MEDD7621F6B74D14B179FAAEA823527BFFC

Ärvinge, Kista

Hillerödsgränd 6, bv

Fakta

MånadsavgiftSEK 5,855 inkl. Värme, VA & Kabel-TV
TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum4 rok
Boarea77.5 kvm
Våning1 (hiss finns)
Lägenhetsnummer514
Byggår1999

Utgångspris: SEK 2,490,000

Ansvarig mäklare

Visningar

25
October | Sunday
Kl 12:45 - 13:15
Öppen visning. Välkommen!
26
October | Monday
Kl 18:45 - 19:15
Öppen visning. Välkommen!

- 2 uteplatser
- Vitmålad 2020
- Badrum med golvvärme
- Kök från 2009

Välkommen till denna möjliga 4:a med radhuskänsla! 2 uteplatser samt närhet till lekplatser och naturområden. Bostaden har en ny säkerhetsdörr och samtliga rum målades vita år 2020. Stort badrum med golvvärme, tvättmaskin och badkar. Köket totalrenoverades 2009 och har en rymlig matplats.

Ärvinge är omtyckt för sitt urbana läge med direkt närhet till naturområden, Ursviksskogen, arbetsplatser och kommunikationer i form av tunnelbana, flygbussar, E18 samt E4. Idag finns flertalet restauranger i Ärvinge och övrig service samt garageplatser och Tvärbanan kommer inom några år. Behagligt promenadavstånd till Kista Galleria med tunnelbana som tar dig till City på 17 minuter!

Om området

Området är mycket lugnt och ligger bara ett stenkast från natursköna Järvafältet. Där finner ni miltals med härliga gång- och cykelvägar. Det finns även elbelysta motionsspår i Kymlingeskogen.

I Ärvinge centrum finns restauranger, närlivs, frisör mm. I övrigt har man nära till både skolor/förskolor, kommunikationer samt Kista Galleria med ett rikligt utbud av affärer och restauranger, samt biograf och träningscenter.

Kista blev Stockholms nyaste stadsdel och var den sista som uppfördes på Järvafältet. Kista ingick (tillsammans med Akalla och Husby) i generalplanen från 1969 för norra Järvafältet. Planen var att skapa en så kallad bandstad och undertecknades av Göran Sidenbladh.
Det moderna Kista växte fram i mitten av 1970-talet; 1975 började man uppföra bostadshusen där Stockholms stads småstugebyrå lät bygga 771 småhus. Ahlsengruppen ritade husen i kvarteren Odense och Århus, Ribe och Rödby ritades av Carl Nyrén Arkitektkontor, medan övriga ritades av Småstugebyrån. Kista centrum invigdes 1977 vilket hade ritats av Torgny Gynnerstedt. 1980 stod bostadsområdet i västra Kista färdigt vilket ritats av Höjer & Ljungqvist för HSB. Arbetsplatsområdena i östra Kista började uppföras i mitten av 1970-talet, men den stora utbyggnaden skedde under 1980-talet. Samtliga gator i Kista bär gatunamn efter platser i Danmark och på Färöarna, Island och Grönland.
Kista är sedan 1980-talet känt som Sveriges största IT-centrum och här finns huvudkontoret för Ericsson samt Sverige-kontoren för bland andra IBM, Samsung och Nokia. Det stora antalet IT-företag som har sina kontor i Kista har givit orten smeknamn som "Stockholms Silicon Valley", "Kiseldalen" och "Chipsta". Här finns även filialer till Kungliga Tekniska högskolan och Stockholms universitet. Kistas skyline dominerades numera av det trehörniga Kista Science Tower (32 våningar) och Victoria Tower (35 våningar). År 2011 öppnades mässhallen Kistamässan nära Victoria Tower.
År 2002 genomfördes en utbyggnad av Kista Galleria. Den är idag en av de största galleriorna i Stockholmsområdet, med flera affärer och matserveringar. Anläggningen innefattar ett källarplan med parkeringshus och ett biografkomplex (Filmstaden) med 14 biografsalonger.

Kommunikation

Tunnelbanans blå linje tar dig till Stockholm Central på 17 minuter, med avgång var 10:e minut under större delen av dygnet. Kistas bussterminal är ett nav för busslinjer som tar dig till stora delar av norra Storstockholm. Här går även flygbussar till Bromma och Arlanda.

Närservice

Kista Galleria är en av Sveriges mest öppna gallerior med öppettider 10-21 under 362 dagar om året. Gallerian har ca 200 butiker samt Stockholms största foodcourt. Här finns 8 olika gym, biograf samt ett stort parkeringsgarage.

Övrigt

I stadsdelen finns flera komunala förskolor och skolor samt Internationella Engelska skolan i Kista på Isafjordsgatan 39. För mer information besök skolans hemsida: https://kista.engelska.se/

Bilder

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Antal rum
4 rum
Boarea
77.5 kvm
Areakälla
föreningens information
Hall
Ny säkerhetsdörr med vit insda. Klinkergolv i entrén och parkettgolv längre in i hallen samt vitmålade väggar.
Badrum
Modernt badrum med vattenburen golvvärme samt klinkergolv och helkaklade väggar. Praktiskt vädringsfönster, badkar, wc, tvättmaskin samt handfat med vitt kommodskåp.
Kök
Renoverat kök från 2009 med snygg layout i form av ljusa trälådor nertill och vita överskåp med inbyggd LED-belysning. Köket är utrustat med diskmaskin, köksfläkt, spishäll, ugn och kylskåp. Laminatgolv och vitmålade väggar från 2020. Matplats för 6-8 personer.
Uteplats Kök
Mysig uteplats med morgonsol i nordost-läge. Här kan du njuta av morgonkaffet med utsikt över föreningens lugna och grönskande innergård. Stenlagd uteplats som är utrustad med eluttag och belysning.
Sovrum 1
Stort sovrum med mörkt laminatgolv och vitmålade väggar med ingång från köket. Här får du plats med en dubbelsäng eller 2 enkelsängar.
Sovrum 2
Stort sovrum med ingång genom arbetsrummet. Här finns även möjlighet att göra en egen ingång direkt från vardagsrummet. Parkettgolv och vitmålade väggar.
Arbetsrum / Sovrum 3
Möjligt sovrum med parkettgolv och vitmålade väggar.
Vardagsrum
Stort vardagsrum med härligt ljusinsläpp samt utgång till magnifik uteplats. Parkettgolv och vitmålade väggar.
Uteplats Vardagsrum
Gigantisk uteplats om ca 20 kvm med soligt sydväst-läge som ger dig sol nästan hela dagen. Uteplatsen är utrustad med eluttag och belysning samt har en egen grind.
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våning
1 av 4, hiss finns
Pris
SEK 2,490,000 Utgångspris
Avgift
SEK 5,855 inkl. Värme, VA & Kabel-TV
Andel i föreningen
1.36041 %
Tillträde
Enligt Överenskommelse
Byggnad
Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Byggnadsår
1999
Uppvärmning
Bergvärme
Ventilation
Mekanisk FTX Från & Tillluftsventilation
Energideklaration
Utförd 6/28/2019
Energiklass
D
Energiprestanda primärenergital
107 kWh/m² och år
Byggnadssätt
Fönster
3-glas
Allmänt om lägenheten
Övrigt
Ett källarförråd finns i grannhuset.
Det finns möjlighet att hyra ett extra förråd från föreningen.
Förening
Namn
Brf Kista Ängar
Om föreningen
Föreningen bildades 1999 under namnet "Kista Ängar 1" men tappade 1:an under 2002 och heter sedan dess kort och gott "Kista Ängar". Föreningen är till 100% en "äkta förening", dvs vi tillhandahåller endast bostäder till våra medlemmar i byggnader som ägs av föreningen.

Föreningens fastighet heter Kolding 5 och ligger i Ärvinge, Kista, strax norr om Stockholm. Fastigheten avgränsas av gatorna Koldinggatan, Kronborgsgränd och Hillerödsgränd samt Ärvingeparken. Fastigheterna byggdes 1999 och färdigställdes år 2000.

Till varje lägenhet hör ett inhägnat, låsbart källar- eller vindsförråd. Extra förrådsutrymme (ej inhägnat) kan hyras till en låg kostnad.

Allmänna utrymmen:
Föreningslokal (uthyrningslägenhet) med bastu
Två tvättstugor
Cykelförråd (ett stort och tre mindre)
Två soprum för hushållssopor
Grovsoprum
Återvinningsstation

På Koldinggatan 3 finns en övernattningslägenhet utrustad med kokvrå, soffa, två sängar och bastu, som även kan bokas separat.

Se gärna föreningens hemsida: http://www.kistaangar.se
Antal lägenheter
76
Tv och bredband
I månadsavgiften ingår kostnad för vatten, värme (Bergvärme & fjärrvärme), bredband via fiber och kabel-TV (Telenor). Hushållsel betalas av resp hushåll.

Föreningen har låtit installera fiber från Bredbandsbolaget(Telenor) (tidigare Tele2) och det är indraget till första jacket i varje lägenhet. Det är sedan upp till varje medlem att ansluta sig via ett bredbandsabonnemang. Månadskostnaden står då förening för genom ett gruppabonemang.
Parkering
Föreningen disponerar via servitut ett antal parkeringsplatser i parkeringshus utanför kontorsbyggnaderna på Igelbäcksgatan:

Nattparkering, övre P-däck: 280kr/mån, totalt 21 platser
Nattparkering, garage: 350kr/mån, totalt 8 platser
Dygnsparkering, garage: 650kr/mån, totalt 32 platser

"Nattparkering" innebär att platsen normalt får användas måndag-fredag kl 16:30-08.30 samt hela dygnet lördag, söndag och helgdag. Övriga tider, dvs måndag-fredag 08.30-16.30, måste fordonet flyttas. Gratis parkering finns även längs med gatan samt betalparkering finns inom området.
Äkta/oäkta
Föreningen är en äkta bostadsrättsförening
Juridisk person
Föreningen tillåter inte juridisk person
Delat ägande
Ja

Karta

Ärvinge Kista

Hillerödsgränd 6, bv

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

* Obligatoriska uppgifter

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg