MED08299A669901428FB131D20873475570

Akalla, Kista

Kotkagatan 29, 4 tr

Fakta

MånadsavgiftSEK 5,121 inkl. Värme & Vatten
TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum4 rok
Boarea89 kvm
Våning4 (hiss finns)
Lägenhetsnummer681
Byggår1976

Utgångspris: SEK 2,600,000

Högst upp med gavel-läge på denna 4:a med fönster i 3 väderstreck! Nyrenoverat vitt kök från 2017 med matplats för ca 6-8 personer! Inglasad balkong i soligt läge mot föreningens lugna och barnvänliga innergård. Stort badrum med möjlighet till egen tvättstuga! Nyrenoverad separat gäst-wc från 2015. 1 master bedroom och 2 medelstora sovrum samt flertalet garderober som utgör goda förvaringsmöjligheter. Sällan till salu!

Barnvänligt område med förskola på Kotkagatan samt flertalet lekparker och grönytor. Nära till Akallas tunnelbana samt Ica, Lidl och flera matbutiker. Här finns även äventyrsbad, sportanläggningar samt Akallas 4H bondgård med djur och evenemang.
Solid förening med låg belåning om endast 2000 kr/kvm. Flertalet hyresrätter kvar i föreningen som utgör dolda och kommande tillgångar för föreningen. Garage med lediga platser finns på Kotkagatan! Källarförråd och tvättstuga i samma byggnad. Välkomna på visning!

Om området

Bebyggelsen för Akalla, Kista och Husby kom till efter en nordisk idétävling som anordnades 1966, detaljplanen färdigställdes 1969 och utbyggnaden genomfördes 1972-1977. Planen bygger på en likartad stadsstruktur i långa band med centrumanläggning och höghus i anslutning till tunnelbanestationerna. Bland arkitekterna fanns VBB, FFNS med arkitekt Lars Bryde och fastighetskontorets egen arkitektavdelning. Inom stadsdelen finns fyra skolor, ett bibliotek samt Akalla kyrka.
Akalla domineras av de arton höghus som står på rad rakt igenom området. På södra sidan av de höga husen ligger centrum längs Sibeliusgången och på norra sidan höghusen finns lägre hus som bildar storgårdar med små skogsdungar och lekparker. Sydväst om Sibeliusgången finns det en del radhus och parhus. Genom dessa hus går den långa backen Slingerbulten, som slingrar sig igenom husen. Söder om Akalla intill Järvafältet ligger Akalla by som består av äldre bevarad bebyggelse. Här finns bland annat bebyggelse från 1600-talet. Gården hålls levande med hjälp av 4H. På båda sidor om Akalla by finns det radhusområden. I samband med utbyggnaden av Akalla på 1970-talet uppfördes Akalla värmeverk för att försörja stadsdelen med fjärrvärme. Akalla värmeverk drivs idag av Fortum Värme.
På Järvafältet finns ett koloniområde, samt Hästa gård som är Stockholms kommuns sista fungerade jordbruk. På Hästa gård hölls Stockholms Stads fårhjord, som populärt kallades "Kungens får" fram till att Staden avvecklade sin fårhållning. Mangårdsbyggnaden restes på 1700-talet.
Stockholms stadsmuseum har bedömt att Akalla är en av de mest intressanta stadsdelarna från miljonprogrammets epok ur en kulturhistorisk synvinkel. Bidragande till detta är den tidstypiska och goda planeringen, samt en ofta högkvalitativ, mycket medveten, arkitektonisk utformning.

Kommunikation

Från Akalla tar du dig enkelt till Stockholms centralare delar med tunnelbanans blå linje. Akalla till T-centralen tar 21 minuter. Blå linjen kommer att förlängas från Akalla till de nya stationerna Barkarbystaden och Barkarby ca år 2024. Från Akalla finns goda bussförbindelser till Järfälla, Sollentuna, Spånga och Västerort.

Närservice

Akalla centrum erbjuder 2 stora matvarubutiker i form av Ica och Lidl. Här finns även mindre livsmedelsbutiker med orientaliska inslag. I centrumet finns även restauranger, pub, tobaksbutik, frisör, trafikskola, etc.

Bilder

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Antal rum
4 rum
Boarea
89 kvm
Areakälla
föreningens information
Hall
Välkomnande hall med säkerhetsdörr från 2017 och gott om plats för avhängning. Här finns inbyggda garderober samt stort ljusinsläpp från vardagsrum samt direkt access till gäst-wc.
Gäst-wc
Modernt renoverad wc från 2015 med svart klinkergolv och vita helkaklade väggar samt mönstrade kakelplattor. Utrustat med spotlightbelysning, wc, spegel samt handfat med kommodskåp.
Badrum
Stort och luftigt badrum med LED-spotlights samt praktiskt vädringsfönster. Brun plastmatta på golv och nymålade väggar från 2020. Här finns badkar, wc och handfat. Gott om plats att installera tvättmaskin och torktumlare för den som önskar. Tvättstuga finns på Kotkagatan 29.
Kök
Renoverat kök med speciallackade vita luckor från Volvo White Pearl. Vitt kakel och stilren svart/grå bänkskiva. Fullutrustad maskinpark med diskmaskin, köksfläkt, spis/ugn samt kyl/frys i vitt från kända kvalitetsmärken. Vitmålade väggar och laminatgolv samt en härlig matplats för 6-8 personer vid fönsterparti i högt läge.
Balkong
Inglasad balkong i högt söderläge mot föreningens fina innergård. Balkongen är isolerad och utrustad med laminatgolv. Balkongen renoverades och glasades in år 2013.
Vardagsrum
Ljust och luftigt vardagsrum med fönster i 2 väderstreck! Laminatgolv och vitmålade väggar samt en tapetserad fondvägg. Lättmöblerat rum som rymmer tv av större modell samt större möbelgrupper.
Sovrum 1
Master bedroom med fönster i 2 väderstreck samt gott om plats för dubbelsäng och babysäng/spjällsäng. Laminatgolv och tapetserade väggar i en grå modern kulör.
Sovrum 2
Laminatgolv och vitmålade väggar samt en tapetserad fondvägg. Fönster i söderläge
Sovrum 3
Laminatgolv och vitmålade väggar samt en tapetserad fondvägg. Fönster i norrläge.
Balkong
Ja
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våning
4 av 4, hiss finns
Pris
SEK 2,600,000 Utgångspris
Avgift
SEK 5,121 inkl. Värme & Vatten
Andel i föreningen
0.76789 %
Andel av årsavgiften
0.76 %
Tillträde
Enligt Överenskommelse
Byggnad
Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Byggnadsår
1976
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Mekanisk (endast frånluft)
Energideklaration
Utförd 12/13/2019
Energiklass
F
Energiprestanda primärenergital
157 kWh/m² och år
Byggnadssätt
Fönster
2+1 glas
Allmänt om lägenheten
Övrigt
Källarförråd finns i samma byggnad. Tvättstuga finns i samma byggnad.
Samtliga persienner utbytta år 2017.
Förening
Namn
Brf Kotkagatan
Om föreningen
Föreningen bildades den 6 juni 2002 och består i dagsläget av 182 lägenheter varav 16 lägenheter finns i 4 st radhus. Ca 30 lägenheter är i dagsläget hyreslägenheter. Föreningens totala boyta är 13643 kvm. För mer information vänligen besök föreningens hemsida: http://www.brfkotkagatan.se/

Föreningen har en stor fin gemensamhetslokal för medlemmarna på Kotkagatan 17. Föreningen har även moderna tvättstugor på nummer 5 och 27, samt en miljöstuga.
Tv och bredband
Föreningen är idag uppkopplad till Bredbandsbolagets fibernät som leverantör för tv och bredband Varje lägenhet har ett internetuttag i hallen samt ett tv-uttag i vardagsrummet. Det är upp till de boende att teckna sig för de mediatjänster de önskar via leverantörerna.
Parkering
Det finns ett parkeringshus på Kotkagatan, där föreningens medlemmar får hyra parkeringsplatser. Parkeringshuset erbjuder uteplatser samt garageplatser. Detta administreras av SvenskaBostäder, telefonnummer 0771-318 318. Kontakta dem för aktuella priser och köstatus.
Äkta/oäkta
Föreningen är en äkta bostadsrättsförening
Juridisk person
Föreningen tillåter inte juridisk person
Delat ägande
Ja
Övrigt
Miljöstugan håller öppet alla
måndagar mellan kl 19.00 - 20.00.

Det man inte får lämna där är följande.
Vitvaror (Kyl,Frys,Spis, osv.), Målarfärg, Syror, Bilbatterier, Sprayflaskor.

Karta

Akalla Kista

Kotkagatan 29, 4 tr

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

* Obligatoriska uppgifter

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg