KarriärOm oss
190
MEDF9DEA350C0464C10AFA170A204B916C1

Med Vänern som närmsta granne!Herrön 121 Herrön, Skattkärr

Kommande®

Herrön, Skattkärr

Herrön 121Fakta om bostaden

TYP

1-familjs friliggande villa

UPPLÅTELSEFORM

Friköpt

ANTAL RUM

7 rok

BOAREA

200 kvm

TOMTAREA

10 530 kvm

BYGGÅR

1927

Med Vänern som närmsta granne!

På Pingstdagen 1930 invigde Typograferna sitt nya och mycket ståtliga semesterhem på Herrön strax utanför Karlstad.
Semesterhemmet beskrevs så här; "Hemmet är mycket vackert beläget på en skogig ås vid Vänerstranden. Ehuru naturen här fullständigt har karaktären av vildmark är dock vägen till Skattkärrs station ej så lång, och med motorbåt kan man från Karlstad komma dit på en timme."

Idag är platsen minst lika vacker men naturen runt om är inte längre av vildmarkskaraktär och in till Skattkärr tar det bara några minuter och även Karlstad ligger på ett kort och bekvämt avstånd.

Herrön 121 är en bostad med en otrolig historia, förutom Typograferna så har även de lokalt kända profilerna Elin och Olof Wästlund haft huset i sin ägo. Och nu har det blivit dags att med varm hand lämna över det till en ny familj för att sätta sin stämpel i historien.

Nu har vi det stora nöjet att erbjuda detta vackra och välbevarade hem om totalt 200 kvadratmeter med ett av Karlstads absolut finaste sjölägen.
Här finns bibehållen charm med många bevarade detaljer såsom vackra trägolv, välrenoverade originalfönster med spröjs, dubbeldörrar och en stor öppen spis. Ljuset tillåts flöda fritt genom planlösningen i två våningar och hela boendet väcker varma känslor.

Från entrén på husets framsida ansluter en liten skogs- och stenstig som leder ner till stranden och den glittrande Vänern som bjuder in dig till ett dopp i det blå. Den härliga skogstomten om över 10.000 kvm är avskild, ljus och solig med härlig grönska runt om och flera platser att följa solens strålar på.

Här på Herrön bor du i ett fridfullt och fantastiskt område känt för sina vackra vyer och närheten till Vänern. Intill finns även färjan som tar dig ut till populära Jäverön. Med detta lugna och avskilda läge, samtidigt som du bor med bekvämt avstånd till Skattkärr och Karlstad centrum är detta en unik möjlighet att ta vara på.

Välkommen att kontakta Linda för mer information och visning.

Herrön 121 behöver upplevas på plats!

Bilder

MEDF9DEA350C0464C10AFA170A204B916C1
MED4CA58575A09549C48E55E0971BA327FD
MED1B411806949543548BE49A4C89D9ACA6
MED7A6B6124179B4CDE8BAF7305994908A4
MED6158AC10DC4046D9A0396B56DE6655D0

Fakta

Fakta om bostaden

TYP

1-familjs friliggande villa

UPPLÅTELSEFORM

Friköpt

ANTAL RUM

7 rok

BOAREA

200 kvm

TOMTAREA

10 530 kvm

BYGGÅR

1927

Rumsbeskrivning

ANTAL RUM

7 rum varav 5 sovrum

AREAKÄLLA

Taxeringsinformation

ENTRÉPLAN

__________

ENTRÉHALL

Välkomnande entréhall som genast bjuder dig in och visar upp hemmets traditionella känsla. Från hallen tar du dig runt om våningsplanet och här finns även trappen som leder upp till det övre våningsplanet.

SOVRUM

På husets entréplan finns ett av bostadens sovrum, resterande fyra sovrum finner du uppe på andra våningen. I detta sovrum sover du gott med fint trägolv och fönster i två väderstreck. I hörnet finns en vacker gjutjärnskamin som skänker värme under kalla höst och vinterdagar.

VARDAGSRUM

Det riktigt stora och härliga vardagsrummet är om hela 50kvm och präglas av många vackra attribut. Fint bevarat trägolv, en öppen eldstad och stora spröjsade fönsterpartier med handblåst glas. Ljuset flödar genom rummet då de fina fönsterpartierna släpper in ljuset från tre väderstreck och utsikten är magisk.

KÖK

Vidare från vardagsrummet kommer du genom en serveringsgång in till köket. Traditionellt kök med vita snickerier tillsammans med handtag i björk. Här finns gott om förvaringsytor genom de över- och underskåp som erbjuds i köket samt ett rymligt skafferi och en förrådsdel. I köket finns plats för matbordet. Utrustningsmässigt finns spis med häll och ugn, spisfläkt, kyl samt diskmaskin.

GROVENTRÉ

Groventrén som blir den naturliga vardagsentrén till huset erbjuder en liten farstu samt en hall som också fungerar som en serveringsgång strax intill köket.

GÄST-WC

Gäst-wc placerad under trappen till andra våningen, utrustad med wc, handfat och spegelskåp.

ANDRA VÅNINGEN

__________

En stor trapp leder dig upp till andra våningen.

ALLRUM

Väl uppe på övervåningen välkomnas du av ett stort och trevligt allrum varifrån du har en härlig utsikt över omgivningen och ned mot Vänern. Här finns utgång till en stor balkong som ligger i direkt söderläge, härifrån är utsikten verkligen ypperlig.

SOVRUM

Stort sovrum med plats för stor säng och tillhörande möblemang. Det fina trägolvet återfinns i detta sovrum och dessutom erbjuds garderober genom sidovindar på vardera sida av sängen.

SOVRUM

Även detta sovrum är mycket rymligt och på golvet finns det vackra trägolvet, och förvaring i form av garderober.

SOVRUM

Våningsplanets tredje sovrum är även det mycket rymligt och här kan du ha både stor säng och tillhörande säng- eller förvaringsmöbler. Här finns likt det första sovrummet garderober i form av sidovindar på varsin sida av sängen.

SOVRUM

I detta sovrum står idag två mindre sängar, men ytan går att disponera helt som du vill. Trägolv samt en klädkammare finns här.

BADRUM

Badrum i äldre standard, utrustat med toalett, handfat, väggspegel, duschhörna, badkar samt tvättmaskin. I badrummet finns en sidovind som ger dig gott om förvaringsmöjligheter.

Om området

Välkommen till Herrön! Här bor du i ett fantastiskt område med grönskande natur och fin bebyggelse. Herrön är känt för sina vackra vackra vyer och närheten till Vänern. Här finns även färjan som tar dig ut till populära Jäverön.

Området är beläget alldeles intill Skattkärr som ligger en mil öster om Karlstad. Här finns en grundskola (låg och mellanstadium) och fyra förskolor samt en öppen förskola. Det bedrivs en rad olika idrotter för barn och på Skattkärrs IP finns konstgräsplan, en naturgräsplan, två tennisbanor samt motionsspår. Här finns ett elljusspår på 2,5 km som vintertid görs om till längdskidspår om vädret tillåter. Det finns även ett motionsspår på 7,5 km. Några kilometer bort ligger Frödingeleden, en vandringsled vackert intill Vänern samt Gustav Frödings minnesgård Alsters Herrgård.

KOMMUNIKATION

Från Herrön tar det ungefär 20 minuter med bil till Karlstad Centrum. Busslinje 501 åker igenom Skattkärr via Skattkärrsvägen. Bussen stannar b.la. vid universitetet innan den når fram till Karlstad centrum.

Det finns även cykelväg i Skattkärr som tar dig hela hela vägen in till stan.

NÄRSERVICE

I Skattkärr finns Coop, bibliotek och pizzeria. Till Välsvikens handelsområde kör du på några minuter och där finns b.la. Ica Maxi, Stora Coop, Systembolaget och Apotek.

Byggnad

BYGGNADSTYP

2-plansvilla

BYGGNADSÅR

1927

BYGGNADSÅR KOMMENTAR

huset invigdes 1929

UPPVÄRMNING

Direktverkande el samt luft- luftvärmepump

VENTILATION

Självdrag

ENERGIDEKLARATION

Behövs ej för denna bostadstyp

Byggnadssätt

GRUNDLÄGGNING

Krypgrund

STOMME

Trä

FASAD

Trä

FÖNSTER

2-glas

TAK

Betongpannor

FASTIGHETSBETECKNING

Herrön 1:11 & Herrön 1:10

ÖVRIGA BYGGNADER

Förråd

ÖVRIGT

Fasad målad 2022.
Grundmur målad 2022.

I mitten på 60 - talet renoverades samtliga fönster. Några handblåsta fönsterglas finns ännu bevarade på första våningen.
Fönstren är invändigt målade 2019/2020. Även utsidan av fönstren är väl omhändertagen.

2019 genomfördes senaste sotning och brandskyddskontroll, utan anmärkningar.

För ca. 10 år sedan tvättades och behandlades taket genom firma.

Huset tilläggsisolerades på 60-talet. Sovrummet i nedre plan är inte tilläggsisolerat.

Huset har inte nyttjats under vintermånaderna, det har haft underhållsvärme på ca. 10 grader under tiden. Husets energideklaration är på grund av detta missvisande

Allmänt om fastigheten

TAXERINGSVÄRDE

5 006 000 kr

BYGGNADSVÄRDE

1 352 000 kr

TAXERINGSKOD

220, Småhusenhet, bebyggd

SUMMA PANTBREV

85 000 kr

Tomt

AREAL

10530 kvm

TOMTTYP

Friköpt

VATTEN/AVLOPP

Enskilt vatten året om - Borrad brunn, ca. 40m djup. Vattnet har stängts av och systemet tömts under vintertid av nuvarande ägare då man inte nyttjar det. En elslinga finns i vattenledningen under huset, dock är skicket på den okänt.
Enskilt avlopp - Trekammarbrunn. I avloppsledningen på ett ställe växer det in rötter, vilket gör att man bör rensa ledningen med ett mellanrum på ca 1,5år. När man gjort detta, fungerar avloppet tillfredställande.

Det finns en gemensamhetsanläggning på Herrön där möjligheten att koppla på sig till kommunalt va finns.

TOMTBESKRIVNING

Fastigheten Herrön 1:10 är samtaxerad med Herrön 1:11. Arealen är den sammanlagda för dessa två.

SAMFÄLLIGHET, SERVITUT ETC.

Förmån: Officialservitut Väg, 17-ÖSF-290.1

Viktiga dokument & länkar

Kommande

Karta

Karlstad Herrön

Herrön 121

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

* Obligatoriska uppgifter

Andra har också tittat på

Till mäklarkontoret

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg