MED3B0EDADD4F094FD6B2742B3CDB56D51E

Akalla Trädgårdsstad, Kista

Imatragatan 95

Fakta

MånadsavgiftSEK 3,057 Inkl Värme, VA, Kabel-Tv
TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum1 rok
Boarea42.5 kvm
Lägenhetsnummer297
Byggår1975

Utgångspris: SEK 1,595,000

Charmigt och välplanerat radhus i populära Trädgårdsstaden! Radhuset är beläget i en fantastisk miljö med trädäckad uteplats på framsidan och altan med egen insynsskyddad trädgård på baksidan med bästa sydväst-läge. Helkaklat badrum med golvvärme och tvättmaskin, stort allrum med plats för sovdel och vardagsrum samt fräscht kök med matplats upp till 6 personer. Närhet till T-bana, närservice och natur. Populär och välskött förening. Missa inte!

Varmt välkomna att kontakta ansvarig mäklare för mer information:
Aria Karadaghi 070-750 31 78.

Om området

Akalla Trädgårdsstad är byggd efter en arkitekttävlan i miljonprogrammets sista skälvande minut. På området skulle egentligen två - och fyravåningshus uppföras, men endast husen utmed Helsingforsgatan blev byggda. I boken Akalla som gavs ut av John Mattssons Byggnads och Fastighets AB 1988 ges en bra beskrivning av områdets tillkomst av de båda arkitekterna Torbjörn Ericson och Björn Jarnlert. Markarbetena påbörjades hösten 1973 och färdigbyggd var trädgårdsstaden årsskiftet 1975/76. Husen specialbyggdes endast 4, 2 m breda för att kunna transporteras på järnväg från Lund. Området fick en mänsklig skala med marknära små och stora lägenheter. De blev från början eftertraktade boendemiljöer som man hoppades skulle står sig över tiden. 1978 sålde JM sina Akalla-lägenheter till HSB i Stockholm.

Kommunikation

Från Akalla tar du dig enkelt till Stockholms centralare delar med tunnelbanans blå linje. Akalla till T-centralen tar 21 minuter. Blå linjen kommer att förlängas från Akalla till de nya stationerna Barkarbystaden och Barkarby ca år 2024. Från Akalla finns goda bussförbindelser till Järfälla, Sollentuna, Spånga och Västerort.

Närservice

Akalla centrum erbjuder 2 stora matvarubutiker i form av Ica och Lidl. Här finns även mindre livsmedelsbutiker med orientaliska inslag. I centrumet finns även restauranger, pub, tobaksbutik, frisör, trafikskola, etc.

Bilder

Vardagsrum

Vardagsrum

Kök

Uteplats baksida

Badrum

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Antal rum
1 rum
Boarea
42.5 kvm
Areakälla
föreningens information
Hall:
Välkomnande hall med gott om plats för avhängning bakom garderober. Klinkergolv samt vitmålade väggar.
Kök:
Kök med goda förvaringsutrymmen bakom vita skåpsluckor samt kakel ovan diskbänk. Köket är utrustat med kyl/frys, dubbel diskho, spis/ugn samt fläkt. Invid fönster finns matplats för 4-6 personer.
Badrum:
Helkaklat badrum utrustat med golvvärme, tvättmaskin, wc, handfat med kommod, spegel samt rymlig duschplats.
Allrum:
Stort allrum med plats för dubbelsäng, sängbord, soffgrupp, soffbord, tv-bänk samt övrigt möblemang. Parkettgolv samt vitmålade väggar.
Altan:
Fantastisk altan mot lugn innergård med bästa sydväst-läge. Här finns markis samt gott om plats för utemöbler.
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Pris
SEK 1,595,000 Utgångspris
Avgift
SEK 3,057 Inkl Värme, VA, Kabel-Tv
Andel i föreningen
0.15298 %
Andel av årsavgiften
0.15298 %
Reparationsfond
SEK 1,290
Tillträde
Enligt överenskommelse
Byggnad
Byggnadstyp
Bostadsrättsradhus
Byggnadsår
1975
Uppvärmning
Fjärrvärme
Energideklaration
Utförd 1/7/2020
Energiklass
F
Energiprestanda primärenergital
173 kWh/m² och år
Byggnadssätt
Fönster
2-glas
Övriga byggnader
Förråd ingår och finns strax bredvid bostaden.
Allmänt om lägenheten
Övrigt
25 kr av månadsavgiften avsätts varje månad till den inre reparationsfonden att nyttjas av köparen vid framtida renovering och underhåll.
Förening
Namn
HSB Brf Trädgårdsstaden i Stockholm
Om föreningen
Föreningen har en stabil och välskött ekonomi samt bra underhållna fastigheter. 2012-2019 gjordes fasadbyten i hela föreningen. Taken är nylagda sedan ca år 2005.

Stambyte är inte något som är på gång i nuläget (juni 2015) - stammarna är filmade och ser ut att vara i bra skick - däremot kan man ju aldrig garantera att det kommer att dröja med stambyte om något radikalt händer. Om en bostadsrättsinnehavare ska renovera badrummet så måste föreningen kontaktas först!

Ovanstående uppgifter 2015-06 från Ingrid Nordahl på HSB som själv har bott i föreningen sedan 1975.

Av föreningens 421 lägenheter upplåts samtliga med bostadsrätt. Föreningen äger också förskolorna Nykarlebygatan 5 och Nykarlebygatan 163 som hyrs av Stockholms Stadsdelsförvaltning samt två lokaler som hyrs av BEAB AB. Dessa inbringar goda och stabila hyresintäkter till föreningens ekonomi

Föreningen har 26 extra mindre förråd för uthyrning till medlemmar boende i Brf Trädgårdsstaden.
Organisationsform
Bostadsförening
Antal lägenheter
421
Antal lokaler i föreningen
32
Tv och bredband
ComHem levererar Tv-kanaler till oss. Har du några frågor, kontakta ComHem på
www.ComHem.se .
Brf Trädgårdsstaden har tillsammans med Akalla Husby Närt (AHN) slutit ett treårigt gruppavtal
med ComHem som innebär att du får tillgång till:
Analogt grundutbud: 15 kanaler

BREDBAND
Brf Trädgårdsstaden ingår i Akalla-Husby-Nätort (AHN) och har ett fibernät fram till varje bostad. Vår Internetleverantör är Bahnhof bredband www.bahnhof.se
Parkering
Föreningen har 2 stora p-ytor vid infarten till området med totalt 327 p-platser. Här finns uteplatser som det för nuvarande (2015-06) är kö till. Däremot finns möjlighet att hyra garageplats med bur i grannföreningen på Helsingforsgatan. För aktuella priser och köstatus kontaktas HSB Akalla.
Äkta/oäkta
Föreningen är en äkta bostadsrättsförening
Juridisk person
Föreningen tillåter inte juridisk person

Karta

Akalla Trädgårdsstad Kista

Imatragatan 95

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

* Obligatoriska uppgifter

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg