230
MEDAA08162CDC144AF18BDEE0BEFC5A19A9

Radhuskänsla i bostadsrättsform i populära Barnarp!Konstapelgatan 10 Barnarp, JÖNKÖPING

Barnarp, JÖNKÖPING

Konstapelgatan 10


PRIS (utgångspris)1 895 000 kr

Fakta om bostaden

TYP

Lägenhet

UPPLÅTELSEFORM

Bostadsrätt

ANTAL RUM

3 rok

BOAREA

84,5 kvm

VÅNING

2

LÄGENHETSNUMMER

8-2048-1-56-9

MÅNADSAVGIFT

4 233 kr

BYGGÅR

1983

PRIS

1 895 000 kr utgångspris

Radhuskänsla i bostadsrättsform i populära Barnarp!

Radhuskänsla i bostadsrättsform i populära Barnarp! Vad sägs om garageplats som ingår i månadsavgiften, parknära miljö och lekplatser utanför entrédörren? För dig som söker ett enkelt, smidigt och lättskött boende! Bostaden ligger på andra våning och har en balkong som är vänd mot grönskan. Hela bostaden inger en trivsam känsla och har närhet till naturen, vilket bidrar till en hög trivselfaktor. Perfekt för växande familjen eller för dig som vill downsiza!

Interiört finner du tre rum och kök fördelat på 84,5 välplanerade kvadrat. Du välkomnas av en rymlig hall med rymlig förvaring där trappen tar dig upp till andra våning och lägenheten öppnar upp. Här bjuds ett funktionellt kök i uttryck av ek med naturlig matplats för 4-5 personer. Ett stort vardagsrum med plats för både soffgrupp och matsalsbord eller läshörna ansluter till den härliga balkongen belägen med ett fritt läge.
Två bra sovrum och ett badrum som dessutom är utrustat med egen tvättmaskin. Mer bekvämt blir det inte när det kommer till att ta hand om vardagstvätten. Här får du bo med radhuskänsla men i bostadsrättens trygga famn. Kanske det bästa av två världar?

Att bo i Brf Freja, som är en gedigen HSB-förening är enkelt. Här slipper du tänka på det yttre underhållet av din bostad samtidigt som flertalet andra förmåner bjuds dig som boende.

Barnarp är ett familjärt område beläget cirka 13 kilometer utanför Jönköping. Med en grönskande omgivning och närhet till sjöar så utgör Barnarp en lugn oas. Närheten till city gör att du inte behöver välja mellan citylivet och den grönskande naturen. Här är det även promenadavstånd till en obemannad butik med 600 varor som är öppen 24/7. Från Barnarp har du kommunikationer i form av linjebussar, vilket gör att du enkelt tar dig in till Jönköping. Perfekt pendelavstånd! I området erbjuds förskola och skola till och med sjätte skolåret – sammanfattningsvis så bor du bra i Barnarp.

Välkommen att trivas på Konstapelgatan 10!


Visning sker efter bokning till ansvarig mäklare, Amelie Sjöbring Cimen.


Förbered dig gärna genom att:

- Åka förbi området, bekanta dig och läsa på om objektet.
- Låta oss hjälpa dig att ordna ett objektspecifikt lånelöfte genom någon av våra samarbetspartners. Vi har lokala/oberoende samarbeten med alla banker.
- Äger du ditt nuvarande boende? Boka in en kostnadsfri värdering av din bostad redan idag för att skapa en trygg process.

Bilder

MEDAA08162CDC144AF18BDEE0BEFC5A19A9
MEDFBB260618ECB47B28E72DC9FB30D54E6
MED93CA337A1E7442FAA020BBFE087950C7
MED20E53E45D2834942B6109E4054DABB9B
MEDED13B2D44B0346A5A4ED39E40FF1F1BE

Planritningar

Planskiss entré

Planskiss övre plan

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Fakta om bostaden

TYP

Lägenhet

UPPLÅTELSEFORM

Bostadsrätt

ANTAL RUM

3 rok

BOAREA

84,5 kvm

LÄGENHETSNUMMER

8-2048-1-56-9

VÅNING

2 av 2

MÅNADSAVGIFT

4 233 kr

BYGGÅR

1983

PRIS

1 895 000 kr utgångspris

Rumsbeskrivning

ANTAL RUM

3 rum

AREAKÄLLA

föreningens information

BALKONG

Ja

UTEPLATS

Balkong med trevliga vyer!

PARKERING

1 garageplats följer med lägenheten och ingår i månadsavgiften.

HALL

Rymlig och välkomnande hall med gott om förvaringsutrymme på entréplan.
Väggarna är vita och golvet går i ljusgrå kulör. Här når du ett förråd/klädkammare som är väldigt uppskattat. Bra förvaring kan man sällan få nog av.
Trappen i vitt och grått utförande leder dig upp till övre plan där lägenheten öppnar upp.

KÖK

Stort och funktionellt kök i ekutförande rymmer naturlig matplats för 5-6 personer. En bänkskiva av mörkare slag möter vitt stänkskydd och bryter av.
Köket är utrustat med full kyl och frys i vitt utförande (Samsung), spis/ugn och fläkt samt diskmaskin. Vita väggar möter grå matta med rutigt utförande. Här finns plats för hela familjen när middagen ska tillagas.

VARDAGSRUM

Stort vardagsrum med gott om yta att inreda. Stort nog för både soffgrupp och matbord. Här når du även den härliga balkongen.
På golvet ligger ett laminatgolv i ljusgrått utförande och möter vita väggar.
Stilrent och en perfekt bas när det är dags att inreda.
Här finns även en luftvärmepump installerad (2023).

BALKONG

Balkong med härligt läge och fria vyer! Här finns plats för den större soffhörnan eller middagsbordet för dig som så önskar. Flytta ut middagssällskapet hit under sommaren och njut av fika eller middagen i goda vänners lag.

SOVRUM 1

Sovrum 1 är inrett med gott om garderober i vitt utförande och rymmer plats för den större dubbelsängen. Väggarna är ljust grå och möter en trevlig fondtapet i vitt/grått mönster bakom sänggaveln. På golvet ligger naturligtvis ett ljusgrått laminatgolv.

SOVRUM 2

Sovrum 2 är idag inrett till barnrum. På golvet ligger ett golv av mörkare slag och möter beige/brun kulör på tapet med diskret mönster på vägg.

BADRUM

Badrum i sobra tonerna vitt och beige/grå. Väggarna pryds av vitt kakel och bård halvvägs upp på vägg och på golvet ligger en matta i beige/grå mönster.
Badrummet är utrustat med: WC, dusch, handfat med kommod, skåp, spegel, belysning och tvättmaskin från Bosch. Perfekt med egen tvättsektion i lägenheten!

AMELIE SJÖBRING CIMEN INFORMERAR:

- Du som boende tecknar ditt eget avtal gällande el, värme och varmvatten och bekostas av dig som bostadsrättsinnehavare separat utöver månadsavgiften.
Säljarna betalade 1 129 kr enligt räkningen de hade för februari månad 2023 avseende el/förbrukning. Denna kostnad kan variera beroende på antal i hushållet, livsstil etc.

- Välskött närområde med grönytor och lekplatser.
- Inga åtaganden för dig som boende men det är välkommet att delta på ca. 2 aktivitetsdagar per år som föreningen anordnar.

Om området

En tätort belägen cirka tretton kilometer söder om Jönköping. Området består mestadels av enfamiljshus och ses som ett barnvänligt område för den unga familjen.

Utbud på området
Området beskrivs vara ett barnvänligt och naturnära område perfekt för barnfamiljer och för den som önskar ett lugnt område. På området finner du även flera föreningar och badplatser intill områdets sjöar.

Naturnära områden
Området erbjuder vidsträckta strövområden i naturnära miljö. Sjönära och grönskande omgivningar skapar förutsättningar för härlig vistelse i lugn miljö.

Restaurang- och caféutbud
Lokalt finner du pizzeria och ett café. Caféet erbjuder försäljning av bröd, fikabröd och även lättare luncher. – Allt du kan tänkas behöva på hemmaplan? Det är inte heller långt till Råslätts Centrum som erbjuder ett större serviceutbud. Här finner du även vårdcentral, folktandvården och badhus.

Kommunikation
Kommunikationer som erbjuds till och från Barnarp är främst linjebussar och tätortsbussar. Här tar du dig även med enkelhet till och från Jönköpings innerstad. Perfekt pendelavstånd!

Skola och barnomsorg
På området erbjuds förskoleklasser och skola till och med sjätte skolåret. Stadsgårdsskolan på Råslätt erbjuds för högstadieelever och ligger på vägen in mot Jönköping.

Kultur och nöjen
Barnarp erbjuder utöver det vanliga det ultimata stället för dig som önskar äventyr - VroomGokart. För den som hellre önskar mindre äventyr finner du i Barnarp även Barnarps kyrkby för den kulturintresserade.

Jönköpings stad erbjuder mycket kultur och möjlighet att uppleva nöjen. Smålands Musik och Teater, Konserthuset, Kulturhuset och Tändsticksområdet är några av de kulturella verksamheter staden erbjuder. Nöjen som biljard, shuffleboard, minigolf, Padelarenor, hockey i Husqvarna Garden, fotboll på Stadsparksvallen med mera finns för den sportintresserade.
I Jönköping finns något för alla smaker för den som uppskattar kultur, nöjen och sport.

Lägenhet

BESKRIVNING AV VÅNINGSPLAN

Ingång från entréplan.

ANDEL I FÖRENINGEN

1,50276 %

ANDEL AV ÅRSAVGIFTEN

1,50276 %

REPARATIONSFOND

5 185 kr

Ekonomi

BOSTADSRÄTTENS INDIREKTA NETTOSKULDSÄTTNING

325 168 kr Andelen av bostadsrättsföreningens lån som den enskilda bostadsrätten ansvarar för beräknad utifrån senaste årsredovisningen 2021. Föreningens nettoskuld beräknas enligt följande formel; ”räntebärande skulder minus räntebärande tillgångar och likvida medel”. Föreningens nettoskuld multipliceras sedan med den aktuella bostadsrättens andelstal för avgifter till föreningen.
(Avser bostadsrättens indirekta andel i föreningens nettoskuldsättning.)

Byggnad

BYGGNADSTYP

Flerbostadhus/radhus

BYGGNADSÅR

1983

UPPVÄRMNING

Vattenburen el

HISS

finns ej

ENERGIDEKLARATION

Utförd 2021-11-30

ENERGIKLASS

E

ENERGIPRESTANDA PRIMÄRENERGITAL

120 kWh/m² och år

Förening

NAMN

HSB Brf Freja i Barnarp

ORGANISATIONSFORM

Bostadsrätt

ÄKTA/OÄKTA

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

ANTAL LÄGENHETER

67

ANTAL LOKALER I FÖRENINGEN

2

ÖVERLÅTELSEAVGIFT

1 313 kr betalas av säljare

PANTSÄTTNINGSAVGIFT

525 kr

OM FÖRENINGEN

Brf Freja i Barnarp är en äkta förening och föreningen äger fastigheten Barnarp 9:1. På fastigheten finns 8 bostadshus i två plan samt två kvartershus.
Adresserna:
Konstapelgatan 2-40, 44-58, 62-84 och 88-136 (enbart jämna nummer). Det finns också 6 garagebyggnader.

Ägandeformer:
Juridisk person: tillåts ej.
Andelsägande: ex. sambos önskar samäga.

Försäkring:
Fastigheterna är fullvärdeförsäkrade i Länsförsäkringar. I försäkringen ingår momenten styrelseansvar samt försäkring mot ohyra det ingår även bostadsrättstillägg för föreningens lägenheter.

Utförda renoveringar:
Byte av samtliga garageportar, nya lekredskap, radonmätning (2014)
Asfaltering av samtliga gångar och parkeringsplatser (2015)
Byte av avrinningsbrunnar (2015)
Dörrbyte (2016)
Reparation av tegelvägg (2016)
Nya träd (2016)
Ny sand i sandlåda och sargbyte (2017)
Uppförande av nytt staket och plank (2017)
Nytt staket runt lekplatser (2018)
Golvbyte och överliggare på balkonger (2018)
OVK-besiktning (2019)
Ny utebelysning (2019)
Plåtinklädnad av garage (2019)
Reparation av ventilationssystemet (2019)
Takbyte (2020)
Förbättrad brandsäkring (2020)
Byte av stuprör (2020)
Målning av entrétak, energideklaration, nytt staket samt ny flaggstång (2021)
Nytt skydd runt sandlådor och nyplantering och underhåll häckar (2021)
Stadgeenlig fastighetsbesiktning utförd under året (2021)
Inköp av robotgräsklippare (2022)
Renovering av skärmväggar (2022)
OVK (2022)
Uppsättning av postboxar (2022)

Kommande renoveringar:
Nybyggnad av två garage planeras att göras sommaren 2023.
Takbyte av garage planeras att göras sommaren 2023.
Dessa renoveringar ligger med i föreningens budget.

Tv och Bredband:
Föreningen har ett gruppavtal med Telia där bredband (100/100) samt Telia lagom-paket kostar för närvarande 263 kr/månad i obligatoriskt tillägg för bostadsrättsinnehavarna och går inte att avtala bort.

Parkering:
Föreningen har 65 garage och 50 parkeringsplatser.
I månadsavgiften ingår en garageplats till varje lägenhet, vilket är väldigt förmånligt. (De två lägenheter som inte har garage idag har garanterad p-plats. Ytterligare 2 garage är på gång att färdigställas).

Föreningen tillhandahåller även 50 parkeringsplatser och till dessa är det kö. Kostnaden för en p-plats är ca. 150 kronor/månad. Just nu står ca. 3-4 st i kö.

Ekonomi:
Föreningen har beslutat om att höja avgiften med 3,5 % på grund av ökade kostnader under året from 2023-01-01. Senaste höjningen som gjordes innan dess var 2012-01-01 med 3 % vilket tyder på en stabil förening. Inga beslutade avgiftsförändringar för närvarande men föreningen bevakar löpande inflation, ränteläge och ökade driftkostnader etc.

Lån:
4 380 kr i belåningsgrad per kvm per 2021-12-31.
Under 2022 har lån omförhandlats utan att utgöra underliggande faktor för avgiftshöjning.
2023 ligger också två mindre lån som löper ut och ska förhandlas om. Föreningen har inte fått någon kalkylerad ränta ännu.

El-avtal:
Du har en egen mätare i föreningshuset som bostadsrättsinnehavare och väljer eget elbolag som du tecknar avtal med exempelvis Jönköpings Energi. Du bekostar din individuella förbrukning själv.

Gemensamt utrymmen:
Föreningen har 2 gemensamma utrymmen och dessa nyttjas till cykelrum och till föreningens möten.


Ovan information är avstämd med ordförande: 2023-03-09.

Viktiga dokument & länkar

Energideklaration nr 112-134
Energideklaration nr 2-32
Stadgar
Årsredovisning 2022
Bostadsbeskrivning

Karta

Jönköping Barnarp

Konstapelgatan 10

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

Genom att klicka på knappen, godkänner du  användarvillkoren och personuppgiftspolicyn

Andra har också tittat på

Till mäklarkontoret

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

HusmanHagberg AB
Brahegatan 10
114 37 Stockholm

Org.nr: 556544-7579

Om HusmanHagberg