KarriärOm oss
230
MED70C560D30AFB4FD8A9D0FAC226FE4E4A

Välplanerad 1a - lugnt belägen intill grönska!Horisontvägen 16 Skarpnäck, Skarpnäck

Skarpnäck, Skarpnäck

Horisontvägen 16


PRIS (accepterat pris)1 750 000 kr

Fakta om bostaden

TYP

Lägenhet

UPPLÅTELSEFORM

Bostadsrätt

ANTAL RUM

1 rok

BOAREA

31 kvm

VÅNING

1 (hiss finns)

LÄGENHETSNUMMER

00206

MÅNADSAVGIFT

3 127 kr

BYGGÅR

2009

PRIS

1 750 000 kr Accepterat pris

Välplanerad 1a - lugnt belägen intill grönska!

ACCEPTERAT PRIS! Kontakta mäklare för privatvisning!
Varmt välkommen till denna yteffektiva etta om 31 kvm belägen centralt i Skarpnäck. Bostaden erbjuder en öppen social planlösning mellan allrummet och köket med plats för både soffa, säng, garderob och matbord. Badrummet är helkaklat och utrustat med tvättmaskin. Lägenheten är lugnt belägen med en härlig uteplats vid loftgången där du kan njuta av solen och umgänge i sommarvärmen! Här finner vi ett välutrustat kök med generösa förvaringsmöjligheter, gott om arbetsytor, möjlighet att koppla in en diskmaskin och goda möbleringsalternativ. Hela lägenheten är mycket ljus tack vare stora fönster som skänker rikligt med ljus.

Huset byggdes 2009 och här bor du i en stabil förening med ett attraktivt läge nära närservice, motionsmöjligheter, naturen samt en kortare promenad till tunnelbanan som tar dig in till City på ca 20 minuter. Även en kortare promenad till goda bussförbindelser.

Övrigt
Föreningen har parkeringar att hyra till en förmånlig peng, såväl som parkering längst med horisontvägen.
Gemensam tvättstuga och soprum finns vid husets entré.
Cykelställ och gemensam trädgårdsmöbel finns på innergården.
Till varje lägenhet hör ett vindsförråd.

Varmt välkommen på visning!

Bilder

MED70C560D30AFB4FD8A9D0FAC226FE4E4A
MEDA334F26260CC4F37A1E20DA7356DCF69
MED67FA02A0DE0A447B8D62D0C53354652A
MED8A405CCF4CA74C608875167419662156
MED64693B7853C34A3F930FCE07AFD0BC76

Planritningar

Planritning

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Fakta om bostaden

TYP

Lägenhet

UPPLÅTELSEFORM

Bostadsrätt

ANTAL RUM

1 rok

BOAREA

31 kvm

LÄGENHETSNUMMER

00206

VÅNING

1 av 4, hiss finns

MÅNADSAVGIFT

3 127 kr

BYGGÅR

2009

PRIS

1 750 000 kr Accepterat pris

Rumsbeskrivning

ANTAL RUM

1 rum

AREAKÄLLA

föreningens information

LOFTGÅNG/ENTRÉBALKONG - Trevlig loftgång där plats för cafébord och stolar finns. Perfekt för middagar och umgänge i sommarvärmen.

HALL - Välkommande hall med högt i tak och genomgående utsikt över bostaden. Här finner du gott om förvaring såsom två stora garderober, hatthylla samt anslutning till toalett och dusch.

KÖK - Stilrent kök med öppen planlösning. Köket har svarta luckor, mörk bänkskiva och goda arbets-och förvaringsytor. Det finns även möjlighet att koppla in diskmaskin. Här finns gott om plats för ett rymligt matbord för ca fyra personer, perfekt för middagsbjudningar och andra sociala tillställningar.

ALLRUM - Stort vardagsrum med gott om ljusflöde från de generösa fönsterpartierna samt genomgående träparkett. Här finns plats för soff- och tv-möblemang, vilket öppnar upp möjligheten till att umgås mellan kök och vardagsrum.

SOVDEL - Avskärmad sovdel, som idag delas av genom en trävägg bakom tvn. Tidigare ägare har lämnat kvar en skena i taket för att kunna skärma av med ett draperi. Här finns plats för en dubbelsäng, garderob, och hemmakontor.

WC - Helkaklat fräsch toalett, med dusch, kommod, spegelskåp, handdukshängare och en liten tvättmaskin.

Om området

Skarpnäck är en grönskande stadsdel i sydöstra Stockholm som gränsar både till vackra Nackareservatet och Flatens naturreservat med ett stort utbud av friluftsliv och naturupplevelser. Just Skarpnäck är en av de viktiga entréområdena till den lummigare delen av Nackareservatet där det bland annat finns en 9-håls golfbana och motionsslingor med elljusspår. Fina bad- och rekreationsmöjligheter finns både vid Söderbysjön och vid Flatenbadet med vacker natur, motionsslingor, utegym och flera stränder.

Området är under utveckling, läs mer om byggplaner på stadens hemsida: https://vaxer.stockholm/omraden/skarpnacks-gard/

Orhems gröna koloniområde ligger mellan Dreviken och Flaten, där man både kan ha egen kolonilott eller sommarboende i en kolonistuga. På lämpligt skogspromenadavstånd finns också Kaffestugan Torpet, som är ett bohemiskt fik i Orhem som serverat hembakad mat och fikabröd sedan 1940-talet.
På vintern plogar kommunen upp ca 2 mil lång rundisbana på Drevviken, ett paradis för dig som älskar långfärdsskridskor. Efter en lång tur på isen är det gott med lite värmande fika på Café Kristinahuset i natursköna Sköndal.

Skarpnäck är ett barn- och ungdomsvänligt område med gröna gårdar, flera fina lekplatser, Skarpnäcks sportfält och ungdomsgårdar.
Skarpaby Parklek har plaskdamm, basket- och fotbollsplan, skateboardramper och på vintern en isbana.

Det finns gott om skolor i området att välja på, både kommunala och fristående grundskolor. Här hittar man bl.a skolorna Skarpatorpskolan, Tornadoskolan och Filosofiska i Skarpnäck, Åk F-9.

KOMMUNIKATION

Bra kommunikationer med bara några minuters promenad till gröna linjens T-bana, endast 19 minuters resväg till city. T-bana till Skanstull tar endast 10 minuter. Eller varför inte ta cykeln in till stan? Via fina cykelbanor når du Södermalm på en halvtimma! Ett flertal bussar trafikerar området, varav 172 går till Hökarängen Huddinge, Norsborg. 173 till Bandhagen och vidare till IKEA i Kungens kurva. Buss nr 180 och 181 går till Kärrtorp och Farsta samt buss 816 som går till Gullmarsplan. Biltrafiken i området är låg och stora ytor är helt bilfria.

NÄRSERVICE

I Skarpnäck finns flera restauranger, apotek, konditori, frisör, bibliotek, vårdcentral, skomakare, livsmedelsbutiker mm. Det finns en ICA butik och Coop i närheten. För den som vill storhandla finns dessutom Hemköp en bit bort med generösa öppettider, chark- och fiskdisk och ett stort varierat sortiment. Det finns bankomat vid T-banan. En ny handelsplats med bl.a. Willys stormarknad, Plantagen, Nordic Wellness, Max och Systembolaget har även etablerats vid korsningen Nynäsvägen/Tyresövägen i Sköndal.

PARKERING

Flera av föreningarna i området har egna parkeringsgarage, bland annat Brf Vingen, Brf Segelflygaren samt Brf Navigatören. De som har bil och är i behov av parkeringsplats erbjuds parkering i flertalet externa parkeringshus/garage i området.

ÖVRIGT

För den motionsintresserade så finns det ett flertal träningsanläggningar och aktiviteter för alla årstider exempelvis utomhusgym, Elit Sports Club, simhallar och ett flertal utomhusbad i närområdet.

Lägenhet

ANDEL I FÖRENINGEN

1,8519 %

KOMMENTAR TILL ANDELSTAL

Uppgiften om andelstal presenteras av föreningens ekonomiska förvaltare.

Ekonomi

FÖRSÄKRING

1 500 kr

SUMMA DRIFTSKOSTNAD

1 500 kr / år

BERÄKNAT ANTAL PERSONER

1

KOMMENTAR

Driftkostnaden är baserad på ett schablonvärde.

BOSTADSRÄTTENS INDIREKTA NETTOSKULDSÄTTNING

321 739 kr Baserat på 2021 årsredovisning.
(Avser bostadsrättens indirekta andel i föreningens nettoskuldsättning.)

Byggnad

BYGGNADSTYP

Flerfamiljshus

BYGGNADSÅR

2009

UPPVÄRMNING

Fjärrvärme

VENTILATION

Mekanisk (endast frånluft)

HISS

finns

ENERGIDEKLARATION

Utförd 2013-04-02

ENERGIPRESTANDA PRIMÄRENERGITAL

134 kWh/m² och år

Byggnadssätt

FÖNSTER

3-glas

Förening

NAMN

BRF Läktaren

ORGANISATIONSFORM

Bostadsrätt

ÄKTA/OÄKTA

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

ANTAL LÄGENHETER

54

EKONOMI

Avgiften höjdes i januari 2023 med 23%. Inga planerade avgiftshöjningar för tillfället. Kontrollerat 2023-02-23.

JURIDISK PERSON

Föreningen tillåter inte juridisk person

DELAT ÄGANDE

Ja

ÄGER FÖRENINGEN MARKEN

Fastigheten är upplåten med tomträtt. Nuvarande avgäldsperiod 2018-07-01 tom 2028-06-30 med en årlig avgäld om 94 900 kr.

ÖVERLÅTELSEAVGIFT

1 313 kr betalas av köpare

PANTSÄTTNINGSAVGIFT

525 kr

FÖRSÄKRING

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Trygg Hansa.

OM FÖRENINGEN

BRF Läktaren är en trivsam förening med 54 lägenheter. Föreningen registrerades 2008.

Huset är uppdelat i två fyravåningshus i vinkel som öppnar sig mot söder och den grönskande skogsparken. Husen är sammankopplade med öppna loftgångar. Fasaderna är i tegel och trä - gedigna och naturliga material.

Loftgångarna är breda och gör det möjligt för de boende till en egen uteplats. Skärmar i trä mellan lägenheter och på loftgångskanten ger variation och liv i gårdsfasaderna.

TV OCH BREDBAND

Föreningen har ett kollektivt avtal via Ownit som levererar basutbud av TV och bredband, 250Mbit. Möjlighet att få upp till 1000mbit individuellt om man vill. Ett obligatoriskt tillägg om 194 kr per månad tillkommer på månadsavgiften.

GEMENSAMMA UTRYMMEN

Gemensam tvättstuga och soprum finns vid husets entré.
Cykelställ och gemensam trädgårdsmöbel finns på innergården.
Till varje lägenhet hör ett vindsförråd på ca 6 kvm.

PARKERING

Föreningen har tillgång till 22 stycken p-platser som kostar 250kr/mån. P-platser finns lediga och kan hyras vid behov.(kontroll 2023-02-23)

RENOVERINGAR

Normalt underhåll planeras, fastigheterna är i gott skick!
Inga större renoveringar har gjorts eller planeras att göras. ( Kontrollerat 2023-02-23)

Karta

Stockholm Skarpnäck

Horisontvägen 16

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

* Obligatoriska uppgifter

Andra har också tittat på

Till mäklarkontoret

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg