MEDF84292DB443840119992108E9D7F2225

Vällingby Centrum, Vällingby

Jämtlandsgatan 104

Fakta

MånadsavgiftSEK 3,854 inkl värme, VA, kabel-tv basutbud. Bredband tillkommer för 150kr/mån obl.
TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum3 rok
Boarea70 kvm
Våning1
Lägenhetsnummer1148
Byggår1952
Driftskostnad379 kr/månad

Utgångspris: SEK 2,495,000

Välkommen till denna mycket trevliga och välplanerade 3:a om ca 70 kvm med närhet av Vällingby C.

- Populär förening
- Stambytt badrum
- Inglasat balkong
- Goda förvaringsmöjligheter

Varmt välkomna!

Om området

Vällingby räknas som ett viktigt verk inom svensk modernism och stadsplanering. Stadsplanen togs fram 1947-1950 under ledning av stadsplanedirektören arkitekt Sven Markelius. Tanken var att bygga en ny sorts stadsdel som inte skulle bli en sovstad utan bli en så kallad ABC-stad med arbetsplatser, bostäder och centrum i samma område. Som Sveriges första ABC-stad fick Vällingby stor uppmärksamhet, även internationellt. Bebyggelsen i Vällingby kännetecknas av en omsorgsfull anpassning till landskapet och en arkitektur med många fina detaljer. Vällingby centrum invigdes hösten 1954, och har under åren 2004-2008 genomgått en stor upprustning och modernisering. Våren 2008 invigdes det nya centret som nu har fått namnet Vällingby City. En av de nya byggnaderna, K-fem ritad av Gert Wingårdh, utsågs 2008 till Världens bästa byggnad för shopping på World Architecture Festival i Barcelona.

Kommunikation

I närområdet finns mycket goda kommunikationer. Buss 118 tar dig till Spånga C och buss 179 tar dig till både Spånga och Kista. Med tunnelbanans gröna linje tar det ungefär 28 minuter till Stockholms central. Från Vällingbys bussterminal går 11 olika busslinjer. Med buss 179 är du i Spånga på ca 11 minuter. Där finns anknytning till pendeltåget som tar dig till Stockholms Central på 13 minuter.

Parkering

Föreningen hyr ut garageplatser, fri parkering på gatan.

Bilder

Balkong

Innergård

Utsikt från balkong

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Beskrivning
ENTRÉ
Välkommen in till denna pärla! Här finns gott om förvaring i den inbyggda hatthyllan och i garderoberna intill hallen. Gråmålade väggar med vitmålat tak och på golvet ligger ett laminatgolv med mönster av klinker.

VARDAGSRUM
I anslutning till hallen ligger ett luftigt vardagsrum med genomgående vita väggar och ekparkett. Bra social yta med plats för soffgrupp, mediamöbel och bokhylla med mera. Utgång till balkong från vardagsrummet.

BALKONG
Mysig balkong med utsikt mot natur och lekpark. Avnjut en kaffe i detta lilla inglasade extrarum året runt. Plats för utemöbler och diverse.

KÖK
Modernt och nyrenoverat (2019) kök med grå skåpsinredning och stillfull grå klinker. Vackert nedhängda lampor intill den exklusiva köksfläkten. Mörkare bänkskiva i laminat med färgen ek. Mikrovågsugn, kyl/frys och ugn från Siemens och induktionshäll och fläkt från Electrolux. Väggarna är vitmålade och på golvet ligger vackert utförd enstavsparkett. Ett kök som måste upplevas på plats!

SOVRUM 1
Harmonisk master bedroom med plats för dubbelsäng, sängbord och förvaring. Grågröna och vitmålade väggar, ekparkett och en rogivande utsikt.

SOVRUM 2
Lätt möblerat sovrum med beigemålade väggar och klassisk ekparkett. Även här möts man av en lummig och rogivande utsikt. Plats för dubbelsäng, sängbord, garderob och skrivbord med mera.

KLÄDKAMMARE
Kvadratsmart klädkammare med fantastiska förvaringslösningar. Här finns klädstänger, hyllor, utdragbara lådor och skoställ. Vitmålade väggar och ekparkett.

BADRUM
Helkaklat badrum i sobra färger. Interiören består av ett handfat, spegelskåp, duschkabin och vägghängd wc. Badrummet är även utrustat med en tvättmaskin från Bosch samt två vädringsfönster för dagsljus och ventilation.
Antal rum
3 rum
Boarea
70 kvm
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våning
1 av null
Pris
SEK 2,495,000 Utgångspris
Avgift
SEK 3,854 inkl värme, VA, kabel-tv basutbud. Bredband tillkommer för 150kr/mån obl.
Driftskostnad
SEK 4,550 / år
Driftskostnad, varav
El
SEK 2,400
Försäkring
SEK 2,150
Andel i föreningen
0.8239 %
Andel av årsavgiften
0.8239 %
Byggnad
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggnadsår
1952
Uppvärmning
Bergvärme
Energideklaration
Utförd
Energiprestanda
169 kWh/m² (Atemp) och år
Byggnadssätt
Fönster
2-glas
Allmänt om lägenheten
Övrigt
Till bostaden tillhör ett förråd.
Förening
Namn
Ritbrädet 1
Om föreningen
Brf Ritbrädet 1 bildades 2007 och är belägen på Jämtlandsgatan 70 - 116 i Vällingby. Föreningens fastighet förvärvades genom ombildning 2009 och består av elva flerbostadshus om 3 våningar med 189 lägenheter. Fastighetens byggnader är uppförda 1952.

Föreningens tvättstuga ligger på hörnet av Jämtlandsgatan 108 i källarplanet. Föreningslokalen är belägen på gaveln av Jämtlandsgatan 80. Där träffas styrelsen varje vecka och de svarar på frågor på måndagar 18.30-19.00.

Överlåtelseavgift och pantsättningsavgift betalas av köparen. Föreningen planerar avgiftshöjningar med 2 % vid varje årsskifte.

I föreningens fastighetsförsäkring ingår en bostadsrättsförsäkring vilket innebär att föreningens medlemmar inte behöver ha det sk. bostadsrättstillägget på sina hemförsäkringar.

I alla lägenheter finns bredbandsanslutning från Ownit via fiber och tv/bredbandsuttag från Com Hem. Föreningen har en gruppanslutning med 700/700 mbit/s från Ownit. Det innebär att telefon- och bredbandsavgiften ingår i månadsavgiften till föreningen, men du betalar själv för tillkommande tjänster så som samtalskostad och betal tv-kanaler. Grundutbud av tv tillhandahålls både via ComHem och Ownit.

Besök gärna föreningens hemsida för mer information: www.ritbradet1.se.
Antal lägenheter
189
Varav hyreslägenheter
36
Antal lokaler i föreningen
2
Tv och bredband
Gruppanslutning via fiber från Ownit och Kabel-TV från Comhem. Ingår i månadsavgiften.
Parkering
Föreningen har 60 st garage och de hyrs ut för 582 kr per månad. 4 parkeringsplatser som går att hyra för ca 250 kr per månad. För information om lediga garage/parkeringsplatser eller kö därtill kontakta styrelsen på: garage@ritbradet1.se
Gratis parkering längs Jämtlandsgatan.
Renoveringar
Nyligen utförda renoveringar:
Fönster 2019/2020
Fasad 2020
Installation av bergvärme - 2011
Stambyte - 2003/2010.
Ekonomi
Föreningen har ett stort dolt kapital i form av hyresrätter

Karta

Vällingby Centrum Vällingby

Jämtlandsgatan 104

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

* Obligatoriska uppgifter

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg