190
MED190F2E5599F142FE9F86F56949AF0C63

Äntligen - Nu saluförs en 3:a med fin sjöutsikt!

Kommande®

Bromma Alvik, Bromma

Gustavslundsvägen 149 Q

Fakta

MånadsavgiftSEK 4,399 inkl värme, & bredband, Tv och telefoni
TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum3 rok
Boarea82.5 kvm
Våning4 (hiss finns)
LägenhetsnummerF0401
Byggår2014/2015
Driftskostnad583 kr/månad

HÄRLIG MÄLARVY - BALKONGER I TVÅ VÄDERSTRECK - NYSKICKSKÄNSLA - EGEN P-PLATS - BRA BRF MED FRIKÖPT TOMT!
För den kräsne som söker något extra finns nu möjlighet att förvärva ett högkvalitativt boende i eftersökt läge.
Genomgående ljus våning med härlig rymd och stora glasade ytor i två väderstreck. Strålande Mälarvy från såväl interiör som balkong, vilket adderar till boendets exklusiva och trivsamma atmosfär. Fint ljusflöde tack vare den genomgående planlösningen som erbjuder soldränkta balkonger i såväl öst som väst. Yteffektivt och trivsam planlösning med tilltalande sällskapsyta i öppen planlösning med stilrent kök. Bra sovrum och tidlöst badrum med tvätt-utrustning. Gott om förvaring i våningen och ytterligare utrymme i källarförråd. Kort sagt, ett drömboende i eftersökt förening med mycket låg omsättning.
Alviks Torn har sedan byggåret 2015 varit ett synnerligen eftertraktat boende, inte minst de våningar som erbjuder fin sjöutsikt. Läget kunde inte vara bättre. Här bor man direkt granne med Mälaren i skyddat läge invid slingrande strandpromenader och trivsamma kvarterskrogar. På någon minuts gångavstånd ligger Alviks Torg med stort utbud av småbutiker samt T-bana, tvärbana och bussar. Endast "en bro från stan" åtnjuter man här det bästa av två världar. Brommas gemytliga atmosfär med ett skönt lugn och närhet till rekreation samt citypulsen på några minuters pendelavstånd.
Till våningen hör en garageplats som enkelt och bekvämt nås direkt från våningsplanet. Genomgående gedigna och stilrena materialval, så även i det ljusa trapphuset som välkomnar med vit marmor och ask i snygg kombination.
Välkommen på visning önskar Håkan Jansson HusmanHagberg, vänligen ring 0708141212 för bokning av annan tid än de utannonserade visningstiderna.

Om området

Alvik är området mellan Tranebergsbron och Äppelviken. Ett trivsamt och centralt område med stort utbud av såväl charmiga småbutiker, varierad bebyggelse och Mälaratmosfär med härliga strandpromenader och tilltalande rekreation.
Invid Alviks Torg har under de senaste åren vuxit upp nyproducerade kvarter bl a Brf Alviks Torn, Brommas nya landmärke invid Mälarens strand.

Utmed Alviksvägen, där spårvagnen 12:an går, finns gedigna tvåvåningshus från 1920-talet. Mycket eftersökt område med sitt citynära läge men ändå bara minuters promenad till Alviks Torg med bra utbud av butiker, bank samt ett flertal restauranger.

Kommunikation

Alvik är knutpunkt för kommunikation. Här finns T-banans gröna linje som tar dig snabbt till Stockholms city. Anslutning till Nockebybanan samt Tvärbanan som tar dig till Essingeöarna, Gröndal, Liljeholmen samt Globen. Även ett flertalbusslinjer utgår från Alviks Torg, bl.a. linje 110 mot Bromma, 112 mot Spånga, 114 genom Minneberg/Traneberg samt 124 mot Abrahamsberg. Med cykel tar du dig enkelt och smidigt i de flesta riktningar genom utmärkta cykel- och promenadvägar. Från Alvik har man även Bromma flygplats inom nära avstånd.

Närservice

Närhet till ICA-butik vid Alvik Torg, Smedslätten samt Ålstens Torg. Restauranger, blomsterbutik, bilservice bokhandel, frisör m.m.
Melanders Mattorg med förstklassigt kök och fina råvaror att köpa hem. Sjöpaviljongen och PokeBurger, ytterligare förslag på god mat invid torget.

Viktiga dokument & länkar

Energideklaration
Energideklaration
Ordnings och trivselregler
Årsredovisning 2018
Stadgar Brf Alviks Torn
Brf Alviks Torn årsredovisning 2019
Kommande

Bilder

Bild från grannförsäljning, tidig vår när det var avlövat...

En av två balkonger, denna med sjöglimt i sommarskrud

Öppen planlösning ger ljus och rymd!

Stilrent och elegant!

Fullt utrustat Vedumkök med stilren design

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Beskrivning

Mycket varmt välkommen till en våning med härlig känsla av rymd tack vare fint ljusflöde, bra takhöjd samt öppen och genomtänkt planlösning. Stilrena lösningar genomsyrar den effektivt planerade våningen. Stor luftig SÄLLSKAPSYTA med fri vy mot Mälaren och vidare mot innerstan. Lättmöblerat och trivsamt rum med dörr ut mot generös, möblerbar och trivsam BALKONG med fin vy mot Mälaren.

Ett rymligt KÖK från Vedum med bra utrustning ,inkluderad avfallskvarn, och gott om plats för matbord invid de stora fönstren mot BALKONG NR. 2. Köksbänk och köksö med exklusiv stenskiva i mattpolerad mörkgrå svensk granit med vackert stenmönster som förstärks av dimbara spotlights. Utgång till, samt fin vy mot BALKONG i väster med kvällssol, från köket/matplatsen.

Lägenheten rymmer även ett luftigt MASTER BEDROOM med gott om förvaring. Dubbla fönster och fin vy utan insyn mot gård och vidare mot Mälaren.

SOVRUM 2 med plats för säng samt mindre möblemang och förvaring i garderobsvägg.

VÅTRUMMET är påkostat och tidlöst inrett med tvättutrustning för en enkel vardag. Vita kakelplattor samt antracitgrå klinkers på golvet. Duschhörna golvvärme, tvättmaskin och torktumlare.

HALL med gott om förvaring i garderobsväggar med skjutdörrar. Säkerhetsdörr som ger en tyst och säker inomhusmiljö.

Sammanfattningsvis ett exceptionellt boende som svarar upp mot högt ställda krav. Vackra materialval såsom genomgående ljusa ekgolv, vita väggar samt fönsterbänkar i sten som ger en fin bas att möblera mot.
Unikt tillfälle att förvärva en av de få lägenheterna som är efterfrågade av så många.
Välkommen till trivsamma Brf Alviks Torn!
Antal rum
3 rum
Boarea
82.5 kvm
Areakälla
föreningens information
Uteplats
Dubbla balkonger samt trivsamma sittplatser på blomstrande innergård med vy ner mot Mälaren.
Parkering
Egen garageplats, om man så vill, till en kostnad av ca 1 000 kr/mån.
Balkong
Ja
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våning
4 av 7, hiss finns
Avgift
SEK 4,399 inkl värme, & bredband, Tv och telefoni
Driftskostnad
SEK 7,000 / år
Driftskostnad, varav
El
SEK 4,500
Försäkring
SEK 2,500
Beräknat antal personer
3
Kommentar
Driftskostnaden är baserad på schablon för huset
Andel i föreningen
0.61908 %
Andel av årsavgiften
0.61908 %
Byggnad
Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Byggnadsår
2014/2015
Uppvärmning
Fjärrvärme
Energideklaration
Utförd 3/16/2018
Energiklass
B
Energiprestanda
57 kWh/m² (Atemp) och år
Byggnadssätt
Fönster
3-glas
Övrigt
Förråd: Lägenhetsförråd finns dels beläget i källaren och på entréplan. Förvaring av cyklar och barnvagnar finns i entréplan och garage.
Tvätt: Tvättmaskin och torktumlare finns i varje lägenhet.
Kabel-TV och bredband: Telias basutbud för digital-Tv, bredband och den fasta kostnaden för Ip-telefoni ingår i månadsavgiften.
Allmänt om lägenheten
Övrigt
2 balkonger. Badrum samt gäst-wc
Möjlighet till P-plats i garage för ca 1.000 kr / mån
Stort källarförråd.
Dessutom,1 st kanotförråd som kan nyttjas mot mindre avgift.
Föreningen har också gemensam snickarbod.
Förening
Namn
Brf Alviks Torn
Om föreningen
Brf Alviks Torn omfattar två flerbostadshus med 17 respektive 8 våningar. Föreningen äger fastigheten Racketen 11 som är friköpt (ej tomträtt), vilket på sikt är väldigt gynnsamt för ekonomin. Totalt finns 151 bostadsrätter, 1-5 rok om ca 43,5-177 kvm. Dessutom hyr föreningen ut 6 st lokaler i gatuplan. Husen byggdes av PEAB och inflyttningen började i oktober 2014 för och avslutades hösten 2015. I gatuplanet finns ett flertal butiker av varierande slag.

Byggnaderna är modernt planerade med hiss i samtliga portar, förrådsutrymmen och garage i källarplanet där det till respektive lägenhet ingår att kunna hyra p-plats om så önskas.
Husen har barnvagnsförråd och cykelrum i trapphusen.
Finns även ett förråd för kanoter mot en viss avgift.
Modern sopsortering i huset.
I månadsavgiften ingår Telia-Tripple play med Tv, bredband och IP-telefoni

Mycket välskött och trevlig förening med mycket god ekonomi och med en belåningsgrad / kvm som ligger under 7.900 kr / kvm.

Föreningen ekonomiska förvaltning sköts av Fastum Ekonomisk förvaltning.
Föreningen debiterar en överlåtelseavgift på 2,5% av basbeloppet.
Pantsättningsavgift är 1% av basbeloppet.
Organisationsform
Bostadsrätt
Antal lägenheter
151
Antal lokaler i föreningen
6
Tv och bredband
TV (basutbud), bredband (10 Mbit) och telefoni levereras av Telia och ingår i månadsavgiften. Ytterligare kanaler och snabbare bredband kan tecknas av bostadsrättsägaren själv.
Parkering
Varje lägenhet har, om så önskas, tillgång till en garageplats till en extra kostnad om ca 1 000 kr/månad. Garaget ligger i bottenplan och plan 1 med direkt access upp till lägenheterna via trapphusen.
Det finns platser som har laddning för elbil.
Ekonomi
Föreningen har en stabil ekonomi. Beträffande belåning, framtida avgifter etc. hänvisar vi till senaste årsredovisningen som ligger under fliken dokument. Värt att beakta är att föreningens båda hus står på friköpt mark till skillnad från flertalet nybyggda flerfamiljshus i Bromma som istället kan vara upplåtna med tomträtt.
Äkta/oäkta
Föreningen är en äkta bostadsrättsförening
Äger föreningen marken
Ja!
Överlåtelseavgift
SEK 1,183
Pantsättningsavgift
SEK 473

Karta

Bromma Alvik Bromma

Gustavslundsvägen 149 Q

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

* Obligatoriska uppgifter

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg