KarriärOm oss
230
MED78CFD38E977F40EFA8D420A9CCA3A2FF

Fantastisk möjlighet till stor fribyggartomt på lantligt läge!Häggeby kyrkväg Skokloster Häggeby, HÄGGEBY

Skokloster Häggeby, HÄGGEBY

Häggeby kyrkväg


PRIS (utgångspris)2 450 000 kr

Fakta om tomten

TYP

Tomt

TOMTAREA

2 586 kvm

Fantastisk möjlighet till stor fribyggartomt på lantligt läge!

Nu ges en fantastisk möjlighet för dig som drömmer om att bygga ditt eget hus på en härlig och lantlig tomt i historisk miljö i Häggeby på Skoklosterhalvön.
Här erbjuds du vidderna, åkrar, fruktodlingar, skog och såklart närheten till Mälaren och båtplats.
Fastigheten Nederhassla 1:18 är ligger på ett ypperligt läge och mäter 2 586 kvm. Förhandsbesked finns redan klart hos Håbo Kommun och avser byggnation av bostadshus av fritt val i storleken 150-200 kvm BYA (byggnadsarea). Dessutom finns förhandsbesked på en komplementbyggnad på 60-70 kvm BYA (byggnadsarea) Ett servitut har bildats med rätt att använda väg och in och utfart. Detta är gjort i samband med fastighetsregleringen. Fastigheten har ett enskilt läge utan genomfartstrafik.
Vatten och avlopp måste ordnas av fastighetsägaren. El finns vid tomtgräns och fiberkabel går längs med tomten.

Här i området lever man i ett mikrosamhälle med ”bykänsla”. En härlig sammanhållning där det arrangeras aktiviteter för byborna. Häggebygården intill kyrkan får nyttjas av byborna. Här kan man ordna med kalas eller andra sammankomster. Lokalen rymmer ca 60 personer. Det finns bord och stolar och porslin samt WC. Och en stor parkering utanför.
I Häggeby anordnas det årligen med ”Gästabud”, ”Skördemarknad” och loppisar och andra trevligheter.
Häggeby representeras av entreprenörsanda med ekologisk honungstillverkning, betongkonst, musteri, vinodling och mycket goda förutsättningar för den hästintresserade med flertalet intilliggande stall. Intill kyrkan finner man en privat ridanläggning med inriktning på hoppning. Anläggningen, både ridhus och utebana håller absolut högsta kvalitét.
Omgivningen intill Mälaren och Rölundaåsen ger den naturintresserade direkt tillgång till Upplandsleden, båtliv och fiske. För köparen finns förtur på båtplats för småbåt vid privat brygga i Hasslaviken.

Kontakta mig, Sara Engström för mer information och anmäl dig gärna till visningen den 18 juni och träffa mig på plats!

Bilder

MED78CFD38E977F40EFA8D420A9CCA3A2FF
MED5EA742D63AEB40749B9084CF1CB0A910
MEDD92AB0185F004D2B92CE3926F339541B
MED1DDFEC8D4C2549B783D4DA2A6AB45E48
MEDBB73956F283E4237B42C44792B8AAF20

Fakta

Fakta om tomten

TYP

Tomt

TOMTAREA

2 586 kvm

Om området

Välkommen till Skokloster och området Häggeby som ligger i ett vackert och naturskönt område mitt i upplands hjärta. Närheten till Mälaren ger dig möjlighet att njuta fullt ut av vad naturen kan erbjuda. Runt om i Skokloster är det alltid nära till skogen och naturen där man bara kan vandra eller varför inte plocka svamp och bär.
Här finns både äldre och nyare byggnation samt fritidshus och sommarstugor. Området är expansivt och många letar sig bort från stadens stress och väljer ett lugnare liv i rofyllda omgivningar.
Häggeby ligger i ett vackert natur- och kulturområde nära vårt glittrande Mälaren. En av Upplandsledens etapper går mellan Häggeby och Skokloster. Ett fint sätt att upptäcka Skoklosterhalvön är därför att vandra längs med Upplandsleden eller cykla stora eller lilla cykelturen. Badplatser finns nära till hands och en kort resa med bil finns även Skokloster camping med en nyanlagda äventyrsgolfbana.
I skokloster finns även en padelanläggning, hälsocenter och ett gym.
Bålsta gymnastik erbjuder motion för alla åldrar i Slottshallen i Slottsskogen. Ridanläggning finns i Häggeby och i Bengtsboda finns ett ridhus. Vintertid drar Skokloster sportklubb skidspår i Skokloster när det finns tillräckligt med snö.

KOMMUNIKATION

Från Bålsta går buss till skokloster med hållplats vid Häggeby Kyrka och även vid Vretvägen.
Från Bålsta station går pendeltåg mot Stockholm, fjärrtåg mot Stockholm och Göteborg samt bussar till bland annat Arlanda, Uppsala och Enköping.
Närmaste på- och avfart E18 mot Stockholm finns i Bro och mot Västerås/Enköping i Bålsta, både vid Shell och Draget.
Från Häggeby är det endast 35 minuter till Arlanda med bil.

NÄRSERVICE

Från Häggeby är det endast 15 minuter med bil till Bålsta som erbjuder alla bekvämligheter, affärer och service.
Skola och förskola finns i Slottsskogen. Det finns kommunal förskola och kommunal skola årskurs 1-6 samt privat skola årskurs 0-9.

ÖVRIGT

Drömmer du om att börja jaga så kan du ta jägarexamen på Skoklosters Skeetklubb. Här kan du även skjuta lerduvor. I den gamla småskolan vid kyrkan kan man besöka Häggeby skolmuseum.
Nationaldagen firas i kommunal regi vid Skokloster slott, där det även årligen anordnas julmarknader i adventstider.
Området är även rikt på fornlämningar och trakten är starkt präglad av de godsbildningar som rått över området sedan tidig medeltid. En betydande del av Skoklosterhalvön omfattas av de tre naturreservaten Skokloster, Arnöhuvud och Sandhagen.

Byggnad

FASTIGHETSBETECKNING

Nederhassla 1:18

Allmänt om tomten

AREAL

2586 kvm

TOMTTYP

Naturtomt

TOMTBESKRIVNING

Förhandsbesked för byggnation av bostadshus (150-200 kvm) med tillhörande komplementbyggnad (60-70 kvm) finns.

VATTEN/AVLOPP

Vatten behöver borras. Avlopp med fettavskiljare och markbädd behöver anläggas. El finns vid tomtgräns. Fiber går förbi tomten.

SAMFÄLLIGHET, SERVITUT ETC.

Förmån: Officialservitut Väg, 0305-2021/34.1
Last: Officialservitut Väg, 03-92:179.1
Last: Officialservitut Väg, 03-HÄG-94.1

Karta

Håbo Skokloster Häggeby

Häggeby kyrkväg

Bli kontaktad av mäklare

* Obligatoriska uppgifter

Andra har också tittat på

Till mäklarkontoret

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg