MED9AD5086A53FD4EDC915154D8934CB23A

Magnifik gaveltrea med härlig lummig utsikt!

Kallebäck, GÖTEBORG

Kallebäcksvägen 13A

Fakta

MånadsavgiftSEK 5,055 inkl. sophantering, värme, vatten, kabel-TV och bredband
TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum3 rok
Boarea74 kvm
Våning2 (hiss finns)
Lägenhetsnummer76
Byggår1961

Accepterat pris: SEK 2,500,000

Accepterat pris! Nu finns möjligheten att förvärva denna magnifika gaveltrea om 74 kvm med en balkong i lummigt västerläge i stabil HSB förening! Här finns möjligheter att skapa ert drömboende utifrån bra grunder och förutsättningar. Här är närheten till grönskande natur och city inom räckhåll med bra kommunikationer och cykelvägar. Visste ni att Kallebäck som område dessutom står inför en spännande utveckling genom nya bostäder, butiker, restauranger, kultur och närservice, vilket troligen kommer göra den redan populära stadsdelen att bli än mer eftertraktad inom några år.
Välkommen att boka in dig på visning!

Om området

Kallebäck är en lugn och trivsam stadsdel i centrala Göteborg med både innerstadens puls och skogens stillhet inom nära räckhåll.
Här tar du dig enkelt rakt ut i skog och mark. Alldeles intill bjuder Lackarebäcksberget på en oas av vackra bokskogar, bäckar och spännande djurliv. Bara en promenad bort hägrar också det milsvida naturreservatet Delsjön med sin fantastiska natur. Här hittar du badstränder, fiskeplatser, klättermiljöer, promenadstigar och golfanläggning. Vintertid åks det utför vid delsjöområdets eget fjäll Brudarebacken, med konstsnöanläggning, servering, skiduthyrning och knappliftar.
Kallebäck var tidigare en liten by och omnämns för första gången redan 1496. Namnet Kallebäck kommer från den bäck med samma namn som rann genom området. Källan till bäcken med det omtalade klara vattnet låg i bergssluttningen ovanför den nuvarande stadsdelen. Här byggdes den allra första vattenledningen till Göteborg. Strax ovanför källan ligger Hällkistan, en 4000 år gammal grav från slutet av stenåldern.
I stadsdelens blandade bebyggelse syns många mindre hus, bland annat tidstypiska 50-talshus i tegel och landshövdingehus med stora välskötta grönytor mellan husen. I Kallebäck bor du bekvämt med närhet till pizzeria, frisersalong och lunchrestauranger som JP's och Nova. Närmsta mataffär är COOP, vill du storhandla finns ICA Maxi och Willys på andra sidan motorvägen.
Lockar storstadspulsen tar du dig med en 15 minuters cykeltur ner till Avenyn, Nordstan och Ullevi. Kommunikationerna är annars goda, med buss 50 åker du på 12 minuter till Korsvägen där du också hittar några av Göteborgs stora attraktioner som Liseberg, Svenska Mässan, Universeum och Världskulturmuseet.
av de gamla trähusen räddades och restaurerades under den stora rivningsvågen under 1960- och 70-talet.

Viktiga dokument & länkar

Bilder

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Antal rum
3 rum
Boarea
74 kvm
Hall
Du välkomnas in i den stora öppna hallen som är beläget på ett fint klinkergolv som sedan går över till ett ljust trägolv. Här finns gott om plats för förvaring och hallspegel har sin naturliga placering på väggen mellan kök och vardagsrum. De två väl tilltagna klädkammarna i hallen erbjuder gott om plats för förvaring, eller varför inte använda som kontor? Väggarna är klädda med ljusa tapeter som fint går ihop med hallens fondvägg.
Vardagsrum
Vardagsrummet har en vacker originalparkett i fiskbensmönster. Här finns plats för både en rejäl soffgrupp och en trevlig middagsplats. Den öppna planlösningen in mot köket ger rymd åt rummet. Fönsterpartierna längs med hela ytterväggen släpper in massor av dagsljus. Vardagsrummets väggar går i olika vackra nyanser av lila.
Kök
Ljust välbevarat kök. Arbetsbänken är av tålig och praktisk rostfritt stål. Över arbetsytan är väggen utrustad med vita kakelplattor och här finns också en diskmaskin. Köket är välplanerat och från köksfönstret har du utsikt över Kallebäcks lummiga natur. Rummet erbjuder gott om förvaringsutrymme, har en given plats för ett mindre matbord och är beläget på en fin plastmatta.
Sovrum 1
I det stora sovrummet får du ett fantastiskt ljusinsläpp från fönsterpartierna samt dörren ut mot den mysiga inglasade balkongen. Här inne kan man utan svårighet möblera med dubbelsäng med tillhörande sängbord och även få in garderober. Väggarna är klädda med en ljus tapet och på golvet ligger ett fint trädgolv.
Balkong
Från sovrummet har du direkt tillgång till den mysiga inglasade balkongen som du kan avnjuta härliga middagskvällar med nära och kära.
Sovrum 2
Rymligt sovrum med plats för dubbelsäng och övrig inredning. Här finns en fondvägg med en vacker lila nyans, resterande väggar är klädda med en ljus tapet.
Badrum
Från hallen tar du dig in till toaletten som är beläget på ett fint mörkt kakelgolv som fint går ihop med de ljusa klinkerväggarna. Badrummet är utrustad med dusch, WC, tvättmaskin samt handdukstork.
Balkong
Ja
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våning
2 av 11, hiss finns
Pris
SEK 2,500,000 Accepterat pris
Avgift
SEK 5,055 inkl. sophantering, värme, vatten, kabel-TV och bredband
Andel i föreningen
0.22467 %
Andel av årsavgiften
0.22467 %
Byggnad
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggnadsår
1961
Ventilation
Mekanisk (endast frånluft)
Energideklaration
Utförd 2/18/2019
Förening
Namn
HSB Brf Kallkällan i Göteborg
Om föreningen
Om föreningen
Föreningen HSB Brf Kallkällan i Göteborg bildades 1958. I föreningen finns 447 st bostadsrättslägenheter, 2 st hyresrätter, varav den ena används som gästlägenhet för medlemmarna samt 7 st lokaler.

Föreningens hemsida; www.brfkallkallan.se

Kontakta styrelsen via mail styrelsen@brfkallkallan.se eller telefonnummer 031-313 02 59.


Genomförda arbeten
2019, Samtliga hissar håller på att bytas ut i varje trappuppgång
2018 (digitalt bokningssystem tvättstuga)
2017, byte ut porttelefoner och passersystem
2016, OVK ( obligatorisk ventilations kontroll) har genomförts.
2016, Relining av de horisontella avloppstammarna i bottenplan på Ostgatatan 10-16.
2016, Renovering av tvättstugorna.
2016, Lekplatsen mellan Kallebäcksvägen 11 och 13 har renoverats
2015, Taket har renoverats på Ostgatan 18-22 samt på Gräddgatan 6-10
2015, Internet via fiber installerades
2014, Taket har renoverats på Ostgatan 2-8 och 12-16
2010, Maskinbyte av flera tvättmaskiner och torktumlare i tvättstugorna
2007-2009, Stamrenovering och badrumsrenoveringar, renovering av ventilation, balkongrenoveringar, byte av fönster mm.


Kommande arbeten
Föreningen följer en underhållsplan.
Eventuellt planeras även längre fram att installera trefas i de mindre lägenheterna i huset. På 60-talet installerades enbart trefas i de större lägenheterna och enfas i de mindre.


Ekonomi
Brf Kallkällan har god ekonomi och gott om likvida medel. Avgiftshöjning av årsavgifterna höjdes med 1,5% i årsskiftet 2019-2020.
Föreningens fastighet är fullvärdesförsäkrad hos Moderna Försäkringar.

Föreningen har även en god strategi för placering av de lån som tagits för finansiering av det avslutade upprustningsprojektet.
Styrelsen vision är att säkerställa ett kvalitativt och ekonomiskt bra boende för alla medlemmar samt ha en så god och långsiktig ekonomisk utveckling för verksamheten och medlemmarnas boende som möjligt.
För mer information om föreningen, se bifogad årsredovisning samt föreningens informativa hemsida www.brfkallkallan.se
Organisationsform
Bostadsrätt
Antal lägenheter
447
Varav hyreslägenheter
2
Antal lokaler i föreningen
4
Tv och bredband
Bredband 250/100, Telenor fiber
TV (grundutbud)
Avtalet med Telenor förlängdes ytterligare ett år t.o.m 2021 samtidigt som bredbandshastigheten ökades till 250 Mbit/sek.
Parkering
Parkering
Föreningens parkeringsbestånd består av 267 p-platser samt 179 garageplatser.
P-plats
Kallgarage
Varmgarage
Separat garage
MC-plats
Äkta/oäkta
Föreningen är en äkta bostadsrättsförening
Juridisk person
Föreningen tillåter inte juridisk person
Delat ägande
Ja
Äger föreningen marken
Nej
Överlåtelseavgift
SEK 1,137 betalas av säljare
Pantsättningsavgift
SEK 455
Övrigt
Gemensamma utrymmen:
Tvättstuga (finns i varje hus)
På innergårdarna finns grillar uppsatta för medlemmarnas nytta och nöje.
Matkällare (10 kr/månaden)
Gästlägenhet
Hobbyrum
Fritidslokal
Cykelrum
Barnvagsrum

Karta

Kallebäck GÖTEBORG

Kallebäcksvägen 13A

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

* Obligatoriska uppgifter

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg