230
MED004D5BC35A3A4C1AACE4DD5FB55EEA62

Skidåkarlägenhet med bästa läge i Lofsdalen - låg månadsavgiftHögbäcksvägen 53 C Lofsdalen, Lofsdalen

watermark

Lofsdalen, Lofsdalen

Högbäcksvägen 53 C


PRIS2 950 000 kr

Fakta om bostaden

TYP

Lägenhet

UPPLÅTELSEFORM

Bostadsrätt

ANTAL RUM

5 rok

BOAREA

80 kvm

VÅNING

1

LÄGENHETSNUMMER

4

MÅNADSAVGIFT

3 542 kr

BYGGÅR

2010

PRIS

2 950 000 kr

Skidåkarlägenhet med bästa läge i Lofsdalen - låg månadsavgift

Fjällterrassen 3 består av 16 lägenheter som ska ombildas till bostadsrätter under 2023. Här är det bara att flytta in och njuta av allt som Lofsdalen har att erbjuda. Läget kan knappast bli bättre för här erbjuds utmärkt solläge och väldisponerad planlösning. Fantastiska pister ligger runt husknuten, längdspåren en kort promenad bort och restauranger/aktivitetshus på glidavstånd. Vill du ta dig till Lofsdalens mysiga bykärna så är det en promenad på ca 10 minuter. Där finns butiker, restauranger och ett nyöppnat bageri. Det här är ett av få ställen där du faktiskt kan lämna bilen hemma på parkeringen hela veckan om du vill! Bostäderna säljs till ett fast pris och det är först att välja och teckna avtal som gäller. I bildflödet syns inom kort vilka som är sålda och lediga.

Med smart planering har man här ordnat så att de fyra sovrummen med totalt 8-10 sängplatser delats upp och ligger som par i var sin ände av bostaden. I anslutning till varje sovrumspar ligger ett badrum med dusch, det ena har så klart den obligatoriska bastun. Mitt i lägenheten är det stora allrummet placerat som är kombinerat kök och vardagsrum. Här får alla gott om utrymme både vid middagsbordet och i soffhörnan.

För dig som önskar arbeta på distans eller bara njuta av en streamad film så finns fiber indraget. Alla möjliga funktioner och bekvämligheter finns här. Från området avnjuts vacker utsikt över skidanläggningen och fjäll. Varför inte ta en paus från skidorna, sätta sig på en värmande renfäll på balkongen eller uteplatsen och njuta av ett härligt och bekymmersfritt fjälliv!

Bostäderna säljs fullt möblerade och med tillhörande inventarier. Foton är tagna i en av lägenheterna som ställts i ordning inför fotografering med bla annat textilier och och andra inredningsdetaljer (dessa ingår ej). Möblemang samt inventarier kan skilja mellan de olika lägenheterna.

Avtal för uthyrning löper fram till tillträdet. Goda uthyrningsmöjligheter finns genom Destination Lofsdalen och Lofsdalen Home som erbjuder olika upplägg. En ny ägare kan välja att fortsätta uthyrning och teckna eget uthyrningsavtal med den uthyrare man själv väljer eller att inte hyra ut över huvud taget. Kontakta respektive uthyrare för mer information.

Just den här bostadsrätten ligger på markplan och har egen uteplats.
Tillträde beräknas ske hösten 2023. Se under "övrigt" längre ner i annonsen så beskrivs köpprocessen

Missa inte att gå vidare till mäklarens hemsida för mer information samt för att se den filmade rundvandringen som finns under viktiga dokument och länkar. På hemsidan finns även en mäklarpresentation med flygfilm så att ni ser hela området.

Varmt välkommen att kontakta oss för att boka visning på plats eller kanske en digital visning om det passar bättre!

Bilder

MED004D5BC35A3A4C1AACE4DD5FB55EEA62
MEDC5B6E16A682141E28A11827FC21312A1
MEDBD05680B138242C6A39187475AF0E3D0
MED8F731E238E25494DBE7E57BB7E493E68
MED25F239B8191D44D58A84E7008F05B7ED

Fakta

Fakta om bostaden

TYP

Lägenhet

UPPLÅTELSEFORM

Bostadsrätt

ANTAL RUM

5 rok

BOAREA

80 kvm

LÄGENHETSNUMMER

4

VÅNING

1 av 2

MÅNADSAVGIFT

3 542 kr

BYGGÅR

2010

PRIS

2 950 000 kr

Rumsbeskrivning

ANTAL RUM

5 rum

AREAKÄLLA

föreningens information

UTEPLATS

Egen uteplts med plats för möbler i bästa solläge

Interiören är i sin helhet vitmålad och på golven ligger en 3-stavs ekparkett. Med enkla medel och enbart lös inredning sätter du lätt din egen prägel på den. Med denna genomtänkta och praktiska planlösning blir möjligheterna nästan oändliga. Huset byggdes 2010 och har några års uthyrning i ryggen. Visst slitage är att räkna med.

HALL

I den rymliga hallen ligger ett ljus klinkergolv. Från hallen når du två av sovrummen samt det större badrummet. Plats för avhängning.

SOVRUM

Sovrum med plats för familjesäng och en garderob.

SOVRUM

Sovrum som idag möblerats med två enkelsängar. Här skulle en våningssäng kunna användas och få till lite mer golvyta tex. Garderob.

BADRUM

Ett större badrum med bastu. Här finns en duschhörna avskild med draperi, handfat och wc. Badrummet är rymligt och kan utvecklas med fler funktioner och förvaring. Klinker på golv och kakel på vägg.

ALLRUM OCH KÖK

Från hallen når du fram till det luftiga allrummet. Här finns gott om plats för både sittgrupp och större matmöbel. Rummet har trevligt ljusinsläpp från två håll och som går rakt igenom rummet.
Köket har vita luckor och är rustat med kyl/frys i pelare, diskmaskin, spis med häll och ugn, fläkt och micro. Bänkskiva i rostfritt och laminat.

SOVRUM

Längst in i lägenheten ligger ytterligare två sovrum. Detta har plats för dubbelsäng och två garderober.

SOVRUM

Det här sovrummet har också en bra storlek och är idag möblerat med en familjesäng och en garderob.

BADRUM

Lägenhetens andra badrum är lite mindre men innehåller även det både dusch, handfat och wc. Klinker på golv och kakel på väggar.

Om området

I södra Härjedalen ligger Lofsdalen, en skidort nära Stockholm. På bara sex timmar tar du dig till den lilla fjällbyn med de storslagna naturupplevelserna. I Lofsdalen tonar fjället Hovärken upp sig. Från toppen som är 1 125 möh syns bland annat norska fjäll och det svenska högfjället Helags.

På vintern lockar 122 km välpreparerade längdspår och 150 km rösade leder skidåkare från hela Europa. De välskötta snösäkra skidspåren passar såväl elitskidåkaren som motionären som den som bara vill glida fram i den friska fjälluften, och insupa intrycken från de krispiga vita vidderna. Vill du uppleva naturen men samtidigt ha fart och fläkt? Då ska du hyra en skoter och ge dig ut på en oförglömlig tur bortom civilisationen.

Vid Lofsdalens alpina anläggning finns både barnvänliga och lättåkta skidbackar samt rejält branta pister för den mer erfarne skidåkaren. Här blir det sällan liftköer, och med 25 nedfarter. Sommartid bjuder den orörda fjällvärlden in till spännande aktiviteter i fjällmiljö. Vandra högt ovan trädgränsen på våra leder av olika svårighetsgrad. Fiska öring i Lofssjön, hyr en båt, kanoter eller S.U.P. Cykla MTB eller downhill. I Lofsdalen Bike Park hittar du liftburen downhillcykling anpassad särskilt för nybörjare och medelgoda åkare.

Här finns gott om restauranger, ICA-butik, skoteruthyrning, sportbutiker, caféer, inredningsbutik, tankstation, fastighetsmäklare, turistinformation samt skola. Lofsdalen har även ett eget ölbryggeri som heter Orsholms brygghus. Även Mackmyra Skybar finns beläget högst upp på Hovärksfjället.

Här finns chans att bo både låglänt vid Lofsdalssjön eller i höglänt terräng i något av de områden som ligger högre upp på berget.

KOMMUNIKATION

Flyg

Svegs flygplats 72 km
Trafikerar Arlanda.

Buss

Sök mer information på www.harjedalingen.se

Bil

Stockholm 500 km (6 tim)
Östersund 200 km (2 tim 50 min)
Göteborg 610 km (8 tim)

NÄRSERVICE

I Lofsdalen by finns flertalet restauranger, ICA-butik, skoteruthyrning, sportbutiker, caféer, inredningsbutik, tankstation, fastighetsmäklare, turistinformation samt skola/förskola.
Lofsdalen har även ett eget ölbryggeri som heter Orsholms brygghus. Även Mackmyra Skybar finns beläget högst upp på Hovärksfjället.

ÖVRIGT

Så här går köpprocessen till:

1. Förhandsavtal
Förhandsavtal upprättas mellan köpare och bostadsrättsföreningen. Detta avtal är juridiskt bindande. Som grund till förhandsavtalet ligger intygsgiven kostnadskalkyl. Förhandsavtalet undertecknas med BankID.

2. Upplåtelseavtal
Upplåtelseavtal kommer att tecknas ca 2 månader innan tillträdet som kommer att ske under kvartal 3 2023. Då får du även reda på tillträdesdatumet. Detta är det slutliga avtalet avseende ditt köp av aktuell bostadsrätt. Upplåtelseavtalet undertecknas med BankID

3. Handpenning
Handpenning om 10% av köpeskillingen ska erläggas enligt anvisning från Bostadsrättsföreningen i samband med tecknade av upplåtelseavtalet

4. Tillträde
I god tid innan tillträdet får du slutligt besked från bostadsrättsföreningen om tillträdesdag. Slutlikvid om resterande 90% av köpeskillingen ska vara erlagd på tillträdesdagen. På tillträdesdagen erbjuds du att hämta ut din nyckel på plats

Lägenhet

ANDEL I FÖRENINGEN

6,25 %

ÖVRIGT

Husen byggdes 2010 och har sedan dess hyrts ut. Löpande förbättringar har genomförts för att hålla god standard under flitig uthyrning. Normalt slitage bör förväntas. Huset värms med bergvärme. Vattenburet system med golvvärme. Läs mer om det energisnåla bygget under "övrigt om byggnaden".

Ekonomi

EL

4 200 kr

SUMMA DRIFTSKOSTNAD

4 200 kr / år

KOMMENTAR

Posten el avser hushållsel. Kostnad för hushållsel debiteras separat från föreningen och innefattar både fast nätkostnad och individuell förbrukning. Kostnaden är en beräkning och kan komma att variera.
Kostnad för hemförsäkring inkl. bostadsrättstillägg tillkommer och tecknas av bostadsrättsinnehavaren.

Byggnad

BYGGNADSTYP

Flerfamiljhus i 2 plan

BYGGNADSÅR

2010

UPPVÄRMNING

Bergvärme

VENTILATION

FTX separat för varje lägenhet

HISS

finns ej

ENERGIDEKLARATION

Ej utförd

ÖVRIGA BYGGNADER

I föreningen finns ett separat och gemensamt förrådshus att disponera som föreningen bestämmer. Exempelvis som vallabod och/eller cykelförråd.

Byggnadssätt

FÖNSTER

3-glas

ÖVRIGT

På säljarens initiativ och bekostnad kommer fasaden att målas om våren/sommaren 2023.
Säljaren kommer också att installera separat avläsning för el till varje lgh.

Energisnåla hus

Byggaren hade en ambition att bygga så energisnålt som möjligt med Passivhus som förebild. Man har inte nått hela vägen för att vara ett Passivhus, men ändå väldigt långt. Säljaren kallar det "nära passivnivå".
Genom datasimuleringar har man avvägt åtgärder i förhållande till produktionskostnad och valt energibesparande åtgärder därefter nämligen:
- god isolering under betongplattor
- bergvärme
- god isolering i väggar med dubbla köldbryggebrytningar
- god isolering på vind
- extra omsorg vad gäller täthet på plastfolien
- solpaneler på två av husen för att kunna göra jämförelser mellan dessa och övriga
- de två byggnader som saknar solpaneler har allt förberett i undercentraler med slinga till ackumulatortankar och rördragning upp till tak.

En del av åtgärderna var före sin tid när husen byggdes men har idag blivit normalstandard.

Förening

NAMN

BRF Fjällterassen 3 Lofsdalen

ORGANISATIONSFORM

Bostadsrätt

ÄKTA/OÄKTA

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

ANTAL LÄGENHETER

16

EKONOMI

Föreningens belåning är låg vilket bidrar till att räntekänsligheten blir mindre i föreningen och att du som ägare då påverkas mindre av räntejusteringar. Räntan i den ekonomiska planen är angiven till 4,5 % vilket föreningen har underlag från bank på. Då föreningen har låg belåningen har banken kunnat erbjuda en förhållandevis bra ränta.

ÖVERLÅTELSEAVGIFT

1 858 kr betalas av säljare

PANTSÄTTNINGSAVGIFT

743 kr

INFORMATION AVGIFT

Föreningens belåning är låg vilket bidrar till att räntekänsligheten blir mindre i föreningen och att du som ägare då påverkas mindre av räntejusteringar. Räntan i den ekonomiska planen är angiven till 4,5 % vilket föreningen har underlag från bank på. Då föreningen har låg belåningen har banken kunnat erbjuda en förhållandevis bra ränta.

OM FÖRENINGEN

Föreningen är bildad 2022 och består av 4 separata huskroppar med 4 bostäder i varje.

TV OCH BREDBAND

Fiber finns indraget. Varje bostadsrättsinnehavare tecknar eget abonnemang.

GEMENSAMMA UTRYMMEN

Ett gemensamt fristående förråd för förvaring av tex cykel eller barnvagn.

Karta

Härjedalen Lofsdalen

Högbäcksvägen 53 C

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

Genom att klicka på knappen, godkänner du  användarvillkoren och personuppgiftspolicyn

Andra har också tittat på

Till mäklarkontoret

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

HusmanHagberg AB
Brahegatan 10
114 37 Stockholm

Org.nr: 556544-7579

Om HusmanHagberg