MED2EB5252554C74F9FB16935E154A6D5BB

Vällingby Centrum, Vällingby

Kirunagatan 60

Fakta

MånadsavgiftSEK 3,892 inkl värme, VA
TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum4 rok
Boarea80 kvm
Våning1
Lägenhetsnummer143
Byggår1954

Accepterat pris: SEK 2,895,000

Äntligen en välplanerad 4 rok i en populär förening!
Här finner ni :

- Öppen planlösning
- Låg avgift
- Öppen spis
- Balkong i söderläge
- 2 min till T-bana
- Populär förening

Om området

Vällingby räknas som ett viktigt verk inom svensk modernism och stadsplanering. Stadsplanen togs fram 1947-1950 under ledning av stadsplanedirektören arkitekt Sven Markelius. Tanken var att bygga en ny sorts stadsdel som inte skulle bli en sovstad utan bli en så kallad ABC-stad med arbetsplatser, bostäder och centrum i samma område. Som Sveriges första ABC-stad fick Vällingby stor uppmärksamhet, även internationellt. Bebyggelsen i Vällingby kännetecknas av en omsorgsfull anpassning till landskapet och en arkitektur med många fina detaljer. Vällingby centrum invigdes hösten 1954, och har under åren 2004-2008 genomgått en stor upprustning och modernisering. Våren 2008 invigdes det nya centret som nu har fått namnet Vällingby City. En av de nya byggnaderna, K-fem ritad av Gert Wingårdh, utsågs 2008 till Världens bästa byggnad för shopping på World Architecture Festival i Barcelona.

Kommunikation

Utmärkta kommunikationer med både tunnelbanans gröna linje och flertalet busslinjer.

Bilder

Välkomna till Kirunagatan 60

Öppen planlösning

Öppen spis

Kök

Matplats

Planeringsverktyg

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Beskrivning
ENTRÉHALL: Välkomnande ljus hall som binder samman samtliga rum i bostaden. Förvaring för ytterkläder finns i hatthyllan med avhängning. Ljusa väggar och parkettgolv.

KÖK: Stilrent kök med väldisponerade arbetsytor och förvaring. Vita högblanka köksluckor och vacker mosaik. Diskmaskin och kombinerad kyl och frys från Beko. Öppen och social planlösning mellan kök och vardagsrum med bardel. I köket finns en diskret fondvägg.

VARDAGSRUM: Rymligt vardagsrum som badar i ljus tack vare fönster på båda sidor. Här finns plats för soffgrupp, mediamöbler, hyllor och mer därtill. Utgång till balkongen via vardagsrummet. Vita väggar och vackert parkettgolv. I vardagsrummet finns även en fungerande öppen spis som lyser upp och värmer i höstmörkret!

BALKONG: Balkong i söderläge. Plats för utemöbler och krukor m.m.

MASTER BEDROOM: I anslutning till vardagsrummet ligger bostadens största sovrum. Plats för dubbelsäng, sängbord och byrå. Sovrummet har vita väggar och en vacker fondvägg med blommor. Goda förvaringsmöjligheter i garderoben.

SOVRUM 2: Ljust sovrum med vita väggar och en lekfull fondvägg. Läcker utsikt med grönska!

SOVRUM 3: Ljust sovrum med vita väggar, parkettgolv samt en fondvägg med ugglor. Fint ljusinsläpp från fönstret mot gården.

BADRUM: Kaklat badrum i vitt och grått med golvvärme. Handfat, toalett, badkar, tvättställ samt förvaringsskåp. Det finns även ett frostat vädringsfönster som släpper in naturligt ljus.

GÄSTWC : Omgjord till tvättstuga med vask och ljusa väggar.
Antal rum
4 rum
Boarea
80 kvm
Areakälla
föreningens information
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våning
1 av 3
Pris
SEK 2,895,000 Accepterat pris
Avgift
SEK 3,892 inkl värme, VA
Andel i föreningen
0.33894 %
Andel av årsavgiften
0.33894 %
Byggnad
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggnadsår
1954
Uppvärmning
Fjärrvärme
Byggnadssätt
Fönster
2-glas
Övrigt
Till lägenheten hör ett förråd och en matkällare som ligger på entréplanet. Där finns även cykelrum. Grovsoprum ligger på gården och närmaste tvättstuga ligger på granngården.
Kabel-TV (1,2,4 bas) och nyinstallert bredbandsnät i fastigheterna. I tjänsten ingår bredbandstelefoni.Månadsavgift 200 kr Läs mer på Ownits hemsida: www.ownit.se
Förening
Namn
Kapprocken
Om föreningen
På föreningens fastigheter finns 17 bostadshus byggda år 1954-1955. Totalt är det 353 lägenheter och 17 lokaler. Föreningen är mycket välskött med låg belåning och god ekonomi, det är en av Vällingbys äldsta föreningar. Medlemmar har tillgång till 6 tvättstugor. De finns på Kirunagatan 45, 54 samt Abiskovägen 12. På Kirunagatan 52 ligger föreningens samlingslokal. Stambyte genomfördes 1999-2001 då man även bytte delar av elen. Relining av avloppsledningar i källargolv och mark pågår och utbyte av garageportar. Under de senaste åren har även fasaderna renoverats på låghusen och alla lägenheter har fått nya fönster och balkongdörrar. Man har även installerat fiber. Fönsterbyte 2011, fasadrenovering och balkong 2018.

Tv via ComHem eller Ownit som tillsammans med CanalDigital erbjuder tv via bredbandsbolaget. Fiberbredband via Ownit för 200 kr/mån (100/100 Mbit/s) alternativt via ComHem.

RB Fastighetsägare sköter den ekonomiska förvaltningen. Överlåtelseavgiften är på 1 163 kr och pantsättningsavgiften 465 kr, dessa betalas av köparen.

Föreningen har 55 garageplatser och 80 p-platser. Hyran för dessa ligger mellan 210-400 kr/månad. För närvarande är det kö till samtliga platser. RB Fastighetsägare är ansvariga för kölistorna, tel 018-18 41 41.

Föreningen har mailadress expeditionen@kapprocken.se och tel. 08-38 25 09. Föreningens expedition på Kirunagatan 84 B har öppet torsdagar kl 16-18. Besök gärna föreningens hemsida för mer information: www.kapprocken.se.

Karta

Vällingby Centrum Vällingby

Kirunagatan 60

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

* Obligatoriska uppgifter

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg