230
MED09BC3FB449B24C0E9CC75235DA4AC1CE
Boka visning

Stor inglasad balkong i västläge på våning 7!Kuratorvägen 10 Ålidhöjd, Umeå

Ålidhöjd, Umeå

Kuratorvägen 10


PRIS2 270 000 kr

Fakta om bostaden

TYP

Lägenhet

UPPLÅTELSEFORM

Bostadsrätt

ANTAL RUM

3 rok

BOAREA

78,5 kvm

VÅNING

7 (hiss finns)

LÄGENHETSNUMMER

26

MÅNADSAVGIFT

4 760 kr

BYGGÅR

1988

PRIS

2 270 000 kr

Stor inglasad balkong i västläge på våning 7!

Stig in på Kuratorvägen 10 och välkomnas av denna rymliga 3:a med magnifikt läge på våning 7! Från den inglasade balkongen som går i vinkel ges ni vacker utsikt som med sitt västläge ger långa och många soltimmar. Här finns dessutom utrymme för både matplats och loungegrupp.
Bostaden erbjuder er mycket stora förvaringsutrymmen då den har både klädkammare och dubbla förråd varav det ena smidigt nog ligger på samma våningsplan som bostaden.
Utöver de generösa förvaringsytorna har ni här ett fräscht och välutrustat kök renoverat 2010 med ljusa träluckor samt vitt kakel mellan arbetsbänk och överskåp. I anslutning till köket nås det rymliga vardagsrummet med fina vyer över området. Fräscht renoverat badrum (2007) med egen tvättstation, badkar samt badrumsinredning som med sin ljusa träklädsel ger en röd tråd till köket. Ljusa och trevliga sovrum med goda ytor för säng samt övrigt möblemang.

I BRF Kuratorn bor ni i en stor och stabil förening som med sitt engagemang skapar en härlig boendemiljö! Utöver sina trevliga gemensamhetsutrymmen genom både bastu, relax, uthyrningslägenhet samt tvättstuga så har dem ett aktivt samvaro-schema att delta i om så önskas. Här ordnas under hösten bland annat melodikryss, brädspelskväll, tranbärsplockning samt julfiranden med julgrötsservering och sång för sina medlemmar. Perfekt för den sociale eller den som önskar att möta nya människor. I föreningen har man nu även uppfört ett gym för sina föreningsmedlemmar.

På Kuratorvägen bor ni ett stenkast från IKSU, Universitetet, samt NUS. Kort promenadavstånd till mataffärer samt mycket god kommunikation till centrum via buss.
Varmt välkomna på visning!

Bilder

MED09BC3FB449B24C0E9CC75235DA4AC1CE
MED2431DBD937D44EDC8AE5839707A4201E
MED4B8912C6A6434D6E83EE65D076666577
MEDCBCFDBC9E7E547C8ACE4E68CB12321F3
MEDBA282648F007417B8EC11AD99F8F8D76

Drönarvy

Planritningar

Planritning

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Fakta om bostaden

TYP

Lägenhet

UPPLÅTELSEFORM

Bostadsrätt

ANTAL RUM

3 rok

BOAREA

78,5 kvm

LÄGENHETSNUMMER

26

VÅNING

7 av 11, hiss finns

MÅNADSAVGIFT

4 760 kr

BYGGÅR

1988

PRIS

2 270 000 kr

Rumsbeskrivning

ANTAL RUM

3 rum

AREAKÄLLA

föreningens information

BALKONG

Ja

HALL

Stig in i hallen med vita tapetserade väggar med diskret mönster samt mörkt klinkergolv. I den inre delen av hallen ges goda förvaringsmöjligheter via klädkammare samt garderober.

KÖK

Kök med ljusa träluckor samt vitt kakel mellan arbetsbänk och överskåp. Utrustat med fullstor kyl och frys, diskmaskin, ugn med häll samt praktiska förvaringsutrymmen som skafferi och draglådor. I köket finns god yta för matplats.

VARDAGSRUM

Fina ljusinsläpp från två väderstreck samt vita väggar ger vardagsrummet en härlig känsla av rymd. Goda möbleringsmöjligheter för både soffa, tv-möbel samt övrigt möblemang.
I anslutning till vardagsrummet nås lägenhetens inglasade balkong i vinkel som ger fin vy över området.

BADRUM

Fräscht badrum med mörk våtrumsmatta på golv samt vit matta på väggarna. Försett med badkar, tvättmaskin, tvättbänk med blandare, torkskåp, kommod med handfat samt spegelskåp med inbyggd belysning. God förvaring via skåp samt överskåp.

SOVRUM

Vita väggar samt god möbleringsyta för både dubbelsäng samt tillhörande möblemang.

SOVRUM

Ljust och trevligt sovrum med goda möbleringsytor för både säng samt övrigt möblemang. Vita väggar samt fint ljusinsläpp via rummets fönster.

Om området

Ålidhöjd byggdes under senare delen av 80-talet. Ett bostadsområde som ligger mellan Ålidhem, Norrlands universitetssjukhus, Umeå universitet och IKSU Sport. IKSU Sport är idag norra Europas största träningsanläggning. Förutom gym finns möjlighet till gruppträningar och lagsporter, spabehandlingar, hudvård, massage, sjukgymnastik, naprapat, massageterapeut, personlig träning med mera. Förutom träningshallar, inomhusarena, gym och simhall är IKSU sport även försett med restauranger samt frisörsalongen Hårizont. Gångavstånd till Ålidhems centrum med dess rika affärsutbud. Lägenheterna finns i punkthus och marknära bostäder. En del studentbostäder är uppförda inom området. Bostäderna upplåts med hyresrätt eller bostadsrätt. Cykelvägar finns till Nydalasjöns rekreationsområde med äventyrsbad. Goda bussförbindelser finns till centrum.

NÄRSERVICE
Flertalet livsmedelsbutiker i närliggande Ålidhems centrum. Här finns även apotek, pizzeria, café, hälsocentral mm.

KOMMUNIKATION
Från Ålidhöjd kommer man till centrala Umeå med buss flera busslinjer. Det ligger nära universitet och sjukhus.

SKOLOR OCH OMSORG
Ålidhemsskolan F-9, fritids
Carlshöjdskolan F-9, fritids
Sofiehemsskolan F-5
Förskolor

Lägenhet

ANDEL I FÖRENINGEN

0,8011 %

ANDEL AV ÅRSAVGIFTEN

0,8011 %

Ekonomi

BOSTADSRÄTTENS INDIREKTA NETTOSKULDSÄTTNING

415 044 kr Avser Å.R för 2022
(Avser bostadsrättens indirekta andel i föreningens nettoskuldsättning.)

Byggnad

BYGGNADSTYP

Flerbostadshus

BYGGNADSÅR

1988

UPPVÄRMNING

Fjärrvärme

VENTILATION

Mekanisk, till och från luft med återvin

HISS

finns

ENERGIDEKLARATION

Utförd 2018-12-04

ENERGIKLASS

C

ENERGIPRESTANDA

90 kWh/m² (Atemp) och år

Förening

NAMN

Kuratorn

ORGANISATIONSFORM

Bostadsrätt

ÄKTA/OÄKTA

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

ANTAL LÄGENHETER

125

ANTAL LOKALER I FÖRENINGEN

2

JURIDISK PERSON

Föreningen tillåter juridisk person

DELAT ÄGANDE

Ja

ÖVERLÅTELSEAVGIFT

1 313 kr betalas av säljare

PANTSÄTTNINGSAVGIFT

525 kr

INFORMATION AVGIFT

Inkl. värme, vatten, kabel-TV och internet.

OM FÖRENINGEN

Bostadsrättsföreningen Kuratorn ligger på Ålidhöjd i Umeå. Det finns 125 lägenheter i föreningen fördelade på fyra flerbostadshus, samt två två-vånings hus med marklägenheter. Området är lugnt och naturnära, med vacker utsikt.

Den gemensamma kvarterslokalen inrymmer en fest-/samlingslokal med pentry (100 kr/dygn att hyra), renoverad tvättstuga med torkrum, en fräsch bastu med helkaklad dusch och relaxavdelning. Vidare i föreningen finns hobbyrum, cykelförråd, ett fint uthyrningsrum som är utrustad med dusch, wc och pentry. Det rymmer upp till 4 övernattningsgäster och kostar 200kr/dygn att hyra. Föreningen har nyligen ordnat ett gym som medlemmarna får nyttja.

Det finns lägenhetsförråd som går att hyra för 150 kr/mån. Separat kö.

TV OCH BREDBAND

Kabel-tv: Tele2. Basutbudet ingår i månadsavgiften.

Internet: Bredband 2. Ingår i månadsavgiften.

PARKERING

Garageplats med eluttag: 310 kr/mån. Till garageplatsen är det separat kö.

Parkeringsplats med eluttag: 130 kr/mån. Till parkeringsplatsen är det separat kö.

RENOVERINGAR

Utförda renoveringar:
2017: Utbyte av växlar för internet. Tvättstugan renoverad både vad gäller maskiner och ytskikt. OVK (obligatorisk ventilationskontroll) utförd.
2018: Radhusen har målats om och nödvändig restaurering av väggar och plank har gjorts, nya fläktar i höghus och renovering fläktar radhus och ny områdesskylt, infarter för gående och cyklister har rustats upp.
2019: Avloppsrensning via varje lägenhet, grönområdet med kullarna har fått ny jord och gräsmatta, brandskyddsåtgärder och ny policy för brandskydd och Åtgärd frostskadat tegel med hydrofobering.
2021: Bygga cykelförråd av tidigare soprum. Rörelsestyrd belysning i cykelrum. Byte av ventilation i radhusen. Byte av tak och reparation fuktskador på 3 garagelängor.
2022: Upprustning av hobbylokal som ska bli gym. Byte av undercentral. Återupptagit arbete med fasaderna. Byte överspolningsventiler.

Kommande;
-Omläggninge av tak på gårdshus

ÖVRIGT

Föreningen har en egen hemsida: www.kuratorn.se
Från och med 24-01-01 höjs månadsavgiften med 5%.

Uppdaterad 23-11-24

Karta

Umeå Ålidhöjd

Kuratorvägen 10

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

Genom att klicka på knappen, godkänner du  användarvillkoren och personuppgiftspolicyn

Andra har också tittat på

Till mäklarkontoret

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

HusmanHagberg AB
Brahegatan 10
114 37 Stockholm

Org.nr: 556544-7579

Om HusmanHagberg