190
MED4C3C4D594B114B48B7C046ED6DCD3120

Modernt renoverad mini-trea med solig uteplats!

Kommande®

Bromma Blackeberg, Bromma

Holbergsgatan 136

Fakta

MånadsavgiftSEK 3,594 inkl värme, VA och kabel-TV
TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum2 rok
Boarea65 kvm
Våning1
Lägenhetsnummer99-2569-1-161-161
Byggår1952
Driftskostnad700 kr/månad

Som utgångsbud: SEK 1,995,000

MINITREA- SKULDFRI FÖRENING- SOLIG UTEPLATS

Väldisponerad och fint renoverad 2:a i populära Blackeberg. Lägenheten kan med fördel nyttjas som en MINITREA då det finns en väl tilltagen klädkammare i vardagsrummet som idag är inrett som barnrum. Synnerligen välplanerad bostad med stora fönsterpartier i ett ljust sydvästläge med en härlig uteplats med många soltimmar. Bostaden har en social planlösning med stort välutrustat kök som angränsar till vardagsrummet. Genomgående väggar i vit kulör och dimbara spotlights i hela bostaden. Längre in i lägenheten finns ett trivsamt master bedroom samt en klädkammare/mindre rum som idag disponeras som ett barnrum. Stambytt och helkaklat badrum med dubbla handfat och tvättpelare.

Trivsamt belägen med vackra grönområdet utanför porten och kring föreningens fastigheter. Hög trivselfaktor med ordning och reda i trädgårdarna och helt skuldfri förening! Nära kommunikationer (närmaste T-bana Blackeberg nås på ett par minuters promenad) I Blackebergs centrum finns även butiker, service, skola och bad.

Varmt välkommen på visning önskar ansvarig mäklare Ylva Gauffin på HusmanHagberg!

Om området

Stadsdelen Blackeberg är ett mycket lyckat resultat av stävan att integrera bostadshus i naturområde och byggdes i tidstypisk stil under tidigt 1950-tal. Stor omsorg lades ned på husens utformning och vid senare tiders renoveringar har man strävat efter att bevara det ursprungliga uttrycket, vilket gör att Blackeberg idag framstår som en välbevarad stadsdel. Större delen av stadsdelen är utpekad som en kulturhistoriskt värdefull miljö i Stockholms översiktsplan. Genom stadsdelen löper ett vackert parkstråk med gångvägar. Närheten till Mälarens strand tillför stadsdelen charm. En promenad på ca 10 min tar dig till populära och barnvänliga bad vid Mälaren (Kaanan och Ängbybadet). Här finns stora sandstränder, gräsytor och kiosk.

Kommunikation

Blackeberg har egen tunnelbanestation på T-banans gröna linje. Här tar du dig enkelt vidare ut mot slutstation Hässelby Strand eller in till Stockholms City på cirka 20 min. Även närhet till stationen Islandstorget.

Närservice

I Centrum på, på några minuters gångavstånd, finns ett flertalet butiker såsom café, frisör, välsorterad mataffär, bank, bibliotek, apotek, videobutik och ett gym. Gångavstånd till Vällingby Centrum med ytterligare stort utbud av butiker, shopping och biograf.

Övrigt

I området finns Blackebergsskolan och Södra Ängbyskolan. Dessutom finns det flertalet såväl privata som kommunala förskolor.

Viktiga dokument & länkar

Energideklaration
Stadgar Engelsmannen 2019
Årsredovisning Engelsmannen 2018
Regelsamling Brf Engelsmannen
Kommande

Bilder

Rättvänd uteplats med många soltimmar och närhet till naturen

Fullt utrustat kök med rostfria vitvaror

Rymligt kök med mycket god förvaring i skåp och lådor

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Beskrivning
Rymlig HALL med gott om plats för avhängning och skor bakom skjutdörrar där rymlig klädkammare öppnar upp sig.

Stort och luftigt VARDAGSRUM med generösa väggytor att möblera efter. Stort fönsterparti med lummig grönska utanför samt utgång till uteplatsen. Här upplevs härlig rymd där ljus flödar in genom de stora glaspartierna.

Modernt KÖK med full maskinpark i rosfritt stål. Gott om förvaringsutrymmen och bra arbetsytor gör köket mycket lättarbetat. Kökets maskinella utrustning består av kyl/frys, diskmaskin, spis/ugn, samt fläkt. Matplats för minst 4-6 personer. Sammantaget ett trivsamt kök med fönster mot lägenhetens uteplats.

UTEPLATS med soligt läge i sydväst. Gott om plats för loungemöbler samt trädgårdsbord och stolar.

Rymligt SOVRUM med ostört läge med fönster mot skogsparti. Här ryms både dubbelsäng och ytterligare möblemang utan att det känns trångt.

Intill sovrummet, från vardagsrummet nås en väl tilltagen KLÄDKAMMARE/RUM som idag disponeras som ett BARNRUM. Tack vare storleken kan rummet nyttjas som sovrum eller arbetsrum.

Stort BADRUM med ljust kaklade väggar och klinker. Duschhörna, badkar med duschvägg i glas, två tvättställ, badrumsskåp och tvättho. Badrummet är utrustat med TVÄTTMASKIN och TORKTUMLARE. Fönster som ger fint ljus och bra vädringsmöjlighet. Värmegolv för riktigt bra komfort.

Sammanfattningsvis en lägenhet att bara flytta in i och stormtrivas direkt. Stilsäkra och modern interiör möter öppna sociala ytor och kompletteras med den härliga uteplatsen!
Antal rum
2 rum
Boarea
65 kvm
Areakälla
Föreningens lägenhetsregister
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våning
1 av 3
Pris
SEK 1,995,000 som utgångsbud
Avgift
SEK 3,594 inkl värme, VA och kabel-TV
Driftskostnad
SEK 8,400 / år
Driftskostnad, varav
El
SEK 8,400
Beräknat antal personer
2
Andel i föreningen
0.63129 %
Andel av årsavgiften
0.72621 %
Byggnad
Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Byggnadsår
1952
Ventilation
Mekanisk (endast frånluft)
Energideklaration
Utförd 1/4/2010
Energiprestanda primärenergital
149 kWh/m² och år
Övriga byggnader
Kabel-TV: Anslutning via ComHem.
Bredband: Anslutning till Internet finns via ett fiberoptiskt fastighetsnät.
Tvättstuga: I markplan, angränsande hus, finns en tvättstuga med 8 st tvättmaskiner, 1 st grovtvättmaskin, 4 st torktumlare och 4 st torkskåp.
Gemensamma utrymmen: Föreningens medlemmar har till sitt förfogande cykelförråd, föreningslokal samt en trevlig innergård med sittplatser och lekplats.
Parkering: Fri parkering på gatan. I föreningen finns även 7 st garage som hyrs ut (fn kö).
Förening
Namn
HSB:s Brf Engelsmannen
Om föreningen
Föreningen bildades 2009 och förvärvade efter det tomträtt till fastigheten Engelsmannen, med adress Holbergsgatan 96-148, den 15 mars 2012. Föreningen disponerar totalt 162 lägenheter samt 14 lokaler utav dessa är 36st hyresrätter. Föreningen tar ut en överlåtelseavgift på 2,5 % av gällande basbelopp och betalas av köparen. Vid pantsättning tas en avgift ut om 1 % av basbeloppet.

Föreningens fastigheter är i allmänt gott skick och mellan åren 1994-2006 har alla badrums yt-och tätskikt renoverats. I samband med renoveringen byttes vatten och avloppsrör ner till källargolvet. Även yttertak, fönsterbågar samt trapphusen är renoverade. OVK är utförd och godkänd.


2015 - Byte av garageportar.
2015 - Nya låssystem till portarna (kommer göras under hösten/vintern).
2016 - Underhåll av samtliga trappuppgångar.

Se föreningens hemsida www.hsb.se/stockholm/engelsmannen samt årsredovisning för mer information.

I dagsläget (2020-06-10) finns inga planerade avgiftshöjningar.

Karta

Bromma Blackeberg Bromma

Holbergsgatan 136

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

* Obligatoriska uppgifter

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg