som skapar möjlighet till anpassning efter sol, umgängesytor riktade åt alla breddgrader. Baktill fastigheten, ut mot havet, finns en gräsmatta perfekt lämpad för alltifrån grillparty till midsommarfirande. Nedantill finner vi ett mindre naturområde mestadels bestående av berg och mindre växtlighet. Detta ger en fantastisk panoramaliknande utsikt samt en känsla av öppenhet gentemot havet. Fastighetens belägenhet erbjuder även en privat atmosfär i och med avsaknaden av annan närliggande bebyggelse mellan fastigheten och havet. Livet i skärgården skapar möjligheter till uppfriskande saltbad och härliga båtturer.
Huset är väldigt energieffektivt(energiklass B) och har förbrukat under 7000 Kwh det senaste året, perfekt för dig som önskar en låg månadskostnad.

Låter detta intressant? Denna havsutsiken och unika läget måste upplevas på plats! Kontakta då ansvarig mäklare för mer djupgående information!

Bilder

MEDA0B4AE30169D4725B17605377A9A74A7
MED8E56EC6AE4BC44CEA69F02A894B3931D
MEDA4BB9BB5E6E04648BD84F938E1A5AAAD
MED87A74738A2894401A0E98D752E932313
MED819BC4D9AC344106988298E82231BA6A

Planeringsverktyg

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Fakta om bostaden

TYP

1-familjs friliggande villa

UPPLÅTELSEFORM

Friköpt

ANTAL RUM

5 rok

BOAREA

152 kvm

TOMTAREA

1 586 kvm

BYGGÅR

2011

DRIFTSKOSTNAD

3 921 kr/månad

Rumsbeskrivning

ANTAL RUM

5 rum varav 3 sovrum

AREAKÄLLA

säljarens information

ENTRÉ

Långholmen 15 välkomnar dig redan innan du klivit in genom dörren. Genom glaspartiet i dörren ser du nämligen redan havsutsikten genom huset. Väl inne möts du av en generös takhöjd, platsbyggd hylla samt jämtländsk kalksten klinker på golvet.

VARDAGSRUM

Vidare in från hallen når du bostadens sociala vardagsrum där havsutsikten breder ut sig ju längre in i rummet du kommer. Här finns goda möjligheter för en större soffgrupp samt matsalsbord. En vacker kamin finns även i detta rum, för årets kallare dagar. Här finns dubbeldörrar till uteplatsen och trädgården samt stora fönsterpartier som ger en ljus och öppen känsla.

KÖK

Hemtrevligt och socialt kök med en stor köksö som vetter mot havet. I köksön finns vinkyl, bra förvarning, bar del, samt havsutsikt. Vänder du dig om finns spis, kyl och frys, fläkt, ugn, mikro samt förvarning. Köksluckorna går i vitt och en mörkare köksbänk. Även köket har dubbeldörrar ut till alten.

SOVRUM 1

Villans master bedroom ligger på första planet. Ett stort sovrum med egen utgång till uteplatsen samt en vacker havsutsikt. Här kan man både somna och vakna upp med havet vid sin sida.

BADRUM 1

Badrummet på första plan är ljust och med ett vackert marmor klinker samt erbjuder dusch, wc samt handfat med kommod. Detta rummet har även en dörr till fastighetens altan.

TVÄTTSTUGA/GROVENTRÉ

Tvättstugan har en separat ingång som du kan använda i vardagen. Rummet är rymligt och erbjuder goda förvaringsmöjlighet samt arbetsytor. Här finns tvättmaskin samt frånluftsvärmepumpen. På golvet ligger även här en vacker jämtländsk kalksten.

ALLRUM

Bostaden andra sociala yta ligger en trappa upp. Här möts man av en slående havsutsikt genom stora fönsterpartier. Detta rummet är det lätt att fastna med blicken ut över horisonten där båtarna seglar förbi och fyrar står uppradade. Från allrummet når du även bostadens generösa balkong.

BADRUM 2

Badrummet på andra våning är även detta fyllt med havs bakom fönsterpartierna. Här kan du njuta av ett varm bad och titta ut över skärgården. Här finns även wc , handfat samt förvarning.

SOVRUM 2 & 3

På andra plan finns även två rymliga sovrum, där man enkel kan möblera med dubbelsängar.

Om området

Långholmen är en ö i Göteborgs skärgård med brygganslutning till södra Torslanda. Det är ett lungt och bilfritt område som ligger avskiljt men ändå med närhet till stan. Här finns gott om badplatser, närhet till golfbana samt fina promenadslingor.

KOMMUNIKATION

Se vasttrafik.se för mera information.

NÄRSERVICE

I Torslandas nya centrum Amhult finns mer att erbjuda i form av klädaffärer, apotek, systembolag, banker, caféer, restauranger, ICA Maxi och Willys. Kultur erbjuds på Kulturhuset Vingen, med dess utbud av digitalbio, konsertlokal och teater, utställningslokaler, konst och utställningsgrupp. Här finns även samlingslokaler, café och restaurang samt replokal med inspelningsstudio.

Skolor och barnomsorg erbjuds av bl. a. Skutehagen, som ligger närmast. Därutöver finns ett flertal skolor och förskolor i närområdet. Amhultsgården (förskola och skola), Familjedaghem, (Centrum), Familjedaghem Norr, Familjedaghem Söder, Noleredsskolan årskurs F-6, Nordlyckeskolan årkurs 7-9.

PARKERING

En parkeringsplats ingår på fastlandssidan av bryggan, ytterligare parkering för långholmenbor och gäster finns 50m bort.

Ekonomi

VA

3 250 kr

UPPVÄRMNING

17 498 kr

RENHÅLLNING

1 965 kr

VÄG, SAMF

14 800 kr

SOTNING

350 kr

FÖRSÄKRING

6 388 kr

ÖVRIGT

2 800 kr

SUMMA DRIFTSKOSTNAD

47 051 kr / år

BERÄKNAT ANTAL PERSONER

2

TILLKOMMANDE KOSTNAD, KOMMUNAL FASTIGHETSAVGIFT

9 287 kr / år

KOMMENTAR

Ägarna fick tillbaka 3990 kr i el-bidrag.

Byggnad

BYGGNADSTYP

1½-plansvilla med förhöjt väggliv(Willa Nordic)

BYGGNADSÅR

2011

UPPVÄRMNING

NIBE 750, värmepump

VENTILATION

Mekanisk (endast frånluft)

ENERGIDEKLARATION

Beställd

ELFÖRBRUKNING

6 973 kWh/år

Byggnadssätt

GRUNDLÄGGNING

Krypgrund på berg

GRUNDMUR

Lecablock, murad

STOMME

Trä

FASAD

Trä

FÖNSTER

Tanumsfönster, alv profil

BJÄLKLAG

Trä

TAK

Papp

FASTIGHETSBETECKNING

Amhult 31:4

ÖVRIGA BYGGNADER

Stommen till gästhus om 20 kvm finns - ej inrett idag.
Förråd 1 - perfekt för cyklar eller flakmoppe.
Förråd 2 - Trädgårdsförråd

Allmänt om fastigheten

TAXERINGSVÄRDE

7 724 000 kr

BYGGNADSVÄRDE

2 954 000 kr

TAXERINGSKOD

220, Småhusenhet, bebyggd

SUMMA PANTBREV

6 677 500 kr

Tomt

AREAL

1586 kvm

PLANBESTÄMMELSER

Detaljplan

VATTEN/AVLOPP

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp

SAMFÄLLIGHET, SERVITUT ETC.

Gemensamhetsanläggning: Göteborg Amhult GA:1 ändamål: Vägar, Garage och/eller parkering, Gemensamhetsanläggning: Göteborg Amhult GA:3 ändamål: Vägar, Gemensamhetsanläggning: Göteborg Amhult GA:32 ändamål: Avloppsanläggning, Gemensamhetsanläggning: Göteborg Amhult GA:75 ändamål: Grönområden, Bad och/eller båtanläggning
Förmån: Officialservitut Väg, 14-TRL-578.1

Viktiga dokument & länkar

Energideklaration
Klarlagt

Karta

Göteborg Torslanda - Långholmen

Långholmen 15

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

Genom att klicka på knappen, godkänner du  användarvillkoren och personuppgiftspolicyn

Andra har också tittat på

Till mäklarkontoret

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

HusmanHagberg AB
Brahegatan 10
114 37 Stockholm

Org.nr: 556544-7579

Om HusmanHagberg