MEDFEF6746D0E1B4346A5B16107BF927674

Spånga - Tensta, Spånga

Holmingegränd 31

Fakta

MånadsavgiftSEK 4,539 inkl Värme, VA, Kabel-TV
TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum2 rok
Boarea62 kvm
Våning1
Lägenhetsnummer46
Byggår1968

Accepterat pris: SEK 1,600,000

ACCEPTERAT PRIS! Här kommer en välplanerad 2:a i lugnt område. Stambytt badrum med golvvärme. Genomgående fräscha ytskikt. Härlig balkong i bästa sydost-läge med gott om plats för utemöbler. Stort vardagsrum och gott om utrymme för att laga goda middagar i köket.

Varmt välkomna att kontakta ansvarig mäklare för mer information:
Aria Karadaghi 070-750 31 78.

Om området

Det nya Tensta uppfördes i samband med miljonprogrammet och skulle ha en "stadsmässig" täthet nära naturen. I den nya stadsdelen skulle även "trafikseparering" gälla, alltså fordonstrafiken avskild från övriga trafiken genom planfria korsningar. Det första spadtaget togs i november 1966 och året därpå skedde den första inflyttningen. De första boenden fick leva på en gigantisk byggarbetsplats med tillfälliga matbutiker i baracker, provisorisk busslinje, leriga gångvägar och bristande social service. En av de stora aktörerna var Svenska Bostäder som informerade sina nya hyresgäster i en broschyr 1969: "Vi vill uppmärksamma Er på att Ni flyttar till en stadsdel i varande. Ni kommer med andra ord en tid framöver att bo på en byggarbetsplats med allt vad det innebär...". Dessa problem ledde till att Testa fick utstå massiv kritik, speciellt av massmedia. Situationen förbättrades i takt med att stadsdelen växte fram och sociala inrättningar samt skolor och centrumanläggningen färdigställdes.
Till miljonprogrammet hörde även småhus och år 1969-1970 uppfördes kvarteret Sörgården i regi av Stockholms stads småstugebyrå (SMÅA). Kvarteret ligger öster om Spånga kyrka och är stadsdelens enda ursprungliga småhusområde. De 76 vinkelbyggda radhusen tillkom i självbyggeri och hade formgivits av arkitekterna Jon Höjer och Sture Ljungqvist. Området är en bra representant för det tidstypiska idealet för radhus från 1960-talet "tätt-och-lågt". Arkitekturen är enhetlig med enkla, kubiska, byggnadsvolymer och fasader i ljus spritputs och röd träpanel. Kvarterets småhus är grönklassade av Stadsmuseet i Stockholm vilket betyder bebyggelse som är särskilt värdefull från historisk, kulturhistorisk, miljömässig eller konstnärlig synpunkt.

Bilder

Kök

Kök

Badrum

Vardagsrum

Balkong

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Beskrivning
Hall: Välkomnande hall med gott om plats för avhängning. Klinkergolv samt vitmålade väggar.

Badrum: Stambytt och helkaklat badrum utrustat med golvvärme, tvättmaskin, WC, handfat med kommod, spegelskåp, spotlights samt fönster.

Vardagsrum: Stort vardagsrum med plats för större soffgrupp, soffbord, tv-bänk samt övrigt möblemang. Här finns goda sällskapsytor när familj och vänner är på besök. Parkettgolv samt vitmålade väggar.

Kök: Ljust kök med vita skåpsluckor samt vitt kakel ovan diskbänk i rostfritt stål. Köket är utrustat med kyl, frys samt spis/ugn. Matplats för 6-8 personer.

Sovrum: Rymligt sovrum med plats för dubbelsäng, sängbord på vardera sida, garderober samt övrigt möblemang. Laminatgolv samt vitmålade väggar.

Balkong: Härlig balkong i bästa sydost-läge. Här finns gott om plats för utemöbler.
Antal rum
2 rum
Boarea
62 kvm
Areakälla
föreningens information
Balkong
Ja
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våning
1 av 2
Pris
SEK 1,600,000 Accepterat pris
Avgift
SEK 4,539 inkl Värme, VA, Kabel-TV
Andel i föreningen
0.5784 %
Tillträde
Enligt överenskommelse
Byggnad
Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Byggnadsår
1968
Uppvärmning
Bergvärme
Energideklaration
Ej utförd
Byggnadssätt
Fönster
2-glas
Förening
Namn
Riksbyggens Brf Stockholmshus Nr 24
Om föreningen
Stockholmshus 24 är en bostadsrättsförening med 136 lägenheter belägna på Svinningegränd och Holmingegränd vid Spånga kyrka mellan Spånga Kista. Bostadsrättsföreningens byggnader är K-märkta av Stockholms Stadsmuseum.

Det finns två tvättstugor inom föreningen och dessa ligger på Svinningegränd 13 respektive 17.

Föreningslokalen, som finns på Svinningegränd 7, är en mindre lokal man som medlem kan hyra. Där finns pentry innehållande kyl, spis och mikrovågsugn. Där finns också två sittgrupper samt bord och stolar.

Föreningens hemsida: http://www.stockholmshus24.se/
Antal lägenheter
136
Antal lokaler i föreningen
8
Tv och bredband
Fastigheterna är anslutna till ComHem det som ingår är basutbudet. Innehållet i basutbudet hittas på www.comhem.se, borättshavarna tecknar själva eventuella tilläggs kanaler.

Internet uppkoppling är det borättshavaren som själv får välja, och teckna eget abonnemang.
Parkering
Föreningen har 62 garageplatser samt 78 parkeringsplatser utomhus.
Renoveringar
Föreningen har bergvärme som installerades 2007. Samma år reveterades alla fasader, tilläggsisolerades alla tak och alla balkonger och balkongräcken målades.

År 2019 stambyttes vatten- och avloppsstammar i samtliga bostäder. Alla lägenheter fick då nya badrum, wc samt tvättrum.

Karta

Spånga - Tensta Spånga

Holmingegränd 31

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

* Obligatoriska uppgifter

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg