190
MEDA4B8DFAD01F442D88C8A8EDF51FE8B67

Mysig etta med balkong och Vätterutsikt!

Kommande®

Huskvarna Norrängen, Huskvarna

Hagstensgatan 3A

Fakta

MånadsavgiftSEK 2,129
TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum1 rok
Boarea41.5 kvm
Våning2
Lägenhetsnummer8-2043-1-108-10
Byggår1951-1952

Välkommen till denna mysiga etta med vacker Vättervy!

Här välkomnas du en välplanerad etta alldeles i närheten av Vättern. Från lägenhetens stora balkong ser du ut över sjön samtidigt som du avnjuter en god kopp kaffe. Med balkongens söderläge har du sol mestadels hela dagen och kan glimta den harmoniska solnedgången i väster. Här kommer du garanterat tillbringa många härliga timmar!

Genomgående för bostaden är takhöjden, de moderna materialvalen och väldisponerade ytor som gör det enkelt att möblera. Här finns ett snyggt och stilrent kök för tillagning av kvällens alla middagar. Dessutom har man valt att sätta in en ihopfällbar hylla, perfekt med mer avlastningsyta samtidigt som den enkelt kan minimeras och göra mer plats.

Bostadsrättsföreningen Norrängen i Huskvarna har en god och stabil ekonomi. Föreningen är välskött och det upprätthålls ett gott skick. I området bor du med närhet både till grönska och city. Bakom husknuten finns härliga vandringsleder och du tar dig till Huskvarna centrum på bara några minuter. Där finner du ett varierat utbud av affärer och restauranger. Här finns även vårdcentral och apotek. För den sportintresserade finns Vapenvallen med bollplaner och hockeyrink.

På området finner du även goda kommunikationsmöjligheter vilka trafikeras av tätortsbussar som ansluts till linjetrafik i Huskvarna Centrum. Huskvarna håller dessutom med egen tågstation. Från Huskvarna station tar det bara 5 minuter med tåget till Jönköpings Resecentrum. Du tar dig även smidigt med bil till E4:an som möjliggör ett enkelt resande för dig som exempelvis studerar vid Jönköpings University eller pendlar. För dig som tycker om att promenera eller cykla finns fantastisk gång -och cykelbana utmed Vättern som tar dig hela vägen till Jönköping centrum.

Här finns helt enkelt alla möjligheter att trivas! Välkommen hem!

Om området

Huskvarna Norrängen är beläget cirka två kilometer norr om Huskvarna Centrum. Här bor du med vacker Vättervy!

Utbud på området
I Huskvarna centrum finner du ett varierat utbud av affärer och restauranger. Allt från livsmedelsbutiker till välkända modekedjor finns inne på Esplanaden som köpcentret kallas. Här finns även vårdcentral och apotek. För den sportintresserade finns Vapenvallen med bollplaner och hockeyrink. Kinnarps Arena ligger också med närhet till Huskvarna. Kinnarps är Jönköpings stolthet inom hockey och här hålls även en hel del konserter och andra större evenemang.

Naturnära områden
Huskvarnaområden erbjuder närhet till naturnära miljöer och grönområden. För den som önskar så finns vandringsleder och motionsspår.

Restaurang- och caféutbud
Ett rikligt restaurang- och caféutbud finner du i Huskvarna Centrum. Lokalt på Norrängen finner du Kroatorpet som erbjuder både fika eller lättare lunch.

Kommunikation
På området finner du goda kommunikationsmöjligheter vilka trafikeras av tätortsbussar som ansluts till linjetrafik i Huskvarna Centrum. Huskvarna håller även med egen tågstation. Från Huskvarna Centrum tar det bara 5 minuter med tåget till Jönköpings Resecentrum. Du tar dig även smidigt med bil till E4:an som möjliggör ett enkelt resande.

Skola och barnomsorg
Norrängsskolan ligger på området. Här finner du förskola samt skolår 1-6. Skolan håller även med fritidshem.

Kultur och nöjen
Huskvarna kännetecknas för sin industriella historia som är välbevarad. I Huskvarna finner du flera museer och mysiga Smedbyn. Folkets Park finns för den som är intresserad av dans och musik. I Folkets Park anordnas ofta danskvällar, bilträffar och konserter med såväl kända som mindre välkända artister.
Även Jönköpings stad erbjuder mycket kultur och möjlighet att uppleva nöjen. Smålands Musik och Teater, Konserthuset, Kulturhuset och Tändsticksområdet är några av de kulturella verksamheter staden erbjuder. Nöjen som biljard, shuffleboard, minigolf, Padelarenor, hockey i Kinnarps Arena, fotboll på Stadsparksvallen med mera finns för den sportintresserade.
I Jönköping finns något för alla smaker för den som uppskattar kultur, nöjen och sport.

Viktiga dokument & länkar

Energideklaration Hagstensgatan 12
Stadgar 2019
Årsredovisning 2019
Kommande

Bilder

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Antal rum
1 rum
Boarea
41.5 kvm
Areakälla
föreningens information
Hall
Öppna dörren och stig in i en ljus och fräsch lägenhet. Med vita väggar och mörkt klinker på golvet blir hallen både snygg och lättskött! Goda avhängningsmöjlighter finns direkt till höger. Till vänster sitter snygga spegel-skjutdörrar som ger en känsla av god rymd. Bakom finner du bra förvaringsmöjligheter. Från bostadens hall tar du dig till de övriga rummen.
Kök
Bostadens kök är stilfullt inrett med moderna materialval. Temat går i svart, grått och vitt, vilka är tidlösa och eleganta färger. Svarta luckor mot de vita väggarna och grå kaklet ger snygga kontraster. På golvet ligger samma mörka klinker som i hallen. På ena väggen har man valt att sätta upp en extra avlastningsbänk som enkelt kan fällas ihop för att göra mer plats. Smidigt och praktiskt! Utrustat med kombinerad kyl/frys, svart induktionshäll och ugn i rostfritt stål. Rymlighetskänslan blir påtaglig av det stora fönster som sitter i mitten av ena väggen.
Vardagsrum/Sovrum
Bostadens vardagsrum är väl tilltaget och här får du plats med både större säng och soffa utan att det blir trångt. Mörkare träinspererat laminatgolv är snyggt mot det i övrigt vita vardagsrummet. Stora fönster ger rikligt ljusinsläpp. Från vardagsrummet når du bostadens härliga balkong.
Badrum
Helkaklat badrum med grått klinkergolv och vita väggar. Halvvägs upp på väggen har man valt att göra en rad med grå kakelplattor, snygg kontrast! Badrummet är utrustat med WC, dusch, handdukstork och handfat med ovan spegelskåp. God förvaring för diverse skönhetsartiklar.
Balkong
Bostadens stora balkong blir ett extrarum från soliga vårdagar till värmare höstkvällar. Med det perfekta söder -och västerläget har du sol mestadels hela dagen. Framåt kvällen kan du skåda den harmoniska solnedgången över Vättern som du har på höger sida av balkongen. Rakt fram har du fantastisk utsikt över Huskvarna hamn, Jönköping stad och grönska. Ta med dig kaffet eller middagen ut och njut av det härliga en balkong bjuder in till.
Lina Nilsson informerar
- På Norrängen Huskvarna bor du med närhet till Huskvarna centrum där du finner ett varierat utbud av affärer och restauranger. Här finns även vårdcentral och apotek.
- Stabil och välskött förening med god ekonomi.
- Föreningens medlemmar har tillgång till gym och bastu och det finns även möjlighet att hyra övernattningslägenhet i föreningen.
- Bostadsrättsföreningen har 57 st garageplatser samt 81 st parkeringsplatser. Dessa kan mot avgift nyttjas av medlemmar i föreningen och söks via separat kö. Gratis parkering finns på Strandvägen.
- Föreningen har tvättstugor i varje flerfamiljshus.
- Till lägenheten hör 2 förråd, ett källarförråd och ett vindsförråd.
Balkong
Ja
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våning
2 av 4
Avgift
SEK 2,129
Andel i föreningen
0.28866 %
Andel av årsavgiften
0.28866 %
Byggnad
Byggnadstyp
flerbostadshus
Byggnadsår
1951-1952
Energideklaration
Utförd 4/15/2013
Energiklass
C
Energiprestanda primärenergital
148 kWh/m² och år
Förening
Namn
HSB Brf Norrängen
Om föreningen
Bostadsrättsföreningen Norrängen består av sammanlagt 214 bostadsrätter och 4 lokaler belägna i 12 st bostadshus.
Byggår för dessa är under 1951-1952, arkitekt Eric Sigfrid Persson. Fastigheterna är fullvärdeförsäkrade hos Länsförsäkringar och bostadsrättstillägg ingår i månadsavgiften.

Genomförda renoveringar:
- Renoverade fönster & balkongdörrar.
- Stambyte 2000-2004.
- Balkongrenovering 2011.
- Markanläggning och sanering av mögel i garage 2012.
- Markanläggning, ny belysning samtliga trappuppgångar, målning och belysning i samtliga garage 2013.
- Färdigställande av utemiljö, ny ledbelysning i och utanför entréer 2014.
- Ny belysning i trapphus och källare 2015.
- Uppfräschning av tvättstugor, fritidslokal samt motionsrum 2016.
- Renovering av övernattningsrum samt ny belysning på vindar 2017.
- Samtliga källardörrar är utbytta inklusive lås 2017.
- Isolering av vind, kulvertledning och sopstationer 2017.
- 2018 Ny värmeväxlare.
- 2019 Nya vinds -och källardörrar, nya soprum och trädgårdsunderhåll.
Inga kommande större renoveringar är planerade i dagsläget.


Parkering:
Bostadsrättsföreningen har 57 st garageplatser samt 81 st parkeringsplatser. Dessa kan mot avgift nyttjas av medlemmar i föreningen, separat kö. Intresseanmälan meddelas till expeditionen som tilldelar och hanterar byte av parkering/garage.
Garage: Avgift 250 kr/mån, har separat kö.
P-plats med el-stolpe: Avgift 140 kr/mån, har separat kö, har strömuttag.
P-plats: Avgift 100 kr/mån, har separat kö.
Gratis parkering finns på Strandvägen.

Årsavgift:
Efter att styrelsen behandlar budgeten 2020 har de beslutat att inte höja årsavgiften.

Juridisk person och delat ägande:
Juridisk person godkänns ej däremot tillåts delat ägande.

Ekonomi:
Ekonomin i föreningen är mycket god och stabil.

Alldeles intill föreningen finns Norrängsskolan där det finns förskola, grundskola årskurs 1-6 och två fritidshem.

- Föreningen har tvättstugor i varje flerfamiljshus varav två större tvättstugor i källaren med adress Hagstensgatan 5 & 12.
- Fritidslokal med kök för 60 personer, hyrs för 200 kr/dygn (Strandv 18)
- 2 övernattningsrum med 3 bäddar i varje, kaffebryggare, kylskåp gemensamt dusch och toalett, hyrs för 150kr/dygn. (Strandv 14)
- Motionsrum finns på Strandvägen 16. Den är utrustad med löpband, roddmaskin, SkiErg, två cyklar, bänkpress, hantlar och TRX mm. I anslutning till motionsrummet finns duschar och bastu.

För de boende finns inga åtaganden, allt sköts av HSB Service.

Besök gärna föreningens hemsida:
http://www.brfhsbnorrangen.se

Kontrollerade uppgifter med ordföranden 2020-06-05.
Organisationsform
Bostadsrätt
Antal lägenheter
214
Antal lokaler i föreningen
4
Äkta/oäkta
Föreningen är en äkta bostadsrättsförening
Överlåtelseavgift
SEK 1,183 betalas av säljare
Pantsättningsavgift
SEK 473

Karta

Huskvarna Norrängen Huskvarna

Hagstensgatan 3A

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

* Obligatoriska uppgifter

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg