230
MED545075421F2F48EDB460E115DDF5A468

Uppdaterat tvåfamiljshus!Jönköpingsvägen 72, Götafors

Götafors, Vaggeryd

Jönköpingsvägen 72


PRIS3 095 000 kr

Fakta om bostaden

TYP

1-familjs friliggande villa

UPPLÅTELSEFORM

Friköpt

ANTAL RUM

6 rok

BOAREA

146 kvm

BIAREA

97 kvm

TOMTAREA

1 756 kvm

BYGGÅR

1920

DRIFTSKOSTNAD

4 115 kr/månad

PRIS

3 095 000 kr utgångspris

Uppdaterat tvåfamiljshus!

Nu erbjuds möjligheten att förvärva en välskött tvåfamiljsfastighet om 146 kvadratmeter med sammanlagt 6 rum och två kök. Källare med förvaring och tvättutrymme är heller inget undantag. Med en suverän planlösning där möjligheterna är många och där flertalet av rummen har ljusinsläpp från två väderstreck ger detta boende en ljus och trivsam boendemiljö med ett smidigt yttre med tegelfasad och moderna isolerglasfönster. För den som önskar hyra ut den ena bostaden och bo i den andra blir boendekalkylen mycket fördelaktig då många efterfrågar boende i familjevänliga Vaggeryd. Alternativt om man önskar hyra ut båda lägenheterna för fina inkomstmöjligheter, generationsboende eller dylikt. För den som istället önskar en större bostad finns goda möjligheter att disponera villan för en stor familj önskar många rum. Möjligheterna är många och med en välskött bas som präglar detta hus kan nästa ägare vidareutveckla eller bara förvalta på en ort som växer i invånarantal och erbjuder både service, skolor och naturnära bostadsområden.

Med tiden har huset kompletterats med bl.a. fasadtegel, nya fönster år 2018, fjärrvärme, yttertak under 1990-talet men framförallt en totalrenovering av ytskikt på entréplan med nybyggt kök och nytt duschrum samt nytt badrum på husets övre plan. Tomten erbjuder en trädgård där äppelträden står i parad och odlingsmöjligheter med egen trädgårdsbevattning. Trädgården om ca 1700 kvm och sträcker sig runt hela huset och här finns en tydlig entré med en grusad plan på framsidan. Den större delen av trädgården vetter mot väster och här kan njutas av eftermiddags- och kvällssol. Till fastigheten hör också ett dubbelgarage med plats för både fordon och förvaring. Infart till fastigheten finns från både Jönköpingsvägen och Norra Bruksgatan. Alldeles i närheten ligger Slättens förskola samt även Götafors skola. Härifrån är också av- och påfarten till E4:an lättillgänglig för smidig pendling till både Värnamo och Jönköping.

Fastigheten är placerad i området Götafors i orten Vaggeryd. Götafors är ett trevligt område med bostäder, skolor och natur som har en historisk anknytning i Vaggeryd. Huset, precis som de två grannhusen, byggdes upp på 1920-talet av Munksjö sulfatmassabruk för att kunna erbjuda de anställda bostad. Husen beboddes av och var uthyrda till arbetarna på Munksjö bruk, när strax innan Munksjö lades ner på 80-talet såldes fastigheterna. På Jönköpingsvägen 72 har husets tagits omhand och uppdaterats löpande där de stora renoveringarna redan är klara.

I närområdet finns också Hjortsjöns vackra natur eller varför inte promenadstråken vid natursköna ån Lagan. Från villan krävs endast en kort promenad för att ta sig till närmsta dopp sommartid. Omgivningen har en familjär stämning och precis om husknuten nås bl.a. Götafors förskola och skola samt Slättens förskola. Centrum nås på cykelavstånd från området och för den som önskar smidigt pendlingsavstånd erbjuds här närhet till busshållplats samt möjlighet att smidigt ta sig av och på E4:an vid Vaggeryds södra infart. Vaggeryd är ett samhälle som präglas av starkt föreningsliv och ett levande samhälle utan att för den delen göra avkall på det naturnära läget. Här erbjuds dessutom flera förskolor och skolor upp till gymnasieålder och idrottsaktiviteter. Oavsett vad som lockar varje enskild person finns något för alla.

Varmt välkomna att lämna Er intresseanmälan!

Ansvarig mäklare

Extra kontaktperson

Bilder

MED545075421F2F48EDB460E115DDF5A468
MED164D0A011F0B43B5BC18F62452AB7432
MED837237E77A834C9B9706D1F658D08EAC
MEDF10BF897E09D40118AFEE0766DB0FE98
MED81D3A3B72408425EAAA591AD53D49278

Planritningar

Planskissen är ungefärlig och avvikelser kan förekomma

Planskissen är ungefärlig och avvikelser kan förekomma

Planskissen är ungefärlig och avvikelser kan förekomma

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Fakta om bostaden

TYP

1-familjs friliggande villa

UPPLÅTELSEFORM

Friköpt

ANTAL RUM

6 rok

BOAREA

146 kvm

BIAREA

97 kvm

TOMTAREA

1 756 kvm

BYGGÅR

1920

DRIFTSKOSTNAD

4 115 kr/månad

Rumsbeskrivning

ANTAL RUM

6 rum varav 3-4 sovrum

AREAKÄLLA

taxeringsinformation

I dagsläget är huset uppdelat i två bostäder med två separata ingångar, separata kök samt badrum/duschrum. Källaren är utformad för att disponeras gemensamt.

Entré norr

Hall i anslutning till den norra entrén för bostaden på bottenplan. Plats för klädhängare samt skoställ. Från denna hall finns en passage till den södra entrén och lägenheten på övre plan. Laminatgolv samt träpanel och tapetserade väggar.

Kök

Totalrenoverat kök i modernt utförande med öppen planlösning mot matrum. Köket är utrustat med spishäll och ugn, köksfläkt, diskho, kylskåp samt mikro. Ljusinsläpp från tre väderstreck. Laminat på golv och tapetserade väggar.

Vardagsrum

Vardagsrum med god plats för soffgrupp och tv-möblemang. Ljusinsläpp från två väderstreck.

Sovrum

Ljusinsläpp från två väderstreck. Här finns plats för större dubbelsäng med tillhörande möblemang.

Duschrum

Totalrenoverat duschrum från 2021, i anslutning till hall, utrustat med duschhörna med vikväggar, wc, tvättställ med förvaring, samt spegel. Klinker på golv och kakel på väggar. Renoveringen är utförd av hantverkare och kvalitetsdokumentation finns.

Entré söder

Farstu i anslutning till den södra entrén för bostaden på övre plan. Från denna farstu finns en passage till bostaden på bottenplan.

Hall övre plan

Luftig och rymlig hall i anslutning till nästan samtliga rum på övre plan. Härifrån nås balkong samt även ett totalrenoverat badrum från 2021. Stavparkett på golv samt tapetserade väggar.

Kök övre plan

Originalkök utrustat med spis och ugn, köksfläkt, diskho, kylskåp samt förvaringsskåp. Ljusinsläpp från ett fönster. Köket är en mittpunkt på övre plan med utgång till hall, sovrum samt vardagsrum. Plastmatta på golv samt tapetserade väggar.

Sovrum övre plan

Sovrum med plats för dubbelsäng. utrustat med platsbyggda garderober samt ingång till en så kallad "kattvind". Laminat på golv samt tapetserade väggar. Ljusinsläpp från ett fönster.

Sovrum övre plan

Sovrum med plats för större säng och tillhörande sovrumsmöblemang. Laminat på golv samt tapetserade väggar. Ljusinsläpp från ett fönster.

Badrum övre plan

Totalrenoverat badrum 2021 på övre plan, utrustat med badkar, tvättställ med förvaring samt wc. Renoveringen är utförd av hantverkare och kvalitetsdokument finns.

Vardagsrum övre plan

Vardagsrum med plats för soffgrupp eller matsalsmöblemang samt väggyta med plats för bokhylla. Ljusinsläpp från två fönster. Ekparkett på golv samt tapetserade väggar. Ingång mot kök samt hall.

Om området

Lugnt och familjevänligt bostadsområde med närhet till förskola och skola. I närområdet finns dessutom fina promenadstråk längs med Lagan som kantas av bryggor och badplatser. Närhet till natur och skog. Trevligt område med bostadskvarter och naturen nära. Närhet till Vaggeryds centrum med all tänkbar service. I området finns grönområden, lekplats, fina promenadstråk vid Hjortsjön samt badmöjligheter. I närområdet finns ett par förskolor samt skola.

Kommunikation

Bra kommunikationer med både buss och tåg. Se www.jlt.se. Närhet till Jönköping och Värnamo, ca 25 minuter med bil.

Närservice

I Vaggeryds centrum finns all tänkbar service så som affärer, butiker, restauranger och banker. Här finns även sim -och sporthall, nybyggd familjecentral samt station för tåg och buss.

Parkering

Dubbelgarage samt asfalterad garageuppfart för minst två bilar. Grusad plan även framför huset på gårdsplanen.

Övrigt

I Vaggeryd finns barn- och skolomsorg från förskola upp till Gymnasium. Vårdcentral samt tandläkarmottagningar finns också.

Ekonomi

EL

16 098 kr

VA

6 552 kr

UPPVÄRMNING

23 781 kr

RENHÅLLNING

2 946 kr

SUMMA DRIFTSKOSTNAD

49 377 kr / år

BERÄKNAT ANTAL PERSONER

2

Tillkommande kostnad, kommunal fastighetsavgift

8 874 kr / år

Kommentar

I posten el ingår både hushållsel och elnät
I posten förbrukade kWh/år avser 25 099 kWh/år uppvärmning och 4802 kWh/år hushållsel

Byggnad

BYGGNADSTYP

1½-plansvilla med källare

BYGGNADSÅR

1920

UPPVÄRMNING

Fjärrvärme

VENTILATION

Självdrag

ENERGIDEKLARATION

Utförd 2021-02-16

ENERGIKLASS

E

ENERGIPRESTANDA

169 kWh/m² (Atemp) och år

ENERGIPRESTANDA PRIMÄRENERGITAL

122 kWh/m² och år

Byggnadssätt

GRUNDLÄGGNING

Källargrund

STOMME

Trä

FASAD

Tegel

FÖNSTER

3-glas isoler + 2-glas

BJÄLKLAG

Trä

TAK

Betongpannor

UTV. PLÅTARBETE

Lackerad plåt

FASTIGHETSBETECKNING

Stångjärnet 2

Övriga byggnader

Dubbelgarage

Övrigt

2021- Ombyggnad med nytt kök och matrum
2021 - Golv + väggar entréplan
2021 - El entréplan
2021 - Badrum övre plan
2021 - Duschrum entréplan
2018 - Fönster
2001 - Takpannor
Slutet av 1980-talet - Renovering duschrum nedre plan
I början av 1960-talet - Källare byggdes

Egen brunn för trädgårdsbevattning
Fiber anslutet till övre plan

Allmänt om fastigheten

TAXERINGSVÄRDE

1 622 000 kr

BYGGNADSVÄRDE

1 227 000 kr

TAXERINGSKOD

220, Småhusenhet, bebyggd

SUMMA PANTBREV

2 300 000 kr

Tomt

AREAL

1756 kvm

TOMTTYP

Trädgårdstomt

PLANBESTÄMMELSER

Stadsplan Tomtindelning

VATTEN/AVLOPP

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp

Tomtbeskrivning

Två infarter till fastigheten, delvis från Jönköpingsvägen och delvis från Norra Bruksgatan.

Se tomtkarta under viktiga dokument.

Uteplats

Balkong samt uteplats vid entrén

Parkering

Dubbelgarage samt asfalterad garageuppfart med plats för minst två bilar i bredd. Grusad plan vid entrésidan

Karta

Vaggeryd Götafors

Jönköpingsvägen 72

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

* Obligatoriska uppgifter

Andra har också tittat på

Till kontoret

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg