190

Haga, Göteborg

Fakta

MånadsavgiftSEK 3,500
Antal rum2.5 rok
Boarea66 kvm

Ansvarig mäklare

Snart finns det en unik möjlighet för ett fantastiskt nytt boende. En charmig 2,5:a belägen i ett ostört läge i hjärtat av populära Haga! Hemmet är välrenoverat i tidsenlig charm och har en stor mysig balkong med kvällssol som vetter mot den lummiga innergården. Utöver sitt fantastiska läge är bostaden belägen i en omtyckt och populär HSB-förening med mycket god ekonomi. Ett hem som måste upplevas på plats! Kommande försäljning, Vänligen kontakta ansvarig mäklare för mer info!

Om området


Haga med sina gatstensbelagda gator och välbevarade landshövdingehus är en sevärdhet och enligt många den charmigaste stadsdelen i Göteborg.
Mest känt är Haga för sina antikaffärer och utomhusmarknader. Men här vimlar också av småbutiker, caféer, konsthantverkare och kvarterskrogar. Hittar du din plats i solen på Haga Nygata utanför något av fiken är det läge att avnjuta Hagas specialitet - den gigantiska kanelbullen.
Haga var Göteborgs första planlagda stadsdel utanför stadsmurarna. Här började byggas redan på 1600-talet då invånarna var folk som arbetade vid varven och hamnarna. Bebyggelsen blev allt större och tätare från 1840-talet och framåt då mängder av landsbygdsbor slog sig ned, hitlockade av Göteborgs stora industrier. Trots en del förändringar som skett under åren, präglas stadsdelen fortfarande av hus byggda före 1920. Namnet Haga härstammar från de hagar som ursprungligen fanns här.
En välkänd symbol i stadsbilden är Skansen Kronan som ligger på Risåsberget intill Haga. Försvarsanläggningen togs i bruk 1698 och tillhör det nationella kulturarvet. Med en finfin utsikt över staden har du häruppe en perfekt plats för picknick och promenad.
Vill du träna och bada i historisk miljö finns Hagabadet med toppmodern spa- och träningsanläggning. Huset invigdes som badhus redan 1876 fast då under namnet Renströmska Bad- och Tvättanstalten.
Som boende i Haga har du bekvämt gångavstånd till det mesta i staden. På tio minuter promenerar du till Kungsportsavenyn eller Slottsskogen. På fem minuter går du över till Willys och Feskekyrkan på andra sidan vallgraven. Buss- och spårvagnsförbindelserna är annars utmärkta, från Järntorget som är en stor knutpunkt för kollektivtrafiken har du trafik i flera riktningar.

Viktiga dokument & länkar

Kommande

Bilder

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Bli kontaktad av mäklare

* Obligatoriska uppgifter

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg