190
MED6A6097B86A4343D697C617C2A4E8E211

Mysig och välplanerad vindslägenhet med närhet till centrala stan!

Kommande®

Centrala Hisingen, Göteborg

Kvillegatan 16B

Fakta

MånadsavgiftSEK 2,618 inklusive värme och vatten. Bredband och kabel-TV kommer senare i år att ingå i avgiften.
TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum1 rok
Boarea38 kvm
Våning3
Lägenhetsnummer23
Byggår1946
Driftskostnad250 kr/månad

Välkommen till denna charmiga vindsetta högst upp i huset med härlig, grönskande och fri utsikt! Lägenhetens 38 kvadratmeter är utnyttjade på bästa sätt, den smarta planlösningen tillsammans med det fantastiska ljusinsläppet bidrar till en öppen och ljus lägenhet att trivas i. Här erbjuds en öppen och social planlösning mellan det nyrenoverade köket och det välplanerade rummet med genomgående fräscha ytsikt. Utöver detta har du en hall med god förvaring tillsammans med ett stort och fräscht badrum. I avgiften ingår värme och vatten, men senare i år kommer även bredband och kabel-TV att ingå! Här är det bara att flytta in och trivas från dag ett!

Belägen i ett expansivt och attraktivt område med närhet till allt du kan tänkas behöva. Kommunikationer via Hjalmar Brantingsplatsen, Backaplan eller Lindholmen tar dig till centrala stan på bara några minuter. Närområdet erbjuder fler mysiga restauranger, matbutiker och naturområden så som Keillers Park och Ramberget. Hör av dig till mäklaren för mer information!

Om området

Hisingen är Sveriges fjärde största ö, även Göteborgs största ö. Med Göta älv i syd och öster, Nordre älv i norr samt Kattegatt i väster. På Hisingen finner du ett stort utbud av serviceutbud kombinerat med vacker natur och närhet till havet. Bebyggelsen är blandad med både flerbostadshus och villor.
På Centrala Hisingen ligger Keillers Park med Ramberget. Berget som är 87 meter över havet, ger dig en magnifik vy över Göteborg och skärgården. Hisingen har även Hisingsparken där du möts av en härlig blandning av anlagd park, vackra vildmarksområden och slingrande motionsspår. I norra delen av parken ligger Kättilsröds lantgård. Här finns bland annat får, grisar, hästar, höns och kaniner och du som besökare är välkommen att på egen hand gå runt och titta på djuren och arbetet på en traditionell bondgård. Utöver detta bjuder Hisingen på ett flertal parker och grönområden så som Flunsåsparken.
Strax intill finner man även området Norra Älvstranden, vilket är ett av Göteborgs mest expansiva områden. Här finner man vackra promenadstråk och bostadskvarter precis vid kajkanten.
Centrala Hisingen har gott om skolor på alla nivåer, för- grund- och gymnasieskolor samt fritidsgårdar. Vid Lindholmen finner man IT-universitet som är en gemensam satsning mellan Göteborgs Universitet och Chalmers tekniska högskola.
Vill ni träna så finns här en uppsjö av anläggningar att välja mellan såsom Nordic Wellness, Curves, Friskis & Svettis och Lundbybadet. För avkoppling kan vi varmt rekommendera St. Jörgens Spa eller Arken!
Centrala Hisingen inbjuder till ett bekvämt boende i storstaden nära vacker grönska och med havet på behändigt avstånd. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Kommunikation

Med bil når du lederna på nolltid! Hela centrala Hisingen har även en extremt välutvecklad kollektivtrafik med såväl spårvagnar som stombussar som tar dig varthän i staden du önskar snabbt och smidigt! Från Hjalmar Brantingsplatsen eller Vågmästareplatsen når du centrala stan på några minuter. Här finns även vissa direktbussar till Volvo. För den mer hälsosamme finns fina gång- och cykelbanor till bl.a. Centrum och Eriksberg.

Närservice

Gillar man shopping finns flera shoppingområden. Backaplan är det största shoppingområdet med cirka 100 butiker. Wieselgrensplatsen och Kvilletorget har också ett stort utbud av affärer. Vid Kvilletorget har Polis, Försäkringskassa och Arbetsförmedlingen sin verksamhet. På Wieselgrensplatsen ligger Lundby Sjukhus. Med buss eller spårvagn når man innerstaden på bara några minuter.

Viktiga dokument & länkar

Visningsrutiner
Stadgar
Årsredovisning 2019
Social Video
Kommande

Bilder

Välkommen till denna vindsetta på Kvillegatan 16B

Utsikten från vindsfönstret

Brämaregården

Brf Oxhuvudet 15

Rambergets utsikt

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Antal rum
1 rum
Boarea
38 kvm
Areakälla
föreningens information
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våning
3 av 3
Avgift
SEK 2,618 inklusive värme och vatten. Bredband och kabel-TV kommer senare i år att ingå i avgiften.
Driftskostnad
SEK 3,000 / år
Driftskostnad, varav
El
SEK 1,200
Försäkring
SEK 1,800
Beräknat antal personer
1
Kommentar
Driftskostnader baseras på tidigare försäljning av samma lägenhet. Kostnaderna är individuella och beror på egen förbrukning samt avtal med leverantörer.
Andel i föreningen
3.27282 %
Andel av årsavgiften
3.27551 %
Tillträde
Enligt överrenskommelse.
Byggnad
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggnadsår
1946
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Självdrag, mekanisk frånluft från vinden
Energideklaration
Ej utförd
Byggnadssätt
Fönster
3-glas
Förening
Namn
Brf Oxhuvudet 15
Om föreningen
Brf Oxhuvudet 15 förvärvade fastigheten Brämaregården 15:16 med adresser Herkulesgatan 5 A-B och Kvillegatan 16 A-B år 2016 när den genomgick en ombildning från hyresrätt till bostadsrätt. Fastigheten bebyggdes 1946 och består av ett flerbostadshus i 2 våningsplan samt källare och vind. Föreningen upplåter 25 lägenheter med bostadsrätt samt 6 lokaler med hyresrätt. Lägenheterna fördelas på 8 st 1 rok och 17 st 2 rok.

Gemensamma utrymmen består av tvättstuga i källaren, trapphus, sophus och cykelförvaring.
Organisationsform
Bostadsrätt
Antal lägenheter
25
Antal lokaler i föreningen
6
Tv och bredband
Kabel-TV via ComHem. Bredband 1000 Mbit/s via Bahnhof ingår i avgiften från och med oktober.
Parkering
Boendeparkering längs gatan via Göteborgs stad.
Renoveringar
Föreningen följer en underhållsplan som upprättades 2016 och sträcker sig fram till 2027.

Utförda renoveringar:
2020 - Fiber installeras och är klart i september.
2020 - OVK besiktning av ventilationer samtliga lägenheter i bostadsrättsföreningen.
2020 - Radonmätning.
2020 - Renovering av takplattor och nymålad takplåt.
2019 - Totalrenovering av tvättstugan.
2017 - Samtliga dörrar byttes till säkerhetsdörrar.
1996 - Fastigheten byggdes om. Nya vindslägenheter. Kök och badrum renoverades i samtliga lägenheter.

Kommande renoveringar:
Upprustning av innergården.
Fönsterbyten av samtliga lokaler och fönster mot innergård.
Eventuellt skall även balkonger byggas mot innergården (ej för vindslägenheter).
Ekonomi
Årsavgifterna planeras vara oförändrade närmaste året.
Äkta/oäkta
Föreningen är en äkta bostadsrättsförening
Juridisk person
Föreningen tillåter inte juridisk person
Äger föreningen marken
Ja
Överlåtelseavgift
SEK 1,183 betalas av köpare
Pantsättningsavgift
SEK 473

Karta

Centrala Hisingen Göteborg

Kvillegatan 16B

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

* Obligatoriska uppgifter

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg