190
MEDBAA04ABB85E243B488F28E17F453F37F

Sekelskiftesdröm i ett idylliskt läge!

Kommande®

Dunkehalla, JÖNKÖPING

Hulukvarnsgatan 4C

Fakta

MånadsavgiftSEK 3,467 Inkl. värme, vatten och ett grundutbud av kabel-TV
TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum2 rok
Boarea65 kvm
Våning2
Lägenhetsnummer154-154-013
Byggår1899

Välkommen till Hulukvarnsgatan 4C och en unik tvårummare med attraktivt läge!

Här erbjuds ett charmigt boende med mysig känsla och hemtrevnad på 65 kvadratmeter med kakelugn, stora och rymliga ytor och ett säreget trägolv samt välbevarade fönsterpartier som ger ett boende med mycket karaktär. Ett stort plus är den Vätterutsikt som ges från vardagsrum och kök. Byggnaden är uppförd på slutet av 1800-talet men har på senare år genomgått en restaurering, vilket har medfört att byggnaden håller en hög standard. Detta är den perfekta bostaden för dig som, oavsett ålder, söker dig till en unik bostad i ett bra område!

En ljus lägenhet i ett lugnt och lummigt område med Dunkelhallaån precis intill. Det stora och rymliga köket med plats för en större matgrupp är något utöver det vanliga. Här kan du från fönstret njuta av morgonkaffet med utsikt över Vättern. Sovrummet ger plats för en större säng och tack vare den unika lösningen på fönstret kommer det in ett vackert ljusinsläpp. I samtliga rum är det ett genomgående tema med ett vackert plankgolv. På husets gavel finner du den fräscha tvättstugan som håller hög teknisk standard och här behöver du inte vara orolig för att inte få en bokad tid. Huset erbjuder även en trevlig uteplats där ni kan avnjuta ert morgonkaffe i lugn och ro samtidigt som ni endast har 700 meter till buss- och tågstationen. Tv finns tillgängligt via standarduttag och fler kanaler + bredband med hög hastighet går enkelt att få via den redan indragna fibern.

Intill byggnaden finns en grusad parkeringsplats som rymmer nio bilplatser som fritt kan användas av föreningens medlemmar. Alternativt är det fri parkering på gatorna utanför fastigheten. Huset har med varsam hand genomgått en totalrenovering. Till det yttre har väldigt lite förändrats, allt för att behålla husets karaktäristiska stil. Här han man bevarat gamla handblåsta fönster och vackra plankgolv. Detta resulterade i att huset fick Stadsbyggnadspriset 2007 god byggnadsvård.

Området runt bostaden är något utöver det vanliga. Här behöver du inte välja mellan grönska och stadslivet. Från adressen är det nära till stationen och citypulsen, men även till högskolan (JIU, Jönköping University). Ställ bilen hemma, Här tar du dig fram med cykel eller till fots! Här är du bortskämd med Vättern som ger närhet till badmöjligheter men även strandpromenaden som leder dig på en fantastisk sträcka intill vattnet. Inom 200m finns också ett dagsöppet bageri, florist, kiosk, och pizzeria. Prima! Utöver närhet till staden, vatten och serviceutbud kan du få en äventyrlig upplevelse och vandra Dunkehallaleden. En led som passar alla åldrar där du tar dig fram på stigar, broar och trappor upp mot Dalvik och Postkvarnsdammen.

Varmt välkommen på visning!

Om området

Området kring Hulukvarnsgatan kantas av vackra promenadstråk, vattenfall, utsiktsplatser över Vättern och nedanför huset vid Roddarnas kanotklubb finns även badplats. Vid vattenfallet längre upp i ravinen finns Stallkvarn som är en välbesökt liten antikloppis i en av de äldre sekelskifteshusen.

Nedanför husknuten finns busshållplats, bensinmack och konditori. En kort promenad bort längs med Vättern finns restauranger och kulturutbud på anrika Tändsticksområdet.

Busshållplats precis nedanför husknuten och Jönköpings Resecentrum med både buss och tåg en kort promenad bort.

Viktiga dokument & länkar

Årsredovisning 2019 - Brf Skeppet
Stadgar - Brf Skeppet
Social Video
Kommande

Bilder

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Antal rum
2 rum
Boarea
65 kvm
Areakälla
föreningens information
Hall
Välkomnande hall med avhängningsmöjligheter direkt till vänster. Därefter finns tre väl tilltagna garderober som möjliggör undangömmandet av jackor eller annat på ett smidigt sätt. Efter hallen finns en rustik trappa i original som tar sig upp till det gemensamma allrummet på andra våningsplanet. Här kan du precis utanför din egen dörr förvara skor eller hänga din jacka på extra ytor.
Sovrum
Ett charmigt unikt sovrum med snedtak som gör rummet betydligt mysigare. För att höja mysfaktorn ytterligare finner du en fönsterkupa med utsikt mot norrhimlen. Här syns stjärnorna direkt från sängen en klar kväll. Längs väggen finns plats för ytterligare garderober eller förvaring och rummet går även att inreda med en större säng om så önskas. Det gamla planngolvet som återfinns i bostadens andra rum hittar du även här, vilket är den slutliga touchen för att få känslan av ett trivsamt och charmigt sovrum.
Badrum
Ett fint och stilrent badrum som renoverades i samband med restaurationen av huset. Det rutiga klinkergolvet är väl bevarat för att matcha den gamla stilen. Snedtaket ramar tacksamt in rummet, men inte vid duschhörnan, vilket gör att den går att nyttja utan problem.
Vardagsrum
Ett gediget vardagsrum med tilltalande detaljer så som det gamla välbevarade fönster med vackra spröjs och djup fönsterbräda. Hör får du utsikt mot Vättern årets alla dagar. Den trogna kakelugnen står ståtligt och bereder möjlighet för fulländad mysfaktor. Den är fllitigt använd av tidigare ägare under året, men att man bör provtrycka den själv ur försäkringssynpunkt. Det går även dekorera med stearinljus och därefter och falla tillbaka i soffan som ytan ger plats för.
Kök
Förutom det fantastiska läge som bostaden erbjuder är detta säljarens absoluta favoritdel i bostaden. Utsikten mot Vättern är hänförande och gör denna lägenhet till den bästa i huset ur denna synpunkt. Tack vare den storlek som köket erbjuder och får här plats en större matgrupp. Med de ytor som köket erbjuder är möjligheterna flera. Varför inte bygga till en köksö för att utöka de arbetsytor som redan finns, eller ha ett separat köksbord som komplement till den matgrupp som får plats intill det vackra fönster? Från fönstret som är av samma gamla karaktär som det i vardagsrummet kan du njuta av middagen med svårslagen utsikt över den blåa Vättern.
Mäklaren informerar
- Tillträdet är för säljarens del flexibelt och kan diskuteras vid intresse.
- För alternativa visningar med tanke på de rådande omständigheterna går det bra att kontakta mäklaren.
- Elen tillkommer på månadsavgiften i en separat spalt.
- Vitvarorna i köket är installerade i samband med renoveringen.
- Kylskåp är bytt 2017 enligt uppgifter från säljare.
- Diskmaskinen är ny från 2020 och har en garanti i 5 år.
- Stambyte är utfört 2007.
- Takrenovering inkl. papp, råspont, läkt och betongpannor utbytta 2016. Träpanel målad med falu rödfärg ommålat under 2016. Målade träfönster med till största del lösa innanfönster. Några med kopplade bågar, ommålade under 2016.
- På husets gavel finns en tillbyggnad där en välutrustad tvättstuga ryms. Här finner ni två tvättmaskiner från 2011/2012, två torktummlare från 2006 samt en avfuktare från 2009.
Till bostadsrätten hör ett separat vindsförråd.
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våning
2 av 2
Avgift
SEK 3,467 Inkl. värme, vatten och ett grundutbud av kabel-TV
Andel i föreningen
11.159 %
Byggnad
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggnadsår
1899
Uppvärmning
Bergvärme
Ventilation
Mekanisk (endast frånluft)
Energideklaration
Ej utförd
Byggnadssätt
Fönster
2-glas
Förening
Namn
Brf Skeppet
Om föreningen
Allmänt:
Brf Skeppet bildades år 2017 och är en äkta bostadsrättsförening. I byggnaden som tillhör förening finns 14 bostadsrättslägenheter med adresserna Hulukvarnsgatan 4A-H. Detta är ett sekelskifteshus med byggår 1899. På senare år så har huset restaurerats och fått bemärkelser för detta.

Ägandeformer:
Föreningen tillämpar bostadsrättslagen i sin bedömning av medlemskapet. Detta gäller för andelsförvärv och juridisk person.
Dubbelkolla alltid andrahandsuthyrning med föreningen.

Gemensamma utrymmen:
Tvättstuga på husets gavel finns för föreningens medlemmar att nyttja. Förråd finns på vindsvåning och på gården och ett tillhör lägenheten.

Parkering:
Intill byggnaden så finns en grusparkering som rymmer 9 bilplatser. Parkeringsplats ingår i månadsavgiften. Dessa förfogas fritt av föreningens medlemmar. På gatan utanför fastigheten är det fri parkering.

Ekonomi:
Jönköpingsbostäder är ekonomisk förvaltare.

Avgifter till förening:
I månadsavgiften ingår värme, vatten & kabel-tv.
Det finns inga planer i dagsläget av att höja avgiften.
Elen kommer med på avin i en separat spalt för den egna förbrukningen. Fiber finns och där väljer du leverantör via wetternet. Läs mer på https://www.wetternet.se

Renoveringar:
Byggnaden restaurerades 2005-2006.
Stambyte gjordes 2007.
Inga planer på några renoveringar eller underhåll i dagsläget.

Övrigt:
Medlemmarna hjälps åt efter behov att hålla efter i de gemensamma utrymmena i huset.
Kakelugnarna är provtrycka för några år sedan men provtryck på nytt innan användning!
Organisationsform
Bostadsrätt
Antal lägenheter
14

Karta

Dunkehalla JÖNKÖPING

Hulukvarnsgatan 4C

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

* Obligatoriska uppgifter

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg