190
MED8F9B96E9735E4BB792F5FDFA6B3557B3

Villa för den stora familjen med insynsskyddat läge i centrala HässleholmHögalidsgatan 4 Hässleholm - Djupadal, HÄSSLEHOLM

Kommande®

Hässleholm - Djupadal, HÄSSLEHOLM

Högalidsgatan 4


PRIS5 000 000 kr

Fakta om bostaden

TYP

1-familjs friliggande villa

UPPLÅTELSEFORM

Friköpt

ANTAL RUM

8 rok

BOAREA

200 kvm

BIAREA

100 kvm

TOMTAREA

2 272 kvm

BYGGÅR

1935

DRIFTSKOSTNAD

5 447 kr/månad

PRIS

5 000 000 kr

Villa för den stora familjen med insynsskyddat läge i centrala Hässleholm

På denna härliga tomt mitt i Hässleholm ligger detta underbara hus. Huset är byggt på 30-talet och är idag modernt renoverat men med bevarad charm. Det känner du så fort du tar steget över tröskeln och in i den ljusa stora hallen med den allmogegröna trappan som matchar ytterdörr och lister. Trots sin storlek så är huset otroligt mysigt med sina trappor och många rum. Förutom entréplan och ovanvåning finns även en inredd vind med utsikt över stan samt en stor renoverad källare med egen ingång på gaveln. Huset har bra planlösning och bjuder in till socialt umgänge med allrum på alla våningsplan.

Den ovanligt stora tomten har bra insynskydd i form av träd och buskar samt stora gräsytor. På baksidan finns även ett tilltaget altandäck med en stor överbyggd del där regnet inte når. Det finns även stenbelagda uteplatser på fler platser runt om huset. På ovanvåningen nås också en stor balkong med utsikt över trädgården.

Huset värms med fjärrvärme och det finns fiber indraget.

Huset ligger i ett lugnt och attraktivt villaområde men har samtidigt nära till affärer, tågstation, skolor och sjukhus. Den lummiga Djupadalsparken med sina gångbanor och stora gräsytor ligger bara ett stenkast från huset.

Välkommen med din intresseanmälan redan idag.

Bilder

MED8F9B96E9735E4BB792F5FDFA6B3557B3
MED6F4E208D27B94434B4F5516804FEE6CC
MEDDBFD1B4D81D14259913773E9401534F0
MEDFAAFD06032524BDB8FAE051437D28569
MEDF5D6B333BC8C4927809CCB1EEC428D02

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Fakta om bostaden

TYP

1-familjs friliggande villa

UPPLÅTELSEFORM

Friköpt

ANTAL RUM

8 rok

BOAREA

200 kvm

BIAREA

100 kvm

TOMTAREA

2 272 kvm

BYGGÅR

1935

DRIFTSKOSTNAD

5 447 kr/månad

Rumsbeskrivning

ANTAL RUM

8 rum varav 3-5 sovrum

AREAKÄLLA

taxeringsinformation

HALL ENTRÉPLAN

Välkommen in i den rymliga, ljusa hallen med gott om avhängningsmöjligheter och garderober för förvaring. På golvet ligger ljusa klinkerplattor och väggarna är vitmålade. Detta bryts av fint med den allmogegröna ytterdörren som matchar trappan upp till ovanvåningen.

KÖK

Rakt fram från hallen kommer du in i det öppna köket med gott om arbetsytor och förvaring i form av både högskåp, bänkskåp och väggskåp på båda sidor. Köksluckorna är vita med vitrindörrar på vissa delar och över bänkar och vask sitter ett vitt kakel. Bänkskivorna är i massivt trä. Längst in i köket finns en mysig matplats framför fönstret ut mot baksidan. Köket har allt som man kan tänkas behöva som stor kyl och frys, ugn med spishäll och fläkt, mikrovågsugn och diskmaskin. På golvet ligger samma klinker som i hallen och även här är det vita väggar.

ALLRUM

Från hallen når du även det mysiga allrummet med kamin och dörr ut till det stora altandäcket. Här går även en andra trappa upp till ovanvåningen med ett väldigt smakfullt snidat trappräcke som gör det lilla extra för rummet och huset. Här finns plats för soffa och fåtöljer framför kaminen. På golvet finns en vacker fiskbensparkett och väggarna är målade i en ljus färg.

VARDAGSRUM/MATRUM

Från allrummet fortsätter det fina parkettgolvet in i det större vardagsrummet med plats för både en större soffa och ett rejält matrumsmöblemang. Här finns stora fönster i teak som vetter ut mot trädgården på framsidan. Även här är det vita väggar som gör att rummet känns luftigt och ljust.

TOALETT

Om du går igenom vardagsrummet kommer du ut till en gång som åter mynnar ut i hallen. Här finns garderober för förvaring på vänster sida och till höger finns toaletten. Här är det kaklat i vitt på både väggar och golv. På väggarna bryts det av med ljust gröna kakelplattor. Rummet ha en vit kommod med vask, högskåp, väggskåp och bänkskåp samt toalettstol.

SOVRUM 1

Från trappan som går från hallen kommer du upp till en liten hall på ovanvåningen. Vidare passerar du ett rymligt genomgångsrum som idag används som kontor. Bortanför kontoret kommer du till ett av husets större sovrum med stora fönster i teak som ger rummet ett härligt ljus. Här finns gott om plats för en dubbelsäng och här finns garderober för förvaring. Väggarna är ljusa och på golvet ligger ett parkettgolv.

TOALETT

Mellan kontoret och sovrummet finns ännu en toalett. Här är det också vitt kakel på väggar och golv med en rand av ljusblå kakel på väggen. Här finns kommod med vask, toalettstol och förberett för dusch/badkar.

ALLRUM

Från kontoret till höger når du ett allrum. Härifrån når du den stora balkongen med utsikt över den härliga trädgården på baksidan. Här kommer även trappan med det fina snidade räcket upp. Väggarna är ljusa och en fiskbensparkett på golvet. Det finns gott om plats för en mindre soffa och fåtöljer.

SOVRUM 2

Från allrummet når du ytterligare ett större sovrum. Här finns gott om garderober och plats för en stor dubbelsäng. Även här är det fiskbensparkett och vita väggar.

SOVRUM 3

Precis när du kommer upp för trappan till höger finns ett sovrum till. Det är stort och rymlig och är i vinkel med stora fönster i två väderstreck. Här finns en walk-in closet samt garderober och gott om plats för en enkelsäng, ett skrivbord och ytterligare någon möbel. Parkett på golvet och ljusa väggar.

ALLRUM/KONTOR

Genomgångsrum som kan fungera som kontor eller litet allrum. Fiskbensparkett på golvet och vita väggar. Kontorsinredning ingår ej i köpet.

VINDSRUM

Från hallen på ovanvåningen kommer man upp till den inredda vinden. Ett stort härligt rum med synliga bjälkar längs snedväggarna och utsikt över Hässleholm. Här finns en liten sovalkov med plats för en säng och även plats för en större soffgrupp. Här ligger ett trägolv i furu och väggar och tak är vitmålade.

HALL KÄLLARE

Från hallen på entréplan går trappan ner till källaren. Källaren kan även nås utifrån. Hallen är stor och rymlig. På golvet ligger ett tålig Höganäsklinker och väggarna är vitmålade. Här finns två rymliga förråd samt gott om plats för mer förvaring om man önskar.

TVÄTTRUM/BADRUM

Direkt till höger från trappan når du det stora kombinerade tvättrummet/badrummet. Här finns tvättmaskin, torktumlare och gott om plats att vika och hänga upp tvätt. Här finns även ett stort badkar och en duschhörna samt kommod med vask. Väggarna är klädda med vita kakelplattor och på golvet ligger ett ljusgrått klinkergolv.

TOALETT KÄLLARE

Lite längre bort i källaren finns även en toalett till med toalettstol och kommod med vask. På golvet finns samma Höganäsklinker som i övriga källaren och väggarna är klädda med vita kakelplattor.

ALLRUM/SOVRUM KÄLLARE

Till vänster innanför ytterdörren till källaren finns ett stort, rymligt rum i vinkel. Här finns plats för en dubbelsäng, en soffgrupp och ett skrivbord om man så önskar. Även här fortsätter det fina klinkergolvet och de vita väggarna. Det finns två små källarfönster som släpper in dagsljus.

FÖRRÅD

Rymligt förråd med fast Elfa-inredning. Här finns fjärrvärmeväxlaren. På golvet finns klinker.

Om området

Djupadal är en eftertraktad stadsdel att bo i. Här finns en blandad stadsbebyggelse med bostadsrätter, hyresrätter och villor. Arkitekturen är varierande och erbjuder anrika villor från tidigt 1900-tal till 60-talsdrömmar och nutida toppmoderna byggnader.

KOMMUNIKATION

Djupadal ligger endast en kort promenad från centrum med bra tåg- och busskommunikationer. Stadsbuss 2 trafikerar Hässleholms centrum - Djupadal.

NÄRSERVICE

I stadsdelen ligger Hässleholms sjukhus och idrottsplats. I angränsande område finner man gymnasieskola (HTS och Jacobsskolan) och grundskolor (Linnéskolan, Läredaskolan). Det finns även flera förskolor i området.

ÖVRIGT

Djupadalsparken är en av de parker som kan kallas stadspark eftersom den används av boende i hela staden. Här finns stora fina gräsytor samt planteringar och pulkabacke. Parken erbjuder flera olika aktiviteter: discgolfbana, lekplats, utegym och tennisplaner.

Info om Djupadal uppdaterad 2021-12-02

Ekonomi

EL

21 228 kr

VA

6 370 kr

UPPVÄRMNING

25 687 kr

RENHÅLLNING

3 293 kr

SOTNING

600 kr

FÖRSÄKRING

8 184 kr

SUMMA DRIFTSKOSTNAD

65 362 kr / år

BERÄKNAT ANTAL PERSONER

4

TILLKOMMANDE KOSTNAD, KOMMUNAL FASTIGHETSAVGIFT

9 287 kr / år

Byggnad

BYGGNADSTYP

2-plansvilla med källare och inredd vind

BYGGNADSÅR

1935

UPPVÄRMNING

Fjärrvärme (växlare -18), luft- luftvärmepump i garage (-19)

VENTILATION

Självdrag

ENERGIDEKLARATION

Utförd 2017-06-08

ENERGIKLASS

D

ENERGIPRESTANDA

105 kWh/m² (Atemp) och år

ELFÖRBRUKNING

8 368 kWh/år

Byggnadssätt

GRUNDLÄGGNING

Källare

GRUNDMUR

Betong

STOMME

Trä

FASAD

Mexisten

FÖNSTER

2- & 3-glas

BJÄLKLAG

Trä

TAK

Glaserade tegelpannor

FASTIGHETSBETECKNING

Stupet 2

ÖVRIGA BYGGNADER

Garage vilket är renoverat 2020.

ÖVRIGT

Renoveringar:
Huset är renoverat i omgångar genom åren både av nuvarande ägare och tidigare ägare.
2022 - Garage målat utvändigt
2020 - Garage renoverat. Klinker, nya ytskikt, port och värmepump
2020 - Ny plåt på skorstenar

2008 - Tak omlagt (tidigare ägare)
Tidigt 2000-tal - Renovering källare, badrum/tvättstuga, fönsterbyte

Årsmodeller maskiner:
2021 - Tvättmaskin och torktumlare
2020 - Spis/ugn
2019 - Luft- luftvärmepump garage
2018 - Fjärrvärmeväxlare
Ca 2010 - kyl/frys, fläkt, diskmaskin och inbyggd micro

Fiber är installerat. Uttag för nätverk och kabel-tv finns i de flesta rummen.
Skorstenen är brandskyddskontrollerad 2020.

Allmänt om fastigheten

TAXERINGSVÄRDE

3 327 000 kr

BYGGNADSVÄRDE

2 307 000 kr

TAXERINGSKOD

220, Småhusenhet, bebyggd

SUMMA PANTBREV

3 400 000 kr

Tomt

AREAL

2272 kvm

TOMTTYP

trädgårdstomt

PLANBESTÄMMELSER

Tomtindelning (1928-06-30) Stadsplan (1924-02-07)

VATTEN/AVLOPP

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp

TOMTBESKRIVNING

Stor lummig tomt med rejäla gräsytor samt träd och buskar. Insynsskyddad med häckar och större träd. Några små rabatter på framsidan med perenner samt gångar och uteplatser med byasten runt huset.

UTEPLATS

Stort härligt trädäck på baksidan med en del som är överbyggd med infällda spottar och infravärme i taket.

PARKERING

Stor bilplats med byasten samt garage med port.

Viktiga dokument & länkar

Kommande

Karta

Hässleholm Hässleholm - Djupadal

Högalidsgatan 4

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

Genom att klicka på knappen, godkänner du  användarvillkoren och personuppgiftspolicyn

Andra har också tittat på

Till mäklarkontoret

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

HusmanHagberg AB
Brahegatan 10
114 37 Stockholm

Org.nr: 556544-7579

Om HusmanHagberg