MEDEB97C1E827884617A576418ABF4D094D

Smakfull och väldisponerad tvåa med balkong högst upp i huset!

Boka visning

Kallebäck, Göteborg

Kallebäcksvägen 11A

Fakta

MånadsavgiftSEK 4,179 I avgiften ingår VA, bredband, kabel-TV och värme
TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum2 rok
Boarea59.2 kvm
Våning11 (hiss finns)
Lägenhetsnummer61
Byggår1961
Driftskostnad402 kr/månad

Utgångspris: SEK 1,990,000

Ansvarig mäklare

Visningar

4
October | Sunday
Kl 13:00 - 13:30
Vänligen boka dig för visning
5
October | Monday
Kl 17:30 - 18:00

Välkommen till denna smakfulla och väldisponerade tvåa med balkong belägen högst upp i huset! Bostaden går i modernt utförande med smakfulla materialval. Från den perfekt placerade balkongen har du utsikt över Kallebäcks lummiga natur. Lägenheten är belägen ett stenkast från det vackra Delsjöområdet där du finner löpspår, badplats, golf m.m. Här bor du också i direkt närhet till centrum dit du tar dig med kollektivtrafik på ca 10 minuter. Kallebäck står inför en positiv utveckling, då nybyggnadsprojekt för handel, kontor och boende i olika former just nu byggs. Detta kommer bidra till ökat serviceutbud, fler mötesplatser och en ännu trevligare stadsdel inom de närmsta åren. Välkommen att boka in dig på visning!

Om området

Kallebäck är en lugn och trivsam stadsdel i centrala Göteborg med både innerstadens puls och skogens stillhet inom nära räckhåll.
Här tar du dig enkelt rakt ut i skog och mark. Alldeles intill bjuder Lackarebäcksberget på en oas av vackra bokskogar, bäckar och spännande djurliv. Bara en promenad bort hägrar också det milsvida naturreservatet Delsjön med sin fantastiska natur. Här hittar du badstränder, fiskeplatser, klättermiljöer, promenadstigar och golfanläggning. Vintertid åks det utför vid delsjöområdets eget fjäll Brudarebacken, med konstsnöanläggning, servering, skiduthyrning och knappliftar.
Kallebäck var tidigare en liten by och omnämns för första gången redan 1496. Namnet Kallebäck kommer från den bäck med samma namn som rann genom området. Källan till bäcken med det omtalade klara vattnet låg i bergssluttningen ovanför den nuvarande stadsdelen. Här byggdes den allra första vattenledningen till Göteborg. Strax ovanför källan ligger Hällkistan, en 4000 år gammal grav från slutet av stenåldern.
I stadsdelens blandade bebyggelse syns många mindre hus, bland annat tidstypiska 50-talshus i tegel och landshövdingehus med stora välskötta grönytor mellan husen. I Kallebäck bor du bekvämt med närhet till pizzeria, frisersalong och lunchrestauranger som JP's och Nova. Närmsta mataffär är NETTO, vill du storhandla finns ICA Maxi och Willys på andra sidan motorvägen.
Lockar storstadspulsen tar du dig med en 15 minuters cykeltur ner till Avenyn, Nordstan och Ullevi. Kommunikationerna är annars goda, med buss 50 åker du på 12 minuter till Korsvägen där du också hittar några av Göteborgs stora attraktioner som Liseberg, Svenska Mässan, Universeum och Världskulturmuseet.

Bilder

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Antal rum
2 rum
Boarea
59.2 kvm
Areakälla
säljarens information
Hall
Välkomnande hall som inbjuder dig till lägenhetens alla rum. Här finns gott om förvarings- och avhängningsutrymmen. Intill hallen finns en stor klädkammare.
Vardagsrum
Det öppna ljusa vardagsrummet är beläget på en vacker fiskbensparkett som fint går ihop med de ljusa tapeterna. Väggen som skiljer av mot köket ger en häftig kontrast med de mörka kakelplattorna. Här finns gott om plats för en större soffgrupp och dess tv-möblemang samt matplats för mysiga middagar. Tack vare de stora fönsterpartierna som går från vardagsrum intill kök gör ljusinsläppet fenomenalt.
Kök
Köket har mörka skåpsluckor, massiv träbänkskiva, vita kakelplattor och är beläget på ett fräscht vitt klinkergolv. Köket är utrustat med integrerad diskmaskin, kyl och frys, ugn och mikro. Här finns gott om arbetsyta och förvaringsmöjligheter. Intill fönsterpartierna finns ett inbyggt barbord där man kan avnjuta många måltider med en fenomenal utsikt över Kallebäcks grönska.
Sovrum
De mörka väggarna ger en lugn känsla och går fint ihop med de vackra golvet. Här finns plats för en stor dubbelsäng och dess möblemang. Här finns även gott om plats till förvaring i den väl tilltagna skjutdörrsgarderoben. Något som förhöjer detta sovrum ytterligare är utgången till balkongen som är en trevlig oas med morgonsol.
Badrum
På golvet i det renoverade badrummet ligger ett mörkt klinkergolv och väggarna är klädda av vita kakelplattor. Här finns takdusch, kombinerad tvättmaskin torktumlare, handfat, kommod, överskåp och handdukstork.
Balkong
Ja
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våning
11 av 11, hiss finns
Pris
SEK 1,990,000 utgångspris
Avgift
SEK 4,179 I avgiften ingår VA, bredband, kabel-TV och värme
Driftskostnad
SEK 4,829 / år
Driftskostnad, varav
El
SEK 2,953
Försäkring
SEK 1,876
Andel i föreningen
0.18569 %
Andel av årsavgiften
0.18569 %
Byggnad
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggnadsår
1961
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Mekanisk (endast frånluft)
Energideklaration
Utförd 2/18/2019
Energiklass
E
Förening
Namn
HSB Brf Kallkällan i Göteborg
Om föreningen
Om föreningen
Föreningen HSB Brf Kallkällan i Göteborg bildades 1958. I föreningen finns 447 st bostadsrättslägenheter, 2 st hyresrätter, varav den ena används som gästlägenhet för medlemmarna samt 7 st lokaler.

Föreningens hemsida; www.brfkallkallan.se

Kontakta styrelsen via mail styrelsen@brfkallkallan.se eller telefonnummer 031-313 02 59.


Genomförda arbeten
2019, Samtliga hissar håller på att bytas ut i varje trappuppgång
2018 (digitalt bokningssystem tvättstuga)
2017, byte ut porttelefoner och passersystem
2016, OVK ( obligatorisk ventilations kontroll) har genomförts.
2016, Relining av de horisontella avloppstammarna i bottenplan på Ostgatatan 10-16.
2016, Renovering av tvättstugorna.
2016, Lekplatsen mellan Kallebäcksvägen 11 och 13 har renoverats
2015, Taket har renoverats på Ostgatan 18-22 samt på Gräddgatan 6-10
2015, Internet via fiber installerades
2014, Taket har renoverats på Ostgatan 2-8 och 12-16
2010, Maskinbyte av flera tvättmaskiner och torktumlare i tvättstugorna
2007-2009, Stamrenovering och badrumsrenoveringar, renovering av ventilation, balkongrenoveringar, byte av fönster mm.


Kommande arbeten
Föreningen följer en underhållsplan.
Eventuellt planeras även längre fram att installera trefas i de mindre lägenheterna i huset. På 60-talet installerades enbart trefas i de större lägenheterna och enfas i de mindre.


Ekonomi
Brf Kallkällan har god ekonomi och gott om likvida medel. Avgiftshöjning av årsavgifterna höjdes med 1,5% i årsskiftet 2019-2020.
Föreningens fastighet är fullvärdesförsäkrad hos Moderna Försäkringar.

Föreningen har även en god strategi för placering av de lån som tagits för finansiering av det avslutade upprustningsprojektet.
Styrelsen vision är att säkerställa ett kvalitativt och ekonomiskt bra boende för alla medlemmar samt ha en så god och långsiktig ekonomisk utveckling för verksamheten och medlemmarnas boende som möjligt.
För mer information om föreningen, se bifogad årsredovisning samt föreningens informativa hemsida www.brfkallkallan.se
Organisationsform
Bostadsrätt
Antal lägenheter
447
Varav hyreslägenheter
2
Antal lokaler i föreningen
4
Tv och bredband
Bredband 250/100, Telenor fiber
TV (grundutbud)

Avtalet med Telenor förlängdes ytterligare ett år t.o.m 2021 samtidigt som bredbandshastigheten ökades till 250 Mbit/sek.
Parkering
Parkering
Föreningens parkeringsbestånd består av 267 p-platser samt 179 garageplatser.
P-plats: 200 kr/mån
Kallgarage: 330 kr/mån
Varmgarage: 430 kr/mån
Separat garage: 500 kr/mån
MC-plats: 350 kr/mån
Äkta/oäkta
Föreningen är en äkta bostadsrättsförening
Juridisk person
Föreningen tillåter inte juridisk person
Delat ägande
Ja
Äger föreningen marken
Nej
Överlåtelseavgift
SEK 1,137 betalas av säljare
Pantsättningsavgift
SEK 455
Övrigt
Gemensamma utrymmen:
Tvättstuga (finns i varje hus)
På innergårdarna finns grillar uppsatta för medlemmarnas nytta och nöje.
Matkällare (10 kr/månaden)
Gästlägenhet
Hobbyrum
Fritidslokal
Cykelrum
Barnvagsrum

Karta

Kallebäck Göteborg

Kallebäcksvägen 11A

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

* Obligatoriska uppgifter

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg