190

Enskededalen, Enskededalen

Grusåsgränd 74

Fakta

MånadsavgiftSEK 4,717 inkl. värme, va. Obligatoriskt tillägg om 85 kr/mån för fiber 1000 Mbit tillkommer.
TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum4.5 rok
Boarea104 kvm
Lägenhetsnummer308
Byggår1979
Driftskostnad1,050 kr/månad

Varmt välkommen till områdets möjligen mest påkostade och stilrena etage 4:a!

• Totalrenoverat familjeboende med radhuskänsla - där inget har lämnats åt slumpen
• Egen ingång från den trevliga innergården där innertrappa belagd med massiv trä tar dig upp till mellanplan som bjuder på; två fullstora sovrum, ett helkaklat och stilrent badrum med duschbadkar och tvättmaskin, en helkaklad gästtoalett, ett fullstort och komplett utrustat kök med köksö samt matplats i direkt anslutning.
På övre plan finns; ytterligare ett fullstort sovrum, rymlig klädkammare som går att nyttja som gäst- eller arbetsrum samt ett stort och ljust vardagsrum med utgång till bostadens signum: den härliga takterrassen med solläge i sydost som vetter mot den hemtrevliga innergården - fritt från insyn.
• Brf Lindgården är en välskött och familjevänlig gård, dessutom friköpte föreningen marken nyligen!
• Optimalt läge för familjen där närhet finns till förskolor, lekplatser, Nytorpsbadet och grönområdena Nytorps gärde, Nackareservatet och Dalenparken.

Detta är en Kommande® försäljning - anmäl gärna ditt intresse redan nu!
Välkommen att kontakta mäklaren för mer information - Allan Mohmand 0708-10 22 86

Om området

Med det centrala läget och Enskededalens positiva utveckling är framtidsutsikterna goda vad gäller både värdeökning och efterfrågan. De flesta av gårdarna har ombildats till bostadsrättföreningar och medlemmarna värnar om hög trivselfaktor och bra boendemiljö.

Gårdarna är ofta lummiga och barnvänliga med lekplatser och picnickbänkar för trevnad och gemenskap.

Det finns flera skolor i närheten och flera av gårdarna har förskolor, bl.a. Päron- Hagtorn- Rönnbär- Plommon- och Äppelgården.

Nära vackra Nackareservatet där du ha gott om rekreationsmöjligheter både sommar och vinter. Här finns joggingspår, vackra promenadstigar, golfbana och badsjöar som Söderbysjön, Källtorpssjön och Dammtorpssjön. Dessutom nära till omtyckta Nytorps Gärde med fotbollsplaner och utomhusbad sommartid.

Kommunikation

Bra kommunikationer via buss, T-bana Blåsut och T-bana Sandsborg (gröna linjen) med endast ca 10 minuters resväg till city.

Närservice

I Dalens centrum finns bl.a. butiker, gym, badhus, bibliotek, apotek och postombud samt frisörsalong. I området finns också bageri, pizzabutik, heminredningsbutik, antikaffär, kemtvätt mm. Kort promenadavstånd till Globen och Tele2 Arena som erbjuder sport, musik-, och nöjesarrangemang. Här finns shopping, restauranger, systembolag och stor ICA butik med brett sortiment. Du kan promenera eller cykla till Södermalm och det är bara några minuters bilväg till Sickla köpkvarter med bra shopping, restauranger och filmstad.

Parkering

Det finns närliggande garage där man kan hyra plats genom Stockholm Stads Parkering, tel. 08-772 96 00. Korttidsparkeringar på kringliggande gator mot Taxa 4, Stockholms stad.

Övrigt

Läs gärna mer om Enskededalen på: https://enskededalen.org/ Enskededalen.org är en ideell förening som samlar information om Dalen.

Viktiga dokument & länkar

Stadgar
Energideklaration Grusåsgränd 54-78
Energideklaration Grusåsgränd 80-88
Välkomstbrev Lindgården 2020
Årsredovisning 2019
Föreningens hemsida
Kommande

Bilder

Den härliga takterrassen

Matplats mot kök och inre hall

Det stora och stilrent renoverade badrummet

Badrum renoverat i högsta standard

Entré till bostaden och trappa upp till mellanplan

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Antal rum
4.5 rum
Boarea
104 kvm
Areakälla
föreningens information
ENTRÉ & HALL
Med egen entré via uteplats mot innergården, nås den välkomnande hallen med avhängning- och förvaringsmöjligheter via två inbyggda garderober direkt till vänster.
Hallen har en skyddande klinker i grå ton på golvet och vitmålade väggar med spotlights i taket. Den inbjudande och träbeklädda trappan tar en sedan vidare upp till mellanplan där ekparketten löper genomgående över hela våningsplanet.
SOVRUM 1
Rymligt sovrum, belägen i anslutning till den inre hallen. Rummet erbjuder plats för säng och byrå samt har vitmålade väggar och fönster mot den trevliga innergården.
SOVRUM 2
Det andra, större sovrummet, nås i änden av den inre hallen och har gott om plats för dubbelsäng, byrå samt ytterligare möblemang. Går även bra att skapa en arbetshörna i rummet. Sovrummet erbjuder rikligt med förvaringsmöjligheter via inbyggda garderober med skjutdörrar. Även här är väggarna vitmålade och fönster mot innergården för ljusinsläpp.
BADRUM & GÄSTTOALETT
Stilrent renoverat badrum i högsta klass med stora klinkerplattor i mörkare ton på golvet med golvvärme, samt vitt kakel på väggarna med del av duschväggen i mosaik. Spotlightsbelysning i taket. Här finns; vägghängd WC, tilltagen kommod och belyst spegel från Vedum, badkar med takdusch, handdukstork samt tvättmaskin.
Bostadens gästtoalett är även det helkaklat och stilrent med grå klinker på golvet samt vitt kakel på väggarna. Här finns; WC, kommod, belyst spegelskåp samt spotlights i taket.
KÖK & MATPLATS
Ett fullstort och komplett utrustat kök med öppna sociala ytor. Köket går i stilrena toner med vita, släta skåp och luckor samt en mörk bänkskiva ihop med stänkskydd i glas ovan arbetsytan. Här finns även en mycket praktisk köksö som erbjuder både arbetsyta och förvaring. Spotlightsbelysning ovan köksön finns samt arbetsbelysning under överskåpen.

Den maskinella utrustningen består av; fullstor kyl och frys i rostfritt, integrerad mikro och varmluftsugn, bred induktionshäll, köksfläkt samt diskmaskin. Bredvid frysen finns även en vinhylla.
I direkt anslutning till köket, via en öppen planlösning, finns den trevliga matplatsen med ett trevligt burspråk. Här finns det gott om plats för matbord för större, sociala sammankomster.
VARDAGSRUM
På övre plan finns det ljusa och rymliga vardagsrummet med rikligt ljusinsläpp via fönsterparti bredvid den stora takterrassen, fritt från insyn. Här finns det gott om plats för större soffgrupp och bord, mediamöbel, TV samt ytterligare möblemang. Rummet har ekparkett på golvet samt vitmålade väggar.
SOVRUM 3
Fullstort sovrum med plats för dubbelsäng och byrå. Vitmålade väggar med ekparkett på golvet samt stort fönster mot takterrassen för ljusinsläpp.
GÄSTRUM/BARNRUM
I anslutning till vardagsrummet finns ytterligare ett rum med vitmålade väggar samt ekparkett på golvet samt ett fönster. Idag är rummet ett barnrum men går alldeles utmärkt att nyttja som gästrum, arbetsrum eller inredd klädkammare.
TERRASS
Det övre planet erbjuder även bostadens signum, den stora och delvis inglasade terrassen med ett solläge i sydost och utsikt mot den hemtrevliga innergården, fritt från insyn. Den trallbelagda terrassen erbjuder gott om plats för utemöblerna, växterna och självfallet grillen. Här är det som bäddat för trevliga, sociala sammankomster oavsett tid på året.
ÖVRIGT
Kallförråd i direkt anslutning till entrén samt ett förråd vid innertrappan på mellanplan.
Gjorda renoveringar:
2017: Totalrenovering kök, golv och socklar, ytskikt, samt målning av fönster invändigt.
2018: Renovering av innertrappor, totalrenovering badrum och gäst-WC samt hall (klinkers)
Uteplats
Stor terrass i solläge, halva delen är inglasad. Mindre uteplats i anslutning till entrén.
Balkong
Ja
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Beskrivning av våningsplan
Markplan med etage
Avgift
SEK 4,717 inkl. värme, va. Obligatoriskt tillägg om 85 kr/mån för fiber 1000 Mbit tillkommer.
Driftskostnad
SEK 12,600 / år
Driftskostnad, varav
El
SEK 6,600
Försäkring
SEK 6,000
Beräknat antal personer
4
Andel i föreningen
1.2093 %
Kommentar till andelstal
Andelstal enligt ekonomisk plan.
Tillträde
Enligt ök.
Byggnad
Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Byggnadsår
1979
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Mekanisk (endast frånluft)
Energideklaration
Utförd 12/17/2018
Energiklass
E
Energiprestanda primärenergital
138 kWh/m² och år
Byggnadssätt
Fönster
3-glas
Övriga byggnader
Kallförråd i anslutning till bostadens entré
Förening
Namn
Brf Lindgården
Om föreningen
Föreningen med adress Grusåsgränd 54-132, bildades 2009 och består av 1 huskropp i 3-5 våningsplan och 2 huskroppar uppförda i 2 våningsplan och inredd vind.
Det finns totalt 116 st lägenheter i föreningen varav 19 hyresrätter.
Hyresrätterna kommer att ge goda intäkter till föreningen och stärka föreningens ekonomi på sikt.

Föreningen är stabil och har en god ekonomi samt en väl tilltagen reparationsfond för kommande renoveringar.

Gemensam tvättstuga, renoverad 2006, finns i separat byggnad på gården.
Samlingslokal finns tillgänglig för medlemmarna att hyra för privat bruk. Cykelrum och barnvagnsrum finns.

Mer info på föreningens hemsida: http://www.lindgarden.net
Organisationsform
Bostadsrätt
Antal lägenheter
116
Varav hyreslägenheter
19
Antal lokaler i föreningen
1
Tv och bredband
Kabel-tv via Com Hem. Fiber installerat i alla bostadsrätter. Leverantör Bahnhof, till en kostnad av 85 kr/månad. (utöver månadsavgift för lägenhet) Hastighet 1000 Mbit/s. Denna kostnad är obligatorisk. Bahnhof har även ett samarbete med Sappa där boende kan få TV via bredbandet.
Parkering
Föreningen har inga egna parkeringsplatser. Det finns 5 st garage där man kan hyra plats genom Stockholm Stads Parkering, Tel 08-772 96 00. Som boende på Lindgården har man rätt till boendeparkering i område Ha. Ta kontakt med Stockholms stad för att ordna detta.
Renoveringar
Planerade renoveringar:
2020 - Förbättringar av gården, bland annat gungor, lekhus etc.
2020 - Underhåll hiss, installation
Föreningen har en framtagen underhållsplan som sträcker sig mellan 2017-2036.

Utförda renoveringar
2019 Brandinspektion/brandtätning av vind
2019 Två nya torkskåp och en torktumlare till tvättstugan samt LED-belysning installerad
2018 Ny belysning på vinden samt översyn av tak
2018 Byte av hiss i port 82 och 88
2017 Föreningslokal
2017 Entrédörrar
2014 Stamspolning
2012/2013 Takrenovering Partiellt
2011-2013 Hissbyten
2011/2012 Fönsterreonovering
2011 Träfasadrenovering
2011 Målning av trapphus
2011 Takrenovering
Ekonomi
Inga beslutade avgiftsförändringar, kontrollerat 2020-05-05. Föreningen har haft oförändrad avgift sedan 2015.
Äkta/oäkta
Föreningen är en äkta bostadsrättsförening
Juridisk person
Föreningen tillåter inte juridisk person
Delat ägande
Ja.
Äger föreningen marken
Ja, föreningen äger marken. Föreningen beslutade att köpa loss marken 2019.
Överlåtelseavgift
SEK 1,183 betalas av köpare
Pantsättningsavgift
SEK 473

Karta

Enskededalen Enskededalen

Grusåsgränd 74

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

* Obligatoriska uppgifter

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg