MED03113000AA0D40F0B8361E4DE71CCE0B

Fräsch 2:a mitt i stan!

Södertälje centrum, Södertälje

Kaplansgatan 6

Fakta

MånadsavgiftSEK 3,337 I avgiften ingår värme, V/A samt bredband. Det tillkommer även ett obligatoriskt tillägg på 180 kr och detta är tills vidare.
TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum2 rok
Boarea50 kvm
Våning1
Lägenhetsnummer1104
Byggår1938
Driftskostnad168 kr/månad

Utgångspris: SEK 1,595,000

Ansvarig mäklare

Visningar

Vänligen kontakta mäklaren för privatvisning!

Modern och fräsch 2:a på ca 50 m² med en fransk balkong med utsikt över den natursköna parken. Lägenheten pryds av parkettgolv, vitmålade väggar, högt i tak och genomgående hög standard med smakfulla materialval, vilket gör det enkelt för inredningsfantasten som vill sätta egen prägel. Stilrent och fullutrustat kök med vita köksluckor. Helkaklat badrum med golvvärme samt tvättmaskin och torktumlare.
Här bor du med ett perfekt läge som bjuder på shopping, caféer, gym, restauranger samt goda kommunikationer. Till lägenheten tillhör ett förråd.

Vänligen kontakta mäklaren för privatvisning!

Om området

Södertälje är beläget där Mälaren är förbunden med Östersjön genom slussen i Södertälje kanal, och är den största orten i landskapet Södermanland. Maren i centrala Södertälje gör det mer mysigt och mer som en liten stad och änden av sjön kallas Marenplan där det finns restauranger och brukar hållas festligheter.
På stenåldern, omkring 4000 år f.Kr. beräknas de första människorna ha kommit till trakten omkring det som idag är Södertälje. Bofasta blev de runt 3 000 år f.Kr. när bondekulturen bedöms ha nått området.
Samhället växer till under 600-talet e.Kr. i samband med att landhöjningen hade gjort att farleden mellan Mälaren och Östersjön försvunnit, men trots det fortfarande var den snabbaste vägen in i Mälaren.

Kommunikation

Från Södertälje centrum finns mycket god kommunikation till alla områden i kommunen. Med pendeltåg 36 mot Uppsala åker du till Stockholm Central på ca 45 min. Med pendeltåg 36 mot Gnesta kan du ta dig till Järna, Mölnbo och Gnesta. Sörmlandstrafiken med destinationer Trosa och Nyköping har avgångar från Södertälje syd.

Närservice

I Södertälje centrum finns ett stort utbud av butiker, restauranger och livsmedelsbutiker. Galleriorna Telgehuset, Kringlan och Lunagallerian ligger alla på bekvämt avstånd i stadens centrum och bjuder in till bra shopping med god matupplevelse.
I Södertälje centrum finns flera förskolor och grundskolor att välja på bl.a. Oxbacksskolan F-9, Södertälje Friskola F-9 och även högskolan KTH.
Södertälje stadshus ligger vid Campusgatan 26 i Södertälje. Södertälje stadshus är både kommunhus och kulturhus. Däröver finns två publika våningar som innehåller teater, konferens, restaurang och utställning.

Övrigt

Med en kort promenad kommer man till friluftsmuseet Torekällberget. Vid bondgården och torpet kan de träffa kaniner, getter, får, hästar och kossor. I Lillboden kan barnen leka handelsbod förr och pyssla. Vetenskapsmuseet beläget på Storgatan heter Tom Tits Experiment. Det är idag Sveriges största science center. Årligen har museet över 300 000 besökare.

Viktiga dokument & länkar

Bilder

Fasad

Kök

Vardagsrum 1 red

Badrum

Vardagasrum 2 red

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Antal rum
2 rum
Boarea
50 kvm
Areakälla
föreningens information
Hall
Välkomna in i hallen med gott om plats för avhängning och flera garderober. Vitmålade väggar och fint parkettgolv.
Kök
Modernt kök med fönster mot Turingelunden och matplats för ca 4 personer. Den maskinella utrustningen består av diskmaskin, varmluftsugn, spishäll, fläkt samt kyl och frys. Vitmålade skåpluckor, svart kakel ovanför bänkskiva i trä, vitmålade väggar, fint parkettgolv, spotlights ovan arbetsytan samt plats för en inbyggd mikro.
Sovrum
Trevligt sovrum med vitmålade väggar, fint parkettgolv samt en fransk balkong i öst-läge. Här finns plats för en dubbelsäng och byrå eller skrivbord.
Vardagsrum
Väl tilltaget vardagsrum med ett stort fönsterparti för härligt ljusinsläpp. Här finns plats för en hörnsoffa med divan, matbord eller bokhyllor. Fiskbensparkett i snyggt mönster, vitmålade väggar och en härlig fondvägg.
Badrum
Helkaklat badrum med golvvärme. Här finns handdukstork, wc, handfat, badrumsskåp med spegel, spotlights samt dusch med glasväggar och både hand- och takdusch. Svart klinker och vitt kakel ger ett stilrent och fräscht intryck. Badrummet är även utrustat med tvättmaskin samt torktumlare.
Uteplats
Fransk balkong.
Balkong
Ja
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våning
1 av 3
Pris
SEK 1,595,000 utgångspris
Avgift
SEK 3,337 I avgiften ingår värme, V/A samt bredband. Det tillkommer även ett obligatoriskt tillägg på 180 kr och detta är tills vidare.
Information avgift
Inga planerade avgiftshöjningar (kontrollerat 2020-07-02).
Driftskostnad
SEK 2,012 / år
Driftskostnad, varav
El
SEK 2,012
Beräknat antal personer
1
Kommentar
Utöver detta tillkommer kostnad för hemförsäkring.
Andel i föreningen
4.6598 %
Andel av årsavgiften
4.66016 %
Byggnad
Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Byggnadsår
1938
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
FTX, F, Självdrag enl energideklaration.
Energideklaration
Utförd 3/28/2019
Energiklass
F
Energiprestanda primärenergital
164 kWh/m² och år
Byggnadssätt
Fönster
2-glas
Övrigt
Föreningens lägenheter renoverades år 2010
Förening
Namn
Brf Pallen 7
Om föreningen
BRF Pallen 7 är en oäkta bostadsrättsförening med 27 lägenheter i Södertälje. Föreningen bildades år 2010.
Organisationsform
Bostadsrätt
Antal lägenheter
27
Antal lokaler i föreningen
3
Tv och bredband
Internet via fiber.
Renoveringar
Utbyte av värmepanna 18-19
Åtgärda fönsterkarmar 20
Juridisk person
Föreningen tillåter juridisk person
Äger föreningen marken
Ja
Överlåtelseavgift
SEK 1,183 betalas av köpare
Pantsättningsavgift
SEK 473

Karta

Södertälje centrum Södertälje

Kaplansgatan 6

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

* Obligatoriska uppgifter

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg