MED7D009A3EB8B9421189524D1FACD3B1C5

Stor, ljus tvåa med fantastisk utsikt över Göteborgs takåsar!

Landala / Egnahem, GÖTEBORG

Kolonigatan 3A

Fakta

MånadsavgiftSEK 3,615 Värme och vatten
TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum2 rok
Boarea68 kvm
Våning2
Lägenhetsnummer8
Byggår1935
Driftskostnad379 kr/månad

Utgångspris: SEK 3,400,000

Stor, ljus tvåa med fantastisk utsikt över Göteborgs takåsar. Nyrenoverad och letar efter sin första brukare. Fantastiska detaljer och materialval präglar denna bostad! Här bor du med lugnet som granne, en trappa ner finner du stadens puls. Närhet till lummig natur och solvänliga lägen!

Om området

Gröna och härliga Landala är sedan länge ett område som favoriserats av Göteborgarna och här uppe på höjden bor du lugnt men centralt. I Landala blandas flerbostadshusen med radhus och villor och det är här som du kan finna de pepparkaksbruna villorna som kommit att symbolisera området. Villornas grönskande trädgårdar och flerbostadshusens mysiga innergårdar skänker ytterligare charm till Landala.

En kort promenad tar dig ner till Wavrinskys plats som är en knytpunkt för flera buss- och spårvagnslinjer. Härifrån tar det endast ett fåtal minuter tills du befinner dig i Göteborgs stadskärna. Förutom närhet till goda kommunikationer har du även nära till bland annat matbutiker, vårdmottagning och restauranger nere på Doktor Fries Torg, Landala torg och Guldhedstorget.

Landala är ett perfekt bostadsområde för studenten eftersom du bor med närhet till både Chalmers tekniska högskola och Sahlgrenska. I området ligger även många skolor och förskolor vilket dessutom gör att barnfamiljen bor bra i Landala. Det erbjuds även möjlighet att delta i de många idrotts- och kulturföreningar som huserar i området.

Bilder

Stort vardagsrum med ljusinsläpp från två väderstreck

Med plats för ett stort matbord

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Beskrivning
En totalrenoverad drömlägenhet som är gjord 2020 med charm och detaljer kvar från landshövdingstiden. Med bra planlösning, högt i tak och brädgolv i hela lägenheten är detta en bostad att trivas i! Två trappor upp med härlig utsikt över Göteborg samt att ni slipper insyn. Här i Landala bor du lugnt och med närhet till både Chalmers (endast en trappa ner), Sahlgrenska och resten av Göteborg tack vare Wavrinskys plats som ligger endast någon minuts promenad bort.

Lägenhetens dryga 68 kvadratmeter disponeras enligt följande:

Hall
Välkomna in i tamburen med naturlig avghängning direkt till höger. Vidare in i den stora hallen tas ni genom de vackra, vitlaserade brädgolven. I hallen ryms det ett perfekt hemmakontor om så önskas. Vill man ha ytterligare förvaring kan man enkelt rymma det här. Annars finns det gott om förvaring i den infällda garderoben.

Badrum
Nyrenoverat badrum med stilrena materialval. Med en stor spegel och gott om yta på kommoden är detta härlig plats att fixa iordning sig inför en fullspäckad dag! Badrummet är utrustat med wc, handfat med kommod, dusch och golvvärme.

Kök
Ett välplanerat kök med gott om plats för den glada kocken! Köksluckorna är ljusgråa med mässingsdetaljer och bänkskivan är av stenkomposit i en ljusare ton. Utrustningen består av en varmluftsugn, induktionshäll, kolfilterfläkt, diskho, samt integrerad diskmaskin, kyl och frys och för att verkligen förenkla vardagen finns det även en tvättmaskin i köket med inbygg torktumlare. I köket finns en naturlig mat med en fantastisk utsikt över Göteborgs takåsar!

Sovrum
Ett rofyllt sovrum med gott om plats för dubbelsängen med tillhörande möblemang. Närmsta granne är de svajande trädkronorna utanför fönstret. Lugnet uppe i Landala Egnahem förstärker bilden av denna oas. Väggarna är målade i en mörk, lugn ton och på golvet ligger samma, vackra brädgolv. Förvaring finns i de två garderoberna.

Vardagsrum
Ljust och stort rum med fönster i två väderstreck. Detta är verkligen ett rum man trivs i. Enkelt möblerat för både större soffgrupp och matbord med plats för hela umgänget. Väggarna är målade i en ljusgrå ton och på golvet ligger det vitlaserade brädgolvet.


Måste upplevas, välkomna på visning!
Antal rum
2 rum
Boarea
68 kvm
Areakälla
föreningens information
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våning
2 av 3
Pris
SEK 3,400,000 utgångspris
Avgift
SEK 3,615 Värme och vatten
Information avgift
Har ni haft några avgiftsförändringar senaste åren? Har ni några planerade förändringar på avgiften?
Svar: Styrelsen avser att göra en höjning 2020 för att förbereda för framtida underhåll och investeringar av fastigheten. Föreningen har en underhållsplan som vi aktivt jobbar med.
Driftskostnad
SEK 4,550 / år
Driftskostnad, varav
El
SEK 3,200
Försäkring
SEK 1,350
Beräknat antal personer
1
Andel i föreningen
5.62 %
Andel av årsavgiften
5.6 %
Byggnad
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggnadsår
1935
Uppvärmning
Fjärrvärme
Energideklaration
Utförd 5/23/2019
Allmänt om lägenheten
Övrigt
Öppet fiber, vilket innebär att varje medlem får möjlighet att själv bestämma över vilken TV, telefoni och internet de vill ha.

Ett källarförråd hör till lägenheten.

Tvättstuga finns i källare, två tvättmaskiner, torktumlare och torkrum.

Mysig innergård med eftermiddagssol och grillmöjligheter.
Förening
Namn
BRF Kolonigatan 3
Om föreningen
Resultat av radonmätning 2016: Årsmedelvärde på källarplan är det 60 Bq/m2 med gränsvärde 200. I lägenheter ovan markplan är det mindre än 30Bq/m2
Organisationsform
Bostadsrätt
Antal lägenheter
18
Antal lokaler i föreningen
2
Tv och bredband
Under sommaren 2018 så tog en extrastämma beslut om att ansluta fastigheten till s.k. öppet fiber, vilket innbär att varje medlem får möjlighet att själv bestämma över vilken TV, telefoni och internet de vill ha.
Renoveringar
1988 V/A- stammar och el byttes
2011 Ny innergård anordnas
2012 Pergola till innergården byggs
2012 Spolning av samtliga stammar
2013 Nya säkerhetsdörrar till alla bostadsrätter
2014 Byte av fasad, hängrännor och stuprör.
2015 Omläggning av taket.
2016 Total renovering av hyreslokalen Fyrverkargatan 2 samt toalett.
Renovering toalett i hyreslokal Kolonigatan 3A.
2017 Ny dränering och ny gräsmatta
Plattsättning av entrén och parkeringsplatser
Renovering av port och dörrar
2018 Översyn av radiatorer; byte av ventil och termostat.
Spolning av stammar.
Blommor och växtlighet på utegården.
Fastigheten ansluts till Telias Open fibernät.
2019 Inbrottskydd, energideklaration.
2020 Inget planerat
Äkta/oäkta
Föreningen är en äkta bostadsrättsförening
Juridisk person
Föreningen tillåter inte juridisk person
Delat ägande
Ja
Äger föreningen marken
Ja
Överlåtelseavgift
SEK 1,182 betalas av säljare
Pantsättningsavgift
SEK 448

Karta

Landala / Egnahem GÖTEBORG

Kolonigatan 3A

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

* Obligatoriska uppgifter

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg