190
MEDF20167F4E31747028F3878C0418CC921

Välbevarad lägenhet med hög potential och fantastiskt utsikt på 8e våningen!

Såld!

Kallebäck, GÖTEBORG

Kallebäcksvägen 13B

Fakta

MånadsavgiftSEK 6,111 inkl. sophantering, värme, vatten, kabel-TV och bredband
TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum3.5 rok
Boarea91.7 kvm
Våning8 (hiss finns)
Lägenhetsnummer114
Byggår1961

Såld!
Slutpris: SEK 2,500,000

Ansvarig mäklare

Välkommen till denna välbevarade 3,5:a med hög potential på 8e våningen. Här finns möjligheter att skapa ert drömboende utifrån bra grunder och förutsättningar då mycket av lägenhetens inredning är från originalutföranden. Vacker fiskbensparkett och fantastiskt utsikt över Göteborg är några attribut som beskriver bostaden. Välkomna att boka er på visning!

Om området

Kallebäck är en lugn och trivsam stadsdel i centrala Göteborg med både innerstadens puls och skogens stillhet inom nära räckhåll.
Här tar du dig enkelt rakt ut i skog och mark. Alldeles intill bjuder Lackarebäcksberget på en oas av vackra bokskogar, bäckar och spännande djurliv. Bara en promenad bort hägrar också det milsvida naturreservatet Delsjön med sin fantastiska natur. Här hittar du badstränder, fiskeplatser, klättermiljöer, promenadstigar och golfanläggning. Vintertid åks det utför vid delsjöområdets eget fjäll Brudarebacken, med konstsnöanläggning, servering, skiduthyrning och knappliftar.
Kallebäck var tidigare en liten by och omnämns för första gången redan 1496. Namnet Kallebäck kommer från den bäck med samma namn som rann genom området. Källan till bäcken med det omtalade klara vattnet låg i bergssluttningen ovanför den nuvarande stadsdelen. Här byggdes den allra första vattenledningen till Göteborg. Strax ovanför källan ligger Hällkistan, en 4000 år gammal grav från slutet av stenåldern.
I stadsdelens blandade bebyggelse syns många mindre hus, bland annat tidstypiska 50-talshus i tegel och landshövdingehus med stora välskötta grönytor mellan husen. I Kallebäck bor du bekvämt med närhet till pizzeria, frisersalong och lunchrestauranger som JP's och Nova. Närmsta mataffär är NETTO, vill du storhandla finns ICA Maxi och Willys på andra sidan motorvägen.
Lockar storstadspulsen tar du dig med en 15 minuters cykeltur ner till Avenyn, Nordstan och Ullevi. Kommunikationerna är annars goda, med buss 50 åker du på 12 minuter till Korsvägen där du också hittar några av Göteborgs stora attraktioner som Liseberg, Svenska Mässan, Universeum och Världskulturmuseet.
av de gamla trähusen räddades och restaurerades under den stora rivningsvågen under 1960- och 70-talet.

Bilder

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Antal rum
3.5 rum
Boarea
91.7 kvm
Hall
Du välkomnas in i bostaden utav den väl tilltagna hallen som är beläget på ett vackert parkettgolv och väggarna är klädda av en ljus mönstrad tapet. Här finns gott om plats för garderob och avhängningsmöjligheter.
Vardagsrum
In i det rymliga och öppna vardagsrummet möts du av en vacker fiskbensparkett, ljusa tapeter och ett otroligt fint ljusinsläpp ifrån fönsterpartierna. Här finns gott om plats för en större soffgrupp och dess tv-möblemang.
Kök
Det ljusa välbevarade köket har fina vita skåpsluckor, bänkskiva av rostfritt stål samt stänkskydd utav vita kakelplattor. Här finns gott om plats för arbetsyta och förvaringsmöjligheter. På golvet ligger en praktisk plastmatta. Köket är utrustat med kyl/frys, diskmaskin, ugn och fläkt.
Sovrum 1
Ifrån köket når du bostadens ena sovrum. Här finns gott om plats för en stor säng och dess möblemang. Utrymme finns för att sätta in en garderob om så önskas. På väggarna har du en ljus tapet och på golvet ligger en ljus fin plastmatta. Härifrån har du direkt tillgång till den inglasade balkongen i ett härligt västerläge.
Sovrum 2
Bostadens andra sovrum, eller varför inte göra det till ett kontor? Är beläget på en ljus plastmatta och väggarna har också här ljusa tapeter. Här har du bra bra förvaring genom de inbyggda garderoberna. Rummets utformning gör att du har yta för att kunna skapa både ett sovrum och ett kontor om så skulle önskas.
Matsalsrum
I direkt anslutning till vardagsrummet finner vi ett rymligt matsalsrum där det finns gott om plats för ett större matbord för middagar med släkt och vänner. På golvet ligger den vackra fiskbensparketten och väggarna är präglade av en ljus tapet.
Badrum
I badrummet präglas väggarna av ljusa kakelplattor och på golvet ligger också ljusa klinkerplattor som renoverades under 2008-2009 i samband med stammrenoveringen i föreningen. Här finns dusch, wc, tvättmaskin, handdukstork, handfat med överskåp och kommod samt golvvärme.
Klädkammare
Den väl tilltagna klädkammaren som finns i anslutning till hallen ger ett stort utrymme för extra förvaring.
Balkong
Till bostaden hör en inglasad balkong till som ligger i ett soligt västerläge.
Balkong
Ja
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våning
8 av 11, hiss finns
Avgift
SEK 6,111 inkl. sophantering, värme, vatten, kabel-TV och bredband
Andel i föreningen
0.27159 %
Andel av årsavgiften
0.27159 %
Byggnad
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggnadsår
1961
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Mekanisk (endast frånluft)
Energideklaration
Utförd 2/18/2019
Energiklass
E
Förening
Namn
HSB Brf Kallkällan i Göteborg
Om föreningen
Om föreningen
Föreningen HSB Brf Kallkällan i Göteborg bildades 1958. I föreningen finns 447 st bostadsrättslägenheter, 2 st hyresrätter, varav den ena används som gästlägenhet för medlemmarna samt 7 st lokaler.

Föreningens hemsida; www.brfkallkallan.se

Kontakta styrelsen via mail styrelsen@brfkallkallan.se eller telefonnummer 031-313 02 59.


Genomförda arbeten
2019, Samtliga hissar håller på att bytas ut i varje trappuppgång
2018 (digitalt bokningssystem tvättstuga)
2017, byte ut porttelefoner och passersystem
2016, OVK ( obligatorisk ventilations kontroll) har genomförts.
2016, Relining av de horisontella avloppstammarna i bottenplan på Ostgatatan 10-16.
2016, Renovering av tvättstugorna.
2016, Lekplatsen mellan Kallebäcksvägen 11 och 13 har renoverats
2015, Taket har renoverats på Ostgatan 18-22 samt på Gräddgatan 6-10
2015, Internet via fiber installerades
2014, Taket har renoverats på Ostgatan 2-8 och 12-16
2010, Maskinbyte av flera tvättmaskiner och torktumlare i tvättstugorna
2007-2009, Stamrenovering och badrumsrenoveringar, renovering av ventilation, balkongrenoveringar, byte av fönster mm.


Kommande arbeten
Föreningen följer en underhållsplan.
Eventuellt planeras även längre fram att installera trefas i de mindre lägenheterna i huset. På 60-talet installerades enbart trefas i de större lägenheterna och enfas i de mindre.


Ekonomi
Brf Kallkällan har god ekonomi och gott om likvida medel. Avgiftshöjning av årsavgifterna höjdes med 1,5% i årsskiftet 2019-2020.
Föreningens fastighet är fullvärdesförsäkrad hos Moderna Försäkringar.

Föreningen har även en god strategi för placering av de lån som tagits för finansiering av det avslutade upprustningsprojektet.
Styrelsen vision är att säkerställa ett kvalitativt och ekonomiskt bra boende för alla medlemmar samt ha en så god och långsiktig ekonomisk utveckling för verksamheten och medlemmarnas boende som möjligt.
För mer information om föreningen, se bifogad årsredovisning samt föreningens informativa hemsida www.brfkallkallan.se
Organisationsform
Bostadsrätt
Antal lägenheter
447
Varav hyreslägenheter
2
Antal lokaler i föreningen
4
Tv och bredband
Bredband 250/100, Telenor fiber
TV (grundutbud)

Avtalet med Telenor förlängdes ytterligare ett år t.o.m 2021 samtidigt som bredbandshastigheten ökades till 250 Mbit/sek.
Parkering
Parkering
Föreningens parkeringsbestånd består av 267 p-platser samt 179 garageplatser.
P-plats: 200 kr/mån
Kallgarage: 330 kr/mån
Varmgarage: 430 kr/mån
Separat garage: 500 kr/mån
MC-plats: 350 kr/mån
Äkta/oäkta
Föreningen är en äkta bostadsrättsförening
Juridisk person
Föreningen tillåter inte juridisk person
Delat ägande
Ja
Äger föreningen marken
Nej
Överlåtelseavgift
SEK 1,137 betalas av säljare
Pantsättningsavgift
SEK 455
Övrigt
Gemensamma utrymmen:
Tvättstuga (finns i varje hus)
På innergårdarna finns grillar uppsatta för medlemmarnas nytta och nöje.
Matkällare (10 kr/månaden)
Gästlägenhet
Hobbyrum
Fritidslokal
Cykelrum
Barnvagsrum

Karta

Kallebäck GÖTEBORG

Kallebäcksvägen 13B

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg