190

Södermalm - Högalid, STOCKHOLM

Hornsbruksgatan 13

Fakta

MånadsavgiftSEK 4,581 inkl värme, VA
TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum3.5 rok
Boarea90 kvm
Lägenhetsnummer1001
Byggår1904

Fantastisk sekelskifteslägenhet med genomgående planlösning och balkong i söderläge mot innergården. Boendet har en genomgående planlösning med både kök och badrum som är exklusivt renoverade med detaljer av marmor. Här bor ni med karaktär från byggnadsåret såsom väl tilltagen takhöjd, mörkbetsade furutiljor stora vackra fönster och stuckatur.

Om området

Här bor du i vackra omgivningar med närhet till flera mysiga grönområden. På promenadavstånd finns Årstaviken och Tantolunden, ett av stans största parkområden med grönområden, kolonistugor, olika aktiviteter och bad. Du har också Skinnarviksparken och Skinnarviksberget med sin spektakulära utsikt över Riddarfjärden, en kort promenad bort. Kring Hornstull finner du Söders stora utbud av trevliga restauranger med mat från all världens hörn, mysiga caféer och små butiker samt Hornstulls Galleria med trendiga butiker samt matvarubutiker och närservice för att öka bekvämligheten för de boende i området. Här finns även underbara promenadstråk längs med vattnet, badmöjligheter i det anrika badhuset Liljeholmsbadet vid Bergsunds Strand samt på Reimersholme och Långholmen.

Kommunikation

Området har mycket goda kommunikationer och trafikeras av ett flertal busslinjer. Tunnelbanan har du inom promenadavstånd och vid Södra Station finner du även pendeltåget.

Närservice

Här finns matvarubutiker, apotek och övriga dagligvaror nära samt massvis av mysiga restauranger och pubar nära inpå. Ett ställe som måste besökas är mysiga Pane Vino, en restaurang i härlig atmosfär med vällagad mat, som ligger alldeles intill Zinkensdamms tunnelbana. Nära inpå ligger även Häktet som passar perfekt för såväl middagar som en drink på kvällskvisten. Vid Hornstull ligger också populära krogen Judit & Bertil som lockar med läckra menyer i gemytlig atmosfär. Matvarubutiker finns bara ett par minuter bort när hungern tränger på. Även större livsmedelsbutiker finns vid Hornstull och Mariatorget. Längst Hornsgatan hittar du mängder med gallerior och fräcka småbutiker. Daghem, fritids och förskolor finns i närområdet.

Parkering

På gatorna gäller boendeparkering. Tillståndet är kostnadsfritt, men du betalar parkeringsavgift (f.n. 1100 kr/mån eller 90 kr/dag). Besök www.stockholm.se för mer information, samt för ansökan om boendeparkeringstillstånd. För information om övriga parkeringsplatser i närområdet, besök www.stockholmparkering.se.

Viktiga dokument & länkar

Kommande

Bilder

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Beskrivning
Lägenheten disponeras enligt följande:

Entré/Hall:
Välkomnade hall med goda avhängningsmöjligheter som binder ihop lägenhetens rum på ett fint sätt. Hallen är möblerbar och har goda förvaringsmöjligheter i form en inbyggd garderob.

Kök:
Ett rymligt och fullutrustat kök med ett stort vackert välvt fönster som tillför sekelskifteskänsla till rummet. Köket har stora arbetsytor på bänkskivan av carraramarmor och rostfritt stål samt gott om förvaring i skåpen. Bänkskivan smälter fint in med den gråa tonen på luckorna som ger köket en extra lyxig känsla. Den maskinella utrusningen består av kyl och frys, fläktkåpa, diskmaskin, induktionshäll och ugn.

Sovrum 1:
Ett otroligt vacker sovrum med gott om plats för större dubbelsäng, skrivbord och annat möblemang. Här finns goda förvaringsmöjligheter i form garderober längs med ena väggen. Rummet karaktäriseras av det välvda fönstret, sekelskiftesdetaljerna och den vackra tapeten.

Vardagsrum:
En fantastisk del av lägenheten med gott om plats för både soffgrupp och större matbord.

Sovrum 2:
Via vardagsrummet nås ett sovrum med plats för större säng och skrivbord. Goda förvaringsmöjligheter i form av en inbyggd garderob. rummet nås balkongen som ligger i ett söderläge mot den otroligt mysiga innergården.

Sovrum 3:
Intill vardagsrummet ligger ett mindre rum med ett stort vackert fönster som lämpar sig ypperligt som barnrum , gästrum eller hemmakonto

Badrum:
Lyxigt renoverat badrum som är helkaklat både med vitt kakel och marmor samt golvvärme. Här finns WC, inbyggt badkar, handfat, stor spegel och förvaringsskåp.

Övrigt:
- Till lägenheten hör ett rymligt vindsförråd.
Antal rum
3.5 rum
Boarea
90 kvm
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Avgift
SEK 4,581 inkl värme, VA
Byggnad
Byggnadstyp
Sekelskiftesfastighet
Byggnadsår
1904
Uppvärmning
Fjärrvärme
Förening
Namn
Brf Spettet 10
Om föreningen
Föreningen registrerades den 12 december 1983 och förvärvade 1987 fastigheten Spettet 10. Föreningen upplåter 16 lägenheter med bostadsrätt och 1 lokal med hyresrätt.

Föreningen har en mycket trivsam innergård med en stor gräsmatta, utemöbler och grillmöjligheter. Tvättstugan är belägen i källaren och är utrustad med två tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkskåp samt en mangel. I källaren finns även en festlokal med ett kök samt en toalett. Cykelrummet är också beläget i källaren och nås även från gatan via en ramp.
Organisationsform
Bostadsrätt
Antal lägenheter
16
Antal lokaler i föreningen
1
Tv och bredband
Kabel-TV och bredband via COMHEM
Parkering
Boendeparkering gäller på gatan.
Renoveringar
Utförda renoveringar:

1982 - Byte av elstigarna.
1982 - Byte av stammar i kök och badrum.
1982 - Taket renoverades.
1982 - Fasaden renoverades.
2002 - Tvättstugan renoverades och ny maskinpark installerades.
2004 - Samtliga fönster målades om.
2004 - Taket målades om.
2011 - Förbättring av ventilationen och byte av värmecentral.
2011/2012 - Ventilationsåtgärder
2012 - Målning av fönster mot gård
2012 - OVK besiktning
2013 - Renovering av gemensamhetslokal
2015 - Radonmätning
2018 - Automatisk portöppnare
Juridisk person
Föreningen tillåter inte juridisk person
Äger föreningen marken
JA
Överlåtelseavgift
SEK 1,183 betalas av köpare
Pantsättningsavgift
SEK 475

Karta

Södermalm - Högalid STOCKHOLM

Hornsbruksgatan 13

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

* Obligatoriska uppgifter

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg