230
MEDDC4FE26B6CB54E31B5C33702B090214E

Smakfullt renoverad och möblerad lägenhet i bästa Rosa Byn. Egen uteplatsHamrafjällsvägen 9A (lgh B11) Tänndalen - Funäsdalen, TÄNNDALEN

watermark

Tänndalen - Funäsdalen, TÄNNDALEN

Hamrafjällsvägen 9A (lgh B11)


PRIS (utgångspris)2 650 000 kr

Fakta om bostaden

TYP

Lägenhet

UPPLÅTELSEFORM

Bostadsrätt

ANTAL RUM

3 rok

BOAREA

52 kvm

VÅNING

1

LÄGENHETSNUMMER

B11

MÅNADSAVGIFT

2 410 kr

BYGGÅR

1989

PRIS

2 650 000 kr utgångspris

Smakfullt renoverad och möblerad lägenhet i bästa Rosa Byn. Egen uteplats

Nu finns chansen att bli ägare till den här suveräna lägenheten på markplan i eftertraktade Rosa Byn i Tänndalen. Mycket smakfullt renoverad och med bästa tänkbara läge med gångavstånd till Hamra Express och Tänndalens Alpinområde. Härlig utsikt över Tännån och närliggande fjäll. Uteplats med eftermiddagssol.

Även på gångavstånd ligger Ski lodge Tänndalen med sportshop, skidskola och skiduthyrning samt restaurang. Strax intill finns 300 km preparerade längdspår och 610 km preparerade skoterleder. På sommaren kan du njuta av fiske i fina Tännån som endast ligger ca 100 m från fastigheten.

Lägenheten som är på 52 kvm är renoverad i mycket smakfulla färger och materialval. Dessutom är den belägen i markplan vilket innebär att du slipper trappor och att du kan gå direkt ut på din egna uteplats med eftermiddags- och kvällssol. Boendet säljs möblerat och med köksinventarier (undantag träskåp ovan matbord samt personliga tillhörigheter) vilket innebär att det bara är att flytta in utan att behöva bekymra sig för att passa leveranser eller köra släpvagn.

Planlösningen är öppen och inbjudande. Medan någon myser i soffan så kanske någon annan lagar kvällens middag. Detta är verkligen ett boende som passar er som vill vara tillsammans och umgås när ni är i fjällen. Utöver kök och allrum finns två rymliga sovrum, ytterligare en hall där torkskåp och förvaring finns samt ett badrum med tvättmaskin.

Brf Hamrafjället är en förening som är obelånad och med mycket god ekonomi. Föreningen har ett servicehus som innehåller vallabod, tvättstuga, dam- respektive herrbastu samt ett större allrum med pingisbord och köksdel. I servicehuset finns även låsbart skidförråd

Den som önskar kan finansiera lägenheten genom uthyrning. Detta görs enkelt via Hamra Lift AB. Mycket fina hyresintäkter är möjligt då läget är mitt i Tänndalens vinter- och sommaraktiviteter. Frågor gällande uthyrning tas direkt med Hamra Lift AB (se länk under viktiga dokument)

Missa inte filmerna som finns på mäklarens hemsida under fliken viktiga dokument. Där hittar du även årsredovisningen

Varmt välkommen att kontakta oss om du har frågor eller vill komma på visning!

Bilder

MEDDC4FE26B6CB54E31B5C33702B090214E
MEDEC24ED04BBA94DC0892E680C238654E7
MED6291E6BEB6644F5AAD8542B321F3561E
MED19D08510A9C04EA2AC24B53608F65765
MEDD473C066FEB54CD29F0FD1168FD7FC66

Fakta

Fakta om bostaden

TYP

Lägenhet

UPPLÅTELSEFORM

Bostadsrätt

ANTAL RUM

3 rok

BOAREA

52 kvm

LÄGENHETSNUMMER

B11

VÅNING

1 av 5

MÅNADSAVGIFT

2 410 kr

BYGGÅR

1989

PRIS

2 650 000 kr utgångspris

Rumsbeskrivning

ANTAL RUM

3 rum

AREAKÄLLA

föreningens information

UTEPLATS

Uteplats i markplan med utsikt över Tännån, skidbackarna och närliggande fjäll. Härlig eftermiddagssol.

PARKERING

1 parkeringsplats med motorvärmare. Elkostnaden (400 kr/år) debiteras från föreningen.

Ljus och trivsam lägenhet med genomtänkt planlösning. Öppen planlösning mellan kök och vardagsrum vilket skapar en mycket bra rymd och ljus. Köksdelen har plats för större matbord och i vardagsrumsdelen finns gott om utrymme för soffhörna. De två sovrummen ligger i anslutning till köksdelen. Från köksdelen leder en hall som har plats för torkskåp och förvaring. Längre in i hallen ligger badrummet.

Genomgående ljusa askgolv (lamell, slipbara) förutom i hall och badrum där det ligger klinker.
Målade väggar med fondtapet i vissa rum. Målade tak.

HALL

Separat entréhall med förvaring.

ALLRUM OCH KÖK

Från hallen kommer du in i allrummet som rymmer både kök, matplats och sittgrupp. Köket totalrenoverades 2016 . I allrumsdelen vetter fönstren ut mot fjällen och skidåkningen och utsikten är med andra ord riktigt "fjällig".

SOVRUM

Ett sovrum som idag är möblerat med två enkelsängar och byrå. Om behov finns skulle man kunna ersätta den ena med en våningssäng och få ytterligare en bädd.

SOVRUM

Det här sovrummet har plats för en dubbelsäng och två garderober. Fönstret i det här rummet är långsmalt och sitter högre upp på väggen då lägenheten ligger i soutterrängplan.

INRE HALL

För att nå badrummet passerar man den här hallen där torkskåpet (2021) och en dubbelgarderob står.

BADRUM

Badrummet totalrenoverades 2020 med helkaklade vita väggar och ljusgrått klinkergolv med el-golvvärme. Vikbara duschväggar. kommod, spegelskåp. Ny varmvattenberedare samt tvättmaskin från 2019

Om området

Tänndalen

Längst upp i västra Härjedalen på gränsen mot Norge ligger Tänndalen inbäddad mellan böljande dalar och höga fjäll. Hit har fjällturister kommit sedan 1882 för att andas den friska luften och slappna av. Den första skidliften byggdes 1951 och sedan dess har allting gått i en ruskig fart. Tänndalen är belägen på 720 meter över havet som nyligen vunnit pris som Skandinaviens bästa skidort. Där konstaterades det att avsaknaden av klibbiga dansgolv och lyxiga butiker är total men övervinns istället av en fantastisk natur, underbara backar och vidsträckta längdspår.

Tänndalen erbjuder även ett stort utbud av aktiviteter sommartid. Här kan man fjällvandra, jaga, rida, cykla mountainbike, fiska, plocka bär och svamp och göra härliga dagsutflykter och enkelt välja bland de 30 guldturer som är utmärkta runt omkring området.

I familjekära Tänndalsområdet finns ett 20-tal liftar och ett 50-tal nedfarter med olika svårighetsgrader. Här finns även många välpreparerade längdspår som ingår i Nordic Ski spårsystemet som är sammanlänkat mellan dalgångarna. I Tänndalen finns flera restauranger, café, matbutik och sportbutik. Till Funäsdalen är det 15 km där ett bredare utbud erbjuds.

NÄRSERVICE

Under julen 2019 öppnade en ny livsmedelsbutik i Hamra, Tänndalen. Butiken är ca 700 kvadratmeter stor och den ersätter den gamla butiken, Hamra Närköp. Hamra Livs är en toppmodern livsmedelsbutik med blandat sortiment som styrs efter säsong. I anslutning till butiken finns även ett kafé för fikasugna kunder och trötta skidåkarben.

ÖVRIGT

Hamrafjället i Funäsfjällen, ligger högt och snösäkert, 20 km väster om Funäsdalen och 10 km från den norska gränsen.

Lägenhet

BESKRIVNING AV VÅNINGSPLAN

Våningsplan 1 är i markplan

ANDEL I FÖRENINGEN

1,3 %

ANDEL AV ÅRSAVGIFTEN

1,3 %

Ekonomi

EL

5 424 kr

UPPVÄRMNING

7 884 kr

ÖVRIGT

400 kr

SUMMA DRIFTSKOSTNAD

13 708 kr / år

KOMMENTAR

Posten el avser både nätavgift och förbrukning. Varje bostadsrätt tecknar eget abonnemang för hushållsel. Elförbrukning avser hushållsel
Posten uppvärmning debiteras från föreningen 1 ggr/år i jan/feb enligt andelstal. Nytt elavtal för föreningen från 1/1 2023: 79 öre ex moms plus skatter.
Posten övrigt avser kostnad för motorvärmare och debiteras separat från föreningen.

Byggnad

BYGGNADSTYP

Flerfamiljshus

BYGGNADSÅR

1989

UPPVÄRMNING

El - vattenburen värme

VENTILATION

Mekanisk (endast frånluft)

HISS

finns ej

ENERGIDEKLARATION

Utförd 2016-11-02

ENERGIKLASS

E

ELFÖRBRUKNING

1 092 kWh/år

ÖVRIGA BYGGNADER

Föreningen har ett servicehus som innehåller vallabod, tvättstuga, dam- respektive herrbastu samt ett större allrum med pingisbord och köksdel. I servicehuset finns även låsbart skidförråd

Byggnadssätt

FÖNSTER

3-glas

ÖVRIGT

Lägenheten totalrenoverades av tidigare ägare ca 2016-2021(förutom hallgolv)

2020 renovering av kök
2020 målning allrum
2019 installation tvättmaskin
2016 badrum
2016 målning av alla väggar samt tak
2016 nya termostater, eluttag, strömbrytare. Målning av element samt innerfönster

Förening

NAMN

Brf Hamrafjället

ORGANISATIONSFORM

Bostadsrätt

ÄKTA/OÄKTA

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

ANTAL LÄGENHETER

74

ANTAL LOKALER I FÖRENINGEN

1

EKONOMI

Föreningen har inga skulder, dvs är helt obelånad. Mycket god ekonomi. Föreningen äger marken och möjlighet finns att stycka av ytterlligare tomter från fastigheten som heter Härjedalen Funäsdalen 16:10.

JURIDISK PERSON

Föreningen tillåter juridisk person

DELAT ÄGANDE

Ja. l enligt med§ 5 i stadgarna får ej fler än fyra medlemmar per bostadsrätt enligt huvudregeln accepteras. Bostadsrätt får därför ej överlåtas till fler delägare än fyra personer. Om föreningen accepterar, enligt§ 5, fler medlemmar än fyra, får lägenheter överlåtas till dessa nya medlemmar.

ÄGER FÖRENINGEN MARKEN

Ja

PANTSÄTTNINGSAVGIFT

473 kr

INFORMATION AVGIFT

Årsavgift för boende debiteras per år, se medlemsbrev.

OM FÖRENINGEN

Mycket välskött förening som består av 74 lägenheter . Därutöver finns ett gemensamt servicehus där medlemmarna har tillgång till vallabod, bastu, tvättstuga samt ett större allrum med kök, kamin och pingisbord. Här har även föreningens egen vaktmästare sitt kontor. Förutom de p-platser som hör till lägenheterna har föreningen även gemensamma p-platser för släpvagnar/skotrar.

TV OCH BREDBAND

Antenn. Basutbudet ingår i månadsavgiften.
Ingår i månadsavgiften

PARKERING

Till lägenheten hör 1 parkeringsplats med motorvärmare. Elkostnaden (400 kr/år) faktureras separat

Viktiga dokument & länkar

Karta

Härjedalen Tänndalen - Funäsdalen

Hamrafjällsvägen 9A (lgh B11)

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

Genom att klicka på knappen, godkänner du  användarvillkoren och personuppgiftspolicyn

Andra har också tittat på

Till mäklarkontoret

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

HusmanHagberg AB
Brahegatan 10
114 37 Stockholm

Org.nr: 556544-7579

Om HusmanHagberg