190
MED3036FB6DFF94416D8C39A6EF69F32F52

Välplanerat och eftertraktat boende för den större familjen!

Såld!

Skarpnäck, Skarpnäck

Horisontvägen 91

Fakta

MånadsavgiftSEK 6,924 inkl. värme, va. Obl. tillägg om 108 kr/mån för bredband och kabel-TV tillkommer.
TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum5 rok
Boarea99 kvm
Våning1 (hiss finns)
Lägenhetsnummer0090
Byggår1989
Driftskostnad545 kr/månad

Såld!
Slutpris: SEK 3,680,000

Ansvarig mäklare

Visningar

Kontakta mäklaren gällande visning.

Välkommen hem till denna härliga etagelägenhet, lugnt belägen med närhet till grönska och kommunikationer!

• Bostaden är disponerad över två plan, där hela fyra sovrum, utan insyn, är optimalt belägna på det övre planet ihop med ett av bostadens två badrum.
• Väl inne på entréplan så välkomnas man av den öppna hallen med praktisk förvaring samt vidare in mot det renoverade köket med både matplats och utgång till den inglasade balkongen, vilket mer eller mindre blir som ett extra rum. På detta plan finns även det stora och renoverade badrummet samt det ljusa och rymliga vardagsrummet som bjuder på ett härligt ljusinsläpp och utsikt mot grönska.

• Optimalt läge för familjen där närhet finns till förskolor, skolor, motionsmöjligheter och grönområden. Goda kommunikationer med både tunnelbana och bussförbindelser på promenadavstånd från bostaden. Det finns även bra pendlingsmöjligheter med cykeln året runt, cirka 12 minuter till Gullmarsplan och 25 minuter in till City.

Varmt välkommen på visning - boka in dig via mäklarens hemsida!

Om området

Skarpnäck är en grönskande stadsdel i sydöstra Stockholm som gränsar både till vackra Nackareservatet och Flatens naturreservat med ett stort utbud av friluftsliv och naturupplevelser. Just Skarpnäck är en av de viktiga entréområdena till den lummigare delen av Nackareservatet där det bland annat finns en 9-håls golfbana och motionsslingor med elljusspår. Fina bad- och rekreationsmöjligheter finns både vid Söderbysjön och vid Flatenbadet med vacker natur, motionsslingor, utegym och flera stränder.

Orhems gröna koloniområde ligger mellan Dreviken och Flaten, där man både kan ha egen kolonilott eller sommarboende i en kolonistuga. På lämpligt skogspromenadavstånd finns också Kaffestugan Torpet, som är ett bohemiskt fik i Orhem som serverat hembakad mat och fikabröd sedan 1940-talet.
På vintern plogar kommunen upp ca 2 mil lång rundisbana på Drevviken, ett paradis för dig som älskar långfärdsskridskor. Efter en lång tur på isen är det gott med lite värmande fika på Café Kristinahuset i natursköna Sköndal.

Skarpnäck är ett barn- och ungdomsvänligt område med gröna gårdar, flera fina lekplatser, Skarpnäcks sportfält och ungdomsgårdar.
Skarpaby Parklek har plaskdamm, basket- och fotbollsplan, skateboardramper och på vintern en isbana.

Det finns gott om skolor i området att välja på, både kommunala och fristående grundskolor. Här hittar man bl.a skolorna Skarpatorpskolan, Tornadoskolan och Filosofiska i Skarpnäck, Åk F-9.

Kommunikation

Bra kommunikationer med bara några minuters promenad till gröna linjens T-bana, endast 19 minuters resväg till city. T-bana till Skanstull tar endast 10 minuter. Eller varför inte ta cykeln in till stan? Via fina cykelbanor når du Södermalm på en halvtimma! Ett flertal bussar trafikerar området, varav 172 går till Hökarängen Huddinge, Norsborg. 173 till Bandhagen och vidare till IKEA i Kungens kurva. Buss nr 180 och 181 går till Kärrtorp och Farsta samt buss 816 som går mot Gullmarsplan. Biltrafiken i området är låg och stora ytor är helt bilfria.

Närservice

I Skarpnäck finns flera restauranger, apotek, konditori, frisör, bibliotek, vårdcentral, skomakare, livsmedelsbutiker mm. Det finns en ICA butik och Coop i närheten. För den som vill storhandla finns dessutom Hemköp en bit bort med generösa öppettider, chark- och fiskdisk och ett stort varierat sortiment. Det finns bankomat vid T-banan. En ny handelsplats med bla Willys och Systembolaget planeras vid korsningen Nynäsvägen/tyresövägen i Sköndal och beräknas stå klart i slutet av 2020.

Parkering

De som har bil och är i behov av parkeringsplats erbjuds parkering i flertalet parkeringshus/garage i området.

Övrigt

För den motionsintresserade så finns det ett flertal träningsanläggningar och aktiviteter för alla årstider exempelvis sommargympa med Friskis & Svettis på Skarpnäcksfältet, Elit Sports Club, simhallar och ett flertal utomhusbad i närområdet.

Viktiga dokument & länkar

Föreningens hemsida

Bilder

Den härliga balkongen, nås via köket

Entré mot kök och vardagsrum

Det renoverade badrummet på entréplan

Hall med garderober

Kök med matplats och utgång till balkong

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Antal rum
5 rum
Boarea
99 kvm
Areakälla
föreningens information
ENTRÉPLAN
.
HALL
Öppen och välkomnande hall med avhängnings- och förvaringsmöjligheter direkt till höger via garderober med spegelskjutdörrar. Ytterligare praktisk förvaring med ett städskåp längre in.
Hallen har en inbjudande överblick mot de övriga rummen på detta plan.
KÖK
Smakfullt renoverat kök i tidlösa toner med vita, högblanka skåp och luckor ihop med mörk bänkskiva och mosaik ovan arbetsytan. Här finns det gott om både förvarings- och arbetsmöjligheter. De gemensamma måltiderna avnjuts med fördel vid matplatsen för 4–6 personer.
Den maskinella utrustningen består av; fullstor kyl och frys, ugn, häll, diskmaskin samt köksfläkt.
Köket har ett genomgående ekparkettgolv, vilket även löper vidare in till den inre hallen och vardagsrummet.

Via köket nås även bostadens härliga, inglasade balkong som blir som ett extra rum, perfekt för sociala stunder oavsett årstid. Här finns det plats för både utemöbler och växter. Balkongen vetter mot föreningens trivsamma innergård, med ett solläge i nordväst.
BADRUM 1
Renoverat och helkaklat badrum i stilrena toner med klinkerbelagt golv i mörk ton och vitt kakel på väggarna ihop med mörk kakel vid duschväggen. Här finns; WC, kommod, belyst spegelskåp, takdusch med duschvägg samt tvättmaskin och torktumlare från Miele.
VARDAGSRUM
Stort och ljust vardagsrum med rikligt ljusinsläpp via fönsterpartier mot grönska, fritt från insyn. Här finns det gott om plats för större soffgrupp och bord, mediamöbel, TV samt ytterligare möblemang. Rummet ljust målade väggar och ekparkett på golvet.
ÖVRE PLAN
.
SOVRUM 1 & 2
Det första sovrummet har plats för säng, byrå och garderob. Väggarna är ljust målade ihop med ett ljust golv.

Det andra, något större sovrummet, ligger jämte det första och är ett fullstort sovrum med gott om plats för dubbelsäng och garderober. Väggarna är ljust målade ihop med en tapetserad fondvägg.
Båda rummens fönster bjuder på utsikt mot grönska, fritt från insyn.
BADRUM 2
På övre plan finns bostadens andra badrum som går i ljusa toner med kaklade väggar och våtrumsmatta på golvet. Här finns WC, kommod, spegelskåp samt duschkabin.
SOVRUM 3 & 4
Det tredje sovrummet har plats för säng, garderob och byrå samt har ljust målade väggar ihop med en tapetserad fondvägg.

Det fjärde, något större sovrummet, erbjuder plats för dubbelsäng, garderob och ytterligare möblemang. Ljusa väggar och golv. Båda sovrummen har fönster mot den trevliga innergården, fritt från direkt insyn.
ÖVRIGT
OBS! Bostaden är registrerad som 4 RoK i föreningens lägenhetsregister
Kök och badrum på entréplan renoverat 2015-2016. Alla golv på övre plan bytta 2014.
Lägenhetsförråd om cirka 6 kvm tillhör bostaden.
Balkong
Ja
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våning
1 av 5, hiss finns
Beskrivning av våningsplan
Entré via loftgång.
Avgift
SEK 6,924 inkl. värme, va. Obl. tillägg om 108 kr/mån för bredband och kabel-TV tillkommer.
Driftskostnad
SEK 6,540 / år
Driftskostnad, varav
El
SEK 3,900
Försäkring
SEK 2,640
Beräknat antal personer
4
Andel i föreningen
0.97958 %
Tillträde
feb 2021 eller enligt ök.
Byggnad
Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Byggnadsår
1989
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Mekanisk till-/frånluft m värmeåterv.
Energideklaration
Utförd 12/31/2018
Energiklass
E
Energiprestanda primärenergital
109 kWh/m² och år
Byggnadssätt
Fönster
3-glas
Övriga byggnader
Lägenhetsförråd om cirka 6 kvm tillhör bostaden.
Förening
Namn
Brf Luftskeppet i Stockholm
Om föreningen
Luftskeppet och intilliggande fastigheter är ritade av arkitektfirman Arken Arkitekter AB där unik formgivning och vald färgsättning karaktäriserar fastigheterna. Kombinationen av utformningen av kvarterets gårdar, husens fasader och planteringar, i helhet och detalj, har gett goda förutsättningar till en levande bostadsmiljö. Föreningen bildades 2004, byggnaderna uppfördes 1985-1989 och omfattar totalt 154 lägenheter.

Cykelförråd finns att hyra (separat kö tillämpas), kostnaden är 100 kr/månaden och debiteras på månadsavin.
Gemensam fräsch tvättstuga belägen mitt på gården med flertalet tvättstationer, byggdes 2006.
Föreningen har också en tvättstation i Pilotgatan 2 som är till för de boende i den porten.

Gästrum finns att hyra för föreningens medlemmar för 200 kr/natt. Bokning av gästrummet sker i samma bokningssystem som för tvättrummen.
Föreningen har samarbete med grannföreningen och medlemmar erbjuds att hyra Flygledarens lokal vid behov för 500 kr/dygn.

Föreningen har en trevlig och informativ hemsida, besök gärna: https://www.luftskeppet.se/
Organisationsform
Bostadsrätt
Antal lägenheter
154
Varav hyreslägenheter
17
Tv och bredband
Sedan 29 november 2019 är A3 leverantör av bredband via bredbandsuttaget i lägenheterna. Alla lägenheter är anslutna med hastigheten 1000 Mbit, till ett obligatoriskt tillägg på 78 kr/månaden utöver månadsavgiften. I tjänsten ingår även månadsavgiften för ip-telefoni och möjligheter till IP-TV via Sappa.
Parkering
I området finns parkeringsplatser och garageplatser att hyra. Parkering i närliggande parkeringshus administreras av Parkando, https://www.parkando.se/
Renoveringar
Planerade renoveringar:
Föreningen har en underhållsplan som togs fram 2015 och sträcker sig 30 år.
Gårdsrenovering – beräknas vara klart 2021
Byte energisystem – beräknas vara klart under 2020
Konvertering av tomma lokaler till sammanlagt 6 lägenheter – beräknas vara klart under 2020

Utförda renoveringar:
2019 – Byte maskinpark i tvättrummen i föreningslokalen på gården.
2018 – Byte passersystem tillsammans med installation av nytt låsschema.
2018 – Byte överliggare på loftgångar.
2017 – Byte ventiler på kall och varmvattenstammar samt automatiska avluftare.
2017 – Ombyggnad av två tvättrum i föreningslokalen på gården till gästrum/styrelserum.
2017 – Stamspolning.
2016 – Byte termostater inkl. ventiler på radiatorer samt injustering av värme.
2016 – Byte undercentral för fjärrvärme.
2015/2016 – Byte hissar i samtliga trapphus utom Pilotgatan 2.
2015 – Omdragning bredbandskablage till CAT-6.
2015 – OVK (Obligatorisk ventilationskontroll) samt kanalrensning.
2015 – Byte och målning kulvertbryggor.
2011 – Stamspolning.
2007 – Renovering av samtliga trapphus.
2006 – Föreningslokalen på gården byggdes om till tvättstuga.
Ekonomi
Inga planerade avgiftsförändringar. Kontrollerat med styrelsen 2020-07-08.
Äkta/oäkta
Föreningen är en äkta bostadsrättsförening
Juridisk person
Föreningen tillåter inte juridisk person
Delat ägande
Ja
Äger föreningen marken
Marken innehas med tomträtt. Senaste omförhandlingen med staden skedde 2018 och avtalet sträcker sig 10 år.
Överlåtelseavgift
SEK 1,656 betalas av köpare
Pantsättningsavgift
SEK 710

Karta

Skarpnäck Skarpnäck

Horisontvägen 91

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg