Kungsbacka Centralt, KUNGSBACKA

Sjöallén 6A


Utgångspris: SEK 2,850,000

Ansvarig mäklare

Visningar

9
July | Thursday
Kl 17:00 - 17:45
Bokad visning. Välkommen att boka din tid via vår hemsida!
13
July | Monday
Kl 12:30 - 13:00
Bokad visning. Välkommen att boka in din tid via vår hemsida!
13
July | Monday
Kl 17:00 - 18:00
Bokad visning. Välkommen att boka in din tid via vår hemsida!

Nu har ni chansen att förvärva denna lägenhet i populär 55+ förening. I Brf Sjöallén bor ni lugnt i ett trivsamt område. Här bor ni centralt intill Kungsbackaån med vackra promenadstråk. Några hundra meter bort finns Kungsbacka torg med gott om restauranger och caféer.

Lägenheten har genomgående ljusa väggar och ett välhållet parkettgolv. I hallen finns det avhängningsmöjligheter samt en garderob. Längre in i lägenheten finns det ett helkaklat badrum med en tvättavdelning. Mitt emot badrummet finns ett förråd med gott om förvaring. Vidare in i sovrummet finns plats för säng och förvaring i befintliga garderober. Från sovrummet når ni den härliga balkongen i sydläge, där kan ni sitta och njuta av ert morgonkaffe. Balkongen sträcker sig längs med hela lägenheten och från balkongen finner vi vardagsrummet som är i öppen planlösning med köket.

Varmt välkomna att boka in er på visning!

Om området

Centrala Kungsbacka sträcker sig från det moderna Kungsmässan med som erbjuder hela 90 butiker under ett och samma tak, via biblioteket Fyren, till Kungsbacka innerstad som är en småstad av medeltida ursprung, präglad av handel och hantverk. Innerstadens bebyggelse från 1800-talets andra hälft och början av 1900-talet, karaktäriseras av sin småskalighet.

Kul att veta:
Kungsbacka stad antas ha vuxit fram under tidig medeltid. Den äldsta kartan över Kungsbacka, som troligen upprättades strax efter 1645, visar en mellan åarna organiskt framvuxen stadsplan med kvarter, gator, kyrka, kyrkogård och torg. Dagens rätvinkliga stadsplan tillkom efter en förödande brand 1846. Från tiden före branden härrör idag endast tre byggnader.

Fakta

MånadsavgiftSEK 4,741 inkl. värme, VA, bredband via fiber, kabel-TV och P-plats.
TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum2 rok
Boarea65 kvm
Våning2 (hiss finns)
Lägenhetsnummer522
Byggår2006
Driftskostnad432 kr/månad

Bilder

Planeringsverktyg

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Beskrivning
Välkomna till Sjöallén 6A och denna trevliga lägenhet en trappa upp. Lägenheten präglas av ljusa väggar och ett parkettgolv som sträcker sig genom hela bostaden.

I hallen finns det plats för avhängning samt lättare möblering. Hallgången öppnar upp sig mot vardagsrum rakt fram. Direkt till vänster finner vi sovrummet och lite längre fram badrum på ena sidan och ett förråd/klädkammare på andra.

Till vänster från hallen finns ett sovrum med plats för säng. Markis finns uppsatt i samband med sovrumsfönstret. God förvaring genom garderober samt en egen utgång till den härliga balkongen med utsikt över fotbollsplan och kungsbackaån.

Från hallen når vi ett helkaklat badrum i ljust utförande med golvvärme. Badrummet är utrustat med WC, tvättställ med kommod, spegelskåp, dusch, handdukstork, sminkspegel samt tvättmaskin och torktumlare i stapel.

Mitt emot badrummet finns det plats för förvaring genom en klädkammare/förråd på ca 3,3 m².

Vidare in i lägenheten finner vi vardagsrum och kök i öppen planlösning. Från vardagsrummet når man balkongen som sträcker sig längs med hela lägenheten. Balkongen är utrustad med två infravärmare, vilket förlänger sommarhalvåret.

Intill vardagsrummet har vi köket som erbjuder goda arbetsytor och plats för matplats. Köksinredningen går i vitt med trädetaljer. Bänkskivan i trä och vitt kakel. I utrustningsväg finner vi en induktionshäll, infälld ugn i ergonomisk höjd, spisfläkt, kombinerad kyl/frys samt Diskmaskin. Samtliga vitvaror är i rostfritt material.
Antal rum
2 rum
Boarea
65 kvm
Areakälla
föreningens information
Balkong
Ja
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våning
2 av 3, hiss finns
Pris
SEK 2,850,000
Avgift
SEK 4,741 inkl. värme, VA, bredband via fiber, kabel-TV och P-plats.
Driftskostnad
SEK 5,180 / år
Driftskostnad, varav
El
SEK 4,185
Försäkring
SEK 995
Beräknat antal personer
1
Andel i föreningen
1.94561 %
Andel av årsavgiften
1.94575 %
Byggnad
Byggnadstyp
Bostadsrättslägenhet
Byggnadsår
2006
Uppvärmning
Fjärrvärme
Energideklaration
Utförd 1/10/2020
Energiklass
F
Energiprestanda
1314 kWh/m² (Atemp) och år
Byggnadssätt
Fönster
3-glas
Allmänt om lägenheten
Övrigt
P-plats nr 522
Förening
Namn
Brf Sjöallén
Om föreningen
Brf Sjöallén är en 55+ förening och ligger centralt i Kungsbacka intill Kungsbackaån. Föreningens fastigheter bebyggdes mellan åren 2004 till 2006.

Föreningen upplåter 41 lägenheter med bostadsrätt, av dessa är 10 st 1 rok, 18 st 3 rok och 13 st 4 rok.
Övriga utrymmen inom föreningen: Gästlägenhet, miljöhus med källsortering av hushållens avfall samt cykelförråd finns att tillgå i föreningens regi.
Organisationsform
Bostadsrätt
Antal lägenheter
41
Tv och bredband
Fastigheten har bredband via Telia (fiber) och ComHem är leverantören av kabel-TV.
Parkering
Det finns gott om parkeringsplatser i föreningen där en parkeringsplats följer med varje lägenhet.
Renoveringar
Föreningen följer en underhållsplan som upprättades 2011 och som sträcker sig till år 2030.
2019 utfördes underhåll i form av besiktning och reparation av balkongfogar. Tvätt, målning och underhåll av träfasad samt fuktmätning. 2017 utfördes tvätt och målning av putsad husfasad samt fuktmätning.
Ekonomi
Inga avgiftshöjningar är planerade för 2020.
Äkta/oäkta
Föreningen är en äkta bostadsrättsförening
Juridisk person
Föreningen tillåter inte juridisk person
Överlåtelseavgift
SEK 1,183 betalas av säljare
Pantsättningsavgift
SEK 473

Karta

Kungsbacka Centralt KUNGSBACKA

Sjöallén 6A

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

* Obligatoriska uppgifter

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg