190

Södermalm - Hornstull, Stockholm

Högalidsgatan 13A, 4 tr

Fakta

TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum4 rok
Boarea101 kvm
Våning4 (hiss finns)

Fin sekelskiftesvåning i hjärtat av Hornstull! Våningen är i ett genomgående gott skick med stora sociala ytor, generöst ljusinsläpp och stor balkong i härligt söderläge mot lugnt innergård! Snart till salu - anmäl intresse för mer info!

Om området

Hornstull är ett av Stockholms mest trendiga områden som kombinerar det bästa av myllrande storstadsliv och avkopplande natur. Här finns en galleria med populära butiker, fantastiska restauranger, caféer, matvarubutiker och närservice för att ökad bekvämlighet. Går du över Liljeholmsbron så hittar du Liljeholmstorget med flertalet butiker, caféer och restauranger. Vid Hornstull finns underbara promenadstråk längs med vattnet och badmöjligheter på såväl Reimersholme som Långholmen. Något att besöka under sommarhalvåret är Hornstulls marknad – perfekt helgaktivitet där du kan strosa runt mellan marknadsstånden eller varför inte smaka något från matvagnarna. Runt knuten ligger vackra och grönskande Tantolunden, en oas mitt i storstadens puls. Helt enkelt det bästa från två världar! Besök gärna www.hornstull.se för mer information om området!

Kommunikation

Suveräna kommunikationer med tunnelbanan vid Hornstull och flera busslinjer, såsom 4, 54, 66 och 77. Närhet till utfartsleder (E20/E4) söder- och norrut samt till tvärbanan vid Liljeholmen.

Närservice

Vid Hornstull finns bland annat matvarubutiker, apotek och Systembolag. Här finns även flertalet rekommenderade restauranger och caféer med något att äta för alla, oavsett om du vill lyxa till det eller ta med något att avnjuta hemma. Vi rekommenderar Käk för hamburgerälskaren eller varför inte prova Chelas för den som gillar mexmat. Vill du hellre ha något gott att dricka rekommenderar vi Loopen Marin med fantastisk omgivning eller Tjoget med sina välkomponerande cocktails. Omtyckta ställen i området är Lasse i parken, en skön uteservering i Pålsundsparken och Bio Rio som bjuder på ett brett filmutbud och teater i historiska lokaler vid Hornstulls strand. Gillar du att träna finns flera möjligheter i området då du bor med närhet till flertalet gym. För barnfamiljen finns det flera lekplatser att välja mellan, även närhet till konstgräsplan och annat.

Parkering

På gatorna gäller boendeparkering. Tillståndet är kostnadsfritt, men du betalar parkeringsavgift (f.n. 1100kr/mån eller 90 kr/dag). Besök www.stockholm.se för mer information, samt för ansökan om boendeparkeringstillstånd. För information om övriga parkeringsplatser i närområdet, besök www.stockholmparkering.se.

Viktiga dokument & länkar

Bilder

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Antal rum
4 rum
Boarea
101 kvm
Balkong
Ja
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våning
4 av 6, hiss finns
Byggnad
Byggnadstyp
Flerfamiljsfastighet
Förening
Namn
Brf Grundbulten
Om föreningen
Fastigheten uppfördes 1909-1912. Det är ett gulputsat sexvåningshus och ett tidstypiskt bygge för den tiden. Huset ritades dels av PA Löfgren och Ernst A Otterström, dels av KG Wall. Brf Grundbulten bildades 1999 och huset förvärvades år 2001. Brf Grundbulten omfattar adresserna Högalidsgatan 13 A, Högalidsgatan 13B samt Långholmsgatan 5.

Nuvarande tomträttsavtal löper mellan 2015 - 2025.

Ekonomisk förvaltning och fastighetsskötsel utförs av Emvix Förvaltning och byggservice AB.


Mer information finns att tillgå på föreningens hemsida www.grundbulten.bostadsratterna.se
Organisationsform
Bostadsrätt
Antal lägenheter
46
Varav hyreslägenheter
4
Antal lokaler i föreningen
4
Tv och bredband
Kabel-TV och internet finns via ComHem eller Bredbandsbolaget. Ett basutbud från det analoga nätet ingår i månadsavgiften. Varje lägenhet har också tillgång till Internet via Bredbandsbolaget med en hastighet om 250/100 Mbit/s. Detta är möjligt tack vare föreningens gruppavtal med Bredbandsbolaget med en månadskostnad om 200 kr.
Renoveringar
Huset stambyttes i samband med den stora renoveringen 1986.
1997 renoverades portuppgångarna och ytterfasad putsades och samtliga ytterfönster målades.
2001 En ny undercentral installerades för fjärrvärme i samband med förvärvet.
2002 Föreningen genomförde en högtrycksspolning av samtliga avlopp.
2003 målades yttertaket om och på en del fönster förbättrades även målningen.
2006 renoverades badrummen i alla hyresrätter och i föreningens lokal.
2006 samt 2011 Nya vitvaror i tvättstugan.
2012 utfördes OVK.
2014 gjordes radonmätning samt stamspolning i fastigheten.
2014 renoverades en gemensam terrass på innergården.
2015 har föreningen låtit besikta plåttaket.
2018 renoverades trapphusen och entréer, även yttertaket och fasaden på bottenplanet målades om.

Planerade arbeten består av renovering/byte av hissar samt renovering av säkerhetsanordningarna på hustaket. Detta kommer sannolikt att ske tidigast 2020 och ryms ekonomiskt inom de budgeterade ramarna.
Ekonomi
Ingen större ombyggnation, reparationer eller några avgiftshöjningar är planerade. Avgifterna har varit oförändrade sen ombildningen 2001 men behöver justeras upp framöver för att möta kostnadsutvecklingen. Avgifterna höjs med 5 % 20190701 vilket för denna lägenhet skulle innebära ca 144 kr. i höjning.
Långfristiga skulder per kvm bostadsyta: 2508 kr.
Taxeringsvärde år 2017 uppgår till 95.795.000 kr varav 41.400.000 kr avser byggnad och 54.395.000 kr avser mark.
Äkta/oäkta
Föreningen är en äkta bostadsrättsförening
Juridisk person
Föreningen tillåter inte juridisk person
Äger föreningen marken
Tomtmarken innehas med tomträtt där avtalet löper mellan år 2015-2025. Årlig avgäld för år 2017 uppgick till 425.375 kr.
Överlåtelseavgift
SEK 1,163
Pantsättningsavgift
SEK 465
Övrigt
I föreningens övernattnings- och möteslokal finns det sovplatser för fyra. Två av sovplatserna i en bäddsoffa, och två i en utdragbar dagbädd. Där finns även en kitchenette och mat- /mötesbord & stolar. Det finns även en hobbylokal. Därtill finns cykelrum, barnvagnsrum och vanliga källarförråd.

Karta

Södermalm - Hornstull Stockholm

Högalidsgatan 13A, 4 tr

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

* Obligatoriska uppgifter

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg