MED63AE65C03CB24AD6B0FF523ACFFF8BC3

Akalla, Kista

Helsingforsgatan 53, 1 tr

Fakta

MånadsavgiftSEK 4,582 inkl. Värme, VA, Kabel-tv & Hushållsel
TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum3 rok
Boarea74 kvm
Våning2 (hiss finns)
Lägenhetsnummer82

Utgångspris: SEK 2,300,000

2014 totalrenoverades denna 3:a med nytt kök och badrum! Badrum med spotlights, golvvärme samt tvättmaskin. Kök med golvvärme och alla vitvaror du önskar dig. Gott om förvaring i hallen samt master bedroom med garderobsvägg med skjutdörrar. Rymligt vardagsrum med plats för stora möbelgrupper och hela släkten.

Allt ingår i avgiften i form av EL, Kabel-TV, värme & vatten! 5 minuter till butiker och tunnelbana som tar dig till city på 20 minuter. Närhet till sportanläggningar, gym samt Järvafältets naturområden.

Stabil HSB-förening med låg belåningsgrad under 3000 kr/kvm och flertalet lokaler som hyrs ut och inbringar goda hyresintäkter. Varje bostad har ett källarförråd samt tillgång till fräscha tvättstugor. Nyrenoverat varmgarage i huset som du enkelt når genom hissen till källarplanet.

Om området

Bebyggelsen för Akalla, Kista och Husby kom till efter en nordisk idétävling som anordnades 1966, detaljplanen färdigställdes 1969 och utbyggnaden genomfördes 1972-1977. Planen bygger på en likartad stadsstruktur i långa band med centrumanläggning och höghus i anslutning till tunnelbanestationerna. Bland arkitekterna fanns VBB, FFNS med arkitekt Lars Bryde och fastighetskontorets egen arkitektavdelning. Inom stadsdelen finns fyra skolor, ett bibliotek samt Akalla kyrka.
Akalla domineras av de arton höghus som står på rad rakt igenom området. På södra sidan av de höga husen ligger centrum längs Sibeliusgången och på norra sidan höghusen finns lägre hus som bildar storgårdar med små skogsdungar och lekparker. Sydväst om Sibeliusgången finns det en del radhus och parhus. Genom dessa hus går den långa backen Slingerbulten, som slingrar sig igenom husen. Söder om Akalla intill Järvafältet ligger Akalla by som består av äldre bevarad bebyggelse. Här finns bland annat bebyggelse från 1600-talet. Gården hålls levande med hjälp av 4H. På båda sidor om Akalla by finns det radhusområden. I samband med utbyggnaden av Akalla på 1970-talet uppfördes Akalla värmeverk för att försörja stadsdelen med fjärrvärme. Akalla värmeverk drivs idag av Fortum Värme.
På Järvafältet finns ett koloniområde, samt Hästa gård som är Stockholms kommuns sista fungerade jordbruk. På Hästa gård hölls Stockholms Stads fårhjord, som populärt kallades "Kungens får" fram till att Staden avvecklade sin fårhållning. Mangårdsbyggnaden restes på 1700-talet.
Stockholms stadsmuseum har bedömt att Akalla är en av de mest intressanta stadsdelarna från miljonprogrammets epok ur en kulturhistorisk synvinkel. Bidragande till detta är den tidstypiska och goda planeringen, samt en ofta högkvalitativ, mycket medveten, arkitektonisk utformning.

Kommunikation

Från Akalla tar du dig enkelt till Stockholms centralare delar med tunnelbanans blå linje. Akalla till T-centralen tar 21 minuter. Blå linjen kommer att förlängas från Akalla till de nya stationerna Barkarbystaden och Barkarby ca år 2024. Från Akalla finns goda bussförbindelser till Järfälla, Sollentuna, Spånga och Västerort.

Närservice

Akalla centrum erbjuder 2 stora matvarubutiker i form av Ica och Lidl. Här finns även mindre livsmedelsbutiker med orientaliska inslag. I centrumet finns även restauranger, pub, tobaksbutik, frisör, trafikskola, etc.

Bilder

Vardagsrum

Badrum

Kök

Kök

Matplats

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Antal rum
3 rum
Boarea
74 kvm
Areakälla
föreningens information
Hall:
Modern säkerhetsdörr in till den rymliga hallen med 2 dubbelgarderober med skjutdörrar. I hallen ligger ekparkett och väggarna är målade i vitt.
Badrum:
Modernt badrum från 2014 med golvvvärme och mörkt klinkergolv. Helkaklade vita väggar samt mörk fondvägg och matchande detaljer. Spotlightbelysning med dimmerstyrning samt ett spegelskåp med spotlightbelysning. Badrummet är utrustat med tvättmaskin från Siemens. Här finns även wc, vitt förvaringsskåp, handfat, badkar samt vädringsfönster.
Kök:
Renoverat kök från 2014 med full maskinell utrustning! Utrustningen består av inbyggd micro, diskmaskin, varmluftsugn, köksfläkt samt spishäll. Här finns även kyl och frys från Siemens samt ett stort skafferi. Matplats för ca 6-8 personer. Mörkt klinkergolv med golvvärme som värmer härligt om fötterna och vitmålade väggar. Spotlightbelysning.
Vardagsrum:
Rymligt vardagsrum med plats för större möbelgrupper och vilken tv storlek du vill. Ekparkett och vitmålade väggar samt en tapetserad fondvägg. Gott ljusinsläpp genom fönster samt balkongdörr. Balkongen är utrustad med ett modernt grått plastgolv och balkongen ligger i ett fritt sydost-läge.
Sovrum 1:
Master bedroom med plats för dubbelsäng och hemmakontor. Här ligger ekparkett och väggarna är vitmålade samt en garderobsvägg med skjutdörrar.
Sovrum 2:
Parkettgolv och vitmålade väggar samt en tapetserad fondvägg.
Balkong
Ja
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våning
2 av 4, hiss finns
Pris
SEK 2,300,000 Utgångspris
Avgift
SEK 4,582 inkl. Värme, VA, Kabel-tv & Hushållsel
Andel i föreningen
0.44189 %
Andel av årsavgiften
0.4431 %
Reparationsfond
SEK 1
Tillträde
Flexibelt Tillträde
Byggnad
Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Mekanisk (endast frånluft)
Energideklaration
Ej utförd
Byggnadssätt
Fönster
2+1 glas
Allmänt om lägenheten
Övrigt
Källarförråd finns i samma byggnad. Ingång till varmgarage finns i källarplanet i denna port dit hissen går.
Förening
Namn
Brf Imatra
Om föreningen
HSB:s Brf Imatra bildades 1979. Föreningen upplåter 254 bostadsrätter och 10 lokaler med hyresrätt. Föreningen förfogar över 266 parkeringsplatser i 5 st. garagebyggnader.

Nya portar installerades 2007 och 2017 installerades porttelefoner med elektroniska brickor för de boende.
Hissarna har renoverats 2007/2008.

Föreningen har 10 affärslokaler som upplåts med hyresrätt och inbringar goda intäkter till föreningens ekonomi. Föreningen hyr även ut garageplatser till externa hyresgäster.
Fastigheterna är fullvärdeförsäkrade hos Brandkontoret. I försäkringen ingår momenten styrelseansvar samt försäkring mot ohyra.

Föreningen har en förenings - och festlokal som medlemmarna kan hyra. Den kan även hyras ut som övernattningslägenhet till medlemmarnas gäster. Medlemmarna har även tillgång till fullt utrustade tvättstugor som nås via källaren.

FRITIDSAKTIVITETER:
Akalla By med 4-H-verksamhet, snickarbod, keramikverkstad, vävstuga m.m.

Intill Akalla By har vi en högklassig bangolfanläggning samt en fullstor gräsplan för fotboll. Här finns även ett nybyggt utegym från 2015. I närheten finns en elljusslinga på ca 4 km för löpträning sommartid och skidåkning vintertid.

Mot Husbyhållet finns badhus med bassänger för både vuxna och barn samt en vattenrutchbana. Intill finns sporthall samt ishall.

För mer info se föreningens hemsida; https://www.brfimatra.se/
Organisationsform
Bostadsförening
Antal lägenheter
254
Antal lokaler i föreningen
10
Parkering
Cirkapriser för p-platser. För aktuella priser kontakta HSB Akalla.
Garage, 400kr/mån
MC-plats, 110kr/mån
Äkta/oäkta
Föreningen är en äkta bostadsrättsförening
Juridisk person
Föreningen tillåter inte juridisk person
Delat ägande
Ja
Äger föreningen marken
Nej
Överlåtelseavgift
SEK 1,138 betalas av säljare
Pantsättningsavgift
SEK 455
Övrigt
i föreningen finns det 5 stycken tvättstugor. De är belägna i 2-våningshusens källare innanför södra gaveln. I tvättstugan på Helsingforsgatan 11 finns en grovtvättstuga med en maskin avsedd för bl. a mattor. Tvättstugor och grovtvättstuga bokas med tagg på bokningstavla eller via Aptus Portalen.

Karta

Akalla Kista

Helsingforsgatan 53, 1 tr

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

* Obligatoriska uppgifter

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg