KarriärOm oss
190
MEDE07FD9AB56124887B6DBFF3BE338B8AE

Superfin tvåa med öppen planlösning!Johanneshovsvägen 153 Årsta, Årsta

Kommande®

Årsta, Årsta

Johanneshovsvägen 153Fakta om bostaden

TYP

Lägenhet

UPPLÅTELSEFORM

Bostadsrätt

ANTAL RUM

2 rok

BOAREA

50 kvm

VÅNING

3 (hiss finns)

LÄGENHETSNUMMER

11302

MÅNADSAVGIFT

3 205 kr

BYGGÅR

2018

Superfin tvåa med öppen planlösning!

Välkomna till denna ljusa och öppna lägenhet med gemytlig utsikt över grönska. Lägenhetens rena och påkostade tillval från byggnadsåret 2018 bidrar till en genomgående stilren känsla. Köket som är utrustat med vitvaror från Siemens och Franke flyter ihop med vardagsrummet i en social och sammanhängande planlösning. Här finns plats för matbord för både de mindre och större sällskapet. Den inglasade balkongen mot syd-ost bjuder in till flera härliga frukost stunder i morgon och förmiddagssolen. Stort och rymligt helkaklat badrum med kombinerad tvätt och torktumlare. Lägenheten är utrustad med goda förvaringsmöjligheter, genomgående vita väggar och vitlaserad parkett på golv.

Här bor ni i en välskött förening med garageplatser, gångavstånd till natur med promenad/joggingstråk, utegym och badplats längs vattnet nere vid Årstaviken. Ca 100m från lägenhetnen hittar ni tvärbanestation. Nära till Globen området och även Årsta centrum som erbjuder restauranger, caféer, gym och matbutiker.

Detta är en kommande annons!
Vänligen kontakta mäklare för mer information
Johan Nilsson
0790-984420

Bilder

Vill du veta vad din bostad är värd? Värdera nu!

Vi värderar din nuvarande bostad inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Planritningar

Planritning

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Fakta om bostaden

TYP

Lägenhet

UPPLÅTELSEFORM

Bostadsrätt

ANTAL RUM

2 rok

BOAREA

50 kvm

LÄGENHETSNUMMER

11302

VÅNING

3 av 6, hiss finns

MÅNADSAVGIFT

3 205 kr

BYGGÅR

2018

Rumsbeskrivning

ANTAL RUM

2 rum

AREAKÄLLA

föreningens information

BALKONG

Ja

Om området

Årsta är ett växande område rikt av både kultur och historia. Området byggdes primärt upp under 1940-talet och har därefter förtätats i etapper - här finns boenden från nästan alla årtionden från 1940 fram till idag!

Området är känt för att upplevas som en egen stadsdel, här finns en uppsjö av välrenommerade caféer, restauranger, flera gym och på Årsta Torg finns bl.a. en biograf - Årsta Bio. Torget kallas ofta för centrum där det på omkringliggande gator finns ett brett utbud av all tänkbar service.
Förutom ett brett serviceutbud av alla de slag, finns mängder med fina parker och grönområden - inte minst Årstaviken med fina promenadstråk och möjlighet till bad.

Årsta är ett av södra Stockholms mest populära områden med både gång- och cykelavstånd till Södermalm och innerstan. Kombinationen av lugn, grönska och centrumnära läge är nästan unik i sitt slag.

I området finns stora planera på exploatering. Österut mot Slakthusområdet kommer både nya bostäder och närservice, och i södra Årsta – Årstafältet, finns planer på en helt ny stadsdel med över 6000 nya bostäder.

KOMMUNIKATION

Var än i området du bor finns gott om kommunikationer. Genom hela Årsta går buss mellan bl.a. Gullmarsplan och Årstaberg.
Vid Gullmarsplan, vilket är södra Stockholms ”nav”, når ni gröna linjens alla T-banor, bussar och givetvis tvärbanan - vilken också nås i Årstas södra del och stannar vid stationerna Linde, Valla Torg och Årstafältet.

I Årstaberg finns anslutande pendeltåg vilken trafikerar både Nynäshamn och Södertälje söderut samt Märsta och Uppsala norrut.
Från Årstaberg till Södermalm - Södra station tar ni er på prick 5-minuter!

NÄRSERVICE

Årsta Torg erbjuder både café, bibliotek, Folkets hus, flera restauranger, ICA, frisörer, gym mm. Två Små Svin och Palmyra är två populära restauranger i området. I hela området råder gångavstånd till livsmedelsbutiker. I centrala och östra Årsta finns välsorterade ICA-butiker, i västra Årsta finns en fin Coop.

PARKERING

Många bostadsrättsföreningar erbjuder sina medlemmar parkeringsplats, läs mer om vad som gäller för just denna lägenhet under föreningsinformationen.
På de flesta gator gäller datumparkering och boendeparkering, där tillstånd söks hos Stockholm Stad. Månadskostnaden för boendeparkering är f.n. 500:-/månad.

ÖVRIGT

Årstafältet står inför en stor och positiv omvandling i och med nya planen att bygga bostäder, parker och butiker. Idag kan den golfintresserade nyttja Årstafältets driving-range.

Lägenhet

ANDEL I FÖRENINGEN

0,8021 %

Ekonomi

EL

2 000 kr

FÖRSÄKRING

2 500 kr

SUMMA DRIFTSKOSTNAD

4 500 kr / år

KOMMENTAR

Ovan kostnader är enligt schablon.

Kollektivt elavtal finns. Huset har mätare installerad till varje lägenhet för att mäta elförbrukningen, som debiteras kvartalsvis i efterhand på hyresavin. Ingen medlem behöver därför teckna eget elavtal (inte elnätsavtal och inte elförbrukningsavtal). Det avlästa mätvärdet blir underlag för utdebitering av varje lägenhets elförbrukning och kostnad.

Byggnad

BYGGNADSTYP

Flerfamiljshus

BYGGNADSÅR

2018

UPPVÄRMNING

Fjärrvärme & värmepump frånluft (el)

VENTILATION

FTX

HISS

finns

ENERGIDEKLARATION

Utförd 2018-12-07

ENERGIKLASS

C

ENERGIPRESTANDA PRIMÄRENERGITAL

73 kWh/m² och år

Byggnadssätt

FÖNSTER

3-glas

Förening

NAMN

BRF Mejeriet

ORGANISATIONSFORM

Bostadsrätt

ÄKTA/OÄKTA

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

ANTAL LÄGENHETER

76

ANTAL LOKALER I FÖRENINGEN

14

EKONOMI

Vattenpriser som debiteras ut till boende höjs från 44 kr/kbm till 46 kr/kbm plus moms gällande förbrukning fr.o.m. november 2021

Inga planerade avgiftshöjningar, kontrollerat q1 2022

JURIDISK PERSON

Föreningen tillåter inte juridisk person

DELAT ÄGANDE

Ja, minst 5%, Styrelsen beslutar i varje fall.

ÄGER FÖRENINGEN MARKEN

Ja!

ÖVERLÅTELSEAVGIFT

1 208 kr betalas av säljare

PANTSÄTTNINGSAVGIFT

483 kr

FÖRSÄKRING

Fastigheten är fullvärdeförsäkrad i Brandkontoret inklusive gemensam bostadsrättsförsäkring. För styrelsens ledamöter ( f.n. fem ledamöter och tre suppleanter) finns ansvarsförsäkring samt en rättsskyddsförsäkring.

OM FÖRENINGEN

Förtydligande antal lokaler: 12 st borättslokaler med entotal lokalarea om ca 1200 kvm samt två lokaler med en total lokalarea om ca 210 kvm.
Till varje lägenhet hör ett lägenhetsförråd storleksmässigt anpassat efter lägenhetsstorleken. Förråden delas med gallervägg.
I föreningen finner ni barnvagnsrum i anslutning till alla trapphus. För cykelförvaring finns rum i entré- och källarvåningen. Finns även förvaring för rullstolar.
Gemensamhetslokal finns i huset och kan användas för styrelsemöten, barnkalas eller övernattningslägenhet.
Fastigheten omfattar fem trapphus med adress Johanneshovsvägen 141-155, 120 50 Årsta

TV OCH BREDBAND

Leverantör för TV och bredband är Telia.

PARKERING

Föreningen disponerar över 52 parkeringsplatser och två mc-platser i garage under byggnaden med en yta om c:a 1.350 kvm.
I september 2020 installerades 16 laddplatser för elbilar i garaget till en kostnad på tkr 130 efter bidrag

RENOVERINGAR

2019 - Installation av gemensam el med individuell mätning.
2019-2020 - Utökat skalskydd / belysning
2020 - Installation 16 laddplatser i garaget
2021 - Nytt nyckelsystem (ILOQ)

Kommande:
2022 - Byte av halogenbelysning i garaget.

Eftersom fastigheten är nybyggd finns inget större underhåll planerat inom de närmsta åren.

ÖVRIGT

Fastigheten inrymmer utrymme för källsortering av sopor samt sopsugsanläggning. Det finns en gemensamhetslokal/föreningslokal som medlemmarna kan hyra.

Förskolans lekplats är tillgänglig för allmänheten under tiden som skolan är stängd. Då gäller det också att det enbart är barn som får använda utrustningen samt att man håller låg ljudnivå och lämnar rent efter sig.

Bygglovet för inglasning av balkonger är av 2017-10-24 och går ut 2022-10-24, Dr nr 2017-12943-575.

Viktiga dokument & länkar

Brf Mejeriet 2021
Energideklaration
Stadgar
Årsredovisning 2020
Kommande

Karta

Stockholm Årsta

Johanneshovsvägen 153

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

* Obligatoriska uppgifter

Andra har också tittat på

Till mäklarkontoret

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg