MEDDBEAB030D32843FDA22145218A381CB1

Södermalm - Hornstull, Stockholm

Högalidsgatan 32C - gårdshus

Fakta

MånadsavgiftSEK 1,439 Obligatoriskt tillägg om 199 kr för tv/bredband. Totalt: 1638kr.
TypLägenhet
UpplåtelseformAndel i bostadsförening
Antal rum1 rok
Boarea34 kvm
Byggår1914
Driftskostnad508 kr/månad

Accepterat Pris: SEK 3,300,000

Ansvarig mäklare

Visningar

21
September | Monday
Kl 17:30 - 18:00
Anmäl intresse för bästa service. Välkommen!

Accepterat Pris - På attraktiva Högalidsgatan 32, i en närmast skuldfri och anrik bostadsförening, ges nu möjlighet att förvärva denna topprenoverade 1:a i fastighet från 1914. Här bor du i gårdshus med fönster mot föreningens lummiga innergård! Fina ursprungsdetaljer finns bevarade såsom stora fönster med djupa fönsternischer och en takhöjd om drygt 3 m. Välplanerat boende med närhet till populära Hornstull och dess härliga utbud samt bra kommunikationer. Välkommen hem!

Om området

Hornstull är ett av Stockholms mest trendiga områden som kombinerar det bästa av myllrande storstadsliv och avkopplande natur. Här finns en galleria med populära butiker, fantastiska restauranger, caféer, matvarubutiker och närservice för att ökad bekvämlighet. Går du över Liljeholmsbron så hittar du Liljeholmstorget med flertalet butiker, caféer och restauranger. Vid Hornstull finns underbara promenadstråk längs med vattnet och badmöjligheter på såväl Reimersholme som Långholmen. Något att besöka under sommarhalvåret är Hornstulls marknad – perfekt helgaktivitet där du kan strosa runt mellan marknadsstånden eller varför inte smaka något från matvagnarna. Runt knuten ligger vackra och grönskande Tantolunden, en oas mitt i storstadens puls. Helt enkelt det bästa från två världar! Besök gärna www.hornstull.se för mer information om området!

Kommunikation

Suveräna kommunikationer med tunnelbanan vid Hornstull och flera busslinjer, såsom 4, 54, 66 och 77. Närhet till utfartsleder (E20/E4) söder- och norrut samt till tvärbanan vid Liljeholmen.

Närservice

Vid Hornstull finns bland annat matvarubutiker, apotek och Systembolag. Här finns även flertalet rekommenderade restauranger och caféer med något att äta för alla, oavsett om du vill lyxa till det eller ta med något att avnjuta hemma. Vi rekommenderar Käk för hamburgerälskaren eller varför inte prova Chelas för den som gillar mexmat. Vill du hellre ha något gott att dricka rekommenderar vi Loopen Marin med fantastisk omgivning eller Tjoget med sina välkomponerande cocktails. Omtyckta ställen i området är Lasse i parken, en skön uteservering i Pålsundsparken och Bio Rio som bjuder på ett brett filmutbud och teater i historiska lokaler vid Hornstulls strand. Gillar du att träna finns flera möjligheter i området då du bor med närhet till flertalet gym. För barnfamiljen finns det flera lekplatser att välja mellan, även närhet till konstgräsplan och annat.

Parkering

På gatorna gäller boendeparkering. Tillståndet är kostnadsfritt, men du betalar parkeringsavgift (f.n. 1100kr/mån eller 90 kr/dag). Besök www.stockholm.se för mer information, samt för ansökan om boendeparkeringstillstånd. För information om övriga parkeringsplatser i närområdet, besök www.stockholmparkering.se.

Bilder

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Beskrivning
Lägenheten disponeras enligt följande

HALL
Välkomnande hall med goda avhängningsmöjligheter. Här finner du även ytterligare förvaring i form av en inbyggd garderob. Redan när du kliver in genom dörren så möts du av bostadens behagliga och mysiga känsla!

KÖK
Fantastiskt renoverat ljust kök med goda arbetsytor samt förvaring i form av över- och underskåp. Maskinell utrustning i form av gasspis från det danska märket SMEG, Ugn, kyl/frys samt integrerad diskmaskin. Köket erbjuder även ett fantastiskt ljusinsläpp i form av bostadens stora fönster som vetter mot föreningens lummiga innergård.

ALLRUM
Rummet erbjuder en flexibel möblering och det finns gott om plats för soffa, matbord och säng. Här känner du tydligt av den fantastiska känslan som bostaden erbjuder. Rummet karaktäriseras av den bevarade charmen i lägenhetens fönster och dess djupa fönsternischer som erbjuder ett härligt ljusinsläpp samt en takhöjd om drygt 3m. Förvaring erbjuds i form av en rymlig garderob.

BADRUM
Helkaklat ljust badrum med vitkaklade väggar. Här finner du WC, dusch, handfat. God förvaring i form av spegelskåp samt hyllplan i glas.
Antal rum
1 rum
Boarea
34 kvm
Areakälla
föreningens information
Lägenhet
Upplåtelseform
Andel i bostadsförening
Pris
SEK 3,300,000 Accepterat Pris
Avgift
SEK 1,439 Obligatoriskt tillägg om 199 kr för tv/bredband. Totalt: 1638kr.
Information avgift
Avgiften debiteras kvartalsvis. Bostadsrättsdelen ingår i fastighetsförsäkringen. Den behöver du alltså inte ha med i din egen hemförsäkring.
Driftskostnad
SEK 6,100 / år
Driftskostnad, varav
El
SEK 2,400
Försäkring
SEK 1,100
Övrigt
SEK 2,600
Beräknat antal personer
1
Kommentar
Övrigt = kostnad för gas
Andel i föreningen
1.2001 %
Byggnad
Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Byggnadsår
1914
Uppvärmning
Fjärrvärme
Energideklaration
Utförd 10/23/2018
Energiprestanda
152 kWh/m² (Atemp) och år
Allmänt om lägenheten
Övrigt
Övrigt:
Till lägenheten tillhör ett källarförråd samt ett vindsförråd.
Förening
Namn
Bf Muttern nr 12 u.p.a.
Om föreningen
BOSTADSFÖRENINGEN MUTTERN 12 UPA
Fastigheten byggdes 1914 och bostadsföreningen bildades 1920. Föreningen är äkta och upplåter 58 lägenheter med bostadsrätt och 2 lokaler. Föreningen äger marken. Juridisk person accepteras ej. Föreningen har i fastighetsförsäkringen ett kollektivt bostadsrättstillägg för samtliga medlemmar. Föreningens ytor är upplåtna till 2867 kvm bostäder och 125 kvm lokaler. Se föreningens hemsida för mer info http://bfmuttern12.se/

EKONOMI
Ekonomiskt mycket stabil förening som är skuldfri sedan det sista amorterades i slutet av 2017. Avgiften betalas kvartalsvis och föreningen köper all hushållsel och fördelar/aviserar respektive lägenhetsinnehavare.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
I huset finns tvättstuga med 3 tvättmaskiner, 1 torktumlare, 1 torkskåp samt 1 mangel. Barnvagnsförvaring finns i markplan och två cykelställ med tak finns på innergården. Till föreningen hör en stor och välskött innergård med vackra rosenrabatter och två uteplatser med bord och stolar, med tillhörande grill. I föreningen finns också ett fullt utrustat gästrum med mindre pentry och wc (byggt/renoverat 2010). Denna kan hyras om man har gäster för 200kr/natt. På entréplan i Högalidsgatan 32A finns nybyggt barnvagnsrum och duschutrymme.

ÖVRIGA AVGIFTER
Månadsavgiften betalas kvartalsvis. Föreningen uttar 900 kr i överlåtelseavgift som betalas av säljaren. Pantsättningsavgift tas ut av köparen med 300 kr per pantsättningstillfälle. Vid delat ägande ska antalet ägare vara högst två eller möjligen tre, och den som äger minst får inte äga mindre än 10 %. El upphandlas av förening och debiteras enligt den enskildes förbrukning. Vid uthyrning i andra hand tar föreningen ut en avgift om 15 % av ordinarie avgift.
Organisationsform
Bostadsförening
Antal lägenheter
58
Antal lokaler i föreningen
2
Tv och bredband
TV & INTERNET
Föreningen är ansluten till fiberbredband via Telenor där varje lägenhetsinnehavare får bredband, digital TV samt IP telefoni för 199 kr/mån. Detta genom ett obligatoriskt tillägg på månadsavgiften. Det finns även uttag om man vill beställa kabel TV via Com Hem.
Parkering
Boendeparkering gäller i området
Renoveringar
Fasadrenovering med fönsterbyte gjordes i slutet av 80-talet.
1992 - Stamrenoveringar i fastigheten (gjordes 1992-1994)
1999 - Ny plåt på gathusets tak.
2001 - Trapphusrenovering
2005 - Byte av el-stigare
2008 - Ny plåt på gårdshusets tak.
2009 - Balkongbyggnationer (på respektive innehavares bekostnad)
2010 - Renoverat barnvagnsrum samt duschutrymme som finns i entréplan.
2011 - Stamspolning, fasadreparationer och reparation av läckande altaner.
2013 - Förbättring av taksäkerhet
2014 - Omfattande upprustning av gård och planteringar. Byte av tryckstegringspump. Fasadreparationer. Påbörjade ventilationsarbeten.
2015 - Två tvättmaskiner utbytta.
2016 - Underhållsspolning av stammar samt byte av värmecentralens expansionskärl.
2017 -Byte av portöppnare och kodlås.
2018 - Fönsterrenovering, OVK, målning av entrédörrar, energideklaration genomförd
Ekonomi
Inga planerade avgiftförändringar (kontrollerat med ordförande 2020-07-28)

Nyckeltal 2019:
Långfristiga skulder 0 kr
Lån per kvm 0 kr
Kassa och bank 1 357 255 kr
Äkta/oäkta
Föreningen är en äkta bostadsrättsförening
Juridisk person
Föreningen tillåter inte juridisk person
Delat ägande
Vid delat ägande ska antalet ägare vara högst två eller möjligen tre, och den som äger minst får inte äga mindre än 10 %.
Äger föreningen marken
Ja
Överlåtelseavgift
SEK 900 betalas av säljare
Pantsättningsavgift
SEK 300

Karta

Södermalm - Hornstull Stockholm

Högalidsgatan 32C - gårdshus

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

* Obligatoriska uppgifter

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg