190
MED71C04B7E7BFA420F887E331184385A4D

Fantastisk etta på en av Göteborgs mest eftertraktade adresser!

Såld!

Örgryte, Göteborg

Jättegrytsgatan 4

Fakta

MånadsavgiftSEK 2,820 inkl. värme, VA, hushållsel, bredband och kabel-tv
TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum1 rok
Boarea37 kvm
Våning3 (hiss finns)
Lägenhetsnummer11
Byggår1930

Såld!
Slutpris: SEK 2,400,000

Ansvarig mäklare

Välkommen till denna charmiga och välplanerade etta med fina ytskikt i vackra Örgryte, endast ett stenkast från Korsvägen och Liseberg. Bostaden erbjuder tidstypiska detaljer som högt i tak och fönsterbänkar i marmor. Bra förvaringsutrymmen och med en månadsavgift som inkluderar både el och bredband. På varje våningsplan i huset finns en balkong mot innergården för föreningens medlemmar att nyttja. Ta chansen att förvärva ert nästa hem i ett vackert 30-talshus med närhet till såväl Göteborgs stadsliv som Skatås motionscenter, grönska och vackra promenadstråk vid Delsjö naturreservat. Välkommen att boka in dig på visning!

Om området

Idylliska Örgryte breder ut sig mittemellan city och Delsjön. Här råder ett rofyllt lugn över lummiga trädgårdar och den slingrande Delsjöbäckens dalgång.

Örgryte består av stadsdelarna Bö, Jakobsdal, Skår, Torp och Kärralund som fått sina namn efter byar och herrgårdar som låg här förr i världen. Här syns framförallt villor, några från andra hälften av 1800-talet, men även radhus i både 1920-klassicistisk stil och funkisstil från 1930-talet.

Vid Sankt Sigfrids plan syns pittoreska Örgryte gamla kyrka som började byggas redan under 1200-talet och som vuxit fram under århundradenas lopp. Idag är den en populär bröllopskyrka, med sin vackra altaruppsats ritad av CW Carlberg som också är Domkyrkans arkitekt. På höjden, ett stenkast från kyrkan tronar eleganta Villa Odinslund med trevlig lunchservering i sekelskiftesmiljö.

Du som bor i Örgryte har aldrig långt till naturupplevelser. I öster gränsar Örgryte till Delsjöns naturreservat, ett av Göteborgs mest populära friluftsområden. Här väntar vackra vandringsleder, bad- och fiskesjöar, golfanläggning, klättermiljöer och mycket mer. Strax nordost ligger också Skatås, en stor sportanläggning med motionsslingor, gym, fotbolls- och beachvolleybollplaner och frisbeegolfbana. Aktiviteter för de minsta barnen finns hos Örgryte församling, här anordnas även kör- och hobbyverksamhet för de lite större barnen.

Storhandla gör du bäst på ICA Focus, snett mitt emot Lisebergs huvudentré, i grannstadsdelen Gårda. Här i Focushuset hittar du även apotek, systembolag, skomakeri, frisör, restauranger mm. Annars finns flera små kvartersbutiker runtom i Örgryte med bra utbud.

Det är nära in till city, men om du inte cyklar eller promenerar tar du dig enkelt med spårvagn 5 samt buss 50 och 62. På bara några minuter är du nere vid evenemangsstråket vid Korsvägen där bland annat Liseberg, Svenska Mässan och Universeum ligger.

Bilder

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Antal rum
1 rum
Boarea
37 kvm
Hall
Du välkomnas in i bostaden utav den ljusa luftiga hallen där du direkt till höger finner avhängningsmöjligheter för både ytterkläder och skor. Här finns också en väl tilltagen skjutdörrsgarderob där det ryms mycket förvaring. På golvet ligger ett vackert brädgolv som är genomgående i bostaden. Hallen erbjuder plats för hallmöbler i form av sittmöbel, avlastningsbord eller kanske fler garderober?
Kök
Köket är beläget på ett vitmålat charmigt brädgolv som fint smälter ihop med de ljusa köket och de ljusa väggarna. Köket är utrustat med kyl, frys, diskmaskin och fläkt. Köket är ifrån Ikea. Här får du plats med ett litet matsalsbord för middag och umgänge. Tidlöst fint kök. Maskinpark som består av kyl/frys, ugn, spishäll samt en diskmaskin. Vita skåpsluckor, en mörkare bänkskiva som fint går ihop med ett stänkskydd i svart kakel. Här erbjuds de gott om förvaringsutrymmen. I köket är väggarna vitmålade och här har brädgolvet målats i en vacker vitt nyans. Plats för ett matbord för 2-4 sittande gäster finns. Även här finns 30-talsnischer så som djup fönsterbänk i marmor.
Vardagsrum
I lägenhetens vardagsrum finner vi samma originalgolv och kulör på väggarna som i hallen, vilket skapar en enhetlig känsla. Här ryms en större säng, soffa med tillhörande tv-möbler, och kanske ett skrivbord om så önskas? Charmiga detaljer som takrosett, djupa fönster och fönsterbänk i natursten.
Badrum
På golvet i badrummet ligger ett mörkt klinkergolv och väggarna präglas av vitt kakel. Här finns dusch, handfat, kommod, överskåp, handdukstork och WC.
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våning
3 av 6, hiss finns
Avgift
SEK 2,820 inkl. värme, VA, hushållsel, bredband och kabel-tv
Andel i föreningen
3.4 %
Andel av årsavgiften
3.27942 %
Byggnad
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggnadsår
1930
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Självdrag
Energideklaration
Utförd 10/3/2018
Energiklass
E
Allmänt om lägenheten
Övrigt
Observera att månadsavgiften är 2 455 kr med obligatoriska tillägg om 365 kr gällande hushållsel och bredband.
Förening
Namn
BRF Skålsnäckan 7
Om föreningen
Bostadsrättsföreningen registrerades 2006-03-28 då man förvärvade fastigheten Göteborg Bö 33:7. Fastigheten bebyggdes 1930 och består av ett flerbostadshus med 21 lägenheter med bostadsrätt samt 1 lägenhet och en lokal med hyresrätt. Lägenheterna är fördelade enligt följande:
1 rok - 9 st
2 rok - 3 st
3 rok - 10 st

Gemensamhetsutrymmen är tvättstuga samt en altan med grillplats på gården.

Föreningen följer en underhållsplan som upprättades 2016 och sträcker sig fram till 2022. Underhållsplanen uppdaterades 2017.

Den ekonomiska förvaltningen sköts av SBC och den tekniska sköts i egen regi.
Organisationsform
Bostadsrätt
Antal lägenheter
21
Varav hyreslägenheter
1
Antal lokaler i föreningen
1
Tv och bredband
Föreningen har ett förmånligt gruppavtal med Comhem som är tecknat för bredband, digitalTV och telefoni.
Parkering
Separat kö. Kostar 350kr/månad.
Renoveringar
Utfört:
2018 - Radonkontroll
2018 - OVK
2018 - Cykelgarage uppfört
2018 - Besiktning FV-anläggning
2018 - Besiktning vatten-/avlopsstammar
2018 - Energideklaration gjord
2018 - Underhållsspolning avlopsstammar
2017 - Renovering balkonger
2017 - Dränering bakgård
2017 - Besiktning VA-stammar
2016/2017 - Nya dagvattenrör och byte av brunnar
2015 - Byte avloppsrör källaren
2012 - Byte av fönster och balkongdörrar
2010 - Omställning från stadsgas till framdragen 3fas
2010 - Byte till säkerhetsdörrar
2008 - Relining avloppsstammar samt badrumsrenovering
2007/2008 - Byte av elstigar och installation av ComHem

Planerat:
2020 - Renovering av entréport på framsida
2020 - Blästring och målning av tak mot gården
2021 - Målning lister runt lägenhetsdörrar
2021 - Renovering källar-/vindsdörrar
2023 - Omläggning av skiffertak mot gatan
2023 - Renovering trapphus
2023 - Renovering/rengöring av fasad
2023 - Byte/renovering hiss
Äkta/oäkta
Föreningen är en äkta bostadsrättsförening
Överlåtelseavgift
SEK 1,138
Pantsättningsavgift
SEK 455

Karta

Örgryte Göteborg

Jättegrytsgatan 4

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg