190

Kungsholmen Kungsholms Strand,

Kungsholms strand 179, 3 tr

Fakta

TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum1.5 rok
Boarea43 kvm
Våning3 (hiss finns)
Lägenhetsnummer1304

Med fantastisk utsikt över Karlbergskanalen och Karlbergs slott ligger denna mysiga och trivsamma 1,5:a. Välplanerad med stora sociala ytor som enkelt kan göras om till en 2:a. Stabil och välskött förening!

Om området

Fastigheten är belägen alldeles invid vackra Karlbergskanalen med härliga promenad- och joggingstråk. Här bor man mycket centralt med Fridhemsplans citypuls bara någon minut bort. Shopping i Västermalmsgallerian och runt Fridhemsplan erbjuder ett stort utbud av välkända restauranger och trendbutiker. Ta en bit mat på AG och varför inte avsluta med en glass på Jens&Viktor. Nyetablerade området Hornsbergs Strand med bra badbryggor och restauranger finns en kort promenad bort. Läget är också optimalt för den som vill ha närhet till trendiga Rörstrandsgatan med sitt trevliga utbud av restauranger och butiker.

Kommunikation

T-banas gröna och blåa linje till Fridhemsplan samt ett flertal bussar (bl a 1, 3 och 4), buss 59 stannar på Kungsholms Strand.

Närservice

Fridhemsplan erbjuder ett stort urval av restauranger, caféer, butiker, gym, välsorterade mataffärer som Coop Daglivs och Willys samt mycket mer. För den aktive finns ett flertal gym i närheten. Vid Karlberg ligger även löparspår och hinderbana.

Parkering

Om man är mantalsskriven i stadsdelen kan man ansöka om tillstånd för boendeparkering hos Gatu- och Fastighetskontoret tel 08-508 263 00.

Viktiga dokument & länkar

Stadgar
Energideklaration
Årsredovisning 2018-2019
Kommande

Bilder

Fakta

Rumsbeskrivning
Antal rum
1.5 rum
Boarea
43 kvm
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våning
3 av 5, hiss finns
Byggnad
Energideklaration
Behövs ej för denna bostadstyp
Förening
Namn
Brf Hummersberg
Om föreningen
Föreningen köpte huset 2003 och är en äkta bostadsrättsförening. Det är en charmig fastighet från 1930.

Brf Hummerberg ligger belägen i ett lugnt och grönskande område vid vackra Karlbergskanalen. Här finns båtliv, vatten och utmärkta promenadstråk och joggingspår i kombination med närhet till kommunikationer och affärer- attraktivt och centralt men ändå lugnt läge på Kungsholmen!

I omedelbar närhet till huset ligger två restauranger och en glassbar. På mindre än 15 minuter promenerar man till Rörstrandsgatan med dess rika utbud av caféer och restauranger. Närliggande Hornsbergs Strand erbjuder både restauranger och badmöjligheter. På c:a 10 min avstånd finnd fyra olika gym att välja på, även tennisbanor ligger på promenadavstånd. I huset bredvid kan man under sommaren hyra en SUP (Stand Up Paddling) och paddla sig fram till Karlbergskanalen. På drygt 10 minuter når man ett kanotcenter som hyr ut kajaker och kanoter.

Nära till Fridhemsplan med tillgång till mataffärer, banker, post, apotek och med många butiker i Västermalms gallerian. Endast 6 minuters promenad från huset till närmaste tunnelbanenedgång. Från Fridhemsplans T-banestation går grön och blå linje och vid Fridhemsplan passerar bl.a. busslinjerna 1,3 och 4. Utanför huset rullar buss 59 förbi. Det tar cirka 15 minuter att gå till Karlbergs tågstation, där Arlanda-tågen stannar. På mindre än 25 minuter är man på Kungsgatan efter att ha promenerat längs Karlbergskanalen. Utefter kanalen går också en cykelväg.
Organisationsform
Bostadsrätt
Antal lägenheter
30
Varav hyreslägenheter
1
Antal lokaler i föreningen
1
Tv och bredband
TV via Comhem eller IP Only.
Internet
Kabelnät finns tillgängligt via Comhem.
Fibernät finns tillgängligt via IP Only.
Parkering
Är man folkbokförd i stadsdelen kan boendeparkering ansökas hos Stockholm Stad; www.stockholm.se.

Närmaste kommunaltgarage är Igeldammsgaraget. Anmälan till kön via Stockholm Parkering.
Renoveringar
Följande renoveringar är gjorda:
2017 Stamspolning av samtliga avlopp i kök och badrum
2017 Renovering av ytterfönster våningsplan 6
2017 Installation av fibernät i fastigheten
2016 Byte av fjärrvärmeanläggning och ny temperaturstyrning
2015 Renovering och ombyggnad av hiss
2015 Ombyggnad av cykelförråd
2014 Renovering av fasader
2014 Renovering av återstående terrasser och balkonger som inte renoverades 2010/2011
2011 Byte av termostater på lägenheternas radiatorer
2010-11 Bygge av ny tvättstuga (maskiner från 2007)
2010-11 Renovering av stora delar av taket
2010-11 Bygge av vindsvåning
2010-11 Renovering av 2 terasser mot gården
2010-11 Renovering av entré och trapphus
2006 Utvändig målning av fönster
1986-87 Stambyte kök och badrum
1986-87 Stambyte elstigar
1986-87 Renovering av tak
1986/87 Byte av fönster.
Ekonomi
Stabil förening som amorterat sina lån kraftigt under de senare åren. Dolda tillgångar i form av 1 hyresrätter och 1 lokal. Föreningen sänkte avgiften med 5 % från 1 april 2018.
Äkta/oäkta
Föreningen är en äkta bostadsrättsförening
Äger föreningen marken
Ja
Övrigt
Föreningen har tvättstuga i gatuplan med utsikt över Karlbergssjön. Här finns tillgång till två tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkskåp samt en mangel. Även cykelförråd finns på gatuplan.

Föreningens medlemmar har tillgång till en grönskande innergård med utemöbler och stenlagd uteplats.

Karta

Kungsholmen Kungsholms Strand

Kungsholms strand 179, 3 tr

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

* Obligatoriska uppgifter

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg