190

Kungsholmen Nedre, Stockholm

Hantverkargatan 44, 2 tr

Fakta

MånadsavgiftSEK 2,950 inkl värme, VA och kabel-TV (basutbud)
TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum3 rok
Boarea59 kvm
Våning2 (hiss finns)
Lägenhetsnummer4405/1202
Byggår1884-1886

Magisk 3a som omsorgsfullt har renoverats till dagens höga standard. Modern funktion i samspråk med de bevarade sekelskiftesdetaljerna gör detta till ett hem att trivas i. Inget har lämnats åt slumpen utan lägenheten har genomgått en minutiös förvandling där ytor och smarta funktioner har optimerats. Vacker fiskbensparkett har lagts i hela lägenheten. Från sekelskiftesbutiken kommer samtliga lister, taklister, fönster- och dörrfoder, spanjoletter och dörrhandtag för att de ska smälta samman med fastighetens byggår. I samband med renoveringen höjdes det gamla innertaket, elen drogs om och frästes in. Uv-filter på samtliga fönster med nya fönsterbrädor i carreramarmor samt platsbyggda elementskydd. Nyrenoverat och stambytt badrum. En lägenhet som håller högsta tänkbara klass. Stabil förening med stora tillgångar i sina lokaler och dolda tillgångar i form av 11 st hyresbostadslägenheter.

Om området

Citypuls och grönska i uppskattad kombination. Attraktivt centralt läge på Nedre Kungsholmen med ett stort utbud av restauranger samt närhet till både strandpromenad och underbara parker. Vackra promenadstråk längs Kungsholms Strandstig. Möjlighet till egen båtplats vid Klara Sjö.

Kommunikation

Närmsta tunnelbanestation är Rådhuset och Fridhemsplan. Närhet till Centralen för samtliga T-banelinjer, pendeltåg, fjärrtåg, Arlanda Express, Arlandabussarna samt innerstadsbussar.

Närservice

Närområdet erbjuder bl.a. mataffärer såsom Ica Kungsholmstorg, Coop. Här finns även butiker, post, banker och apotek. Stadsdelens populäraste krogar ligger bara ett stenkast bort såsom Agnes, Styrelsen, Lokal Izakaya, Mäster Anders och Trattorian m.fl. På sommaren är även Mälarpaviljongen mycket välbesökt.

Parkering

Om man är mantalsskriven i stadsdelen kan man ansöka om tillstånd för boendeparkering hos Gatu- och Fastighetskontoret tel 08-508 263 00.

Viktiga dokument & länkar

Energideklaration
Årsredovisning 2019
Stadgar
Kommande

Bilder

Smarta lösningar och bra förvaring

Social planlösning

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Beskrivning
Magisk 3a som omsorgsfullt har renoverats till dagens höga standard. Modern funktion i samspråk med de bevarade sekelskiftesdetaljerna gör detta till ett hem att trivas i. Inget har lämnats åt slumpen utan lägenheten har genomgått en minutiös förvandling där ytor och smarta funktioner har optimerats. Vacker fiskbensparkett har lagts i hela lägenheten. Från sekelskiftesbutiken kommer samtliga lister, taklister, fönster- och dörrfoder, spanjoletter och dörrhandtag för att de ska smälta samman med fastighetens byggår. I samband med renoveringen höjdes det gamla innertaket, elen drogs om och frästes in. Uv-filter på samtliga fönster med nya fönsterbrädor i carreramarmor samt platsbyggda elementskydd. Nyrenoverat och stambytt badrum. En lägenhet som håller högsta tänkbara klass. Stabil förening med stora intäkter från sina hyreslokaler (ca 2,3 miljoner kr) och dolda tillgångar i form av 11 st hyresbostadslägenheter.
Antal rum
3 rum
Boarea
59 kvm
Areakälla
föreningens information
Kök
Specialritat kök med luckor från superfront i harmonisk ljusgrå ton. Bänkskiva och stänkskydd i vacker carreramarmor och blandare och diskho från Tapwell. Fullt utrustat kök med integrerad diskmaskin samt kyl och frys. Trivsam lägenhet med öppen, social planlösning mellan vardagsrum och kök och en naturlig matplats framför de stora fönstren.
Vardagsrum
Lättmöblerade ytor och smarta lösningar med el indraget i golvet med gömda uttag vid soffan. Längs väggen löper snygg förvaring med garderober från Superfront.
Sovrum 1
Rogivande sovrum med harmonisk färgsättning. Plats för både dubbelsäng och övrigt möblemang. Även här garderober från Superfront.
Sovrum 2
Det mindre av de två sovrummen fungerar perfekt som arbetsrum eller barnrum.
Badrum
2019 blev stambytet klart och här finner vi ett nyrenoverat badrum med stilrena materialval. Blandare och dusch från Tapwell och kommod från Ballingslöv.
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våning
2 av 5, hiss finns
Avgift
SEK 2,950 inkl värme, VA och kabel-TV (basutbud)
Information avgift
Årsavgift betalas månadsvis. I avgiften ingår värme, vatten, kabel-tv (comhem, basutbud) och källarförråd. Föreningen har inga planer på att höja avgiften.
Andel i föreningen
1.3834 %
Byggnad
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggnadsår
1884-1886
Byggnadsår kommentar
Oå 1971-1972
Energideklaration
Utförd 9/24/2008
Energiprestanda
215 kWh/m² (Atemp) och år
Allmänt om lägenheten
Övrigt
Till lägenheten hör ett förråd.
Förening
Namn
Brf Morellpilen
Om föreningen
Brf Morellpilen består av 84 lägenheter varav 73 är bostadsrätter och 11 st är hyresrätter ( dold tillgång ) samt 10 st hyreslokaler som ger mycket goda årliga intäkter om ca 2,3 miljoner kronor. Föreningen klassas som en äkta förening och äger marken på adresserna Hantverkargatan 42-46 och Pilgatan 19 A-C. Årsavgift betalas månadsvis. I avgiften ingår värme, vatten, bredband/fiber, kabel-tv (comhem, basutbud) och källarförråd. Föreningen har inga planer på att höja avgiften.
Föreningen har försäkring hos Brandkontoret. Föreningen är fullvärdesförsäkrad och ansvarsförsäkring är tecknad för styrelsen.
Organisationsform
Bostadsrätt
Antal lägenheter
73
Varav hyreslägenheter
11
Antal lokaler i föreningen
10
Tv och bredband
Kabel-tv
Comhem. Basutbud ingår i avgiften

Internet
Föreningen har upphandlat fiber/bredband med 1000 Mbit/s som ingår i avgiften. Spela online och streama film och musik i otrolig hastighet. Nedladdningshastighet 500–1000 Mbit/s, uppladdningshastighet 500-1000 Mbit/s.
Parkering
Boendeparkering i området.
Renoveringar
2019 - Stambyte badrum
2018 - Nya postboxar, hissrenovering
2017 - Nya säkerhetsdörrar installerade
2015 - Godkänd OVK

Kommande renoveringar:
Ommålning och erforderlig renovering av entréer och trapphus så även lägenheternas fönster inom ca 3 år.
Ekonomi
Årsavgift betalas månadsvis. I avgiften ingår värme, vatten, kabel-tv (comhem, basutbud) och källarförråd. Föreningen har inga planer på att höja avgiften.
Föreningen har försäkring hos Brandkontoret. Föreningen är fullvärdesförsäkrad och ansvarsförsäkring är tecknad för styrelsen.
Äkta/oäkta
Föreningen är en äkta bostadsrättsförening
Juridisk person
Föreningen tillåter inte juridisk person
Delat ägande
Föreningen tillåter samägande med närstående tex släktingar. Den som bor i lägenheten måste dock äga minst 10%.
Äger föreningen marken
Ja
Överlåtelseavgift
SEK 1,162
Pantsättningsavgift
SEK 465
Övrigt
Föreningen har en tvättstuga som är utrustad med fyra moderna tvättmaskiner, två torktumlare, två torkskåp, ett torkrum samt en mangel.

TVÄTTSTUGA: Välutrustad tvättstuga finns med fyra moderna tvättmaskiner, två torktumlare, två torkskåp samt en mangel.
Cykelrum
Föreningen har en mycket stor, fin innergård med sittplatser och grillmöjligheter.

Föreningen tillåter samägande med närstående tex släktingar. Den som bor i lägenheten måste dock äga minst 10%.

Läs mer på föreningens hemsida https://sites.google.com/a/restate.se/morellpilen/home

Karta

Kungsholmen Nedre Stockholm

Hantverkargatan 44, 2 tr

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

* Obligatoriska uppgifter

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg