MEDDE16A68921A34B6BA1DA72F1B0728E89

Kista, Kista

Helsingörsgatan 14, bv

Fakta

MånadsavgiftSEK 3,226 inkl. Värme, VA, Kabel-TV & Internet
TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum2 rok
Boarea45 kvm
Våning1 (hiss finns)
Lägenhetsnummer99
Byggår1978

Utgångspris: SEK 1,890,000

Ansvarig mäklare

Visningar

22
September | Tuesday
Kl 18:00 - 18:30
Öppen visning. Välkommen!

Låg avgift där allt ingår - 1000/1000 mbit/s fiber samt kabel-tv! Stor uteplats med insynsskyddande staket mot föreningens lugna innergård. Helkaklat badrum med klinkergolv samt plats för tvättmaskin. Vitt kök med diskmaskin och öppen planlösning mot matplats och vardagsrum. Stort sovrum som rymmer dubbelsäng samt hemmakontor. I anslutning till sovrummet finns en rymlig klädkammare. Nymålade väggar i hela bostaden samt fräscha ytskikt.

Belägen i solid HSB-förening med låg belåningsgrad och flertalet lokaler som ger föreningen goda intäkter. Gott om garageplatser finns i föreningens nyrenoverade garage. Närhet till förskolor, skolor och populära parken Gläntan med stor lekplats. Föreningen kommer att byta ut samtliga fönster till vita moderna 3-glas fönster under 2020/2021.

Om området

Kista blev Stockholms nyaste stadsdel och var den sista som uppfördes på Järvafältet. Kista ingick (tillsammans med Akalla och Husby) i generalplanen från 1969 för norra Järvafältet. Planen var att skapa en så kallad bandstad och undertecknades av Göran Sidenbladh.
Det moderna Kista växte fram i mitten av 1970-talet; 1975 började man uppföra bostadshusen där Stockholms stads småstugebyrå lät bygga 771 småhus. Ahlsengruppen ritade husen i kvarteren Odense och Århus, Ribe och Rödby ritades av Carl Nyrén Arkitektkontor, medan övriga ritades av Småstugebyrån. Kista centrum invigdes 1977 vilket hade ritats av Torgny Gynnerstedt. 1980 stod bostadsområdet i västra Kista färdigt vilket ritats av Höjer & Ljungqvist för HSB. Arbetsplatsområdena i östra Kista började uppföras i mitten av 1970-talet, men den stora utbyggnaden skedde under 1980-talet. Samtliga gator i Kista bär gatunamn efter platser i Danmark och på Färöarna, Island och Grönland.
Kista är sedan 1980-talet känt som Sveriges största IT-centrum och här finns huvudkontoret för Ericsson samt Sverige-kontoren för bland andra IBM, Samsung och Nokia. Det stora antalet IT-företag som har sina kontor i Kista har givit orten smeknamn som "Stockholms Silicon Valley", "Kiseldalen" och "Chipsta". Här finns även filialer till Kungliga Tekniska högskolan och Stockholms universitet. Kistas skyline dominerades numera av det trehörniga Kista Science Tower (32 våningar) och Victoria Tower (35 våningar). År 2011 öppnades mässhallen Kistamässan nära Victoria Tower.
År 2002 genomfördes en utbyggnad av Kista Galleria. Den är idag en av de största galleriorna i Stockholmsområdet, med flera affärer och matserveringar. Anläggningen innefattar ett källarplan med parkeringshus och ett biografkomplex (Filmstaden) med 14 biografsalonger.

Kommunikation

Tunnelbanans blå linje tar dig till Stockholm Central på 17 minuter, med avgång var 10:e minut under större delen av dygnet. Kistas bussterminal är ett nav för busslinjer som tar dig till stora delar av norra Storstockholm. Här går även flygbussar till Bromma och Arlanda.

Närservice

Kista Galleria är en av Sveriges mest öppna gallerior med öppettider 10-21 under 362 dagar om året. Gallerian har ca 200 butiker samt Stockholms största foodcourt. Här finns 8 olika gym, biograf samt ett stort parkeringsgarage.

Övrigt

I stadsdelen finns flera komunala förskolor och skolor samt Internationella Engelska skolan i Kista på Isafjordsgatan 39. För mer information besök skolans hemsida: https://kista.engelska.se/

Bilder

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Antal rum
2 rum
Boarea
45 kvm
Areakälla
föreningens information
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våning
1 av 4, hiss finns
Pris
SEK 1,890,000 Utgångspris
Avgift
SEK 3,226 inkl. Värme, VA, Kabel-TV & Internet
Andel i föreningen
0.28168 %
Andel av årsavgiften
0.28168 %
Reparationsfond
SEK 8,043
Byggnad
Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Byggnadsår
1978
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Mekanisk (endast frånluft)
Energideklaration
Utförd 4/6/2020
Energiklass
F
Energiprestanda primärenergital
180 kWh/m² och år
Byggnadssätt
Fönster
2+1 glas
Förening
Namn
HSB:s Bostadsrättsförening Drejö i Stockholm
Om föreningen
Föreningen har 244 lägenheter samt lokaler som uthyrs. Bostadsrättsföreningen består av de hus som har adress; Helsingörsgatan 2-32 (jämna nummer) samt Vejlegatan 9, vilka alla är byggda 1977-1978.

Föreningslokal finns att hyra för medlemmarna genom föreningen. Bastu finns även för disponering vid intresse.
Samtliga lägenheter är utrustade med invändiga förråd i lägenheterna. 68 Extra källarförråd finns att hyra genom kösystem från föreningen.

Det finns 2 stycken tvättstugor, på Helsingörsgatan 16 och Helsingörsgatan 32.

Föreningen har en bra och informativ hemsida: http://www.brfdrejo.se/
Organisationsform
Bostadsförening
Antal lägenheter
244
Antal lokaler i föreningen
7
Tv och bredband
Föreningen är anslutet till Stockholms stads fibernät där uppkopplingen om 1000/1000 mbit/s ingår i månadsavgiften. Föreningen är ansluten till Comhems nät för Kabel-TV, där basutbudet ingår i avgiften.
Parkering
Varmgarage finns att tillgå för medlemmarna genom separata avtal med HSB. Även kallgarage för bil finns att tillgå. Föreningen har totalt 249 garageplatser. För exakta priser och köstatus kontaktas HSB Akalla.

För närvarande 2019-01-24 finns det platser i både kall & varmgarage.
Varmgarage: 750 kr/mån
Kallgarage: 600 kr/mån
Renoveringar
Föreningen kommer att byta ut samtliga fönster till moderna 3-glas fönster. Projektet startas i november 2020 och beräknas vara klart i juli 2021.
Äkta/oäkta
Föreningen är en äkta bostadsrättsförening
Juridisk person
Föreningen tillåter inte juridisk person
Delat ägande
Ja, till makar eller liknande förhållandeformer.
Äger föreningen marken
Nej. Tomträtt
Övrigt
Tvättstuga finns på Helsingörsgatan 16 som skall användas av boende på Vejlegatan 9 och Helsingörsgatan 6-18. Tvättstuga finns på Helsingörsgatan 32, som skall användas av boende på Helsingörsgatan 22-32.

Karta

Kista Kista

Helsingörsgatan 14, bv

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

* Obligatoriska uppgifter

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg