510
MEDCC5D2BF7EF5B4AE68DE3BF4E39A6E820

Såld!

Södermalm - Sofia, Stockholm

Katarina Bangata 57, 3tr

Fakta

MånadsavgiftSEK 2,080 Inkluderar värme/VA, bredband samt tv.
TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum2 rok
Boarea37 kvm
Våning3 (hiss finns)
Lägenhetsnummer17
Byggår1934
Driftskostnad267 kr/månad

Såld!
Slutpris: SEK 3,600,000

Ansvarig mäklare

ACCEPTERAT PRIS! Äntligen saluförs denna väldisponerade 2rok med insynsskyddat läge på populära Katarina Bangata 57. Här bor ni med ett perfekt läge på Södermalm med närhet till grönskande områden, trendiga caféer och restauranger. Solid och stabil förening! Välkommen hem.

Om området

Här bor du mitt i hjärtat av Södermalm! Läget är optimalt med ett stort utbud av spännande butiker, mysiga caféer och populära restauranger i området. Nytorget ligger ett stenkast bort med pärlor som Urban Deli kvarterskrogen Nytorget 6 och trendiga Kaferang med kanske stans bästa espresso? Expanderande Erstagatan är en ny stjärna på Södermalmskartan med bland annat populära Folii, Voisine och Ai Raamen. Vitabergsparken ligger också nära med parkteater och konserter sommartid. Katarina Bangata erbjuder sommartid "Bondens Marknad", vilket är mycket uppskattat. En kort promenad bort finns också Norra Hammarby hamnen med möjligheter att ta färjan till city eller Hammarby Sjöstad där Hammarbybacken erbjuder utegym och ett flertal spår för promenader eller löprundor! Här bor du i en ett av Stockholms mest omtyckta kvarter med ett perfekt läge med närhet till allt!

Kommunikation

Goda kommunikationer med en rad busslinjer som trafikerar närområdet där bland annat buss nr 2 och 3 trafikerar Folkungagatan samt Renstiernas gata. T-bana (grön linje) vid Medborgarplatsen och Slussen (röd linje) som man nås via en kort promenad.

Närservice

Flertalet livsmedelsbutiker i området. *** ICA Supermarket på Folkungagatan, Coop på Östgötagatan, Coop på Renstiernas gata,ICA på Bondegatan ***. Fina ekologiska produkter på Urban Deli vid Nytorget.
Ringens köpcentrum vid Skanstull med ett brett utbud av all tänkbar service finns också en kort promenad bort. Flertalet apotek i närheten: bland annat på Renstiernas gata och Folkungagatan.

Parkering

På gatorna gäller boendeparkering. Tillståndet är kostnadsfritt, men du betalar parkeringsavgift (f.n. 1100kr/mån eller 75 kr/dag). Besök www.stockholm.se för mer information, samt för ansökan om boendeparkeringstillstånd. För information om övriga parkeringsplatser i närområdet, besök www.stockholmparkering.se.

Bilder

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Beskrivning
Välkomna till Katarina Bangata 57! Här bor ni i en väldisponerad 2rok med ett perfekt läge på Södermalm som erbjuder lummiga parker, trendiga restauranger och caféer samt goda kommunikationer. Solid och stabil förening!

Lägenheten disponeras enligt följande:

HALL
Välkomnande och rymlig hall med goda avhängningsmöjligheter.

KÖK
Funktionellt och trivsamt med god förvaring samt bra arbetsyta. Maskinell utrustning finns i form av spis, köksfläkt, kyl/frys, ugn samt diskmaskin.

VARDAGSRUM
Rymligt och ljust vardagsrum som ger gott om plats för soffa, soffbord, mediemöbel samt arbetsplats om så önskas. Rummet uppfattas som mycket ljus i och med det insynsskyddade läget. Mycket bra möjligheter till förvaring den inbyggda garderoben.

SOVRUM
Praktiskt och hemtrevligt sovrum med plats för dubbelsäng samt nattduksbord.

BADRUM
Fräscht badrum med kakel på väggarna och klinker på golvet. Här finns wc, handfat med kommod, spegelskåp, handdukstork samt rymlig duschhörna.

ÖVRIGT
- Till lägenheten hör ett förråd
Antal rum
2 rum
Boarea
37 kvm
Areakälla
enligt uppmätning
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våning
3 av 5, hiss finns
Avgift
SEK 2,080 Inkluderar värme/VA, bredband samt tv.
Information avgift
I avgiften ingår Värme/VA, samt tv och bredband.
Driftskostnad
SEK 3,200 / år
Driftskostnad, varav
El
SEK 1,800
Försäkring
SEK 1,400
Beräknat antal personer
1
Andel i föreningen
2.22419 %
Byggnad
Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Byggnadsår
1934
Uppvärmning
Fjärrvärme
Energideklaration
Utförd 4/3/2020
Energiprestanda primärenergital
155 kWh/m² och år
Förening
Namn
Brf Vitbetan 35
Om föreningen
Föreningen Vitbetan 35 förvärvade fastigheten Vitbetan 35 med äganderätt år 2003. I föreningens välskötta fastighet finns 33 bostadsrätter och sju lokaler med hyresrätt. Här finns även en tvättstuga, källarförråd, cykelförråd och en innergård. Byggnadens totalyta är 1985 kvm varav 1700 kvm utgör lägenhetsyta och 285 kvm utgör lokalyta. Tomtytan uppgår till 475 kvm.
Organisationsform
Bostadsrätt
Äkta/oäkta
Föreningen är en äkta bostadsrättsförening
Antal lägenheter
33
Antal lokaler i föreningen
7
Tv och bredband
TV levereras via ComHem och Internet via Ownit.
Parkering
Gatuparkering gäller i området.
Renoveringar
1987-1990 genomgick fastigheten en omfattande renovering med bl.a. omläggning av yttertak, byte av fönster, byte av rörstammar, renovering av badrum, renovering av kök, byte av elinstallationer, installation av mekanisk ventilation samt renovering av hisskorg.

Föreningen har under senare år genomfört en fasadrenovering. Man har installerat fibernätverk från Ownit som nu levererar en bredbandshastighet om 1 Gbit/s. Denna tjänst ingår i månadsavgiften.

Vidare har föreningen genomfört installation av fjärrvärmeväxlare. Föreningen har även arbetat aktivt för att förbättra inomhusklimatet och ventilationen för att därigenom få en bättre driftsekonomi. Man har även utfört radonmätning som visade resultat under gränsvärdet. Husets äldre balkongdörrar har bytts ut som en energisparande åtgärd.
Takmålnings- och plåtarbetet är genomfört 2020. Föreningen har även genomfört en översyn av värmesystemet, målat om hisschaktet och moderniserat delar av maskinparken i tvättstugan.

Man har även precis färdigställt en balkongrenovering av hörnbalkongerna.

Planerade renoveringar:
• Åtgärder för att få godkänd OVK i lokal i gatuplan hösten 2021
• OVK hösten 2021
• Enklare fönsterrenovering
• Fasadrenovering planerad till 2025-2026
Ekonomi
Nyckeltal 2019
Lån/Kvm: 2641kr
Kassa/Bank: 1 409 000kr
Långfristiga skulder: 4 190 000kr

Inga planerade avgiftsförändringar (kontrollerat med styrelsen 2021-06-07)
Juridisk person
Föreningen tillåter inte juridisk person
Delat ägande
Delat ägande är tillåtet om den boende äger minst 51% av bostadsrätten.
Äger föreningen marken
Föreningen äger tomtmarken och drabbas därmed inte av höjd tomträttsavgäld.
Överlåtelseavgift
SEK 1,183 betalas av köpare
Pantsättningsavgift
SEK 473

Karta

Södermalm - Sofia Stockholm

Katarina Bangata 57, 3tr

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg